Säilytysongelma tytön huoneessa!

Tytön huoneessa vallitsee parhaillaan minimaalinen kaaostila, joka johtuu kasvavan neidin tavaroista ja säilytystilan puutteesta. Pientä tilpehööriä on salakavalasti kerääntynyt eikä suunta suinkaan ole pienenemään päin. Pöytä on kuin lastattu laiva, mutta tilanpuutteen takia emme saa sitä siistittyä. Sängynaluslaatikot on täytetty poneilla, barbeilla, legoilla ja pehmoleluilla, eivätkä ne tyhjänäkään ole kovin hyviä pikkuromppeen säilyttämiseen. Mitäpä siis teemme… Laajennammeko nykyistä String -hyllysysteemiä?

IMG_4872.jpg

IMG_4876.jpg

Tyttö aloittaa elokuussa eskarin ja on siirtynyt jo osittain isojen lasten maailmaan – neiti osaa lukea tikkukirjaimilla kirjoitettua tekstiä, laskea jopa muutamia kertotauluja ja on innostunut lelujen sijaan kampausleikeistä ja kynsien lakkailusta. 🙂 Osa kasvupyrähdyksestä on varmasti serkkutyttöjen seuran aikaansamaa, heistä nuorempi menee syksyllä tokaluokalle ja vanhempi neljännelle. Kolmen tyttösen kopla viihtyy hyvin yhdessä, tänäänkin peuhasivat tuntikausia ulkona saippuakuplien kanssa. Mielenkiinto leluihin on vähentynyt radikaalisti ja uudet mielenkiinnon kohteet ovat vallanneet huoneen – kynsilakkoja, hiuskoristeita, pinnejä, askarteluvälineitä, korusettejä… pieniä suloisia ja tärkeitä juttuja. ♥︎

IMG_4870.jpg

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202016-06-11%20ke

Kaikista helpointa ja yksinkertaisinta olisi kasvattaa säilystystilaa nykyistä hyllysysteemiä laajentamalla. En tiedä raaskinko ostaa kaikkia osia kerralla ja mietinkin pitäisikö minun hyödyntää olohuoneen String-kalusteen osia tytön huoneeseen. Ongelma tuossa vaihtoehdossa on se, että olohuone olisi taas tilapäisessä keskeneräisyydessä enkä jaksaisi katsella nyt mitään puolivalmista. Yksi vaihtoehto on ottaa koko seinäkaluste olohuoneesta pois ja hankkia Ikean Kivik-sarjan divaani nojatuolimodulien jatkeeksi…

IMG_4884.jpg

En voi vetkutella asian kanssa kovin kauaa, sillä tyttö tarvitsee todella kipeästi lisää kaappi- tai hyllytilaa huoneeseensa (neiti joutuu nyt nostelemaan tavaroitaan alas pöydältä mahtuakseen piirtämään sen ääreen). Tilapäisiä kalustehankintoja en haluasi tehdä, sen enempää olohuoneeseen kuin tytönkään huoneeseen. Onneksi voin kuluttaa koko illan ratkaisun etsimiseen ja otinkin jo mittanauhan valmiiksi esiin projektin alkuun saamiseksi. 🙂

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

27 kommenttia “Säilytysongelma tytön huoneessa!

 1. Olohuone näyttää nyt niin toimivalta ja tyylikkäältä kokonaisuudelta, ehdottaisin lastenhuoneen String hyllyjärjestelmän päivittämistä. Intoa pulman ratkaisuun!

  1. Taivaldeco: Ongelma ratkaistui aika yllättäen kun mies ehdotti ottavansa ylimääriset osat itselleen. 🙂 Innostuin asiasta ja ennen kuin huomasinkaan, oli olohuoneen seinä riisuttu, puolet Stringeistä siirretty tytön huoneeseen ja toisen puolikkaan vei mies mennessään. 🙂

  1. Jenni: Maali on Annie Sloanin Wall Paintia ja sävy on Graphite (musta, jota voi vaalentaa vedellä ohentamalla). Lisäinfoa kalkkipohjaisesta maalista täällä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/11/muutos-mustavalkoiseen-maala-et-more-annie-sloan-25v-synttariarvonta&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/11/muutos-mustavalkoiseen-maala-et-more-annie-sloan-25v-synttariarvonta</a&gt;

 2. Mulla tuli heti mieleen se Ikean kiva pieni meikkipöytä, jossa on peili sen luukun alla 🙂 Kaikki kosmetiikka menis sinne alle näppärästi ja Ikeasta löytyy myös moduuleita sen pöydän jatkeeksi. Yläpuolelle jotkut itseä miellyttävät hyllyt ja ongelma ratkaistu 🙂

  1. Heidi: taidan tietääkin tuon meikkipöydän, se on kiva ja sopivan pieni. Päädyin tässä päivällä ex-temporena irroittamaan olohuoneesta koko String-systeemin ja mies vei puolet siitä (sekä toimistostani vapautuneen klaffipöydän) mennessään omaan kotiinsa. 🙂

 3. Olisin kysynyt muutaman asian liittyen String-hyllykköön, sillä harkitsen tytölleni vastaavaa. Onko tuo nykyinen kokonaisuus ollut mielestäsi kätevä? Onko pöytä ollut riittävän iso tytön puuhastella? Minkälainen tuo pöytälevyn kiinnityssysteemi on, kiinnitetäänkö seinäpanelien lisäksi myös takana olevaan seinään? Toisin sanoen, onko pöydän korkeus miten vaivattomasti säädeltävissä? Keksitkö jotain negatiivista tästä tytön huoneen kokonaisuudesta?<br />
  <br />
  Kiitos!

  1. Hertta: Hyllystö on minusta erittäin kätevä ja kompakti. 🙂 Pöytälevy kiinnitetään sivulaitoihin kuten hyllytkin, eli nostetaan vaan paikoilleen metallisten kiinnikkeiden varaan. Pöydän päällä takareunassa on lukituskappale, jonka ansiosta pöytälevy pysyy turvallisesti paikoillaan kun siihen nojailee. 🙂 Levyä ei kiinnitetä erikseen seinään. En kyllä keksi mitään negatiivista sanottavaa String-sarjasta, kaikin puolin täydellinen säilytyssarja. &hearts;

 4. Olohuone toimiva, miksi muuttaa?<br />
  Ehdotankin, esmes Ikea:n Kallax valkoista modulia. Siihen saa täydennettyä sopivan värisiä laatikoita joihin saa pikkutilpehöörit. <br />
  Toinen vaihtoehto voisi olla Ikean 2kpl valkoista Billy hyllykköä, siihen sopivat kirjat sekä kannelliset laatikot, joihin saa pikku tavarat. Tämä systeemi on meillä lapsen huoneessa ja on toimiva. String hylly niin kapea, ettei saa kirjoja siististi hyllyyn. Lapselle kun ikää ja lukutaito kehittyy niin kannattaa tämäkin ottaa huomioon.

  1. Minna: Olohuone toimii mutta tytön huone ei, enkä viitsisi ostaa tuplaten String-sarjan kaappimoduuleja. Kallax ei innosta ja Billystä on niin karmeat kokemukset että en ikimaailmassa enää osta tai suosittele muillekaan Billy-sarjaa. Edullinen on kyllä mutta hyllyleyyt taipuvat käytössä ja romahtavat. <br />
   <br />
   30cm syvään String-hyllyyn saa mielestäni kirjat ihan kivasti, tytön kirjoista ei yksikään tule ulos vaan ne mahtuvat kaikki hyllylle sekä pystyyn että vaakaan, kummin haluaa laittaa. Stringissä on myös niin pienet säätövarat, että hyllyn saa optimoitua juuri korkeimman kirjan mukaan ilman että kirjan yläpuolelle jää hukkatilaa.

 5. Epäilen, että päädyt johonkin muuhun ratkaisuun, mutta pohtimisistasi vaihtoehdoista päätyisin siirtämään olohuoneen kokonaisuuden tyttärelle. Tai tulisiko kysymykseen hankkia vaikka jokin lipasto (esim Muuramen) tuonne tyttären huoneeseen? Stringiä voi tulla yliannostus, jos sitä on monessa huoneessa kovin laajana kokonaisuutena..

  1. Tanja: String siirtyi olohuoneesta tytön huoneeseen ja ne osat mitä jäi yli menivät miehelle. 🙂 Päätös asiasta syntyi päivällä miehen ehdottaessa että ottaa itselleen ne moduulit jotka eivät tytön seinälle mahdu. Siispä pistin tuulemaan sen ihmeempiä enää miettimättä ja nyt olohuoneen seinä on tyhjillään. 😀

 6. Siirry olohuoneen hyllyssä ilmeisesti tyhjillään olevat säilytyslaatikot tytön huoneeseen. Saitko kirppiksellä myynnissä olleen String- klaffipöydän myytyä? Jos et niin laita se tytön huoneeseen. Isommalle pöydälle mahtuu enemmän tavaraa ja pöydän alle voisi laittaa hyllyjä samalla tavalla kuin makuuhuoneessakin oli.

  1. lm: Laatikot eivät olleet tyhjiä, mutta nyt nekin on siirtyneet tytön huoneeseen, kuten myös kaksi sivupaneelia, parit hyllylevyt, vitriinikaapit ja laatikostot. :)<br />
   <br />
   En saanut klaffi-pöytää kirppiksellä myytyä mutta se ei haittaa, sillä mies vei sen tänään omaan kotiinsa olohuoneesta yli jääneiden sivulaitojen ja hyllyjen kanssa. 🙂 Klaffipöytä on turhan suuri tytön huoneeseen, pöytää ei voi sisään päin avautuvan huoneen oven takia laittaa muuhun kohtaan kuin tuonne huoneen reunaan. Nykyinen pöytä on kyllä sopivan kokoinen, kunhan tavara säilytetään jossakin muualla kuin pödän päällä. Nyt ongelma on kuitenkin pyyhkäisty pois päiväjärjestyksestä ja tytöllä on ihanasti tilaa kaikille tavaroilleen. &hearts; Kaunis huone, josta postaan ensi viikolla. 🙂

 7. Ikeasta viidenkympin korivaunu ja kodin muita pöytätasoja hyödyntämään piirtelyyn ja leikkeihin. Vaihtoehtoisesti voisi järjestää tytön tavaroille tilaa olohuoneessa oleviin laatikoihin. Samalla pystyy pitämään silmällä lapsen tekemisiä paremmin.

  1. sekkli: Tyttö piirtää ja askartelee keittiössä, ja todennäköisesti tehdään yhdessä myös osa tulevista eskari-tehtävistäkin. Minusta on kuitenkin tärkeää että tytöllä on myös oma rauha ja sen takia ns. koulupöytä pitää huoneesta löytyä. Korivaunu toimisi hätävarana mutta ei olisi pitemmän päälle hyvä ratkaisu, haluan opettaa lapselle että jokaisella tavaralla on paikkansa ja niistä tulee myös huolehtia, koska huolimattomuudesta ja välinpitämättömyydestä rikki menneen tavaran tilalle ei osteta uutta. 🙂 Neiti pitää huoneensa kyllä melko siistinä mutta nyt on viime aikoina otettu asiassa takapakkia, koska tavaroilla ei ole paikkoja ja ne on pakko pinota vaan jonnekin. Ero leikkien siivoamiseen on suuri, motivaatio oli ennen ihan kohdillaan ja neiti vähintäänkin siirti leikkinsä sivummalle illalla ennen nukkumaan menoa, ettei yöllä tule kompastumisia jos tarvitsee vessaan vaikkapa nousta. Nyt ei jaksaisi yhtään mitään, venkoilua ja vänkäilyä ollut viimeiset viikot kun ei jaksaisi lattialle tipahtanutta kynääkään nostaa. 😀 😀

 8. Hei,<br />
  <br />
  Olen surullisena lukenut negatiivisia ja todella rumiakin kommenteja joistain postauksistasi, eikä oma tarkoitukseni todellakaan ole olla ilkeä, mutta nyt tuli jotenkin sellainen olo, että hakemalla haetaan syytä ostaa uusia juttuja tai toteuttaa muutosta. <br />
  <br />
  Omaan silmääni näyttää siltä, että olemassaolevaan stringsysteemiin saisi helposti laatikoita, rasioita tms. pikkutavaroille. Ylempänä olevat hyllyt näyttävät melko tyhjiltä, järjestelemällä saisi varmasti tilaa. Samoin kuin sängynaluslaatikoihinkin, niihin voisi laittaa pienempiä laatikoita tai rasioita, missä voisi säilyttää pikkusälää. Meillä ainakin raivataan lasten leluja säännöllisesti, kun leikit ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat. Osa pehmoleluista ja muista leluista pois, jos ne eivät enää niin paljoa kiinnosta, kaikkea ei vaan voi säästää.<br />
  <br />
  Jos nyt kuitenkin olet päättänyt jotain ostaa, niin itse hankkisin stringiin yhden tukiristikon lisää ja siihen &quot;täyteet&quot;. Näiden kuvien perusteella näyttäisi aika tarpeettomalta hankkia heti montaa osaa.<br />
  <br />
  Mutta tämä oli vain minun mielipiteeni, toivottavasti et pahoittanut mieltäsi, se ei ollut tarkoitukseni 🙂 !<br />
  <br />
  Mukavaa kesää!

  1. ainoa: Pahimmat kommentit jätän onneksi julkaisematta, niistä varmasti pahottaisi moni mielensä minun lisäkseni jos sellaista tekstiä joutuisi lukemaan. Kritiikkiä, mielipiteitä ja kehitysideoita voi ja saa antaa, kunhan ilmaisumuoto on vähintäänkin asiallinen tai neutraali. Oman kodin sisustaminen ja kotiin liittyvät tavat (esim siivous, kokkailu tms.) ovat aika henkilökohtaisia juttuja, eikä minusta ole kohteliasta haukkua tai halventaa kirjoittajaa sen vuoksi että oma mielipide on erilainen. <br />
   <br />
   En tosiaankaan hakemalla hae muutoksia voidakseni ostaa jotakin. Ja nyt itseasiassa en osta virallisesti mitään, sillä mies ostaa minulle divaanin (mikäli sellaiseen nyt päädyn) vaihtokauppana String-kalusteista, joita vei tänään mukanaan (tämän illan postaus). <br />
   <br />
   Tyttö on vasta 6 vuotias eikä ylety ylimpiin hyllyihin. En halua että hän omatoimisesti myöskään hyllyille kiipeilee, joten ylähyllyt ovat ns. no-go-zone ja arkistointia varten. Niissä säilyy ehjänä neidin piirustukset, askartelut ja muut muistot joita hän ei tarvitse päivittäin eikä edes viikottainkaan. <br />
   <br />
   Tytöllä ei ole jättimäistä määrää leluja, sillä niitä on karsittu pois sitä mukaa kun tyttö on &quot;kasvanut&quot; niistä ulos. Yksi laatikollinen on My Little Ponyjä, toinen on Barbeja ja niiden kalusteita ja hevosia, kolmas on pehmoleluja ja neljäs legoja. Kaikki tytön lelut mahtuvat neljään sängynaluslaatikkoon ja se on ainoa tila jonne leluja säilötään jatkossakin. Uutta sisään ja vanhaa ulos, hyvin toimii ja määrä pysyy hallinnassa. Tuo pieni tilpehööri on nyt uutena juttuna tullut meidän elämään, on mm. huulikiiltoja, pinnejä ja kynsilakkoja. Ei olisi lainkaan reilua että tytön tärkeimmät jutut pitäisi säilöä isoon sängynaluslaatikkoon, enhän itsekään säilytä meikkejäni tai hajuvesiäni sängyn alla. :(<br />
   <br />
   String-pöytä ostettiin alunperinkin (reilut 2v sitten) juuri tätä vaihetta silmällä pitäen, sitä voi helposti laajentaa sekä vaaka että pystysuunnassa. En halunnut ostaa samaa settiä tuplana joka jo olohuoneessa ja siksi päätin siirtää tarvittavat palikat olohuoneesta tytön huoneeseen ja ylimääräiset menivät miehen kotiin kotikonttoriksi. :)<br />
   <br />
   En pahoittanut mieltäni, esitit asiasi neutraalisti ja kunnioittavasti. Tällä tavalla eriävät mielipiteet tulisikin esittää, jotta saisi aikaan oikeaa keskustelua puolin ja toisin. 🙂 <br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntai-iltaa ja aurinkoista kohta alkavaa uutta viikkoa! &hearts;

 9. Missä se mehikasvilokerikko on? Olisi kiva nähdä tyttösi huonetta myös toisesta suunnasta, pitkään aikaan et ole tehnyt postausta lastenhuoneesta.

 10. Hei!<br />
  Niin ihana kuin String onkin, kannattaako sitä hankkia enempää.<br />
  Saisitko mitenkään muokattua tytölle oman version olohuoneen<br />
  hyllyä pienentämällä. Kieltämättä olohuone näyttää nyt hyvältä<br />
  ja tasapainoiselta. <br />
  Mulla on oma String vielä kaupassa. Innostuin<br />
  spray-maalaamaan osan vanhaa hyllyä ja vähän muutakin mustaksi.<br />
  Tuli niin hyvät, että saivat jatkoaikaa ainakin toistaiseksi. Spray tarttui<br />
  hyvin kalustelevyyn, mutta todellinen kuivumisaika oli pitkä.<br />
  Aluksi piti maalata vain Ikean tarjoiluvaunun kahva, mutta homma lähti<br />
  käsistä😊.

  1. Raili: Tuota jäin itsekin miettimään ja päädyin siihen että nykyinen määrä saa riittää. 🙂 Puolet olohuoneen hyllystä meni tytön huoneeseen ja toinen puoli miehen kotiin, hänen ehdotuksestaan. :)<br />
   <br />
   Spray-maalilla saa upeaa jälkeä kun antaa sen kuivaa rauhassa ja kunnolla. Tuunausprojektit tuppaavat minullakin lähteä vähän käsistä, ja toisaalta avattu maali ei ikuisesti säily joten on fiksua hoitaa kerralla enemmän ettei mene hukkaan jämämaalit. 🙂

 11. Tuo tytön kokonaisuus jatkui aiemmin sivulle yhden lyhyen sivupaneelin verran. Mitä tälle ratkaisulle kävi?<br />
  <br />
  Laita lisää Stringiä vaan.

  1. string: jatke oli matala ja hyllyväli 60cm. Luulin sen olevan sopiva lisäke, mutta lopulta se osoittautui romunkerääjäksi. Laatikot ja kaapit ovat parempi vaihtoehto pienen tilpehöörin säilyttämisessä, on helpompi pyyhkiä pölytkin kun ei ole satoja silppuja siirrettävänä. 🙂

 12. Ehdottomasti lisää Stringiä. Havainnekuva on täydellinen ja mahtuu tavaraa !<br />
  Ei mitään IKEAn versioita desingin sekaan!<br />
  Minäkin toivoisin laajempaa kuvaa tytön huoneesta . Vieläkö ne puolapuut ovat käytössä ?

  1. Lisää: Tänään on pistetty tuulemaan ja tytön huone sai laajennuksen olohuoneesta otetuista osista. Kokonaisuus laajeni ja nyt tytöllä on alhaalla laatikot ja ylempänä kaapit. Välissä on sopivasti tilaa peilille ja laatikossa on kauneustarvikkeet kampauksien tekoa varten. 🙂 Yritän välttää tilapäisiä ratkaisuja koska oan kokemukseni kautta ne ovat pelkkää rahanmenoa. Korvaava tavara ei koskaan ole tarpeeksi hyvä ja virheistä oppineena yritän olla maltillisempi ja ostaa kerralla hyvää ja pysyvämpää. 🙂 Yritys ei aina onnistu, mutta suunta sentään on oikea. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *