Kauniina arjessa – Verkkarit vaihtuvat farkkuihin!

Niin mukavaa ja hyödyllistä kuin aktiivinen liikkuminen onkin, on se tuonut mukanaan yhden negatiivisen muutoksen – päälläni on tänä vuonna ollut joka ikinen päivä paria poikkeusta lukuunottamatta treenitrikoot ja sporttipaita tai liehuneule. Mukavissa ja joustavissa vaatteissa on liiankin ihana olla, koskaan ei housut kiristä tai pusero purista, ja sen vuoksi olenkin laiskana mennyt sieltä mistä aita on matalin. Itsenäisesti omissa oloissani työskennellessä on yhdentekevää mitä päälleni puen ja se valitettavasti näkyy. Sporttivaatteeni ovat toki siistejä ja puhtaita, hiukset on harjattuna ja kasvoilla parempien elämäntapojen tuoma hehku, mutta siihen se sitten jääkin – peilikuva on valju ja olo epänaisellinen… harmittaa. 

Omakotivalkoinen_27032016_6761.jpg

Pääsiäisen pyhinä jutustelin tästä ongelmastani parinkin eri ihmisen kanssa, jotka jakoivat kanssani samanlaiset fiilikset. Kehittelimme yhdessä kahden viikon kauniimpana arjessa -haasteen, jossa on tarkoitus pukeutua joka aamu kivoihin ja ihaniin “oikeisiin vaatteisiin”, vaikkei olisi menossa minnekään. Sporttivaatteita saa käyttää ainoastaan sporttaillessa, ulkoilupukua ulkoillessa (ulkoiluksi ei lasketa kaupassa käyntiä tai kaverille kävelyä). Hiuksia ei tarvitse kähertää eikä meikkiä laittaa, mutta yleisilmeen tulee olla siisti ja hyvää mieltä peilin välityksellä tuottava. 🙂

Omakotivalkoinen_27032016_87619.jpg

Minulla on kaapissani monta kaunista lempivaatetta, eikä minulla olisi ollut tarvetta lähteä kaupoille uusia katselemaan. Inspiraatio ja lisämotivaatio mielessäni silti lähdin ja löysin Zarasta pari aivan loistavaa juttua, jotka voin vetää yli puutelistaltani – Korkeavyötäröiset Zara Basic High Waist Jeansit ja kapeakärkiset aitoa nahkaa olevat korkkarit. Ostin viime vuonna Tiger of Swedenin vastaavan malliset korkkarit, mutta ne menivät palautukseen liian suuren koon vuoksi. Nyt löytyi murto-osan hinnalla lähes identtiset ja oikeassa koossa. 🙂 Zarasta löytyi lisäksi polkadot -kuvioitu pitkä pusero, ohut olkaiminen läpikuultava toppi sekä kätevän oloinen citybag, jossa mukana pitkä hihna ja erillinen sisälaukku.

Omakotivalkoinen_27032016_87618.jpg

Huhtikuun kaupunkimatkaa varten ostin vielä bonuksena tälläisen mustan tyköistuvan Zara Basic -malliston mekon, jossa upea avonainen selkämys. Edullinen mekko istuu kuin hansikas ja sopii monenlaisiin juhlatilaisuuksiin. Bleiserin kanssa käytettynä mekko on erittäin pelkistetty ja sen juju paljastuukin vasta kun bleiserin riisuu. 🙂 En tykkää paljastavista vaatteista ja sen vuoksi reisipituiset helmat, yliavarat kaula-aukot ja täysin hihattomat mekot ovat täysin poissa laskuista. Ainoa poikkeus on tämän mekon kaltainen avonaisuus, hienostunut ja tyylikäs hieman vanhemmallakin juhlapukeutujalla. 🙂

Uusista ja vanhoista vaatteista luvassa asukuvia runsain mitoin heti kun haaste päättyy parin viikon päästä. 🙂 Toivottavasti plakkarissa on vähintäänkin 14 nättiä ja kelvollista asuyhdistelmää. 🙂 Asukuvauksia varten aktivoitu muistutustoimintokin on jo puhelimessa valmiina, ei pääse sitten kiireessä sekään unohtumaan. 🙂

Nyt nenä takaisin kiinni televisioruutuun ja Lumikki ja metsästäjä -leffan juonenkäänteisiin, huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

16 kommenttia “Kauniina arjessa – Verkkarit vaihtuvat farkkuihin!

 1. Mielenkiinnolla odotan kuvia!! Ihana ajatus pukeutua parempiin ja panostaa ulkonäköön ihan muuten vaan mukavikseen.

  1. Nla: Saa nähdä mitä tuleman pitää, huomenna pitäisi haasteeseen tarttua heti aamusella. 🙂 Varmasti tulee parempi mieli kun vähän jaksaa panostaa omaan olemukseensa. Saatan tehdä jonkinlaisen puolivälipostauksen ajatuksista ja tuntemuksista, kenties osan asukuvistakin julkaista samassa yhteydessä. 🙂

 2. Tuo on niin totta, että päivät olen itsekkin juoksulegginseissä ja löysässä neuleessa. Hauska idea ja odotan innolla postauksiasi. Mitä kokoa farkkusi ovat ja mitä olet pitänyt niistä? Jääkö vyötärö farkuissa navan alle vai päälle? Kuinka pitkä olet, kun olen blogisi lukijana lukenut, että kengän numerosi on aika pieni? Itse olen 161cm ja kengät ovat yleensä 36. Anteeksi kuin kyselin näin paljon. 🙂

  1. Minni: Juoksuleggarit ovat niin mukavat, niiden arkikäyttöön on liian helppo sortua. 😀 Ja nuo ihanan mukavat neuleet, varsinkin juoksupöksyjen kanssa maailman paras oloiluvaateyhdistelmä. 🙂 Muttamutta, kovin hehkeää oloa niillä ei siltikään saa, vähän on sellainen rönttöisen rento fiilis eikä tee mieli lakata kynsiä tai nyppiä kulmakarvoja. 😀 <br />
   <br />
   Olen 159cm ja kenkä 35/36. Korkkareissa ja kapeammissa lesteissä 36 koko on hyvä, Vagabondin ja muiden leveämmän lestin valmistajien kengissä 35 on paras. :)<br />
   <br />
   Minulla on Zaran farkuissa koko 34, ne ovat tosi hyvän kokoiset, uutena hieman piukat mutta käytössä löystyvät sopivaksi (joskus liikaakin ja siksi ehdoton kielto huuhteluaineelle jos farkuissa stretsiä / elastaania). Normaali vyötärö jää sentin verran navan alle, korkeavyötäröiset farkut ulottuvat noin 1-2cm navan yläpuolelle. Korkeavyötäröiset farkut ovat ihanat t-paidan ja shifonkisten puseroiden kanssa, kun paidan helman voi toiselta lantiolta sujauttaa housun sisään ja ne laskeutuvat tosi kauniisti alas. &hearts;

 3. Käytätkö pikkumustaa ilman rintaliivejä? Itse en siten pystyisi pukeutumaan ja siksi avonaiset selät on minulle mahdottomia kivasta ideastaan huolimatta.

  1. Avonainen selkä: Itseliimautuvia liivejä tai multifunction-liivejä käytän tälläisten mekkojen kanssa:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.lindex.com/fi/alusvaatteet/rintaliivit/6626266/Itsestaeaen-kiinnittyvaet-rintaliivit/?styleId=17053161&quot; target="_blank">http://www.lindex.com/fi/alusvaatteet/rintaliivit/6626266/Itsestaeaen-kiinnittyvaet-rintaliivit/?styleId=17053161</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.lindex.com/fi/alusvaatteet/rintaliivit/7269684/Multiway-rintaliivit/?styleId=68948008&quot; target="_blank">http://www.lindex.com/fi/alusvaatteet/rintaliivit/7269684/Multiway-rintaliivit/?styleId=68948008</a><br />
   <br />
   En missään nimessä tunne oloani mukavaksi ilman liivejä, täytyy olla aina jotakin tukea antavaa päällä vaikka olisikin avonainen mekko. 🙂

  1. Helen: Lindexin multifunction-liivit löytyy mustana, niiden takaosa on siinä ja siinä vilkkuuko se mekon selkämyksestä. Tuollaiset tarraliivit olisivat tässä tapauksessa paremmat, joten saattaa olla että joudun ostamaan ne pelkästään tätä mekkoa varten. 🙂

 4. Eikös sinulla ollut jotkut mustat korkkarit jo? Zaran tuotantoa nekin? Silloin, kun ostit ensimmäistä kotelomekkoa (Zaralta)?

  1. muistanko…: Muistat aivan oikein. 🙂 Korkkarit ovat olleet ainokaiseni jo monta vuotta ja valitettavasti kärsineet käytössä jonkin verran. Toinen koroista on mm. jäänyt kiinni lattiaritilän väliin ja siitä kuoriutui mokkakangas kokonaan irti. Kapeakärkiset korkkarit ovat olleet ostoslistallani pari vuotta, mutta jalkani muoto on sellainen että siihen ei monikaan malli sovi. Ihme että Zaran korkkari sopi, yleensä niiden lesti on ollut aika kapea jota kapeakärkisyys vielä korostaa. 😀

 5. Olen lukenut Konmari -kirjaa ja aloittanut tavarapaljouden karsimisen vaatekaapista. Sinulla on ihanan inspiroiva vaatekaappi ja yritän pyrkiä samaan että vaatteet vähenisi kaapista roimasti. Karsinnan lomassa tuli mieleen että mistä ostat esimerkiksi parhaat ja kestävimmät legginssit? Entä topit? Kuinka usein uusit esim legginssejä/toppeja/sukkia/alusvaatteita? Olen huomannut että varsinkin mustat puuvillaiset leggarit ja topit kulahtaa nopeasti :/ vai pesenköhän niitä liian usein tai vääränlaisilla pesuaineilla hmm.

  1. Noora: Konmari on loistava kirja, itsekin sain siitä paljon inspiraatiota vaikka oma karsimiseni olikin siinä vaiheessa jo ohitse. :)<br />
   <br />
   Parhaimmat legginsit ovat Vilan Surface-malliset, mutta niitä ei ole saanut enää vuosiin. 🙁 Onneksi ostin niitä aikoinaan monet ja vanhimmat legginsini ovatkin vuodelta 2008. 🙂 En ole löytänyt korvaavia tilalle joten minulla ei ole suositella mitään erityistä merkkiä tai mallia tuon Vilan Surfacen lisäksi.<br />
   <br />
   En tykkää käyttää puuvillaisia legginsejä juuri tuon haalistumisen ja virttymisen takia. Surfacet ovat sellaista napakkaa mikrokuitukangasta, liukasta ja nyppyyntymätöntä. Niitä olen 8 vuotta kuivannut kuivurissakin ja edelleen ovat kuin uusia. Harmi vaan että kuminauha vyötäröllä hapertuu ja saumalanka katkeilee, olen joutunut nyt viidet leggarit heittämään pois kun ovat rispaantuneet rikki. Käyttöikää niille tuli kuitenkin niin paljon että ovat moninkertaisesti maksaneet itsensä takaisin (maksoivat 19,95). :)<br />
   <br />
   Alustoppina käytän niin ikään Vilan Surface -sarjan toppeja ja niitä onneksi saa kaupoista tälläkin hetkellä, jei. 🙂 Niitä löytyy mm. Stockmannilta, Vilasta, House of Brandonilta, Booztilta… Perusmallistoa monessa eri vaateliikkeessä. 🙂

  1. Jenni: Kiva postaus, tuollainen selonteko selkeyttää aina itseäänkin ja lukijana on mielenkiintoista lukea toisten ajatuksista aiheeseen liittyen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *