Tarinoiden taikaa & virolaista designia – Solo Sokos Hotel Estoria!

Veikkauksenne matkakohteesta osuivat oikeaan, sill√§ suuntasimme siskoni kanssa minilomalle Tallinnaan. ūüôā Kiitos kahden y√∂n mittaisesta yhteisty√∂matkastamme kuuluu¬†Solo Sokos Hotel Estorialle¬†ja henkil√∂kunnalleen, jotka ovat pit√§neet meist√§ erinomaista huolta. Kulttuurimatkalla p√§√§simme tutustumaan virolaiseen muotoiluun ja designiin, jossa pohjoismainen funktionalismi ja yksinkertaisuus yhdistyy l√§ntiseen leikkisyyteen ja muodoltaan rohkeisiin yhdistelmiin. Estoria esittelee upeiden¬†design-esineiden lis√§ksi Viron historiaa ja merkitt√§vimpi√§ tapahtumia sek√§ vaikuttajia menneisyydest√§ nykyp√§iv√§√§n…

Omakotivalkoinen_02052016_3799.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_16542.jpg

Hotellina 2-vuotisjuhliaan vappuaattona viett√§nyt¬†Estoria on Tallinnan parhaimmistoa, henkil√∂kohtaisesti itselleni aivan ykk√∂nen. ‚ô• Hotellihuoneet ovat kauniisti sisustettuja, kodinomaisia ja viihtyisi√§. Sisustuksessa on tuotu esiin virolaista osaamista ja muotoilua, pisteen√§ iin p√§√§ll√§ maailman paras s√§nky, jossa aktiivisuusranneekkeeni unianalyysinkin mukaan nukuin paremmin kuin kotona. Aivan mielett√∂m√§t unet saa tuossa pediss√§, eik√§ ihme sill√§ kyseiset patjat l√∂ytyv√§t my√∂s astronauttien k√§yt√∂st√§. Utelias kun olen, tutkiskelin my√∂s petauksen anatomiaa ja totesin peiton ja tyynyjen olevan suomalaisia (Joutsen & Finlayson). ūüôā

Omakotivalkoinen_02052016_3817.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_3812.jpg

Hotellihuoneen tuolissa on iltaisin mukava istuskella kerrosaulasta saatavan kahvikupposen kanssa ja ihastella ikkunasta aukeavaa kaupunkimaisemaa. Juran kahvikone tekee superhyv√§√§ lattea cremoineen kaikkineen. Palan painikkeeksi tarjolla on pullovett√§, dominomaisia ihania keksej√§ sek√§ Kalev-suklaata, joita saa maksutta nautiskella. Askelia on otettu l√§hemm√§s 30 000 per p√§iv√§ ja sen kyll√§ huomaa jaloissa. Siskoni sai vanhemman oikeudella viereisen nojatuolin ja sen edess√§ olevan rahin jalkojen lepuutukseen. ūüôā

Omakotivalkoinen_02052016_3872.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_4546.jpg

Solo Sokos Hotel Estorian jokaisesta kerroksesta löytyy kolme oleskelutilaa, joista suurin aukeaa heti hissikäytävän päästä. Tässä lounge-tilassa on kahvikoneen ja tarjoilujen lisäksi monipuolinen valikoima designkalusteita sekä uutislehtiä, hesarikin lehtipinossa pilkahti. Seinällä oleva näyttävä oranssi hylly on palkitun suunnittelijan Jaanus Orgusaaren COMB-kirjahylly. 

Omakotivalkoinen_02052016_3829.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_3853.jpg

Kärt Kukkurin CUSTO-linnantuoli on lukemiseen luotu meluton paikka, jossa kahvikupin voi helposti asettaa sitä varten suunnitellulle pikkupöydälle. Estorian lounge-tiloissa tuolin viereen on asetettu kirjahyllyllinen maan parhaiden kirjailijoiden kirjoja sekä Viroa ja Tallinnaa esitteleviä teoksia, joten lukuelämystä on tässä tuolissa lähes mahdotonta vastustaa.

Omakotivalkoinen_02052016_3851.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_3870.jpg

Oleskelutiloista ja hotellihuoneista l√∂ytyy sein√§lle kehystetty√§ triviaalitietoa Virosta. Tiesittek√∂ ett√§ Viron omaa sanomalehte√§ Estonia Dailya julkaistiin Ruotsissa jo ennen kuin lehti rantautui omaan kotimaahansa? Tai ett√§ Virossa on maailman eniten s√§hk√∂autoja ja niiden latauspisteit√§ v√§kilukuun suhteutettuna? T√§m√§ ja monta sataa muuta mielenkiintoista tarinaa on l√∂ydett√§viss√§ hotellin tiloista. ūüôā

Omakotivalkoinen_02052016_3858.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_3859.jpg

Modernia some-kansaakaan ei ole unohdettu hotellin sisustuksen suunnittelussa, sill√§ jokaisesta kerroksesta l√∂ytyy selfie-kuvauspiste. ūüôā Kuvattavan takana aukeaa upea kaupunkimaisema, t√§ydellinen tausta esim instagram-p√§ivitykseen. ūüôā

Omakotivalkoinen_02052016_1562.jpg

Viime vuonna Tallinnan parhaaksi valittu buffet-aamiainen vet√§√§ sanattomaksi, niin paljon herkkuja oli tarjolla ett√§ vatsat pullottaen py√∂rimme siskon kanssa takaisin hotellihuoneeseen huilaamaan. ūüôā Jopa veteen keitetty puuro oli t√§ydellist√§, niin maun kuin koostumuksensakin osalta. Puuron lis√§ksi s√∂imme uunituoretta leip√§√§, savustettua kinkkuleikett√§, suussa sulavia juustoja, hedelmi√§, avocadosta ja rucolasta valmistettua sitruunaista salaattia, parmankinkkua, croisantteja, riisipiirakkaa ja vastapuristetua appelsiini-porkkanamehua sek√§ h√§nn√§n huippuna suklaadonitseja. Nam! ūüôā

Omakotivalkoinen_02052016_5073.jpg

Solo Sokos Hotel Estoria on kävelymatkan päässä satamasta ja jos sää sallii, suosittelen kävelemään L-muotoisen matkan hotellille. Matkanvarrelta löytyy lukuisia ostospaikkoja kuten Sadamarket sekä Rotermannin kauppakortteli. Korttelin sisäpiha on parhaillaan remontissa, mutta valmistuneen uusien kauppojen ja putiikkien saattelemana kesäksi. 

Omakotivalkoinen_02052016_3791.jpg

Onni on ollut my√∂t√§ my√∂s s√§√§n suhteen ja aurinko on paistanut l√§hes pilvett√∂m√§lt√§ taivaalta. L√§mp√∂tila on viitisen astetta enemm√§n kuin Helsingiss√§, t√§ydellinen s√§√§ kaupunkikierrokselle. ‚ô• Vaikka kaupunki on pieni, on n√§ht√§v√§√§ ja koettavaa runsaasti. Tallinna on shoppailijoiden paratiisi erityisesti kenk√§kauppojen runsauden ansiosta. Vanhan kaupungin keskiaikainen tunnelma tarjoaa surrealistisen el√§myksen, juttua vanhoista raunioista ja kivikortteleista tulossa ylihuomenna. ūüôā Kiireet√∂nt√§ ja edullista minilomaa kaipaaville suosittelen l√§mpim√§sti Solo Sokos Hotel Estoriaa ja y√∂pymist√§ kauniin kaupungin sykkeess√§. ‚ô•¬†

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Solo Sokos Hotel Estoria)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

8 kommenttia “Tarinoiden taikaa & virolaista designia – Solo Sokos Hotel Estoria!

  1. Estoria on ihan mahtavia design aarteita pullollaan. Mun ehdoton lemppari on tuo COMB, joka meillä on myös olohuoneessa. Virolainen design ylipäätään on vienyt mun sydämen mennessään.

    1. Satu: Niin on. ♥ Virolainen design on voimakkaassa nousussa ja ansaitusti. CUSTO-tuoli on yksi loistava esimerkki hyv√§st√§ virolaisesta muotoilusta. ♥

  2. Esiinnostamasi sanomalehti taitaa kuitenkin olla nimeltään Eesti Päevaleht sekä Virossa että Ruotsissa.

  3. Moikka, minkä merkkiset/ malliset ne sängyt olikaan? Olin samaisessa hotellissa taannoin, rakastuin myös sänkyyn mutta unihdin tutkia, mistä moiset sängyt ovat kotoisin.

    1. Maria: S√§ngyn merkki√§ on muista, olivat tilattu nimenomaan Estoriaa varten enk√§ tied√§ saako niit√§ ostettua erikseen ns. irtomyyntin√§ kaupoista. ūüôā

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *