Ruokapöydän uusi elämä!

Artekin 91-mallia ehkä oleva (en ole varma aitoudesta) ruokapöytä sai hetki sitten jalat allensa ja viimeisen maalikerroksen pöytälevyn pintaan. Huomenna näihin aikoihin maali on täysin kuivunut ja saamme pöydän käyttöön. 🙂 Maalipinnasta tuli todella tasainen ja siisti, eikä päälle päin uskoisi että se on itse maalattu. Huikea muutos tummuneesta puusta ja kellastuneesta laminaatista upeaksi hohtavaksi valkoiseksi. ♥

Omakotivalkoinen_02082016_5937.jpg

Omakotivalkoinen_02082016_78178.jpg

Aivan mahtava muutos enkä voisi tyytyväisempi olla. Pöytä on modernilla tavalla klassinen (aivan kuin Artekin valkoiset klassikkojakkaratkin), tyylikäs, pelkistetty, linjoiltaan siro mutta rakenteeltaan vankka. Se ei näytä laisinkaan tuunatulta eikä hengi maalaisromanttisuutta, mikä on aina riskinä kun huonekaluja valkoiseksi maalataan. Meidän pienessä ruokailutilassa pöytä on edukseen sekä itselleen että ympäristölleen, Muuton Visu-tuolitkin sopivat hyvin pöydän ääreen. 🙂

Omakotivalkoinen_02082016_5927.jpg

Omakotivalkoinen_02082016_5940.jpg

Kuvissa maali on vielä hieman kosteaa, jonka vuoksi maali kiiltää pöydän kannessa aavistuksen enemmän kuin jo kuivuneissa jaloissa. Maalipinta saavuttaa lopullisen kestävyytensä ja kovuutensa vasta parin vuorokauden kuluttua, joten seuraavat päivät pitää muistaa olla varovainen – ei kuppeja eikä lautasia pöydälle ilman alustaa. Alustana käytämme kankaisia lautasliinoja, jotka toimivat hyvänä varotoimenpiteenä eikä minun tarvitse erikseen rynnätä ostamaan pöytätabletteja. 

Omakotivalkoinen_02082016_5932.jpg

Ihanaa, huomenna pääsen tekemään spesiaalihyvää ruokaa ja kattamaan pöydän nätiksi pitkästä aikaa. 🙂 Kukkia pitää pöydälle saada myös, jokin kaunis kimppu… kenties värikäskin tällä kertaa. 🙂 

Aurinkoista päivänjatkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

21 kommenttia “Ruokapöydän uusi elämä!

  1. Marja k: Pöydän maalaaminen oli todella helppoa ja nopeaa, telalla vetelin koko pöydän jalkoja myöten. 🙂 Ei vaadi taitoa nimeksikään, ainoastaan huolellisuutta ja nopeahkoa toimintaa jotta telan vedot tasoittuvat näkymättömiin. 🙂

 1. Tuo on kyllä hieno pöytä. Itselläni on vastaava miniversio kolmella jalalla. Olen myös harkinnut artekin vastaavaa tai suorakaiteen muotoista ruokapöytää, mutta hieman mietityttää tuleeko liikaa laitos- ja lastentarha fiboja noista kalusteista.

  1. Silsa: Jos kaikki kodin pöydät olisivat tismalleen samanlaisia ja tuoleinakin Artekin klassikoita, voisi ehkä tullakin lastentarha-tunnelma. 🙂 Kaksi erilaista (pitkulainen ruokapöytä ja pyöreä matala olohuoneessa) omasta mielestäni täydentäisivät toisiaan, ovat samaa sarjaa mutta silti sopivalla tavalla erilaisia. Muut kalusteet tuovat sitten eloa ja erilaisuutta kokonaisuuteen. Jos sydän sanoo pitkulaiselle pöydälle harkinnankin jälkeen kyllä, anna palaa vaan! ♥

 2. Niin hieno etten tiedä mitä sanoa. Voin vain kuvitella sen onnistumisen<br />
  tunteen, kun pitkän etsinnän jälkeen löytää haluamansa ja tietää pystyvänsä<br />
  tekemään siitä juuri oman laisensa. Täysi kymppi. 💟.

  1. Raili: Pöydästä tuli täydellinen, kaikki meni juuri niin kuin toivoin ja ilman ongelmia. 🙂 Vielä en ole uskaltanut kuin kevyesti silitellä pöytää (maali on kunnolla kuiva vasta noin klo 16 aikaan) mutta illalla se pääsee ensimmäiselle koetukselle. 🙂 Viikonloppuna kun maali saavuttaa lopullisen kovuutensa, aion tehdä sille kokeen ja rapsutella pintaa kahvikupin pohjalla jne. jotta näen miten pinta käyttäytyy. Tuleeko harmaita naarmuja (kuten Helmi-kalustemaalissa) vai kestääkö Clasun maali yhtä hyvin ruokapöydässä kuin tytön vanhassa kisppisjakkarassa joka on joutunut moniin koetuksiin ilman yhtäkään jälkeä, tahraa tai naarmua. 🙂

  2. Jos pöytä kestää naarmuttelun Clasun maali saattaa olla meidän<br />
   väliovimaali. Futura, jolla tuolit maalattiin oli hyvä levittymään, ei<br />
   valunut ja värikin on puhtaan valkoinen, mutta kestävyydestä ei <br />
   vielä tiedä. Hain jo Clasulta värimallit, mutta eihän tuollaisesta pikku<br />
   lappusesta näe todellista sävyä. Tuolit oli kyllä helppo maalata. Kauankos <br />
   tuollaisen viilupuriste siivun maalaamiseen nyt menee, kuivumisen kanssa<br />
   olikin toinen juttu ja vielä olisi kaksi kpl tekemättä. <br />
   Terveisiä maalaamolta☺.

  3. Raili: meillä on väliovet maalattu Clasun maalilla eikä niihin ole tullut ainuttakaan naarmua, ei edes koiran kolistellessa kaulurinsa (leikkauksen jälkeen kaulaan laitettava muovitötterö) kanssa. Koira myös hyppii väliovea ja ovenkarmeja vasten eteisessä kun tulemme kotiin eikä niissäkään näy naarmuja. Uskallankin väittää että kyseinen maali on juuri oikea valinta välioviin. 🙂

 3. No on kyllä todella hyvä muutos pöydälle 🙂 Aika tunkkaisen näköinen alkuperäisenä versiona.

  1. Minna: Kellastunut vanha lakkapinta on ruma, samanlainen tunkkaisuus on meidän parketissakin ja olisi ihana jos lattiankin voisi vain maalata. 🙂 En tosin haluaisi enää valkoista lattiaa vaan sellaisen antiikkimattaisen tammilankun, joka toisi pehmeyttä valkoiseen sisustukseen. &hearts;

 4. Hei,miten sait tuosta noin pöydästä noin hyvän, Mitä maalia käytit? Pitikö hiota yhtään? Kiitos kivasta blogista! &hearts;

  1. Kirsi: Maali on Clas Ohlsonin 40-kiiltoasteen kalustemaalia, sävy Pure White. 🙂 Pöytä oli todella siistissä kunnossa eikä siinä ollut paikatavia koloja tai syviä naarmuja, mutta maalin pysyvyyden vuoksi tein sille laminaattikantta lukuunottamatta kevyen pintahionnan. :)<br />
   <br />
   Tarkat tuotetiedot ja maalausohjeet pöytää koskien löydät löydät viime viikolla tekemästäni postauksesta täältä: <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/07/uusi-elama-vanhalle-huonekalulle-maalausvinkit-kalusteiden-kunnostamiseen&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/07/uusi-elama-vanhalle-huonekalulle-maalausvinkit-kalusteiden-kunnostamiseen</a&gt;

 5. Upea tuli &hearts; ja koska meillä on samaisella maalilla maalattu ruokapöytä ja tuolit (aiemmista tuolimaalailuistasi poimittu maalivinkki) niin tiedän kuinka ihanan näköiset pinnat ovat livenä! <br />
  <br />
  Käyttökokemusta maalauksen jäljiltä on nyt reilun kuukauden verran, johon on sisältynyt normaali käytön lisäksi yhdet juhlatkin eikä ainakaan meidän posliini- tai lasiastioilla ole jäänyt mitään jälkiä. Eikä myöskään kaakao-, kahvi-, ketsuppi- yms. tahroistakaan. Sitä mietin, että onkohan kukaan perheenjäsenistä tullut mitään currypohjaista tiputtaneeksi tänä aikana, mutta eipä pöydässä mitään jälkiä näy, joten ainakin on hienosti pois lähtenyt :)<br />
  <br />
  Ihan pelkästään yleispuhdistusaineella olen pyyhkäissyt. Ainut mikä tuolla käyttämälläni pesuaineella ei näytä helposti lähtevän ovat sanomalehtijäljet, joita innokkaiden uutisnälkäisten jäljiltä näyttää ilmaantuvan yhteen jos toiseenkin tuolinselkänojaan tuoleja pöydän ääreen siirtäessä. Niihin voisi testata vaikka sitä Universal stonea, joka eritoten tiskipöydän ja hanojen takia löytyy aina kotoa.<br />
  <br />
  Ai niin, silloin alussa ehdin harmitella, kun hellepäivän juhlissa oli pöydällä myös lasiastiassa jääpaloja. Astiasta jäi pöytään rinkula, joka ei pesemällä näyttänyt lähtevän mihinkään. Oli kuitenkin yön jälkeen hävinnyt itsestään 😀 Mikähän lie &quot;kemiallinen reaktio&quot; olikaan.

  1. Vanilja: Tuo Clasun maali on aivan loistavaa tavaraa. 🙂 Meilläkin on kaikki sillä maalatut pinnat pysyneet hyvässä kunnossa, ei ole naarmuja, lohkeamia, tahroja tai muutakaan ilmennyt. Sanomalehtien muste on ilkeää ainetta, se värjää sormetkin. Meillä kaikki lehtimuste-tahrat on lähteneet ylläripylläri Universal Stonella, josta pari minuuttia sitten julkaisin postauksenkin. 🙂 Sain valkoisista Kubus-kulhoista kukkamullan ja juurien aikaansaamat pinttymät pois. :)<br />
   <br />
   Olisikohan tuo jääastian rengas johtunut teräksestä? jos siis kyseinen kulho oli metallia? Onneksi jälki hävisi kuivuttuaan, joten onni onnettomuudessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *