Pocket & pokkarit!

String Pocket -seinähyllyn parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu sen pienuus, jossa kuitenkin piilee pieni ristiriita – hylly on syvyydeltään vain 15cm ja siihen on haastava löytää täytettä. 🙂 Olen useamman kerran sovitellut hyllylle silmämääräisesti kooltaan sopivan oloisia kirjoja, ruukkuja, kasveja ja muuta pientä tavaraa, jotka ovat kuitenkin olleet liian suuria. Sen vuoksi hyllyjen täyte pysyy vuodesta toiseen lähes muuttumattomana – kasvi tai pari tunnelmaa tuomaan, Lehtorinteen valkoinen teräsboksi (jossa tällä hetkellä säilytän puuvillasormikkaita ja käsirasvatuubia) ja tuoksukynttilä tai kesken oleva pokkari. 🙂

IMG_2105.jpg

Omakotivalkoinen_10032016_76732.jpg

Pocketista päästäänkin kätevästi pokkareihin ja olemisen sietämättömään keveyteen, joka on tšekkiläisen kirjailijan Milan Kunderan tunnettu klassikkoteos yli kolmenkymmenen vuoden takaa. Olen lainannut tämän ristiriitaisessa maineessa olevan kirjan kolmesti, mutten ole kertaakaan “ehtinyt” selaamaan sen sivuja ennen laina-ajan päättymistä… sen siitä saa kun lainaa liikaa kirjoja kerralla. 🙂 Bongasin tämän pokkariversion kirjakaupan alelaarista kolmen euron hintaan, eikä tarvinnut pitkään miettiä ostanko vai enkö – nyt voin lukea kirjan miten itselleni parhaiten sopii, kerralla tai osissa. 🙂 Odotukseni lukukokemuksen suhteen ei ole suuri, sillä moni on kuvannut kirjan olevan puuduttava ja yllätyksetön vanha raina, jonka sietäisi vaipua unholaan. 😀 Filosofinen vatvominen ja suuret kivuliaat rakkaustarinat ovat kiehtova yhdistelmä ja kritiikistä huolimatta haluan antaa kirjalle mahdollisuuden tehdä vaikutuksen minuun. 🙂

IMG_2110.jpg

En yleensä lue kotimaisia romaaneja, mutta lukijani Tiinan kanssa käydyn keskustelun ansiosta innostuin Juha Seppälän Mr. Smithistä. Kirja kertoo kahden eri sukupolven tarinaa, jossa risteillään idän ja lännen, menneen ja nykyisen, toden ja kuvitellun välillä. Romaani on samalla matka vanhasta maailmasta globalisaation sekasortoon ja Euroopan kukoistuksen päivistä materialisoituneen maailman auringonlaskuun. Nämä kaksi alla olevaa sitaattia tekivät minuun vaikutuksen ja herättelivät uteliaisuuteeni… ja Juha Seppälän kolmen teoksen yhdistävänä jättipokkarina löytyi tämäkin edullisesti. 🙂

”Maailma on tarina, pelkkiä tarinoita jotka oli upotettu toisiin tarinoihin.”

“Kaikki etsivät. Lohdullista on, että joku myös löytää.”

Nyt pötkölleen ja Mr. Smith auki, leppoisissa tunnelmissa kohti huomista! 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

8 kommenttia “Pocket & pokkarit!

 1. Ei ole varmaan mitään tekemistä näillä pokkareilla sen kanssa että ovat juuri oikean värisiä; valkoista, mustaa ja vihreää? Vai olisitko ostanut omaksi jos kannet olisivat olleet vaikka punaisia sinisellä tekstillä? Rehellinen vastaus kiitos! Ymmärrän toki että näyttävät kivalta.

  1. Mare: Tässä tapauksessa itseasiassa ei ole. 🙂 Kyseisissä kirjoissa on useita eri painoksia ja uusimmat sattuivat olemaan tälläisiä Bon:n valkokantisia julkaisuja. 🙂 Olisin ostanut tosin tuon Mr Smithin omana kirjanaan eri värisillä kansilla, mutta päädyin lopulta tuohon alessa olleeseen 5€ halvempaan kokoelmaversioon. 🙂

 2. Kuinka ollakkaan, romaanithan sopivat lisäksi täydellisesti kotisi väreihin 😂💦 olen välillä hämmästellyt taiteen ostajia jotka hankkivat taidetta sohvan värin mukaan, mutta Miia sinä olet tehnyt tästä ihan omanlaista taidetta 😜

  1. Nikkenakke: Tämä oli silkkaa sattumaa. 🙂 Kysyin myyjältä erikseen tuota Mr Smithiä ja hän ohjasi minut suoraan alelaarille, josta molemmat kirjat löytyivät. 🙂 En kuitenkaan pistä pahakseni sitä että kirjat sopivat sisustukseen, se on aina valtti. Nämä tosin lähtevät kiertoon kirjaston Saa ottaa -hyllyyn heti kun olen ne lukenut, alkuselailun perusteella epäilen että tulisin koskaan lukemaan niitä uudestaan, joten sisustuksellinen puoli menee nyt hukkaan. 😀

 3. Miksei eri vaihtoehtoisista kansista voisi valita sitä, mikä omaan silmään näyttää kauneimmalta? Niin minäkin teen, vaikka en kirjojani esillä säilytäkään 🙂

  1. S: Kummastakin kirjasta on useampaa eri painosta joissa erilaiset kannet. 🙂 Kirjakaupassa tosin oli vain tätä Bon:n uusinta versiota, mutta tuosta Olemisen sietämättömästä keveydestä on saatavilla myös upea mustakantinen versio. 🙂 Kauniita kirjoja pitää mieluusti esillä ja ehdottomasti valitsen omaa silmää miellyttävimmän vaihtoehdon mikäli on varaa valikoida. 🙂

 4. Olemisen sietämätön keveys on ihana kirja, luin sen ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana ja palaan siihen aina uudelleen. Ymmärrän kyllä myös, ettei välttämättä uppoa Himoshoppaajien ja Paulo Coelhon lukijoille.

  1. q: En ole vielä päässyt kirjan kimppuun, mutta odotan innolla mitä tuleman pitää. 🙂 Tällä hetkellä menossa on tuo toinen, Mr Smith, ja luulen että saan sen luettua viimeistään ensi viikolla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *