Plafondia sen olla pitää!

Olen suhtautunut plafondi-mallisiin kattovalaisimiin aika nihkeästi, sillä ne ovat muistuttaneet minua 90-luvusta ja olleet ulkomuodoltaan muovisia ja karuja – sellaisia kympin halpakauppojen hätävaravalaisimia, jollaisia omassakin katossa on joskus ollut samaisesta syystä. 🙂 En ole varma mitä on tapahtunut, olenko vaan aikaisempaa avoimempi erilaisille ratkaisuille, sillä olen mennyt ihastumaan ruotsalaisen Belidin valkoiseen Domino LED -plafondiin. 🙂

Belid_Domino_Led_white_okv.jpg

Belid_Domino_LED_Omakotivalkoinen.jpg

Joakim Fihnin suunnittelemassa Belid Domino LED -plafondissa on modernin pyöreä muoto, joka sopii eteisen ja keittiön kattospotteihin. Valaisin on varustettu himmennystoiminnolla ja sen värilämpötila on kirkkaanvalkoinen 3000K. Olohuoneessa valaisin olisi melko huomaamaton, mikä olisi sisustuksen kannalta järkevintä tilan rauhoittamiseksi. Riippuvalaisin saattaisi olla kokonaisuuden kannalta liikaa – liikaa hyllyjä, liikaa katosta roikkuvia naruja, liikaa kaikkea… Kolmesti olen valaisinta käynyt kaupassa jo katsomassa ja joka kerta se ihastuttaa yhtä paljon. Kylläpä nyt on mennyt vaikeaksi olohuoneen valaisinvalinta, sillä Normann Copenhagenin Bell on hyvä vaihtoehto sekin. 😀

Huomenna tulossa kotipostaus videon muodossa! Aurinkoiset perjantaiheipat kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Belid.se, sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

13 kommenttia “Plafondia sen olla pitää!

 1. Paljon paremman näköinen kuin normaalit plafondit! 🙂 Meillä roikkuu "vanhanaikainen" plafondi eteisessä ja on hakusessa uusi valaisin sen tilalle jostakin kumman syystä 😀

  1. moonangel: Niin ovat, edelleen olen kahdenvaiheilla pitäisi ostaa tämmöiset modernit ja pelkistetyt kattovalaisimet olohuoneeseen… Syksykin kun saapuu niin tarvitsee saada yleisvaloa. 🙂

 2. Itse olin varmaan puoli vuotta ilman lamppuja olohuoneessa kun mietin mikä sinne sopisi, lopulta päädyin Lundian plafondeihin ja olen ollut tosi tyytyväinen, ovat tyylikkäät ja kotimaisetkin vielä. Näkisin että ne voisivat valkoisena sopia myös sinun olkkariin. Riippuvalaisimet voisivat olla tosiaan epäkäytännölliset ja liian hallitsevat.

 3. Moikka,<br />
  vaikka itse en pyöreiden juttujen ystävä olekaan, niin minusta nämä plafondit kyllä sopisivat hyvin olkkariisi! 🙂 Siitä Bell-valaisimesta en erityisemmin tykännyt, ainakaan siinä kohtaa olkkaria, missä se oli. <br />
  <br />
  Nättiä on olkkarissa, kiva että toi kiikku (?) on päässyt takaisin tuonne! &hearts;

  1. Tanja: Näissä on tosi kiva pelkistetty muotoilu ja uskon että ne &quot;katoaisivat&quot; kauniisti kattoon. Vielä en ole päätöstä saanut tehtyä, onneksi on syksyyn ja pimeyteen vielä hyvin aikaa jäljellä. 🙂

 4. En minäkään hirveästi plafondeista tykkää, mutta tuo on ihan kiva. Mulla tykkäämiseen on varmaan ulkonäköä enemmän vaikuttanut valaistusteho. Siis olen pitänyt plafondeja lähinnä eteisen valonlähteinä, ja minusta ne ei ole valaissut tarpeeksi. Eteinen kun yleensä on todella pimeä. <br />
  Ja nyt herää itselläni kysymys, että miksi pidän niitä eteisen valaisimina… Olen vissiin nähnyt niitä vain eteisissä 😀 Mutta kai ne sopii muuallekin, kun laittaa sopimaan 🙂

  1. Minna: Nämä plafodit ovat todella kirkkaat, valaisevat takuulla koko olohuoneen ja keittiötäkin sopivasti. :)<br />
   <br />
   Plafondi on vähän sellainen muinaisjäänne, jonka kehitys on unohtunut 90-luvulle. Todella harvoin näkee näin kivoja plafondeja, yleensä ne ovat niitä kupolimallisia lasikuvulla varustettuja hökötyksiä, jollainen meillä on mm. kylpyhuoneessa parhaillaan. Ei todellakaan ole ilo silmälle, edes valoteholtaan. 🙂

 5. Moikka!<br />
  Jos valaisimen on tarkoitus valaista, nuo ovat erinomainen valinta. Tosi modernit.<br />
  Aika erikoiset, mutta hyvällä tavalla, eikä löydy jokaisesta kodista. Jos vielä parin <br />
  kuukauden päästä tuntuvat hyvältä vaihtoehdolta ne ovat ne oikeat. Jotenkin se<br />
  Bell vaikuttaa aika raskaalta ja valaistustehokin taitaa olla heikohko. Mitä mieltä<br />
  olet caravaggio valaisimesta. Se on kyllä aika nähty ja samat ongelmat kuin bellissä.<br />
  Tykkään niin sinun olohuoneesta.<br />
  <br />
  Joko olet ehtinyt parvekkeen sisustuspuuhiin. Laitoin muurikellot jo ulos ruukkuihin.<br />
  Ehkä ne tottuvat ulkoilmaan tämän lämpimän jakson aikana.<br />
  <br />
  Ihanaa kevättä💟

 6. Valaisin näyttää ufomaiselta, lapsekkaalta. Pakko sanoa suoraan, älä osta! Sopisiko sisustustyyliisi paremmin perinteiset (valkoiset) minimalistiset spottivalaisimet?

  1. S: Spottivalaisimissa on vähän sama ongelma kuin plafondeissakin, mielleyhtymä niistä juontaa juurensa ysäriaikaan ja spotti- sekä plafondivillitykseen. 😀 En ole törmännyt omaa silmääni miellyttäviin spotteihin, ainut malli on kattokoteloon upotettu versio ja harkinnassa on kyllä myös olohuoneen katon uudistus ja valaisinsysteemien täydellinen uusiminen. En haluaisi luopua kuitenkaan tuosta huonekorkeudesta (2,85m) joten valaistus pitäisi tehdä joko keskikattoon rakannettuun elementtiin tai huoneen reunoja kiertävään valaistuskoteloon. Isot remppahommat eivät näin kesäaikaan jaksa oikein innostaa ja siksi nuo plafondit varmaan viehättävätkin minua nyt niin paljon. 🙂 Päätöksiä en ole kuitenkaan saanut aikaiseksi, joten lopputulos voi aikanaan olla mitä tahansa ison rempan ja plafondien välimaastosta. 🙂

 7. Laitan uudestaan kommentin, kun en tiedä onnistuiko kommentointi. Valaisin näyttää jotenkin ufomaiselta, lapsekkaalta. Älä osta! Sisustustyyliisi sopisi paremmin minimalistiset spottivalaisimet, valkoiset tai himmeää kromia olevat. Ihastelin muuten yksi päivä tammista ruokapöytää vanhasta postauksesta. Kaipaisin nykykokonaisuuteen väriä ja syvyyttä muullakin tavalla kuin kasveilla, nyt oma silmäni harhailee levottomasti, kun kaikki on niin valkoista. Kevyttä kylläkin, mutta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *