Turvaa kotisi tyylikkäällä Canary -turvajärjestelmällä!

Sain testattavakseni newyorkilaisen turvatekniikkayritys Canaryn älylaitteita hyödyntävän turvajärjestelmän, jossa innovatiivinen tekniikka yhdistyy tyylikkääseen ulkomuotoon, eleganttiin ohjelmistoon ja järkeviin kodin turvallisuutta parantaviin palveluihin. iOS- ja Android-laitteilla ohjattavassa kodin etävalvontalaitteessa on Full HD 1080p kamera ja 147°:n laajakulmaobjektiivi, jotka varmistavat kattavan ja korkealaatuisen kuvanlaadun. Canary- sovelluksen avulla voi seurata reaaliaikaisia videolähetyksiä, kommunikoida sisäänrakennetun kaiuttimen ja mikrofonin avulla sekä valvoa kodin lämpötilaa, kosteutta ja ilmanlaatua sisäilmasensorin ansiosta. Monipuolinen Canary -järjestelmä täyttää tarpeemme paremmin kuin hyvin, sillä koiramummoni kärsii eroahdistuksesta ja ulisee yksin ollessaan. Kameran avulla sain selvitettyä miten koira käyttäytyy ja kuinka pitkään vikinä ja ulvominen kestää. Ratkaisun keksiminen vuosia kestäneeseen ongelmaan oli lopulta yksinkertainen – koiralle peti oikeaan paikkaan ja aktivoimiseksi herkkujen etsintää. 🙂

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4280.jp

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4224.jp

Omakotivalkoinen_canary_17052016_67512.j

Canary tunnistaa automaattisesti kun saavun tai lähden kotoa – kotona ollessani kamera on Privacy -tilassa ja siirtyy Armed -tilaan ovesta lähtiessäni. Liiketunnistuksella varustettu laite aktivoituu epätavallista liikettä havaitessaan ja lähettää ei-toivotuista vieraista HD-kuvalla ja äänellä varustetun varoitusviestin. Infrapunavalon ansiosta kamera pystyy tallentamaan tarkkaa kuvaa myös pimeällä ja sisäänrakennetun hälyttimen voimakas yli 90 dB sireeni viimeistään säikäyttää vorot matkoihinsa. 🙂 Sovellus sisältää suorat hätänumerot, jotka nopeuttavat avunsaantia epätoivottujen kriisitilanteiden sattuessa. Canary sopii kaiken kokoisiin koteihin ja tiloihin, sillä sovellukseen voi liittää useita Canary-valvontalaitteita. Avoimen pohjaratkaisun vuoksi meidän 80m2 kokoiseen kotiin riittää yksi Canary.

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4286.jp

Omakotivalkoinen_Canary_17052017_52555.P

Sijoitin valvontakonsolin olohuoneen seinällä olevaan Deer-hyllyyn, josta on esteetön näkymä suoraan ulko-ovelle. Tyylikäs Canary-konsoli muistuttaa ulkoisesti höyrystävää huonetuoksudiffuusoria ja integroituu sisustukseen saumattomasti. Seurasin koiran touhuja viiden päivän ajan reaaliaikaisen videovalvonnan välityksellä ja opin mummelistani paljon uutta. Koira istahtaa heti lähdettyämme eteisen nurkkaan ja aloittaa mursujen huudolta kuullostavan surullisen serenaadinsa. Oikein sydämestä riipi kuunnella rassukan surkeaa kutsuhuutoa, mutta en voi aina kuljettaa koiraa hoitoonkaan ja yksin on opittava olemaan. Herkkujen piilottaminen antoi koiralle tekemistä yksinolemisen ajaksi ja peitosta taitellun pedin siirtäminen oven eteen rauhoitti karvaturria. Tänään ulina kesti enää kahden vingahduksen verran. 🙂

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4283.jp

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4225.jp

Tallentavien kameravalvontajärjestelmien käytöstä on tiedotettava aina avoimesti ja asianmukaisesti. Laitteen mukana tullut ilmoitustarra ulko-ovessa kertoo kodissa käytettävän videovalvontaa ja riittää yksityishenkilön kotirauhansa piirissä harjoittamaan valvontakäyttöön. Videovalvonnan kanssa on oltava kuitenkin tarkkana, kamera ei saa taltioida yleisten tilojen tapahtumia tai naapurin tekemisiä naapurin tontilla. Lisätietoa löydät –> www.tietosuojavaltuutettu.fi/kameravalvonta

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4279.jp

Canaryn käyttöönottaminen on helppoa ja nopeaa – puhelimeen (tai tablettiin) ladattava sovellus teki lähes kaiken puolestani, minun piti vain luoda käyttäjätili, aktivoida verkkoyhteys ja kytkeä laitteen mukana tullut keltainen johto Canary-konsolin ja puhelimeni välille. Viisi minuuttia myöhemmin laite oli synkronoitu puhelimeni sekä kotiverkkoni kanssa ja valmis turvaamaan kotirauhani. 🙂 Canaryn jälleenmyyjiä Pohjoismaissa ovat mm. Apple Store ja Gigantti, lisätietoja ja teknista dataa löydät:

www.gigantti.fi/canary-turvajarjestelma-valkoinen

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Canary Connect, Inc.)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

15 kommenttia “Turvaa kotisi tyylikkäällä Canary -turvajärjestelmällä!

 1. Mielenkiintoinen tuotetestaus! Vertailun vuoksi kannattaa tutustua Netatmo-järjestelmään, joka on myöskin muotoilultaan tyylikäs ja kätevä seurantajärjestelmä.

 2. Siis miten se tunnistaa, että juuri sinä lähdet ulos eikä vaikka joku vierailulla ollut? Miten jos perheessä liikutaan erikseen, milloin tulee varoitusilmoitus?

  1. Kysymys: Puhelimen välityksellä tunnistaa, eli kun puhelimeni menee pois signaalialueelta, käynnistyy Canary automaattisesti. Laitteeseen saa kytkettyä useampia asukkaita puhelimineen, joten se tunnistaa myös lapset ja miehenkin kodin asukkaiksi. Varoitusilmoitus tulee vihreässä Armed-tilassa heti kun laite havaitsee liikettä silloin kun puhelimeni on signaalin ulkopuolella. Keltaisessa Disarmed-tilassa se tallentaa liikkeet muttei hälytä, esim jos koira on yksin kotona. 🙂

 3. Joku tuontyyppinen laite se taisi olla kanadalaiskodissa, joka kuvasi livenä, kuinka maastopalo poltti heidän talonsa. Järkyttävää katsottavaa. Laite lakkasi kuvaamasta vasta kun kaikki oli tulen vallassa. Mutta tuossa teidän koiran tapauksessa laitteesta on varmaan oikeasti hyötyäkin.

  1. Mervi: Taitaa olla sama laite, todella kurja juttu. 🙁 Laitteesta on hyötyä myös tulipalon sattuessa sillä laite ilmoittaa myös huoneilman hiukkaspitoisuuksista, tunnistaa mm. hiilidioksiidin (häkä CO) ja savun (ja hiuslakan ponneaineet yms). Laite toimii siis ikäänkuin palovaroittimenakin.

  2. Kaikki edellyttää kuitenkin puhelinta? Palosta ja muusta tulee ilmoitus puhelimeen? Itse en aina pidä puhelinta mukana tai reissussa se voi olla pois päältä, jos pitää säästää akkua eikä tiedä koska pääsee lataamaan. <br />
   Kätevä järjestelmä sinänsä, mutta edellyttää ilmeisesti online- oloa.

  3. nimetön: Puhelin on nykypäivänä melkein kaikilla aina mukana (ihan jo turvallisuudenkin takia) mutta tarvittaessa palveluun voi kirjaantua myös muilta koneilta (internetyhteys tarvitaan) esim nettikahviloista. Sovellus toimii myös apple watch -kellossa ja myöhemmin varmasti muissakin älykelloissa, joten puhelin ei ole välttämättömyys. <br />
   <br />
   Ei taida olla markkinoilla ainuttakaan valvontajärjestelmää joka ei vaatisi online-oloa ilmoitusten vastaanottamiseksi. Tai itse en ainakaan keksi miten tiedon saisi perille ilman puhelinta, nettiä, älykelloa tms. laitetta esim mökillä ollessaan.

  4. Joo, tietenkin kaikki edellyttävät puhelinta tai verkkoyhteyttä, mutta minä pidän paljon offline- hetkiä varsinkin lomilla. Ei minulla ole myöskään puhelin joka hetki mukana. <br />
   Monissa vastaavissa taitaa olla linkitys johonkin turvapalveluyritykseen tai miksi niitä nyt kutsutaan, jolloin hälytys jostakin ongelmasta voisi tulla sinnekin. Kommenttini oli siis lähinnä yleinen eikä koske vain tätä sinun järjestelmää.

  5. nimetön: Canaryynkin saa ymmärtääkseni Amerikassa liitettyä turvapalveluyrityksen tarjoaman valvonnan, mutten tiedä onnistuuko Suomessa vielä. Canary on vasta viime viikkoina lanseerattu pohjoismaissa. Tuollainen lisäturva on loistava varsinkin loman ajaksi, ulkomaillakaan kun ei aina ole verkkoja (netti tai 4G) vaikka puhelin taskussa kulkisikin. Itse ainakin haluan tietää mitä kotona tapahtuu matkalla ollessani. 🙂

 4. No on siinä huonojakin puolia…siis talletus &quot;pilveen&quot; ja siellä ainostaan 12 tuntia ilman lisäliittymää….siis maksua…Ja en tiedä saako ladattua otoksia alas…eipä muuta…

  1. Sakari Nieminen: Videoita voi ymmärtääkseni kyllä tallentaa maksutta share-nappulasta, itse en ole sitä vielä kokeillut kun ei ole ollut syytä säilyttää videoita. Videot säilyvät timeline-näkymässä 12 tuntia mutta siinä ajassa ehtii ihan hyvin tallentaa tarvittavat videot omalle koneelle / puhelimeen, mikäli tilanne niin vaatisi. Minullakin on tuo maksuton versio enkä ole harkinnut maksullista laajennusta ainakaan toistaiseksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *