Aikeista tekoihin – Olohuoneen minimuutos!

Olipahan yllätyksellinen päivä tänään! En tosissaan aamulla tiennyt että eilinen idea ottaa tuulta purjeisiinsa ja säilytysongelman vatvominen muuttuu teoiksi tunnin varoajalla. Mies nimittäin tarjoutui ottamaan ylimääräiset String-sarjan osat omaan kotiinsa, mukaan lukien toimistollani olleen klaffipöydän jota olen hillonnut varastoksi muuttuneessa saunassa. Siispä sen ihmeemmin enää miettimättä ruuvasin koko olohuoneen hyllystön irti, kasasin puolet siitä tytön huoneeseen ja toisen puolikkaan vei mies mennessään. 🙂

Omakotivalkoinen_12062016_6712.jpg

Kaikki muu olohuoneessa on koskemattomassa tilassa, nojatuolejakaan en ole ehtinyt siirtämään enkä kyllä tänään jaksa hommaan edes ryhtyä. Nyt pitäisi sitten päättää tilaanko Ikeasta yhden vai kaksi Kivik-divaania nojatuolien kanssa yhdistettäväksi. Kahdella saisi ihanan U-muotoisen istuinryhmän, toisaalta olisi järkevämpää ostaa ensin vain yksi ja katsoa miten L-mallinen kokonaisuus istuu olohuoneeseen. Divaanin avulla saan piilotettua tuon ikkunan alla olevan sysiruman patterinkin ja pitkulainen pöytä näyttäisi varmasti paremmalta L- tai U-muotoisen sohvakokonaisuuden edessä.  

Omakotivalkoinen_12062016_67134.jpg

Että se siitä vatvomisesta sitten. 🙂 No, enpä ole muutenkaan kovin pitkiä aikoja jaksanut mietiskellä tämmöisiä juttuja. Tuumasta toimeen toimii minulla paremmin ja mikään muutoksessa ei onneksi ollut peruuttamatonta, joten rennolla asenteella eteenpäin elämässä. 🙂

Levollista sunnuntai-iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

45 kommenttia “Aikeista tekoihin – Olohuoneen minimuutos!

 1. String on kiva hyllystö.Siro ja kevytrakenteinen.Kivik on meillä divaanina,olen tykännyt.Blogissani arvonta,käy osallistumassa!

 2. Minusta vanha valkoinen nahkasohva oli paljon tyylikkäämpi ja arvokkaamman oloinen kuin Ikean Kivikit. Enkä kyllä tekisi tytöllesi työpistettä Stringiin. Ostaisin Muuramen kirjoituspöydän tytön ikkunan eteen eli valoisaan paikkaan. Kirjoituspöytään kolmoset päihin ja pöytätasoksi peili/meikkitason, jonka kansi laskee alas ja toimii täten sekä kirjoituspöytänä että kampauspöytänä. Siinä olisi minimalistin lapselle koko kouluiän kattava kirjoituspöytä, jossa on riittävästi pinta-alaa.

  1. Outoja ratkaisuja: Olen eri mieltä kanssasi, vaikka nahkainen sohva olikin kiva. Siinä ongelmana oli mittasuhteet, liian syvä ja massiivinen, eikä peittänyt rumaa patteriakaan. <br />
   <br />
   String-työpöytä on tarkoitettu juurikin koululaisille läksyjen tekoon sekä aikuisille työntekoon. Pöytäkokonaisuus on ollut tytöllä jo vuosia, enkä aio sitä vaihtaa toisenlaiseen ratkaisuun. Pieni huone kaipaa lisäksi maksimaalisen määrän valoa, jota ikkuna tarjoaa. En halua laittaa sen eteen isoa koulupöytää. Huone on lisäksi sen verran pieni, että sänky ja koulupöytä olisivat todella lähekkäin, joka on hieman vaarallista ottaen huomioon että tyttöni on vasta 6v.

 3. Olen miettinyt myos noista Ikean moduleita sohvaksi… Miten levea sinun olohuoneesi on, koska ainakin kuvissa ne mahtuvat sinne ihan kivasti, eika huone ala nayttaa liian pienelta niille?<br />
  Muistan lukeneeni etta ostit niihin jostain toisenlaisen kankaan? oliko se alkuperainen liian kellertava? <br />
  <br />
  Kiitos jos ehdit vastailla 🙂

  1. Sisustaja kauempaa: Olohuone on leveydeltään 3,9metriä ja nojatuolin leveys on 90cm. Tuolit ovat todella isot, mutta mahtuvat hyvin. Päälliset ostin erikseen Bemz.comista, he valmistavat Ikean tuotteisiin vaihtopäällisiä ja materiaalivaihtoehtoja on hurjasti. Omat päälliset ovat vitivalkoista belgialaista pellavaa jossa suojakäsittely – Belgian Linen Absolute White on kangasvaihtoehdon nimi. 🙂 Alkuperäinen oli liian kermainen omaan makuuni, vaikkakaan ei ollut virallisesti kermanvalkoinen. 🙂

  1. Nanna: En tosiaankaan, paras hyllymoduulisarja ikinä. &hearts; Olisi varmasti ollut helppoa ostaa tytölle kaksi laatikostoa, kaksi vitriinikaappia, paketti hyllylevyjä ja kaksi sivulaitaa. Hintalappu olisi ollut lähes 2000€ ja jos mahdollisesti joskus vaihdamme kotia, olisin päässyt myymään tuplakalusteet uuteen kotiin. 🙂 Juuri nyt ei ollut mielenkiintoa panostaa kalustesarjan laajennukseen ja teimmekin miehen kanssa kätevän vaihtarin – hän sai tarvitsemansa kotitoimistotilan ja minä saan divaanin (jonka mies ostaa). 😀

 4. Kerro sit mielipiteesi miltä nuo kivikit vaikuttaa! olen haaveillu meille tuota harmaana kylläkin. 🙂 Olis kiva kuulla käyttökokemuksia.

  1. Jenna: Kirjoittelin parisen viikkoa sitten käyttökokemuksistani, voit käydä lukemassa niistä täältä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/05/risut-ruusut-arvostelussa-ikean-kivik-ja-bemz&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/05/risut-ruusut-arvostelussa-ikean-kivik-ja-bemz</a><br />
   <br />
   Keskiarvoltaan Kivikit ovat ihan ookoot, Bemzin päälliset nostavat niiden laatua. 🙂 Irtopäällisten ja muokattavuuden ansiosta loistava valinta mm. lapsi- tai eläinperheeseen. 🙂

 5. No hitsiläinen… tykkäsin kovasti tuosta olkkarin String-kokonaisuudesta. Odotan innolla mihinkä nyt päädyt! 🙂

  1. Heidi: katsotaan mihin tässä päädytään, tuleeko divaaneja yksi vai kaksi jne. 🙂 Minulla on muutama visio valmiina mielessä ja uskon (toivon) että kokonaisuudesta lopulta kiva. 🙂

 6. Oot kyllä todella aikaan saava 🙂 Tykkäsin kyllä tosi paljon Stringistä olohuoneessa. Nyt kyllä näyttää niin tyhjältä, että tuossa on lähtökohtaa vaikka mihin. Mites se Muurame-kokonaisuus makkarista olkkariin?<br />
  <br />
  Joudutko muuten uusimaan seinän pinnan hyllyn jäljiltä?

  1. minna: Tämä oli tämmöinen ex-tempore tapaus, mies oli niin innoissaan asiasta että tartutti minuunkin sellaisen &quot;hell yeah nyt tehdään tää homma&quot; -fiiliksen. 😀 Tyhjää on nyt, mutta hyvänä puolena se että tyhjään paperiin on helpompi alkaa piirtämään – näin vertauskuvannollisesti. :)<br />
   <br />
   Seinään riittää paikkamaalaus, luojan kiitos. 🙂 Maali on sen verran tuore ja samaa maalia oli jäänyt litran verran purkin pohjalle joten sain paikattua ja maalattua vain nuo paikkauskohdat. :)<br />
   <br />
   Muuramen kaappi ainakin toistaiseksi on makuuhuoneessa, se on siellä niin kiva. Mutta koskaan en sano enää &quot;ei koskaan&quot; ja kaikki on mahdollista kunhan pääsen vauhtiin. 🙂

 7. Olohuoneesi näyttää mun silmiin paljon paremmalta; avarammalta ja kevyemmältä ilman stringejä. Massiivinen kirjahyllykokonaisuus olikin ihan turha, kun ei sille ollut käyttöä.

  1. Hanna: Avarampi on tosiaan, sellainen halli. 😀 Laskutilaa on nyt paljon vähemmän ja täytyy tarkasti miettiä millaiseksi olohuoneen suunnittelen. Idea on muhimassa jo mielessä ja uskon että lopputuloksesta tulee tosi kiva, vaikka kaikki kauniit sisustustavarat eivät enää mahdukaan samalla tavalla esille kuin aiemmin. 🙂

 8. Voi ei, et kai todella purkanut olohuoneestasi sitä täydellistä ihanaa string systeemiä poissa! Usein sitä ihastelin kuvistasi! Itse en lämpene noille ikean kivik sarjan osille mutta toivottavasti teit nyt oikean ratkaisun 🙂

 9. Olet ihanan spontaani! Odotan innolla mitä jännää keksit 🙂 Olisipa itselläkin rohkeutta ja tarmoa…no onneksi on tää sun ihana blogi jota intohimoisesti luen.

  1. Leena: hahaha, juu. 😀 Tämä oli tälläinen repäisy, miehen innostuneisuus tarttui minuunkin ja siinä sitten kaksi torvipäätä pisti tuulemaan sen ihmeempiä miettimättä. 🙂 Miehen työpisteestä tuli muuten todella hieno, yritän maanitella häneltä lupaa postauksen tekoon jotta tekin näkisitte minne puolikas olohuoneesta oikein muutti. 🙂

 10. String-kokonaisuus oli kiva mutta odotan innolla miltä olohuone tulee näyttämään:) Kivahan se on kotia uudistaa kun siellä kuitenkin aika viettää:)

  1. Nanna: Pieni uudistus on aina hyvästä, tulee freesi olo ja koti näyttää hetken todella ihanalta. 🙂 Uutuudenviehätys on kuin huumetta. 😀

 11. Minimuutos? Minun silmääni tuo vaikuttaa tosi isolta ja rahallisestikin suurelta muutokselta. Olkoonkin, että miehesi maksaa muutoksen, mutta ovathan nyt ostettavat divaanit kuitenkin arvokkaita ja Stringeihin sinä olet aikanaan laittanut paljon rahaa. Kauniilta näyttää joka tapauksessa :).

  1. Minä: Minusta muutos aika pieni, aikaa ei mennyt kuin kymmenisen minuuttia hyllyn irroittamiseen ja mikään muu ei muuttunut kuin tuo. Lukijoidenkin kannalta oli selkeämpää nimetä otsikko minimuutokseksi, ettei kukaan sitten pety kun olohuoneessa ei paljoa olekaan tapahtunut. :)<br />
   <br />
   Divaani on 360€ ja päällinen siihen Bemziltä 279€. Divaani itsessään on minusta halpa ja päällisen kanssa hinta tietysti nousee, mutta kokonaisuus on edelleen kohtuuhintainen. Stringiin on uponnut melkoisesti, mutta kalleimmat osat eli laatikostot ja kaapit säilyivät tässä talossa ja miehen mukaan lähteneiden osien kokonaishinta on yhteensä noin 800€. Minusta tuo oli ihan mukava vaihtokauppa, miehen ei tarvinnut ostaa osia erikseen eikä minun tarvinnut varastoida ylimääräisiä osia säilöön. Ja mistäs sen tietää vaikka joskus tulevaisuudessa pistäisimme uudestaan hynttyyt yhteen, sitten vasta ongelma olisikin jos ihan kaikkea olisi kaksin kappalein. 😀

 12. Vikkelää toimintaa! Jotenkin tuntuu, että yksi divaani riittäisi, mutta täältä<br />
  ruudun takaa ei näe mittasuhteita samalla tavalla kuin paikanpäällä. Odotan<br />
  kyllä taas kovasti, millaiseen lopputulokseen päädyt. <br />
  Kivaa viikkoa sinulle!

  1. Raili: Yksi divaani voisi tosiaan riittää, vähän tässä vielä mittailen ja fundeerailen miten laittaisin nuo Kivik-palat. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kesäviikkoa sinulle myös! &hearts;

  1. Mirkku: Näin joudun tekemään ja äh kun odottaminen on puuduttavaa. 😀 Kuukauden verran meni viimeksi päällisten saapumisessa, saman verran todennäköisesti menee nytkin joten heinäkuussa saan vasta olohuoneen kuntoon. 🙂

 13. Nyt on paljon levollisempaa, mielestäni yksi säilytyskokonaisuus on ihan tarpeeksi noin vähillä tavaroilla kuin sinulla on. En malta odottaa lopputulosta. Miten päädyit juuri tuohon sohvaan? Mielestäni muistuttaa aika paljon sitä nahkaista, joka sinulla oli aiemmin.

  1. Stringit pois: Tavaraa ei ole paljoa ja kaikelle on paikka vaikka string lähtikin. Laskutilaa vaan ei ole enää kovin hyvin, joten joudun vähän säätämään ihanien pikkutavaroiden kanssa. Kaikkea en saa enää esille ja on vaikea valikoida mitä laittaisin laatikkoon odottelemaan. :D<br />
   <br />
   Halusin vuosien jälkeen kankaisen sohvan, mutta koiran vuoksi se oli erittäin huono ajatus. Nahka on helppo puhdistaa rätillä pyyhkäisemällä ja se pysyy aina siistinä. Kankaiseen jää lika kiinni ja yleensä ne vaativat pesun puhdistuakseen kunnolla. Mikään ei ole niin kauhean näköistä kuin likainen ja tahrainen valkoinen sohva (kokemusta on). Ikean Kivik on muodoltaan hyvin yksinkertainen ja linjakas, ja siinä on pestävät irtopäälliset ja se muokattavissa sekä muodoltaan että päällisiltään. Tämän vuoksi päädyin Kivikiin ja olen ollut tyytyväinen päätökseeni. Jos tyttö olisi isompi ja kotona ei asustaisi koirulia, olisin todennäköisesti valinnut sohvakseni jonkin muun vaihtoehdon. En usko että voin koskaan sopeutua elämään ilman koiraa, joten tuollaiset kalliit kangasverhoillut sohvakalusteet tuskin tulevat koskaan kyseeseen… saa nähdä mitä tulevaisuus tuo vastaan, mutta toistaiseksi ainakin Kivikillä mennään. 🙂

 14. String on kyllä ilmava ja kaunis hyllykkösarja eikä näyttänyt raskaalta olohuoneessasi, vaikka sitä olikin paljon. Tykkään tästä muutoksesta, koska pidän avarammasta ja tilpehöörittömämmästä sisustuksesta 😊 Jännä nähdä miten ratkaiset sohva-asian. Jos rahaa olisi käytössä runsaasti, niin laittaisin olohuoneeseen jonkin ilmavamman, keveämmännäköisen (ohuehkoilla jaloilla irti lattiasta) ja laadukkaan yksinkertaisen valkoisen nahkasohvan. Myös simppeli kulmasohva voisi toimia.

  1. hani: String on ihanan kevyt jopa kokonaisen seinän mittaisena. &hearts; Raha ei ole varsinainen este (en tosin edes harkitse yli 3000€ sohvia), mutta koira on. Nahka on ihana materiaali, mutta kankaisessa on parempi tuntu. kangassohva ja koiratalous eivät vaan sovi yhteen kovinkaan hyvin, jos sohva on väriltään valkoinen. 😀 Haluan mahdollisimman huoltovapaan ja helppohoitoisen istuinryhmän ja Ikean Kivik on loistava kompromissi. Irtopäällisiä saa aina uusia jos vanhalle käy jotakin peruuttamatonta vahinkoa, ja sen saa pestyä itse omassa kotikoneessa. Ohuet jalat ja ilmavuus olisi upea juttu, onneksi Kivik-malliinkin voi vaihtaa jalat kunhan vaan löytää ensin mieleisensä jossa mitat ovat sopivat. 🙂

  2. En ymmärrä miksi koira sulkisi pois mahdollisuuden valkoiseen kangassohvaan. Vaatii vain sen, että jos koira on likainen sisälle tullessa, se putsataan (toivottavasti itsestäänselvyys) ja koiralla ei ole lupa tulla sohvalle. <br />
   Meillä on divaanimallinen sohva ja koirallamme on lupa tulla divaaniosalle makoilemaan viltin päälle. Jokainen koira, vanhakin, oppii sen tarvittaessa.

  3. HT-collectionin sohvissa on myös mahdollisuus pesuun ja vaihtopäällisiä saa myös. Jos hakee pitkäaikaisia ratkaisuja suosittelen kyllä jotain muuta kuin Ikean tuotteita. Jotenkin olen skeptinen että hyvää saa halvalla.

  4. M: Koira käy kyllä tassupesulla jos tassut ovat kuraiset, kastuneet tai muulla tavoin likaantuneet. Lyhytkarvaisilla koirilla tassut eivät juurikaan kerää likaa mutta auts, minun cockapooni on sellainen karvatassu että hiekka tarttuu nahkaan saakka. En halua sisustuksen takia kiduttaa atooppisesta ihosta kärsivää koiramummoani ja viedä sitä väkisin tassu- ja masupesulle neljästi päivässä. Vilttiä voisi pitää sohvalla mutta minusta se vähän tuhoaa kivan sohvan ideaa – miksi ostaa kivan näköistä sohvaa jos se pitää vuorata vilteillä? Koiralla ei ole lupa mennä sohvalle (enää) mutta koira tekee sen poissa ollessani. Minua se ei haittaa eikä se ole maailmanloppu, Bemzin päälisissä on loistava likaa hyvlkivä suojaus ja kun se päivä koittaa ettei tahra lähdekään pyyhkimällä, nakkaan päälliset koneeseen. Helppoa ja yksinkertaista, eikä aiheuta stressiä. 🙂

  5. Sohva: Olen ymmärtänyt että HT-Collectionin sohvissa on kiinteä runkoverhoilu? Jos se pitää paikkaansa niin ei ole oikea vaihtoehto meille. Ikeassa on paljon hyvääkin tavaraa, Kivikin runko esimerkiksi on erittäin hyvä eikä poikkea esim Belluksen sohvarungosta, jossa yksi nolla enemmän hintaa. Kivik tuskin pysyy kunnossa 20 vuotta, mutta sellaista en miltään sohvalta edes halua. Yksikään kohtuuhintainen sohva ei pysy uudenveroisessa kunnossa viittä vuotta kauempaa enkä itse tykkää nuhruisista tai kuopalle painuneista istuimista. Kaikkea voi tietetenkin aina uusia ja korjata, jousia vaihtaa ja verhoiluja teettää uudestaan, mutta tuollainen tuunailu ei ole oma juttuni. 🙂

  6. Kaikissa HT :n sohvissa on myös irroitettavat runkopäälliset. Vaihtopäälliset saa myös tilattua. Sohvat ovat kaiken lisäksi Suomessa tehdyt. <br />
   Minusta on tärkeää ostaa kotimaista ja näinollensillä on työllistävä vaikutus..<br />
   Itse taas ajattelen, että harkittu sohvahankinta kestää sen 20 vuotta.<br />
   Toki HT:n sohvat ovat arvokkaita mutta laatu maksaa.

 15. Onko siis sohvalle kuitenkin tarve, kun vannoit sohvattoman olohuoneen puolesta edellisen muutoksen kohdalla ja olit sitä mieltä, ettet enää tarvitse sohvaa? Minustakin siis sohva on todella tarpeellinen, joten ymmärrän kyllä.<br />
  Ihmettelin vain vähän tätä muutosta. Tuskin sohvaa nyt senkään takia hankitaan, että saa patterin piiloon. 🙂

  1. K-K: Ei olisi tarvetta kasvattaa istuimien määrää tai kokoa, mutta ei siitä haittaakaan ole. 🙂 Patteri on ihana saada viimein piiloon, joten siksikin tuota Kivik-divaania harkitsen. 🙂

 16. Onpa kivaa kun taas tapahtuu! Olen kaivannut näitä kunnon muutoksia, mitä sinulla oli silloin paljon kun aloitit blogin 🙂 <br />
  <br />
  Mutta toisaalta nyt kun olet löytänyt tyylisi, niin luonnollisestikin isot muutokset vähenevät. <br />
  <br />
  PS. Kiitos vielä String-hyllyn osista jotka sinulta ostin! Eivät ole päässeet vielä seinään, kolmen viikon päästä muutto ja sitten saan ne vihdoin käyttöön! Jee!

  1. iida: Kovin suuria muutoksia ei varmastikaan kodissa enää tule tapahtumaan, oma tyyli kun on vakiintunut ja ainoa remppaa kaipaava tila on kylpyhuone, joka syksyllä uudistuu. 🙂 Itse olen pelkästään hyvilläni että oman ikään kuin löytänyt itseni ja makuni, jota koti ja sen rauha sitten heijastelee. 🙂 Joitakin kalusteiden paikan vaihtoja varmasti silloin tällöin nähdään ja uusi ruokapöytä on tuloillaan, mutta muilta osin muutokset ovat pieniä. :)<br />
   <br />
   Muistankin sinut, oli kiva tavata vaikkakin aika pikaisissa merkeissä! &hearts; Kolme viikkoa menee nopeasti ja sitten onkin ihana kun pääsee laittamaan kotia kuntoon. Se on aina muutossa parasta. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *