Videopostaus – Minimalismi & Kauneudenhoitotuotteet!

Tänään on vuorossa minimalismiin liittyvä videopostaus ja koska aihealue on laaja kuin avaruus, päätin jakaa videon osiin ja pienempiin aihepiireihin. Ensimmäisessä osassa keskitytään kauneudenhoitotuotteisiin, joita kertyy helposti kaappien perukoille ja yli oman tarpeen. Videolla esittelen oman kokoelmani ja kerron ajatuksistani ja tavoistani tavarakuorman kurissa pitämiseksi. Toivottavasti tykkäätte ja saatte inspiraatiota omien kylppärikaappien ja puolikkaiden purtiloiden raivaamiseen. 🙂

Seuraava minimalismi-videosarjan osa julkaistuu viikon kuluttua, aiheena tuolloin ruoka, ruokahävikin pienentäminen ja kuukausittaisen ruokabudjetin kohtuullistaminen. 

Leppoisaa lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

62 kommenttia “Videopostaus – Minimalismi & Kauneudenhoitotuotteet!

 1. Olipa kiva video. Olet hyvä, napakka puhuja, ei turhia täytesanoja tai rönsyilyä.<br />
  Oma purnukka-arsenaali on jo ollut pitkään hallinnassa, mutta oli silti kiva aihe. <br />
  Ruokaa (varsinkin tuoretta) hamstraan liikaa… seuraavaa postausta siis odotellessa :D<br />
  <br />
  Ja sain hyvän vinkin tuosta Grace voiteesta, ehkä sitä seuraavaksi. 🙂

  1. Marja T: kiitokset kehuista, lämmittivät mukavasti mieltä. &hearts; Puhuminen kameran edessä ei ole luontaista ja sanat menevät helposti solmuun, mutta kunhan tuosta nyt selvää sai niin olen erittäin tyytyväinen. 🙂 <br />
   <br />
   Tuo Philosophyn Amazing Graze voide on todella hyvä, tykkään kovasti sen koostumuksesta ja kevyestä miellyttävästä tuoksusta. Ja on kyllä niin riittoisaa ettei varmasti lopu ennen ensi vuotta. 😀

 2. Katsoin videon ja tässä tunnelmat: voi ahdistus! Ja siis kiitos kiitos kiitos videosta, tämä sai paljon ajatuksia aikaiseksi. Minulla on tällä hetkellä n. 10 eri shampoota, sama määrä hoitoaineita, varmaan 15 kosteusvoidetta ja sitä rataa. Hammastahna on ainut mitä on 1 kpl käytössä, mutta sitäkin toki pari tuubia kaapissa valmiina kun tarjouksella sai. Miten voinkaan olla tällainen hamsteri!! Lisäksi kaikki pullot ja purkit ovat eri sarjoja ja eri värisiä keskenään joten ne tekeekin mieli piilottaa kaapin uumeniin. Niin, ja ahdistus iskee kun kaapin avaa. Miten en ole koskaan ajatellutkaan että pärjäisin yhdellä shampoolla ja yhdellä rasvalla. Jännittävää!

  1. Noora: puolikkaat pullot valtaavat kaappitilan todella nopeasti ja miehelle olen joutunut välillä nipottamaankin vähän aiheesta, hänellä on paha tapa jättää viidesosa kaikista suihkusaippuoista pulloihin vanhenemaan kun ei jaksa puristella ja valuttaa niiden täytteitä koskaan ennakkoon käyttökuntoon. 😀 Nyt hänkin on hieman petrannut asiassa ja huomannut että siitä tulee jopa säästöä kun käyttää saippuat aina kokonaan pois. 🙂 <br />
   <br />
   Yhdellä shampoolla ja hoitoaineella pärjää tosi hyvin, ja kun tuote on hyvä, ei edes kaipaa muita vaihtoehtoja hyllyynsä. Tsemppiä purtiloiden taltuttamiseen! &hearts;

 3. Olipa kiva video, pitääpä heti suunnata kylppärin kaapeille:) kiitos inspiraatiosta. Innolla odotan seuraavaa videota!

 4. Hei, pärjäätkö ilman deodoranttia ja hiusten muotoilutuotteita ja kesäaikaan aurinkotuotteita unohtamatta? <br />
  On totta, että kosmetiikkatuotteita tulee helposti hillottua kaappeihin. Itse olen käyttänyt määrätietoisesti varastoja vähemmälle ja reilu puolivuotta on kulut niin että mitään ei ole tarvinnut hankkia. Kohta olen tilanteessa, että loppuun käytetyn tilalle hankin uutta. Tunne on vapauttava, kun tavaramäärä saa karsittua.

  1. Piia: hiusten muotoilutuotteet lasken meikkien kanssa toiseen ryhmään, ne ovat ehostamisen välineitä ja eri tavalla tärkeitä kuin hygienia ja ihonhoitotuotteet. 🙂 Deodoranttia minulla ei juuri nyt ole, se loppui viime viikon maanataina enkä ole löytänyt luottotuotettani Doven Invisible Stickiä mistään, toivottavasti eivät ole lopettaneet sen valmistusta. Hikoilen aika vähän ja nytkin olen palellut viimeisen viikon tuon sään takia, deodorantti on tarpeellinen toki mutteiaina välttämätön kun hiki ei haise. Kosteuden sitomisessa iholla deo-stick on parhaimmillaan minun käytössäni, on mukava olla kun kainalot eivät tunnu hikisiltä. 🙂 <br />
   <br />
   Tuo tavaran vähenemisestä tuleva vapauttava tunne on ihana, ja tietysti myös se että koti pysyy kaappeja myöden siistinä helposti ja lähes vaivatta. &hearts;

 5. Ihan aluksi olin pläääähhh, videopostaus. Jäin kuitenkin katsomaan ja hei pointsit sulle, aktoin loppuun asti ja pidin postauksesta.<br />
  <br />
  Omat vastaavat kosmetiikat on hallinnassa, kasvovoiteita lukuunottamatta. Vähän hakee vielä. Sensai on mulle ihan ookoo…mutta en pidä hintansa väärttinä. Kasvosoide sensailta nyt kesälle paras, talvella oli liian kevyt.<br />
  Perlane pyykinpesuaine ja erisan farkkupesuaine ovat meillä ihan kympit, kiitos siistä postauksesta ja meidän khh:n tuli tilaa, kun heivasin huonot pois…<br />
  Shampoot (ne mulle huonot) oon lurannut koiraan, meillä iso kurassa makaava karvakasa jolle ne mun hiukseni liistraavat hoitavat shampoot sopii, tai no tulis se kai puhtaaksi fairylläkin (jota pinttyneisiin kohtiin joudun käyttään). Mies kyseenalaisti eläinkaupasta ostoksilla viimeksi, koiran shampoo jonka ostin maksoi enemmän kun mun parturikampaamosta ostamat pullot…(minä ja koira blondeja joten valkoisen karvan aineet sopii meille).<br />
  <br />
  Mä kaipaisin vinkkiä sellaisten ns. ryönäpesäkkeiden suorimiseen. <br />
  – Vaatekaappini, myös liinavaatekaapit, astiakaapit<br />
  – Portaiden aluskomero, jossa koiranruokasäkit/kissanhiekkasäkit ja hirveesti jotain (lankoja, käsilaukkuja, kenkiä…), imuri ei enään sinne mahdu

  1. mari: kiva että katselit videon ja vielä loppuun astikin, vaikka se venähti lähes 20 minuuttiseksi. :)<br />
   <br />
   <br />
   Sensaista tykkään itse todella paljon, suosikkini on tuo puhdistusöljy (puhdistusvaihe 1) ja kosteuttava hoitovesi (kosteutusvaihe 1). Perlana White on superhyvä pesuneste, sitä en vaihda varmaankaan koskaan. Erisaniakaan en ole valmis korvaamaan toisella, luojankiitos tajusin aikoinaan näitä kokeilla ja sen jälkeen ei ole tarvinnut muita pesuaineita miettiäkään. 🙂 Elämän yksinkertaistaminen on parhaimmillaan juuri tälläistä, pääsee helpolla kun on luottotuotteet kaikenlaiseen puhdistamiseen. :)<br />
   <br />
   Meillä on kanssa Miffe-koiran shampoo ja hoitoaine kalliimpia kuin omani, voittavat jopa Balmainin hinnassaan. :D<br />
   <br />
   Vaatteista teen oman videopostauksensa, astiapuolta käsittelen varmaankin sisustuksen yhteydessä. Varastoista ja jemmoista voisin tehdä myös oman postauksen, olkoot se sitten se seitsemäs video. 🙂 Kiitokset toiveistasi, laitan ne talteen odottamaan seuraavaa videosessiota. 🙂

 6. Oho, en ole tajunnutkaan että olen tässä asiassa todella minimalisti. Minulla yksi luottomerkki jota ostan aina shampoossa, hoitoaineessa, vartalovoiteessa ja pesuaineessa joita molempia käytän kaikkialle kasvoihin ym., hammastahnassa jne. Tajusin että minulla säästyy ihan valtavasti aikaa tuolta kaikelta pohdinnalta että minkä tuotteen ostaa seuraavaksi ja mikä sopii ja mikä ei. Ostan vaan aina uuden kappaleen samaa tuotetta. Ne ei myöskään vie paljoakaan tilaa kun yksi käy moneen ja ei ole kuin yksi per sortti. Mutta ymmärrän kyllä että toiset on vaihtelunhaluisempia. Itse olen vaan niin hajuherkkäkin että parempi pysyä hyväksi havaituissa.<br />
  <br />
  Mutta tuota hiusasiaa aloin kyllä miettimään että joku toinen hiustenhoitosarja voisi tehdä minunkin hiuksistani ilmavammat. Pitää katsoa jos saisi aikaiseksi yrittää vaihtaa merkkiä 🙂 Edellinen ollut käytössä ainakin 10v.

  1. Apua.. Mun tuotteet ei kyllä ole niin hohdokkaita 😀 Sebamed pesuaineena, Aqualan L rasvana, Loreal Elvital värjätyille hiuksille shampoo hoitoaine. <br />
   Päädyin tuohon Sebamed ja Aqualan L yhdistelmään kun vuosia sitten kokeilin uusia suihkusaippuoita ja minulle iski paha atopia kasvoihin. Se ei meinannut millään rauhoittua ja noi sitten lopuksi sopi parhaiten enkä uskaltanut enää riskeerata ja kokeilla uutta. Nykyään atopia on ollut kokonaan poissa jo pari vuotta mutta en kaipaa enää uusien tuotteiden kokeilua. Tämä on niin helppoa.

  2. Minna: Luottomerkeistä kannattaa pitää kiinni, ei ole nimittäin itsestäänselvää että sellaisen edes löytää. &hearts; Minulla on luottotuotteet nyt kasvojenhoidossa ja pyykinpesussa, nopeaa ja vaivatonta on ostaa uudet samanlaiset tuotteet tilalle kun vanhat loppuvat. 🙂 Hiustehoitotuotteena käytin vuoden verran Erittäin Hieno Suomalainen -sarjan omena-vehnänalkioshampoota ja -hoitoainetta, kunnes kyllästyin niiden tuoksuun ja oli pakko päästä kokeilemaan välillä jotakin muuta. Nykyiset Balmainit eivät varmaankaan jää pitempään käyttöön ja kunhan purtilot tuosta tyhjentyvät, ostan todennäköisesti taas EHS:n tutut ja turvalliset vihreät muovipullot. 🙂

  3. Minna: Sebamedia olen itsekin kokeillut, jättää ihon pehmoiseksi ja on hyvä herkällekin iholle. &hearts; Ei minullakaan kaikki tuotteet ole aina selektiivistä kosmetiikkaa, lempparishampoo ja hoitoaine on niinkin huokeaa merkkiä kuin Erittäin Hieno Suomalainen. 😀 Suihkusaippuasuosikkini oli pitkään Palmoliven sellainen sininen mikrorakeita sisältävä Issey Miyaken hajuvedeltä tuoksuva pullo, mutta sen koostumus on uusittu ja rakeet eivät enää sula ja pehmene iholla vaan raapivat kuten aprikoosin siemenen palat, auts. Monesti olen ostanut myös näitä perhekokoisia Family Fresh -saippuoita, joita sitten koko perhe ollaan käytetty kyllästymiseen asti. 😀

 7. Hyvä video, vaikka tiivistetymmin olisi voinut sanoa, lopussa tuli jo toistoa. Itse olen juuri perehdytynyt konmari-ideaan ja tavarat on aikalailla hallussa. Kuulostat kannattavan samaa metodia? 🙂

  1. Silja: Vähän tuli toistoa mutta eipä se haittaa. 🙂 En ollut miettinyt mitään ennakkoon enkä kirjoittanut muistilappuja, joita monet videobloggarit tekevät… Annoin vaan tulla jutun ulos ja koska jännitän kameraa, tuli sanoissa vähän sekoiltua ja parissa kohdassa juttu jäi jumittamaan. :)<br />
   <br />
   Olen raivaillut elämääni jo kahdeksan vuotta ja tavallaan noudattanut KonMarin metodeja, siitä tai sen luojasta Marie Kondosta tietämättä. 🙂 Olen hänen kanssaan monesta asiasta samaa mieltä, omia ajatuksiani KonMarista voit käydä lukemassa täältä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/04/konmari-siivouksen-elamanmullistava-taika&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/04/konmari-siivouksen-elamanmullistava-taika</a&gt;

 8. Heips. Katoin videon ilman ääntä kun vauva nukkuu tossa vieressä enkä malttanut odottaa. 😀 Katson kyllä äänen kanssa myöhemmin. Huomasin vaan että heilutat käsiä kokoajan kun puhut, oletko huomannut? En varmaan olisi kiinnittänyt asiaan mitään huomiota jos äänet olisivat olleet päällä! Mun miehelle sanotaan jatkuvasti että hän huitoo käsillään puhuessaan, sanotaanko sulle? 🙂

  1. Anteeksi nyt Jenni, mutta mitä väliä jos heiluttaa käsiään? Varmaan jokainen meistä käsien heiluttajista on huomannut kun joku on huomauttanut. Jos miehellesikin sanotaan jatkuvasti niin eiköhän Miiallekin ole sanottu.

  2. Anteeksi nyt vain Maria mutta taisit ymmärtää viestini Miialle hieman väärin. Lisäksi olet erittäin töykeä. Miia varmasti ymmärsi asian puhtaasti hauskana juttuna eikä kettuiluna kuten sinä yrität sanoa. Hyvää kesää sinullekkin!

  3. Jenni: Apua. 😀 😀 Ilman ääntä näytin varmasti ihan sekopäiseltä viuhuvine käsineni. 😀 En tiedä heilutanko käsiäni ihan noin paljoa normaalisti, olen kyllä todella eloisa ihminen ja osaan ilmaista itseäni paremmin liikkeen kautta kuin puhumalla. En muista että kukaan olisi koskaan maininnut minulle asiasta, mutta toistaalta välttelen julkista esiintymistä joten eipä ole ollut mahdollisuutta tai syytäkään saada palautetta asian suhteen. 🙂 Olihan tuo video vähän vauhdikkaan oloinen ja ehkä seuraavalla videolla osaan olla hieman rauhallisemmin. 🙂 Minusta eloisat heiluri-ihmiset ovat kivaa katseltavaa, minä tykkäisin varmasti keskustella miehesi kanssa, puhe on paljon intensiivisempää ja mielenkiintoisempaa kun mukana on verbejä ja adjektiiveja korostavia vaudikkaita käsimerkkejä. 😀 Terkkuja sinne! &hearts;

  4. Maria: En loukkaantunut Jennin kommentista, melkoinen viuhutteluhan tuossa käsiosiossa kävi. 😀 Olen vähän arka kameran edessä ja luulen että liikuttelin käsiä vähän normaalia enemmän tuossa videossa… En ole saanut palautetta aikaisemmin, joten en tiedä olenko aina tuollainen huitoja vai onko se vähäisempää vähemmän julkisen esiintymisen aikana. 🙂 Kiitokset kuitenkin sinulle ihanainen välittämisestä. &hearts; &hearts; &hearts; Mukavaa että siellä on kaltaisiasi jotka pitävät välillä puoliani. &hearts;

 9. Eläinrakkaana ihmisenä oletko ajatellut että sensain tuotteet on käsittääkseni testattu eläimillä.Kyllä eettisyyskin kuuluu minimalismin ajatusmaailmaan mielestäni.Sen verran otan aina asioista selvää kun ostan esim.kosmetiikkatuotteita.Mitä mieltä olet tästä?

  1. takku: Sensai ja Shiseido ovat pyrkineet lopettamaan tuotteidensa eläintestaamisen, mutta kiinan markkinoilla eläinperäinen koetestaaminen on lain mukaan pakollista. Tämä on erittäin valitettava asia, joka onneksi on jo muutoksen alla, kiitos PETAn ja parin muun eläinsuojelujärjestön. Shiseido käyttää eläintestausta vain pakollisissa tilanteissa, turhasta testaamisesta on jo luovuttu. Alla Shiseidon oma kommentti asiasta:<br />
   <br />
   &quot;Shiseido does not test its cosmetic products or ingredients on animals except when absolutely mandated by law, or where there are absolutely no alternative methods for guaranteeing product safety. Shiseido’s mission is to provide safe and effective products to customers, and to comply with the cosmetics regulations in force, while understanding and respecting the principles behind animal protection.&quot;<br />
   <br />
   Sensai ei siis toistaiseksi ole cruelty-free, mutta toivoa Kiinan kosmetiikkateollisuuden kehittymisestä eläinystävällisemmäksi onneksi on. <br />
   <br />
   Olen eläinten ystävä enkä hyväksy eläinrääkkäystä, mutta joitakin juttuja on pakko katsoa sormien läpi, ikäväkseni näin on todettava. 🙁 Turkiksia en suosi, mutta nahkaisia laukkuja ja kenkiä käytän. Lihaakin syön, ja nukun kotimaisen untuvapeiton alla. Pyrin valitsemaan eettisiä tuotteita, mutta joissakin asioissa myönnän olevani itsekkäämpi kuin olisi tarpeen. Sensain kosmetiikka kuuluu tähän ryhmään, en ole ylpeä kyseisen merkin nurjasta puolesta, mutten ole valmis vaihtamaan tuotteitakaan, koska viimein olen löytänyt sellaisen hoitosarjan joka saa ihoni kukoistamaan. 🙁

 10. Ihana video, innolla odotan myös ruokapostausta =) Olen itse onnistunut karsimaan myös aika hyvälle mallille meidän purkkivaraston mutta aina on varaa parantaa ja varsinkin miettiä omaa ostokäyttäytymistä. Kiitos inspiraatiosta =)

  1. Päivi: Juhannuksen aikaan tulossa heti seuraava videopostaus, juhlan herkkuähkyssä onkin varmasti kiva puhua ja kuulla ruoasta. 😀 Saattaa olla että grillibileiden jälkeen alkaa puhdistuspaasto, sen verran on herkkuja suunniteltu juhannukseksi makkaroista, lohesta, uusista perunoista, suklaakakusta ja mansikoista alkaen. 😀

 11. Erittäin hyvin sanottu kaikki. Ja olet ihanan jämäkän tuntuinen, sopisit varmasti hyvin opettajaksi :)<br />
  <br />
  Täytyy sanoa, että ajattelen ihan samoin tuosta ostamisesta, mutta käyttäydyn päinvastoin. Tosin mulla on aina vain yksi tuote kerrallaan käytössä, vaikka on monta tuotetta(esim. suihkusaippua) kaapissa odottamassa. Jotenkin kuitenkin koen turvalliseksi, että on valmiiksi ostettu tuotteita kaappiin, kun mun kaupassakäynnit on välillä työn ja tuskan takana. Nämä tuotteet mitä olen hamstrannut, ne on niitä luottotuotteita mitkä tosiaan käytetään. Mutta on siis paljon hutiostoksiakin. Mun on pakko järkeistää tätä hommaa, olen niin kyllästynyt siihen, että noita on joka paikassa. Ei tarvitsisi olla kuutta silmämeikinpoistoainetta tai kahdeksaa shampoota odottamassa käyttöä :D<br />
  <br />
  Ja mun tyttärellä on todella ärsyttävä tapa ilmoittaa tuotteen loppumisesta vasta sitten, kun sitä ei ole tippaakaan jäljellä. Vaikka olisi kyseessä jatkuvasti käytössä oleva reseptirasva. Teen kyllä karhunpalveluksen, että opetan hänet siihen, että äitillä on ehkä aina loppuneen tilalle valmiiksi kaapissa uusi tuote… Eihän se opi, että asiaan pitää varautua. <br />
  <br />
  Naamarasvoissa(ja muissa kasvotuotteissa) ja hiustuotteissa mulle tulee nuo hutiostokset. Johtuen halusta kokeilla uutta. Ja sopivan naamarasvan ostaminen on kyllä salatiedettä.<br />
  Yritän käyttää ne hutiostoksetkin, mutta monesti on pakko ostaa rinnalle joku vastaava, jota käytetään kun mennään ihmisten ilmoille. Huonot naamarasvat voi käyttää vaikka jalkapohjiin, jos on ylitsepääsemättömän huonoa. Ja tuju kasvovesi voi päätyä hiusvärin poistoaineeksi lavuaarista. Että en mie poiskaan saa niitä heitettyä, mutta keksin uusia käyttötapoja 😀

  1. Minna: Kiitokset. :)<br />
   <br />
   Ostelin itse aikaisemmin useamman saman tuotteen kerrallaan varastoon, varsinkin astianpesuainetta, suihkusaippuaa ja pyykinpesuaineita tarjouksista. Monesti huomasin että kyllästyn tuoksuun ja kaipaan vaihtelua, jolloin varsinkin suihkusaippuat jäivät kaappiin lojumaan. Pyykinpesuaineisiin olen löytänyt luottotuotteeni ja jos vastaan osuu todella hyvä tarjous (säästö euroissa eikä senteissä), ostan silloin toki pari pulloa valmiiksi odottamaan. Myös Erittäin Hieno Suomalaainen -sarjan omena-vehnänalkioshampoota ja -hoitoainetta ostin monesti Cittarista tarjouksesta ja vuoden jaksoinkin putkeen niitä käyttää kunnes tuli tuoksun suhteen stoppi vastaan. Nykyisin annan itselleni mahdollisuuden kokeilla uusia tuotteita ja sen vuoksi ostan vain yhden satsin, jonka loputtua voi valita ostanko samaa uudestaan vai vaihdanko johonkin uuteen. Pyykinpesuaine ja kasvojenhoitosarja sekä deodorantti ovat poikkeus, niissä olen löytänyt luottotuotteeni. :)<br />
   <br />
   Minä olin nuorena samanlainen, ilmoitin vasta pullojen ja purnukoiden tyhjennyttyä että ne ovat loppu ja menin äitini ja siskoni kaapeille. 😀 Opin kyllä aika nopeasti kotoa pois muuttamisen jälkeen että jos ei huolehdi ajoissa uuden ostamisesta, joutuu putsaamaan itsensä pelkällä vedellä. 😀 <br />
   <br />
   Kasvojenpuhdistus – ja hoitotuotteet ovat salatiedettä, kymmeniä eri merkkejä ja tuotteita olen itsekin kokeillut ja suurin osa on ollut huteja. Niistä ei voi tietää koskaan etukäteen sopivatko ne omalle iholle ja vain testaamalla se selviää. Onneksi on nyt tuo Sensai, ei tarvitse enää miettiä asiaa eikä mene rahatkaan hukkaan. 🙂

 12. Voi että miten piristävä videopostaus. Sulta saa kyllä aina todella hyviä ideoita. Stockmannilta tuli tilattua nuo casa stockmannin valkoiset lakanat, aivat ihanat käytössä. Itellä on ongelmana kosmetiikkavuoret vaan, kun ei ne purkit tunnut kuluvan mihinkään. No, eihän ne kulu sillä postissa tulossa uutuuksia pian taas, innoistuin tilailemaan. Kosmetiikka on itsellä pahe, tekee mieli kokeilla vaikka ja mitä uutuuksia ja purkkivuori kasvaa entisestään, kun ei ehdi vanhoja uusien tilalta pois käyttää . Tavoitteena itselläkin minimalismi. Ja kaiken lisäksi täytyy sanoa että wow miten hyvä iho sulla :).

  1. Elina: Minä olen entinen purtilohamsteri, kokeilunhaluni vuoksi kaapit olivat täynnä kosmetiikkaa ja meikkiopintojeni vuoksi myös meikkejä oli järkyttävän paljon. Sain aikoinaan jopa iloa siitä kun katselin suurta kokoelmaani – ajatuksena &quot;eipähän lopu kesken&quot; 😀 Ruokakaupasta tarttui aina mukaan uusia meikkivoiteita, kynsilakkoja ja rasvoja, ja samalla tavalla kuin sinullakin, jäi purkit puolilleen pölyyntymään uusien ihanuuksien tieltä. <br />
   <br />
   On ollut todella suuri työ opetella eroon tuosta tavasta, se ei todellakaan käynyt hetkessä eikä kerralla. Pikkuhiljaa pienin askelin lopettelin uusien ostamisen ja aloin käyttämään vanhoja käyttökelpoisia pesusineita, voiteita ja meikkejä pois. Suurin osa oli mennyt vanhaksi joten ensimmäisen karsimiskeikan yhteydessä lähti noin 60% kosmetiikkavarastostani vuonna 2008. Startti motivoi ryhdistäytymään ja ostelin uutta paljon harvemmin ja vähemmän. Nyt kellossa on täysin toisenlainen kilinä ja ostan vain tarpeeseen vanhan vastaavan tuotteet ollessa loppumaisillaan tai loppunut kokonaan. Ei mene rahatkaan hukkaan kun pullonpohjat tulee käytettyä. :)<br />
   <br />
   Iho oli ennen paljon huonommassa kunnossa, finnejä ja mustapäitä yms. Osa kukkimisesta on varmasti johtunut tuotteiden liiallisesta vaihtelemisesta, ja epäterveellisemmästä elämästä yleensäkin (mm. ruokavalio). Sensain löytämisen jälkeen ihon kunto parani selvästi ja finniongelmaa ei ole ollut. Sensaita en vaihda mistään hinnasta niin kauan kun se toimii tällä tavoin. 🙂

 13. Olipas kiva video! Itse noudatan samoja &quot;ohjeita&quot; ja käytän vain niitä tuotteita mitä oikeasti tarvitsen. Tuo on totta, että monesti tuotteita hamstrataan ja ne jää käyttämättä loppuun. Käytän aina ostamani tuotteet loppuun vaikka ne eivät sovi juuri minulle. Minua harmittaa se menetetty raha mikä menee hukkaan jos tuote jää käyttämättä. Sitoutuminen tuotteeseen on myös tärkeää. Usein kuulee, että on heitetty roskiin tuote mikä ei ole miellyttänyt ostajaa. Minusta tuollainen on vain rahan tuhlausta ja turhaa roskaamista. Tietysti allergiset reaktiot on asia erikseen. Itse tiedän, että hajuste herkkänä en ostele voimakkaasti hajustettuja tuotteita sillä ne ei minulle käy. <br />
  Olet kyllä hyvä puhumaan ja odotan innolla seuraavia videoita!

  1. Oona: Tuotteiden käyttäminen loppuun asti on todella tärkeää jos haluaa minimoida sekä rahanmenoa että säilytettävien tavaroiden määrää. On ollut todella pitkä tie tajuta että ostoksiin pitää pystyä sitoutumaan ja sellainen olan kohautuksella ohittava tavarankierrätys-tapa ei ole hyvästä. Turhaa tavaraa on meillä kaikilla, joskus reilumminkin ja se on täysin normaali asia. Jos asia ei ihmistä itseään häiritse, ei sille tarvitse paljoakaan ajatuksia suoda. Jos sen sijaan on samanlainen kuin minä joka haluaa hallita omaisuuttaan ja helpottaa elämäänsä, on pakko miettiä ostokäyttäytymistä ja sitä miksi jokin / jotkin kosmetiikka- ja muut tuotteet ovat jääneet turhiksi / käyttämättä. Onko kyseessä kyllästyminen, uutuuksien takia unholaan hylätty vai aidosti niin huono tuote ettei sitä kannata käyttää. Paras oppi on minulle tullut siitä kun olen käyttänyt &quot;huonoja ja pahan hajuisia&quot; tuotteita pois vaikken olisi halunnut. Se opetti olemaan harkitsevampi ostoksissa, jopa niissä parin euron suihkusaippuoissa joita oma kaappini pullisteli häpeäksi asti. :D<br />
   <br />
   Kiva kuulla että tykkäät videoista! &hearts; Aurinkoista viikonloppua! &hearts;

 14. Hei Miia! <br />
  <br />
  Kiitos hyvästä ja ajatuksia herättävästä videopostauksesta! Kiva, että teet tällaisiakin – hauskaa nähdä, millainen tyyppi kirjoitusten takana oikein on. 🙂 <br />
  <br />
  Minulla itselläni on ihan älytön määrä erilaisia kosmetiikkapurkkeja, ja ikuisuusprojektina purkkikasan pienentäminen. Mutta juuri, kun luulen saavani purnukoita vähennettyä, niin… Joko houkutus kasvaa liian suureksi ostaa jokin uusi juttu testauksen, tai sitten saan jostain jonkun purtilon lahjaksi. Höh. 🙁 <br />
  <br />
  Yksi videopostaustoive olisi minimalistin siivous- ja pyykinpesuaineet! Olet näistä kyllä varmaan blogissasi jo kirjoitellutkin… <br />
  <br />
  Mukavaa kesää sinulle! 🙂

  1. Leena: heips vaan, tälläinen tyyppi täällä kirjoitusten takana häärii. :)<br />
   <br />
   Tuo houkutuksille periksi antaminen on tuttua, samanlaisessa oravanpyörässä olen itsekin ollut ja pääsin siitä irti oikeastaan vasta sitten kun ymmärsin tuon sitoutumisosuuden, josta videossani puhuin. Kun aloin käyttämään pois huonoja ja karmean hajuisia tuotteitani, tajusin miten huonoja valintoja olen tehnyt. Tuosta pääsin aasinsiltana siihen että aloin miettimään miksi tein huonoja valintoja, uteliaisuuttani, tylsyyttäni, huvin vuoksi? Se että haluaa ei riittänyt minulle syyksi ja tongin aika paljon asiaa tuolta pääni sisältä. 🙂 Ei ollut nopea prosessi mutta kannattava siltikin, opin itsestäni paljon uutta kuten mm. sen että siirryin palkitsemaan itseäni herkkujen sijaan tavaroilla – näillä pienillä ihanilla parin euron jutuilla joita saa kätevästi marketeista muiden kauppaostosten ohella. Jopa mies aikoinaan hermostui minulle kun kylpyhuoneen kaapissa oli kaksi hyllyllistä puoliksi käytettyjä shmapoo-pulloja ja suihkusaippuoita, osa tosin oli hänen, mutta ongelmana oli ettei hän löytänyt koskaan omia tuotteitaan kun minulla oli yli 30 pulloa vanhoja litkuja kaapissa tiellä. :D<br />
   <br />
   Minimalismin siivousvinkeistä voin tehdä videon myös, vaikken olekaan niiden suhteen sellainen superminimalisti joka siivoaa vedellä, etikalla ja sitruunalla kaiken. Tykkään siivousvälinevarustelusta ja siivousaineita vaihtelen puolivuosittain. Kesällä raikkaat sitruunaiset tuoksut ovat ihania, talvella voi tuoksussa olla lämpimämpää vivahdetta. Vähällä silti mennään, tälläkin hetkellä on käytössäni vain viisi tuotetta plus pyykinpesuaineet. 🙂

 15. Mulle on _aina_ ollut päivänselvää, ettei kulutushyödykkeitä (joita suihkugeelit ym mulle on) osteta uutta ennen kuin entinen loppuu. Ei ole hyllyissä mitään muuta kuin ne parhaat ja ne ovat ainoat, olen huono vaihtamaan merkkiä, koska inhoan suunnattomasti &quot;vääriä&quot; tuotteita (esim. hoitoaine on oltava sellaista, minkä tiedän satavarmasti hyväksi tai muuten menee hermot). En osta pyykinpesuainettakaan ennen kuin entinen loppuu, samalla ajatuksella hankin siis myös hygieniatuotteet. <br />
  <br />
  Ainoa, mitä ostan useita kerralla, ovat esim. dermosilin miesten dödöt – tilaustavaraa, jota ei nopeasti saa entisen loppuessa ja kuluu nopeasti sekä takuuvarma menekki. Hiusten hoidossa käytän erikseen hopeashampoota ja hoitoainetta, joita ei suositella käyttämään jokaisella pesukerralla – ja näin ollen tartteen kahdet erilaiset, mutta vain siis nämä yhdet tuotteet per kategoria. <br />
  <br />
  Sisäsyntyinen minimalisti siis onneksi tässä asiassa. 🙂 opiskeluaikana kyllä tein kesätyörahoista hygieniatuoteostoksia kaappiin jemmaan, koska muu vuosi oli niin jäätävän tiukkaa aikaa taloudellisesti. Silloin oli superonni, että kaapissa odotti uusi tuote valmiina entisen loppumista eikä tarvinnut miettiä, onko rahaa uuteen hoitoaineeseen. 🙂 Kaikki purkit tuli vuodessa tuhottua aina. 🙂

  1. Tanja: Voi kumpa minullekin olisi ollut, olisi säästynyt pitkä penni ja raivaamisen vaiva. 🙂 Ennen suhtauduin hutiostoksiin kevytmielisesti enkä miettinyt miten monta hukkaan heitettyä euroa on kaappien kätköissä. Yksi suihkusaippua ei montaa euroa kustanna, mutta kun niitä on 30 kpl kaapissa puolillaan (osa vuosia vanhojakin) kasvaa hukkaeurot lähemmäs satasta. <br />
   <br />
   Minulla on pari juttua joita ostan aina ns. varastoon, yksi on sukkahousut (jotta on aina ehjät kun niitä tarvitsee) ja toinen on kahvitarjoukset joita pyrin hyödyntämään (juhannuksen aikaan oli monessa kaupassa kolme pakettia yht. 9,90€). Hammasharjoja ja -tahnoja ostin joskus myös samalla periaatteella, mutta huomasin ettei siitä ole minulle mitään hyötyä. Paljon enemmän saan iloa kun ostan uusia vasta vanhojen ollessa loppumaisillaan / huonossa kunnossa, ja voin valikoida kaupasta juuri sen mikä sillä hetkellä eniten kiinnostaa. 🙂

 16. Olipa kiva video:)Ja ajattelen itse juuri noin kun sinä!Itse olen joka asiassa mega minimalisti.Kuulostaa oudolta mutta tykkään ennemmin että kaapit ovat tyhjiä kun täynnä.Jotenkin saan rauhaa siitä:)Ainut mikä sotii vähän sitä vastaan on se että olen kuin vähän tuo edellinen kirjoittaja Minna.Käytän vain yhtä tuotetta kerralla mutta kun esim.käytän Dermosilin tuotteita niin kun tilataan kimpassa niitä tilaan aina pari kappaletta luottotuotteita samalla kertaa jotka sitten töröttävät kaapissa ja odottavat edellisten loppumista:)<br />
  Jos joskus hurahdan johonkin uutuus tuotteeseen tai haluan vaihtelua ja se osoittaatuukin ei-sopivaksi en myöskään koskaan heitä sitä pois vaan aina käytän esim.silmänymäsvoiteen tai naamarasvan jalkavoiteena tai jos meikinpoistoaine osoittautuu sudeksi käytän esim.käsienpesussa.<br />
  Olen ihan samaa mieltä että ihminen pärjää parilla tuotteilla mutta suurin osa meistä on mainosten uhreja.Myös itse olen ollut:D Mutta onneksi olen kovaa vauhtia pääsemässä siitä eroon koska maailmassahan ei olisi yhtää&quot;rypyllistä&quot;ihoa jos tuotteet tehoisivat niin kuin ne lupaavat;)

  1. Mimmu: Minä myös! 🙂 Saan enemmän iloa väljistä kaapeista kuin täysinäisistä, vaikka tavarat olisivatkin kauniita. Joskus olin melkoinen keräilijä ja varsinkin meikkien suhteen rakastin sitä tunnetta kun avaa meikkipakin joka täynnä erilaisia huulipunia ja rajauskyniä. 😀 Nyt minulla on vain yksi huulipuna ja rajaukset teen siveltimellä ja kulmavärillä. Mitä vähemmän meikkejä ja mitä kompaktimmassa muodossa, sen parempi. :)<br />
   <br />
   Itsekin olen muutamat naamarasvat voidellut jalkoihini, yövoiteet eritoten ovat loistavia käsivoiteita. Pahan hajuiset suihkusaippuat puristan käsisaippuapulloon ja käytän ne pois tuolla tavalla. Hammastahna taitaa olla ainut jolle ei oikein keksi muuta käyttöä, koruja kun vain pari ja tahrojakaan kun en sillä pahemmin puhdista. 🙂

 17. Mä niin olen vuosia sortunut tähän varastoon ostamiseen ja jos en tykkää, laitan sivuun odottamaan.<br />
  Kotiäitinä sitten käytin kaikki avatut pitkin loppuun, kun ei tarvinnut siihen käyttää pientä tulonlähdettä, mutta kun menin töihin, ostomania jatkui.<br />
  Nyt on ehdoton ostokielto ainakin vuoden loppuun. <br />
  Mm tällä hetkellä jos tiedän etten mene töiden jälkeen kaupungille hengailemaan , käytän vanhinta päivävoidetta, jossa ei ole suojakerrointa. Työmatkoilla kun sitä ei tarvi.<br />
  <br />
  Mun &quot;ongelma&quot; on megapullojen osto. Hoitoaine voi kestää helposti yli puoli vuotta ja jos kaapissa odottaa 3 ennestään, sitä voi vaan kysyä itseltään miksi. <br />
  Itse sain pari v sitten tosi kivan suihkusaippuan lahjaksi ja se unohtui kaappiin. Otin sen tammikuussa käyttöön, 750 ml, eli pullo kestää ja se ei tuoksunut ( enää ) miltään. Kosmetiikka ei parane vanhetessaan, tämä on moneen kertaan huomattu.<br />
  Olen vuosiem varrella löytönyt jokaiselle perustuotteelle oman pumppupullon. Kun tuote loppuu, huuhtelen pullon hyvin, jätän kuivumaan ja vasta seuraavana aamuna otan uuden käyttöön, täytän pumppupullon. Itse käytän säästeliäämmin pumppupullon kanssa.<br />
  Mulla näitä virheostoksia riittää mm suihkugeelien kanssa ja itse käytän niitä mm vessanpytyn pesussa. Juttelin aiheesta kotitalousopettajan kanssa. Hän sanoi pöpöt eivät pytystä hyppää ja lika ei välitä millä aineella hankautuu pois.

  1. Lanttuleikkuri: Kuulostaa niin tutulta. 🙂 Kosmetiikka ei parane vanhetessaan, sen olen saanut huomata itsekin. Pariin otteeseen on rasvapurkki haiskahtanut niin pahalta että olisi luullut purkin sisältä löytyvän kuolleen hiiren tms. Sain tuosta niin pahat traumat etten enää osta purkkivoiteita kuin pahimmassa hädässä (joita onneksi ei ole ollut vielä). Voiteet pitää minulla olla pumppu- tai puristuspullossa, jotta voidepurkin sisään ei mene ylimääräisiä juttuja, ihosolua, pölyä, basilleja… Pumppupullojen kanssa itsekin olen säästeliäämpi, sen huomasi Tigin isoista pumppupulloista jotka eivät meinanneet loppua sitten niin millään ilveellä. Niissä on jokin kamala taustahaju joka alkaa parin viikon käytön jälkeen tökkiä tosi pahasti, kaikissa sama sellainen imelä tuoksahdus, muistuttaa vähän rasvaisten hiuksien ja päänahan haisua. Hyi 😡 Virheistä viisastuneena en enää osta tuollaisia isoja tankkeja vaikka halvempaan litrahintaan saisikin. En tykkää siitä että joudun &quot;kärsimään&quot; vääristä valinnoistani niin pitkään mitä Tigin tai vastaavan jättikanisterin käyttämisessä vierähtää. 😀

 18. Hei Miia!<br />
  Ensin ajattelin, ei vitsi mikä opetusvideo. Kuitenkin taas kerran pisti ajattelemaan<br />
  omaa käyttäytymistä, vaikka en olekaan mikään hamstraajatyyppi. Mullakin on<br />
  muutama luottotuote ja niissä pysyn kunnes iän tuomat muutokset vaativat jotain<br />
  muuta tai tuotteen valmistus lopetetaan tai sen koostumus muuttuu. Hiustenhoito<br />
  on mielestäni hankalin. Nyt en enää haluaisi ostaa kolmen kympin aineita jos ne eivät<br />
  sitten sovikaan. Video oli tosi kiva, olet hyvä esiintyjä, eikä mua häirinnyt käsien hei-<br />
  luettelu, pikemminkin nauratti, kun olen sellainen heiluttelija itsekin. Heilutellaan💟.

  1. Raili: Ihana olet! 🙂 Juuri tuollainen reaktio videosta oli tarkoituskin syntyä -ajattelemisen aiheita jokaiselle omaan elämään ja kosmetiikkakaappiin. :)<br />
   <br />
   Luottotuotteista kannattaa pitää kiinni kynsin ja hampain niin kauan kuin ne omalle iholle ja hiuksille sopivat. Kosmetiikan kanssa puljaaminen on työlästä ja kallista puuhaa, pahimmillaan menee satasia hukkaan. <br />
   <br />
   Heilutellaan menemään! 🙂 &lt;—–(kädet viuhuu ees taas)—–&gt;

 19. Kiva videopostaus. Eikä haitannut yhtään käsillä puhuminen, vaan päinvastoin toimi sanoman tehosteena. Kiitos. Pani kyllä miettimään omaa ostokäyttäytymistäni. Hyvä, että tällaisiakin postauksia teet. Hyvää kesää sinulle, Miia.

  1. Satu: Olen aika eläväinen ihminen ja usein puhuessani korostan itselleni tärkeitä asioita liikkeen avulla. 😀 Olen tästä jutellut tämän postauksen teon jälkeen useamman ihmisen kanssa, ja kyllä se niin vaan on että heilun kun heinämies aina kun minulla on tärkeää tai iloista asiaa. :D<br />
   <br />
   Aurinkoista ja ihanaa kesää sinulle myös! &hearts;

 20. Hyva video ☺ Viela vahan hienosaatoa oma ostokayttaytyminen vaatii, vaikka aika hyvalla mallilla ollaan. Mutta videota ruokaostoksista odotan innolla! Hyvaa kesan jatkoa sinulle!

 21. Tosi mahtava postaus! Varmasti monilla minimalismiin tutustumattomilla herää paljon ajatuksia. 🙂 <br />
  <br />
  Mieleeni tuli kuitenkin herätellä myös sinussa (ja muissa) lisäajatuksia tuotteiden määrään ja tarpeellisuuteen liittyen: onko esimerkiksi suihkusaippuan käyttö välttämätöntä? Harvoin kuitenkaan on oikeasti niin likainen, että saippuaa todella tarvitsisi. Ihokaan ei kärsi ollenkaan saippuattomuudesta, ehkäpä juuri päinvastoin ainakin omasta kokemuksestani. Onko myöskään erillisen käsivoiteen käyttäminen tarpeellista, vaan riittäisikö pelkkä hyväksi havaittu kosteusvoide? Tarvitseeko myöskään kasvojen ihon hoidossa monenlaisia puteleita, vaan riittäisikö pienempikin arsenaali? 🙂 Kehoomme tulee näiden kaikkien tuotteiden kautta niin paljon kemikaaleja, joten kannattaa todella miettiä mitkä oikeasti ovat tarpeellisia tuotteita, ja mitä ehkä tulisi ilmankin toimeen. Lisäksi luonnonkosmetiikka ja itse tehdyt kosmetiikkatuotteet ovat hyviä vaihtoehtoja. Itse olen esimerkiksi &quot;luopunut&quot; erillisestä käsivoiteesta, hiuslakasta, suihkusaippuasta ja kasvonaamioista, ja kasvoillekin käytän meikkiä lukuunottamatta vain puhdistusmaitoa ja kosteusvoidetta (luonnonkosmetiikkaa), sekä satunnaisesti teepuukasvovettä. <br />
  <br />
  Toivottavasti nämä pohdinnat sai edes vähän mietteitä heräämään. 🙂 Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! &hearts;

  1. Sinulla oli monta hyvää pointtia! Vähemmälläkin &quot;arsenaalilla&quot; tulee toimeen kuin mitä monelta löytyy. Pointti onkin onkin siinä, mitä &quot;oikeasti&quot; tarvitsee. Itse heitin esim. käsirasvat pois, kun työni ei ollut enää jatkuvaa käsien pesemistä ja desinfiointia, jotka jonkin verran kuivattaa käsiä. Luonnontuotteet ovat erinomaisia ja väktän itse ihoon kohdistuvia monenlaisia eri kemikaaleja joita esim. rasvat ja meikkituotteet päästävät iholle. Itse en myöskään tykkää hoitaa kasvoja monella eri tuotteella. Sama pätee myls arkiruuassa, vältän lisäaineita jos suinkin mahdollista. Onko se minimalismua, siitä en tiedä.

  2. Verna: Kiitos mielenkiintoisesta näkökulmastasi ja kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   Olen miettinyt todella paljon tuotteiden tärkeyttä ja niiden käyttötarkoituksia. Olin vuosia ilman vartalovoidettakin koska koin etten sellaista tarvinnut. Myös kasvojen hoidossa olen aikaisemmin pärjännyt huomattavasti pienemmällä arsenaalilla, en käyttänyt mm. kasvovettä ja puhdistuskin hoitui yhdellä tuotteella. Näin vanhentuessa iho on alkanut muuttumaan, se on selvästi aikaisempaa kuivempi ja tarvitsen vähintään kerta viikossa vartalovoidetta. Käsirasvaa tarvitsen myös, koska koiran toistuvien lääkityksien vuoksi olen joutunut tuplaamaan käsienpesun ja sen seurauksena kädetkin ovat alkaneet tarvitsemaan lisäkosteutusta. Olen aikaisemmin pureksinut kynsiäni kun stressaannun tai keskityn kovasti johonkin tekemiseen (työasia, jännä leffa jne.) ja käsistä huoltapitäminen on auttanut minut pysymään erossa kynsien nakertelusta. Käsirasvaa olen opetellut käyttämään tuonkin syyn takia säännöllisesti. :)<br />
   <br />
   Hiusten muotoilutuotteet ovat minulla huonommassa jamassa, niitä on selvästi liikaa käyttötahtiin ja -määrään nähden. Ostin viime vuonna muotovaahtoa, suolasuihketta sekä hiuslakkaa, joista muotovaahto osoittautui minulle aivan turhaksi. Edellämainittujen lisäksi kaapistani löytyy tuuheuttava suihke, jota halusin päästä kokeilemaan. Suolasuihke ja tuuheuttava suihke hoitavat saman asian ja toisen niistä voisin pistää samantien pois. Yritän kuitenkin parantaa tapojani ostoksiin sitoutumisen suhteen ja koska kyseessä on ns. käyttötavara, kiusaan itseäni tarkoituksella ja väen vängällä yritän kuluttaa turhatkin hiusmömmöni pois. :D<br />
   <br />
   Loistavia pointteja toit esille, minimalismi-meikkipostauksessa otan asian esiin itsekin sillä olen esimerkillisen taitavasti onnistunut keräämään itselleni luottotuotteiden sarjan, jossa yhdellä tuotteella voi hoitaa useamman meikkiasian. 🙂

  3. Johanna: samaa mieltä, tarpeita kannattaa myös tarkastella ja miettiä voisiko yhdellä tuotteella hoitaa kaksi tarvetta. :)<br />
   <br />
   Kyllä tuo minusta omalla tavallaan liittyy minimalismiin, sen lisäksi että se on myös maalaisjärjen mukaista fiksua toimintaa. 🙂

 22. Kiitos Miia videosta, se oli kiva piristys ja sarja on oikein hyvä idea. Onko sinulla suunnitteilla osa myös meikeistä, hajuvesistä ym. kosmetiikasta eli tästä ns. ylellisyysosastosta 🙂 ? Odotan innolla seuraavaa osaa, tiedän että ruokaostoksissa on meidän perheessä paaaaaaljon kehitettävää. Hyvää kesää!

 23. Kaunis kiitos kaikille kommenttia jättäneille! &hearts; Olen varannut illalle pari tuntia blogiaikaa, jonka pyhitän tämän postaksen kommentteihin vastaamiseen. 🙂

 24. Taidan lyödä kosmetiikkapohjat 🙂 Käytössä: luomushampoo ja -hoitoaine, luomudödö, hammastahna, Marseillen saippua, ripsiväri, kulmakynä ja huulipuna. Ei muuta. Ripsiväri lähtee vedellä. Rasvat ja kosteudet nautin sisäisesti. En usko voiteisiin enkä kosmetiikkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *