Liljat & tulppaanit ruukuissa!

Olen tammikuusta asti haukkana vahdannut kukkakauppojen valikoimaa valkoisten ruukkutulppaanien tĂ€hden. 🙂 Sipuleineen myytĂ€vĂ€t tulppaanit ovat leikattuja kimppuja kestĂ€vĂ€mpiĂ€ ja rakastan mullan ja kukan keskinĂ€istĂ€ kontrastia. ♄ Eilinen oli melkoinen onnenpĂ€ivĂ€, sillĂ€ löysin etsimĂ€ni… ja vĂ€hĂ€n muutakin. 🙂

Omakotivalkoinen_07022016_1250.jpg

Omakotivalkoinen_07022016_1252.jpg

Omakotivalkoinen_07022016_1254.jpg

Omakotivalkoinen_07022016_1259.jpg

TĂ€mĂ€ on jo kolmas kevĂ€t kun ruukkutulppaanit tuovat iloa kotiin. ♄ Aikaisempina vuosina olen laittanut tulppaanit muoviruukkuineen Uashmaman pussukoihin (postaus tÀÀllĂ€), mutta tĂ€llĂ€ kertaa halusin kokeilla miltĂ€ ne nĂ€yttĂ€vĂ€t pienessĂ€ By Lassen Kubus -kulhossa kynttilĂ€njalan ja mehikasvin vieressĂ€… ja tykkÀÀn!!!

Omakotivalkoinen_07022016_1274.jpg

Omakotivalkoinen_07022016_1270.jpg

Toinen löytöni oli ruukkulilja, joka on tulppaanien tavoin sipulikasvi. Kumpikin kukka tykkÀÀ maltillisesta kastelusta ja aurinkoisesta paikasta, paras sijoituspaikka on ikkunalaudalla heti kun ilma lÀmpenee ja ikkunan alla olevat patterit kytkeytyvÀt pois pÀÀltÀ.

Omakotivalkoinen_07022016_1276.jpg

Omakotivalkoinen_07022016_1282.jpg

Liljojen ruukussa aikaisemmin olleen peikonlehden uusi asumus on iso Kubus-kulho, upea yhdistelmĂ€! ♄ VieressĂ€ olevaan hyllyyn on ilmestynyt nippu kirjoja, joista kertoilenkin teille heti seuraavassa postauksessani. Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

7 kommenttia “Liljat & tulppaanit ruukuissa!

 1. MÀ ostan aina noita ruukkuliljoja ja kevÀtesikoita. Myös jouluruusu ja hyasintit ovat aina ostoslistalla.<br />
  Kukinnan loputtua, siirttyvÀt autotalliin ja sieltÀ sitteen maan sulamisen jÀlkeen kukkapenkkiin.<br />
  <br />
  Nuolajikkeet kestÀvÀt III-vyöhykkeen talvet. <br />
  Mahtava kukkapenkki lkosaunanseinustalla ja talon edessÀ ja kevÀtesikot kivikkoisessa rinteessÀ.<br />
  Pikkurahalla ensin kausi-iloa ja sen jÀlkeen oleskelupuutarhan reunoille.<br />
  Hyasintit nÀyttÀÀ ja tuoksuu kivalta savusaunan edessÀ juhannuksena.<br />
  <br />
  Mieskin oppinut jo noita bongaamaan. Oli just ostanut vitosella esikkoja, osin kuivettuneita 100kpl ja pelastnut taimet kompostilta…<br />
  Ne on kasvihuoneessa (kun nyt ulkona nollakelit) elpymĂ€ssĂ€ ja mies suunnitteli keittiöpuutarhaani kivireunusta, jonka keskelle tulee multatila ja noita esikoita…<br />
  Reunus auttaa kevÀÀllÀ hallanestossa. Esikot on kuulemma kivan vÀrikkÀitÀ, nÀkee sit koiratkin minne ei saa juosta.<br />
  (ja mĂ€ luulin sen vihaavan joka paikassapursuilevia kukkasia…).

  1. Otava: Olisipa minullakin oma pieni piha jonne voisin istuttaa tulppaanit ja liljat niiden lakastuttua. &hearts; Ihanalta kuulostaa tuo kivireunus ja keittiöpuutarha. &hearts; Olen vĂ€hĂ€n kade sinulle! 🙂

 2. Hei!<br />
  Liljat on yksi lempikukkiani. Niiden voimakkaan tuoksun takia ei kuitenkaan sisÀllÀ. NÀyttÀÀ kyllÀ kivalta.<br />
  KesÀllÀ ostan niitÀ kukkapenkkeihin jos joku paikka sattuu vapautumaan. Tuo kevÀtesikkojuttu kuulosti tosi ihanalta. Vahinko, ettei ole vÀlivarastointipaikkaa ennen kuin ne voi istuttaa ulos. Olisi kyllÀ kivaa jos nyt tumman punaisten joukossa olisi vaikka valkoisia yksilöitÀ. Puutarhassa, pienessÀkin on paljon työtÀ, jos haluaa, ettÀ se pysyy kuosissa.<br />
  Mutta onhan se ihana. KesĂ€llĂ€ tulee oltua ulkona pĂ€ivittĂ€in tuntikausia jos ilma sen vain sallii. Pieni kateus on siis paikallaan, mutta vain ihan pieni💟.

  1. Raili: Liljoissa on kyllĂ€ melkoisen tymĂ€kkĂ€ tuoksu, nyt se on vielĂ€ meillĂ€ hyvin lievĂ€ kun on vasta kaksi kukkaa auennut, mutten tiedĂ€ kestĂ€nkö tuoksua jos nuo kaikki ovat auki samaan aikaan. 😀

  1. Kristiina O: Hyvin on kestĂ€nyt multaa jo useamman vuoden. 🙂 Materiaali on erittĂ€in kestĂ€vÀÀ maalattua terĂ€stĂ€, ja omat kulhoni ovat pesun jĂ€lkeen ihan uudenveroisia. Ei vĂ€rjÀÀntymiĂ€, ei naarmuja eikĂ€ muita jĂ€lkiĂ€.

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *