Paluu menneisyyteen – Sisustustrendit 2016!

Jo viime vuoden puolella oli havaittavissa sisustustrendien maanläheistyminen ja samalla linjalla jatketaan tänäkin vuonna. Trendikkäimmät valitsevat kotiinsa runsaasti mäntyä ja käyttävät värejä rohkealla otteella iloisesti sekaisin. Moni 70-80-lukujen lapsi (kuten itsekin olen) saa nauttia nostalgiasta ja oman lapsuuden tunnelmasta kaupoissa kierrellessään – iloinen ja rento elo kirkkaiden värien, viherkasvien ja eri puunsävyjen ympäröimänä on todellakin nyt in! 🙂

PH131769.jpg

PH131771.jpg

PH131514.jpg

PH131470.jpg

PH131475.jpg

Ikean uudet sisustuskuvat tuovat mieleeni Alvar Aallon kotitalovierailun (postaus vierailustani täällä), joskin modernisoituna ja hieman runsaampana. Puunsävyt, runsaat viherkasvit, räsymatot, yksinkertaiset muodot ja aavistuksen rujollakin tavalla havaittava konstailemattomuus ovat virkistävää vaihtelua kullankimalluksen, luksuksen ja yltäkylläisyyden jälkeen. Vuoden 2016 sisustustrendeissä havaittavat etniset vivahteet kertovat nykypäivästä – suomalaiseen mummola-lookiin yhdistetään ripaus intiaa. ♥︎

PH131301.jpg

PH131298.jpg

PH131310.jpg

PH131322.jpg

Koti saa nyt olla värikäs ja runsas, aivan kuin kultaisen 80-luvun alussa, jolloin trendikkäät sisustajat vaihtoivat keittiöihinsä oranssit ovet ja maalasivat ruokapöydät kirkkaankeltaisiksi. 🙂 Seinillekin tuodaan entistä enemmän eloa, tapettiuutuuksien joukossa on paljon graafisia kuoseja sekä kasvikartastosta poimittuja kuvioita, kuten 70-luvulla konsanaan. Jos tapetointi ei ole oma juttu, voi seinät maalata ronskisti millä tahansa värisävyllä, kirkkaat perusvärit (keltainen, vihreä, oranssi, punainen, sininen) toimivat yhdessä ja erikseen, vain oma rohkeus on rajana. 🙂 Musta jatkaa valkoisen ohella, mutta niiden asema on vaihtunut päävärityksestä sisustuksen tasapainottavaksi elementistöksi. Muita trendisävyjä ovat tutut pastelliset kevätkauden värit – minttu, roosa, beige, harmaa ja vaaleansininen. 

PH131911.jpg

PH131404.jpg

PH131860.jpg

Pihat saavat rehottaa tänä kesänä oikein kunnolla ja kasveja yhdistellään yhtä villisti kuin värejäkin. Kasarilegenda The Saviruukku tekee vallattoman comebackin trendien ykköseksi, tänä vuonna ei turhia hienostella. 🙂 Pihakalusteissa palataan tummempiin sävyihin, tummiin puulajeihin kuten tiikkiin ja muihin eksoottisiin lajikkeisiin, sekä tummanharmaan ja mustan sävyihin. Pihat ja parvekkeet toimivat kodin jatkeena ja ulkoilmaelämä on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin. Ystävien ja perheen kanssa keräännytään pienellekin patiolle nauttimaan yhteisestä aamiaisesta tai aurinkoisen viikonlopun grillihetkistä. Vesipestävät räsymatot muuttavat trenditietoisten kodissa sisätilojen lisäksi myös ulos. 🙂

PH131854.jpg

PH131770.jpg

PH131841.jpg

Tämän muotivillityksen paluusta en ole itse nyt ihan varma ja vakuuttunut, mutta näyttäisi siltä että kappaverhot kaikissa muodoissaan tekevät paluun. 😀 Ikkunan alaosaan ripustetuilla kappaverhoilla varustettuja sisustuskuvia on putkahdellut vastaan yllättävän usein viimeisen kuukauden ajan ja veikkaan että viimeistään ensi vuonna rysähtää. 😀 

Sisustustrendien joukossa on monia juttuja, jotka olen ehtinyt “elämään” jo omassa lapsuudessani. Mielenkiintoista nähdä miten moni näistä trendielementeistä ottaa tuulta purjeisiinsa, itse uumoilen että saviruukut tulevat olemaan näkyvyydellään kärkikolmosessa, kuten myös viherkasvien runsastuminen ja ulkotilojen kodinomaisuus. 🙂

Kivaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Kuvat: Ikea.fi)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

3 kommenttia “Paluu menneisyyteen – Sisustustrendit 2016!

  1. Tästä minä tykkään!en niinkään kirkkaista väreistä,vaan lämpimästä puusta,kasvien väreistä,yksinkertaisuudesta ja luonnonläheisyydestä.Omat kasvini sisällä ja pihalla on aina saviruukuissa.Ne on aina mielestäni olleet kauneimpia.Varsinkin pihalla,jossa kalkkeutuvat ja sammaloituvat.Lisäksi kasvit voivat niissä parhaiten.

    1. Nanna: Sisustustrendejä on mielenkiintoista seurata ja itsekin tykkään siitä että luonnonläheisyys ja kasvit tekevät vuosi vuodelta suuremman paluun. ♥ Ties vaikka itsekin innostuisin perinteikkäistä saviruukuista, ne ovat suloisia. ♥

  2. Tuo ikkunan alaosassa oleva kappa on nimeltään salusiini. Oranssit ovet olivat 70-luvun juttu, tosin joillain saattoi olla sellaiset veilä 80-luvun alussakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *