Uusi laukkuni ja sen sisältämät tavarat!

Pistin viime syksynä New Yorkin matkaa varten ostamani laukun kiertoon ja aloin katselemaan sen tilalle ryhdikkäämpää citylaukkua. Vanha laukkuni oli kyllä nätti mutta se lötkötti ja roikkui keskeltä ikävästi tehden asukokonaisuudesta rönttäisen jopa bleiseriin yhdistettynä. Viime viikonlopun shoppailureissulla törmäsin Zarassa (missäs muuallakaan :)) aivan ihanaan mustaan laukkuun, joka on kooltaan sopiva, malliltaan napakka ja pelkistetty, ja sen detaljit ovat hopeiset, mikä sopii kullanväriä paremmin asukokonaisuuksiini.   

Omakotivalkoinen_02042016_2684.jpg

Omakotivalkoinen_02042016_2690.jpg

Omakotivalkoinen_02042016_2691.jpg

Omakotivalkoinen_02042016_2661.jpg

Omakotivalkoinen_02042016_2657%20%281%29

Laukussa on kantokahvojen lisäksi solmittavat nauhat sekä irroitettava pitkä hihna ja pienempi sisälaukku, joka pitää turvassa tärkeimmät mukana kulkevat tavarat. 

Omakotivalkoinen_02042016_2666.jpg

Omakotivalkoinen_02042016_2678.jpg

Laukustani löytyy lompakko, avaimet, purkkaa, puhelin, pinnirasia, puuteri ja suti sekä kynä ja kalenterina toimiva muistivihko, johon saan merkittyä tärkeät ja vähemmän tärkeät jutut heti kun ne putkahtavat mieleeni. Pari vuotta kirjoittelin muistettavat asiat puhelimen (synkronoi tietokoneen kanssa) kalenteriin, mutta huomasin ettei se toimi minulla – asiat jäävät paremmin mieleen kun kirjoittaa ne paperille. 🙂

Omakotivalkoinen_02042016_2681.jpg

Omakotivalkoinen_02042016_2694.jpg

Kooltaan kompaktiin laukkuun mahtuu sisälaukun ja muistikirjan lisäksi tarvittaessa muutakin, kuten matkaluettavaa, puhelimen lisälaturi, välipalaa, työtapaamisiin tarvittava tabletti… Yhden ainoan miinuksen tälle laukulle annan ja se on materiaali, joka on keinonahkaa. Aitonahkainen laukku on mielestäni aina tyylikkäämpi ja arvokkaampi valinta, ja sen huomaa hyvin varsinkin hinnassa – nahkaista laukkua harvemmin saa alle 25€:lla. 🙂

Tämä oli nyt vähän out of order -tason sortuminen, johon en ollut varsinaisesti varautunut (muovinen laukku), enkä kovinkaan pitkään asiaa miettinyt ennen kuin laukku olikin jo ostettu, hups. 🙂 Hyvällä onnella laukku osoittautuu materiaalistaan huolimatta kestäväksi kantovälineeksi, joka ei haalistu auringossa, ei halkea pakkasessa ja pysyy siistinä pitkään. Muut puolet laukussa onkin täysin kohdillaan ja ilolla kannan tätä käsikynkässäni. 🙂

Iloista lauantai-iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

22 kommenttia “Uusi laukkuni ja sen sisältämät tavarat!

  1. Arja: laukun malli on täydellinen, pelkistetty ja kooltaan sopivassa mittasuhteessa omaan pituuteeni nähden. 🙂 Harvoin löytää näin sopivia laukkuja ja jos materiaali olisi ollut aitoa nahkaa, olisi tässä ollut erittäin pitkäikäinen kumppani. 🙂

 1. Ostitko muuten koskaan Marimekolta sitä suunnittelemaasi mustaa nahkalaukkua? Mulla on se ollut käytössä jo pitkään ja täytyy todeta, että siinä on laukku, joka ei menetä ryhtiään vaan paranee käytössä. Suosittelen, vaikka hinta on suolainen, tulee ekologisemmaksi!

  1. Anna: Nahkaisesta Matkurista piti tulla uusi pidemmillä kahvoilla varustettu malli viime syksynä, mutta sitä ei koskaan valmistettu. Ainoa vaihtoehto on etsiä kyseinen vanhempaa mallia oleva Matkuri kirppikseltä, mutta kukapa haluaisi omastaan luopua. 🙂

 2. Keinonahkaisessa voi reunus lähteä ikävästi purkautumaan ja taitekohtiin tulee kulumaa, mutta muuten laukku menee hyvin menossa mukana.<br />
  Itse karsimisessa laitoin kymmeniä laukkuja eteenpäin, nyt niitä on enää kourallinen . Kun käyttää yhtä kerralla pidempään aikaan tulee äkkiä ne ominaisuudet vastaan mistä ei ainakaan tykkää. Nykyinen laukkuni on vain pari kk vanha, siinä on vetoketjun kummassakin päässä huput ja käytössä ne nousee ylös ja hupun alla reunat eivät ole huolitellut.<br />
  No, käytän nyt tätä vähän aikaa ja sitten taas kohti uuden metsästystä. Laukun ostaminen ei ole helppo homma, en yhtään ihmettele että olet sortunut tekonahkaiseen.

  1. Lanttuleikkuri: Tuo on totta, saa nähdä miten tämä om laukkuni käyttäytyy ajan kanssa. Monesti muovilaukuissa on ongelmia saumauslankojenkin kanssa. <br />
   <br />
   Itselläni on nyt kolme laukkua, tämä uusi hieman isompi laukku, Tiger of Swedenin pieni messenger ja meikki- sekä iltalaukkuna käyttämäni Marimekon Tasku-pussukka. Aito nahka patinoituu käytössä kauniisti, mutta niitä pitää hieman varjella vesisateelta ja räntä-loskakeleiltä (en tykkää käyttää suoja-aineita laukussa kun ne tarttuvat vaatteisiin). Muovilaukku kestää vettä ja lunta, tosin oma mallini on niin avonainen että sen suuaukkoa pitää suojata kädellä jos aikoo pitää sisällön kuivana. :)<br />
   <br />
   Ihania nahkaisia laukkuja on vaikka kuinka, mutta monessa on aina jokin juttu vinksallaan – joko laukku on väärän kokoinen, hihna on liian pitkä eikä sitä voi säätää lyhyemmäksi, vetoketjut ja soljet ovat liian isoja ja näkyviä, väriltään kultaisia (tai muita kuin hopeisia)… Myös hinta on tärkeä, oma kipurajani laukulle on noin 300€ ja se tiputtaa monet hyvät merkit ja mallit pois (Mulberry, Decadent, Liebeskind…). Tiger of Swedenin laukut ovat yleensä olleet mieleeni, mutta niissä on detaljeissa lähes aina kultaa, joka riitelee muiden asusteideni kanssa. Vaikeaa on laukkumarkkinoilla ja siksi varmaankin sorruin ostamaan tämän muovilaukun. 😀 Tällä valinnalla mennään se mitä laukku siistinä pysyy, huonolla tuurilla syksyllä on uuden ostaminen edessä, hyvällä onnella vasta monen vuoden kuluttua. 🙂

  2. Itse ostin kaksi vuotta sitten ihanan nahkaisen laukkuni, jossa on mielestäni kaikki kohdillaan: ulkonäkö, koko jne. Olen sitä kantanut kainalossani niin vesi- kuin räntäsateessakin ja sitä ei kyllä huomaa -&gt; ei mitään jälkiä ole jäänyt enkä mitään suoja-aineita ole käyttänyt.

  3. Rose: Nahassakin on eroja, paras nahka on sellainen joka kestää suomen säävaihtelut ja moni on ylistänyt mm. Liebeskindin laukkuja juuri tästä syystä. 🙂 Minkä merkkinen sinun laukkusi on? Onko sinulla kokemusta muista saman merkin laukuista?

  4. Mulla on Longchampin laukku 🙂 Kokemusta myös muista heidän laukuistaan, kestävät Suomen vaihtelevat sääolosuhteet!

 3. Miten tämä istuu mainostamaasi minimalismiin? Siis että ostetaan 6 kk välein uusi keinonahkainen laukku? Vai olisiko tuolle sinun ostotyylisille keksittävä joku ihan toinen määritelmä/sana?

  1. minimalismi: Edellisen laukkuni ostin Zarasta syyskuussa 2015 New Yorkin matkaa varten, ja pakko oli joku tilapäinen laukku ostaa kun odottelin silloin Marimekon nahkaisen Matkurin uutta tulemista. 🙂 Marimekon myyjän lupauksista huolimatta kyseistä laukkua ei edelleenkään ole saatavana, joten se haave on nyt ainakin näillä tiedoilla kuopattu kokonaan. Tämä uusin laukku on muuten toinen keinonahkainen laukkuni viimeiseen kymmeneen vuoteen, hieman on sinulla suurentelun makua kommentissasi. 🙂 Mikäli blogiani olet pitempään lukenut, tiedät etten ostele laukkuja juuri koskaan… en ole nimittäin &quot;laukkuihminen&quot;. :D<br />
   <br />
   Sinähän voisit keksiä jonkin kivan nimityksen joka kuvaa mielestäsi tätä minun minimalismiani. 🙂

  2. Uskon, että maailmassa olisi monia hyviä nahkaisia, kestäviä laukkuja, jotka pitkäikäisyydessään sopisivat paremmin minimalismin henkeen. Jos kerran joutuu hätäpäissään ostamaan muovilaukun niin onhan tässä ollut 6 kk aikaa tehdä kestävämpi valinta seuraavalla kertaa. En minä sinänsä muovilaukun ostamista ihmettele, ostanhan itsekin niitä silloin tällöin. En vain ymmärrä, miten kaksi lyhytikäistä muovilaukkuhankitaa 6 kk sisällä saadaan edelleen tungettua minimalismin alle.<br />
   <br />
   Esimerkiksi materialismi olisi parempi termi. Hankit nimittäin uutta tavaraa koko ajan. Olisi muuten kiva nähdä lista kaluste- ym. ostoksista sitten vuoden 2013, kun tyyli vaihtui tähän skandi-designiin. Vaikkapa tyylin 3-vuotissynttäreiden kunniaksi.

  3. materialismi: En ostanut tätä uusinta laukkua hätäpäissäni, ostin sen ihan tarkotuksella ja koska halusin juuri nimenomaan tämän kyseisen laukun johon Zarassa yllättäen törmäsin. 🙂 <br />
   <br />
   Tiedostan sen että laukku ei ole välttämättä pitkäikäinen eikä kestä samalla tavalla aikaa kuin aidosta nahasta valmistettu laatulaukku. Olen laukkujen koon ja ulkomuodon suhteen erittäin kriittinen ja kokemukseni perusteella olisin todennäköisesti jatkanut oikeanlaisen laukun etsintään seuraavatkin vuodet. Mulberrylla on yksi täydellisyyttä hipova malli, mutta en halua maksaa laukusta tonnia. Oma kipurajani on noin kolmessa sadassa ja siitä voin joustaa ylöspäin vain erittäin poikkeuksellisen upean laukun suhteen. Toivon edelleen että Marimekon nahkaista mustaa Matkuria alettaisi valmistaa, se on unelmalaukkuni sekä koon, ulkonäön etä hintatasonkin suhteen… Odottavan aika on pitkä ja puuduttava. 🙂

  1. lahtiska: Booztilla olen pari Adaxin laukkua merkannut suosikkeihini. Niissä tuppaa ongelmana olemaan koko, pelkisteimmät mustat peruslaukut ovat joko ns. läppärikokoa (liian suuri, jos materiaali tälläistä napakkaa sileää nahkaa) tai pieniä satulamaisia laukkuja (liian pieniä, ei mahdu ipad). Hinta-laatusuhde on Adaxilla varmasti kohdillaan, en ole koskaan kuullut tai lukenut kyseisestä merkistä mitään negativista. &hearts;

  1. Lanttuleikkuri: Ensimmäisellä sivulla ollut Haave-laukku vaikuttaa hyvältä, on malliltaan samantapainen kuin Zaran laukkuni. 🙂 Kiitokset hyvästä vinkistä, täytyy tutustua merkkiin lähemmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *