Siivousvinkki – Pinttynyt lika pois Universal Stonella

Olen suitsuttanut teille Universal Stone -puhdistusaineen paremmuutta koko blogihistoriani ajan, enkä todellakaan syyttä. Sen avulla olen saanut pelastettua monet tavarat ja kengät, saanut irti pahasti pinttyneet tahrat ja puhaltanut uuden elämän mm. tytön tussilla tuhrituille barbeille. 🙂 Viimeisin tahranpoiston täsmäiskuni kohdistui kukkaruukkuina vuosia olleisiin By Lassen Kubus-kulhoihin, joiden pohja ei puhdistunut pelkällä astianpesuaineella ja harjalla hinkkaamalla…

Omakotivalkoinen_03082016_5881_2.jpg

Multa ja kasvien juuret tekevät rumaa jälkeä ruukkuun kuin ruukkuun, lika pinttyy kiinni niin voimakkaasti että moni hylkää kukkaruukkuina käytetyt purkit ja kulhot kaapin perukoille. Vasemman puoleinen Kubus-kulho on pesty astianpesuaineella ja vanhalla tiskiharjalla, liotettu pesuaineessa tunnin verran ja yritetty jynssätä likaa irti huonoin tuloksin. Maalattua terästä ei suositella hangattavan karkeilla karhunsienillä tai teräsvillalla mutta kokeilimpa riskillä tuotakin. Lopputulos näytti luonnossa paljon pahemmalta ja likaisemmalta kuin kuvissa, joissa pinttymät ovat nähtävissä mutta haaleita.

Oikeanpuoleinen Kubus on pesty Universal Stonella ja sen mukana tulleella keskikarkealla sienellä, ilman liotusta tai pitkää hankaamista. Puhdistusainetta sisältävällä vaahtoavalla sienellä tehty nopea pyöräytys riitti poistamaan kaiken tummentuman ja kiinni pinttyneen mullan. 🙂

Omakotivalkoinen_03082016_5880.jpg

Omakotivalkoinen_03082016_5868.jpg

Omakotivalkoinen_03082016_5887.jpg

Omakotivalkoinen_03082016_5876.jpg

Omakotivalkoinen_03082016_5888_2.jpg

Universal Stone -käsittelyn jälkeen kumpikin Kubus on kuin uusi – ei tahroja, ei naarmuja, ei tummentumia. Hellävarainen ja luonnonmukainen puhdistusaine sopii kaikille pinnoille: nahalle, kankaalle, lasille, kromille ja kiiltäville pinnoille pehmeän liian kanssa, kevyttä hankausta kestäville pinnoille kuten kaakeleille, kalusteille, tiskipöydille ja -altaille sekä muovisille materiaaleille pakkauksen mukana tulevan keskikarhean sienen kanssa. Vastaani ei ole tähän päivään mennessä tullut tavaraa tai tekstiiliä joka ei olisi puhdistunut Universal Stonella. Tämä poistaa hellävaraisesti (pehmeän siivousliinan kanssa käytettynä) jopa tussin ja kuulakärkikynän jäljet nahkasohvasta. 🙂

Lähes kaikissa paremmin varustelluissa* kaupoissa myytävä alle 20€ kustantava normaalikokoinen pyöreä purkki Universal Stonea kestää kotioloissa useita vuosia, meillä yhden purkin kuluttamiseen menee reilut kolme vuotta. 🙂 Tämä jos mikä maksaa itsensä takaisin ja saa tavarat hohtamaan puhtauttaan. Parhaimmillaan tämä ihmeaine on keittiössä ja tiskialtaan puhdistuksessa, se räjäyttää silminnähden lian irti vaikkei sisällä mitään myrkkyjä. Kyseistä ainetta voi vaikka lusikoida napaansa jos haluaa, vaikkei sen syömistä kyllä suositellakaan. 🙂 Turvallinen siivousaine lapsi- ja eläinkoteihin, hellävarainen sekä iholle että materiaaleille – luottotuotteeni kaikessa siivoamisessa ja tahrojen poistossa tekstiileistä teräkseen.

* S-Market, Prisma, Citymarket, Tokmanni, Saiturinpörssi, Kärkkäinen, Halpahalli, Stockmann…

Iloista ja aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

42 kommenttia “Siivousvinkki – Pinttynyt lika pois Universal Stonella

 1. Käykö tämä pesuaine keraamiselle liedelle? Oletko pessyt liettä sillä? Pelkään, että naarmuttaa herkkää pintaa…

  1. Erika: Olen puhdistanut keraamisen (sekä nykyisen induktioliedenkin) lieden Universal Stonella useita kymmeniä ellei jopa satoja kertoja. Mikrokuituinen siivousliina (esim Sinin) on paras apuri keraamiselle liedelle, Universal Stone-pakkauksen mukana tullut keskikarkea sieni sopii myös jos levyjen reunaan on jäänyt renkuloita. Karheampia sieniä en suosittele käyttämään, ne naarmuttavat lieden lasipintaa ikävästi.

  2. Kiitos vastauksesta! Jotenkin olen vielä epäileväinen 🙂 Perustuuko puhdistusteho kuitenkin hankaaviin ainesosiin? Miten tämä ihmeaine ei naarmuta herkkää induktioliettä, kun on kuitenkin niin tehokas puhdistaja? Haluaisin nimittäin uuden lieteni pysyvän "neitseellisenä", vaikka huomaan, että yksi, käytetyin levy on ilmeisesti sellaisen hienojakoisen rasvalian peitossa, joka ei induktioliedelle tarkoitetulla sienellä, eikä myöskään sillä terävällä kraapsuttimella lähde. Kiillotan lieden aina käytön jälkeen ikkunanpesusuihkeella (varmaan se on kiellettyä, mutta saan sillä lieden sillä kiiltäväksi), mutta tuo yksi kohta liedessä vaivaa, ja sen haluaisin jynssätä puhtaaksi 😀

  3. Erika: Universal Stone ei naarmuta. 🙂 Alla tarkka tuotekuvaus:<br />
   <br />
   Universal Stone on yleispuhdistusaine, joka toimii kodin kaikilla kovilla pinnoilla. Sama aine puhdistaa, kiillottaa sekä suojaa pinnat yhdellä käsittelyllä.<br />
   <br />
   Universal Stonen teho perustuu sen sisältämään vihreään saippuaan, kiillotussaveen sekä glyseriiniin. Vettä käytettäessä kiilotussavi ja saippua sekoittuvat keskenään ja muodostavat vaahtoa, joka irroittaa tehokkaasti vaikeatkin likatahrat. Kiillotussaven hienojakoisuuden ansiosta tuote ei naarmuta. Universal Stonen sisältämä kasvipohjainen glyseriini sulkee pinnan puhdistuksen jälkeen, jolloin uusi lika ei tartu pintaan yhtä helposti.<br />
   <br />
   glycerol_3dGlyseriini myös auttaa säilyttämään ihon luonnollisen kosteustasapainon, jonka ansiosta Universal Stone ei kuivata käsiä. Kasvipohjainen glyseriini on vaaraton aine ja sitä käytetäänkin useissa kosteusvoiteissa ja elintarvikkeissa.<br />
   <br />
   On totuttu, että kodin puhdistusaineet ovat nestemäisiä. Universal Stone on kuivana kiinteää ja liukenee hitaasti pyyhittäessä tuotteen pintaa märällä sienellä. Tämän ansiosta Universal Stone on erittäin riittoisa. Yksi purkillinen vastaa noin 50 litraa nestemäistä yleispesuainetta. Aktiivisessa kotikäytössä purkki riittää noin vuodeksi.<br />
   <br />
   Tuote on täysin biohajoava, vaaraton terveydelle, eikä sitä ole testattu eläinkokeilla.<br />
   <br />
   Mikrokuituisella siivousliinalla ja Universal Stonella voi puhdistaa kaikki herkkiä ja helposti naarmuuntuvia pintoja. Itse olen käyttänyt kyseistä yhdistelmää peilien, lasin, kromin, teräksen ja nahan puhistukseen. Myös koruja (ei omia) olen sillä puhdistanut. Universal Stone saa liesitason kiiltämään tuplasti niin paljon kuin lasinpesuaine (joka sisältää mm. alkoholia eikä ole suositeltava aina keraamiselle tai induktiolle). Aineelle tulee varmasti joka tapauksessa kotonasi käyttöä joten kannattaa ostaa ja kokeilla. 🙂

 2. Hei!<br />
  <br />
  Olen itsekin miettinyt tuota universal stonea, mutta en ole vielä sitä ostanut, sillä kaapit pursuaa muita siivousaineita, jotka haluan käyttää ensin loppuun. Olisi mukava nähdä tämän hetkinen siivousainearsenaalisi, jotta voisin siitä saada vinkkejä kuinka paljon/vähän eri aineita kodin monipuoliseen siivoukseen tarvii. Olet hehkuttanut, miten monikäyttöinen universal stone on, mutta jotenkin tuntuu etten itse osaisi/hoksaisi käyttää sitä monipuolisesti ja päätyisin käyttämään omia tuotteitani. Olisi kiva tietää, miten monen aineen voisi korvata universal stonella ja näin ollen koko siivouspurkkien määrä olisi vähäisempi. Haluaisin nimenomaan sellaisia tuotteita (ihan yleisestikin esim meikit, pesuaineet..) joita voisi käyttää monipuolisesti ja jotka samalla vähentäisivät kokonaisvaltaisesti kaiken maailman purnukoita kaapin perukoilta. <br />
  <br />
  Mikäli et halua tehdä asiasta kokonaista postausta, niin voisitko kertoa vaikka tähän kommenttiboksiin omista siivousaineistasi? :)<br />
  <br />
  Kiitos paljon ja aurinkoista viikon jatkoa! 🙂

  1. Eilna: Minun tämän hetkinen siivousarsenaalini on todella pieni ja viikonloppuna on aikomus tehdä niistä teille videopostaus (minimalismisarjaan liittyen). 🙂 Universal Stonen lisäksi minulla on yleispuhdistussuihke, lattianpesuaine (yleispesu joka sopii kaikille pinnoille), astianpesuaine, pesuainetabletit konepesuun sekä pyykinpesuaineet. Ostan uutta enää silloin kun vanha loppuu ja käytän vanhat pois vaikkeivat ne olisi hyviä tai hyvän tuoksuisia. <br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa! &hearts;

  2. Oi kiitos ihanaa!:) Jään innolla odottamaan. Ompas kyllä pieni arsenaali, ihailtavaa!:) Turhat putilot vievät hirveästi tilaa.

 3. Tuo on kyllä ihmeainetta!Ja harmi ettei enää S-marketista sitä saa.Myyjä kyllä lupasi tilata jos saa tuon ean-koodin!Terkut Espanjasta!

  1. Aikku: Ihana myyjä kun toiveesta lisää valikoimaan tuotteen. 🙂 Tuo on maailman paras putsari, en tiedä mitä tekisin jos sen valmistus lopetettaisi. :D<br />
   <br />
   Terkkuja Espanjaan! &hearts;

 4. Mielenkiinnosta kysyn eikös multa jätä noihin purkkeihin naarmuja? En ikinä raskisi itse käyttää omaani kukkaruukkuna. Oma Kubukseni ja huonekasvini ovat niin rakkaita, että pelko kasvien ja kulhon tuhoutumisesta olisi liian suuri.

  1. Ansku: Ei jää naarmuja. 🙂 Maalipinta Kubuksissa on erittäin vahva ja Universal Stonella lähtee irti kaikki pinttymä ja mullasta jääneet värjäytymät. Kasvitkin ovat hyvin viihtyneet, noissa kahdessa olleet kasvit siirsin suurempiin ruukkuihin kun olivat kasvaneet niin paljon ettei Kubuksia niiden alta enää nähnyt. 🙂

 5. Juuri kuten totesit: maailman paras putsari. Ilman tätä blogia en varmaan olisi ikinä keksinyt sitä ostaa. 🙂 Nämä kirjoitukset on aina tosi mielenkiintoisia ja hyödyllisiä, siis mihin kaikkeen sitä voikaan käyttää.

  1. Marija: Niin on! 🙂 Ihana kuulla että löysit Universal Stonen postaukseni kautta, välillä kun tulee miettineeksi kiinnostaako ketään siellä ruudun takana edes tälläiset siivousaiheiset juttuni. 🙂

 6. Mä olen itseasiassa löytänyt yhden asian, johon ei Universal Stonekaan auttanut – rapattuun muuriin pinttynyt noki. Meillä satoi toissa talvena vuosikymmenien pahimmassa lumimyräkässä lunta piippuun, jossa se tietenkin suli ja yön aikana valui savupellistä muuria pitkin alas. Sitä yritin hangata seuraavana päivänä Universal Stonella ja ainoastaan rappaus irtosi, nokiviiva vain hieman haaleni 🙂 Ei auttanut kuin maalata muuri uudestaan.<br />
  Muutoin on ollut kyllä ihan supertuote, säännöllisin väliajoin sillä hankaan lavuaarit, tiskipöydän, uunin ja lieden puhtaaksi!

  1. Jossu: Rappaus on paha, se ei meinaa puhdistua millään. Moni bloggaaja joilla on rapattuja pintoja kotonaan (erityisesti takka joka nokeentuu) ovat maalanneet liat piiloon. Muistaakseni meidän White &amp; Black -bloggaaja vetäisi takan pintaan seinämaalia ja jos en nyt ihan väärin muista, on pinta pysynyt heillä todella siistinä ja maali on kestänyt pyyhintääkin. 🙂

 7. Luin postauksesi ja säntäsin kauppaan hakemaan tätä ja olen koko illan jynssännyt kotia vaikka pitäisi mennä jo nukkumaan. Nahkasohvastakin tuli kuin uusi! Mahtava tuote ja plussaa hyvästä tuoksusta! &hearts;

  1. Noora: Minulle kävi aikoinaan aivan samoin. 🙂 Yhden kohdan kun sai putsattua, piti päästä heti seuraavaan ja seuraavaan paikkaan kokeilemaan US:n tehoa. 🙂 Mahtava tuote ja ihana mieto tuoksu. &hearts;

 8. Onko kokemusta miten kalkkiläiskät saa pois? Meillä on suihkun vieressä lasiovi jota olen yrittänyt puhdistaa tuloksetta parilla erilaisella kalkin poistoaineella.

  1. Universal Stonella lähti kalkkirannut ainakin meidän suihkukaapista paremmin, kuin varsinaisilla kalkinpoistoaineilla.

  2. Meillä samoin suihkuseinä on täynnä pientä vaaleaa kalkkiläikkää ja tahraa eikä MIKÄÄN aine ole tuohon tehonnut. Asuntomme on myynnissä ja olen tosiaan yrittänyt hinkata läikkiä pois tuloksetta tuntikausia. Millaisella välineellä uskaltaisin Universal Stonella yrittää, karhealla sienellä vai ihan mikrokuituliinalla?

  3. LM: Kalkkiläiskät lähtivät meillä Universal Stonella kaikista muista pinnoista ja materiaaleista paitsi suihkuseinästä (lasin näköistä muovia). Onko ovi nimenomaan lasia vai muovisekoitetta joka näyttää lasilta? Jos kyseessä on lasi, on pintaan todennäköisesti imeytynyt pesuainetta. Samaan tapaan kuin ikkunalaseissakin voi käydä jos pesuaine pääsee palamaan auringon vaikutuksesta lasiin kiinni. Niitä on todella haastava saada kokonaan pois, Universal Stonella ne haalistuvat toki, mutta eivät välttämättä lähde kokonaan. Jos ovi on muovia, on peli valitettavasti menetetty. Herkkä muovipinta ei kestä mitään hankaamista (menee naarmuille) eikä se puhdistu millään. Oman suihkuseinäni juuri tuon syyn takia irroitin ja heitin vuosi takaperin talkoiden yhteydessä jätelavalle.

  4. Paiju: Universal Stonella lähtee parhaiten mutta jos pesuaineet ovat pitkään saaneet imeytyä, ei niitä välttämättä kokonaan saa pois. Tuon vuoksi viikottainen pyyhintä olisi tarpeen vaikkei suihkuseinät ja -kaapit muulla tavoin likaisia olisikaan.

  5. Sanna: Onko suihkuseinä muovia? Jos on niin ei missään nimessä karheaa sientä, se naarmuttaa seinän hiusnaarmuille ja tekee siitä entistäkin karmeamman näköisen. Universal Stonella ja mikrokuituliinalla yritin omaa suihkuseinääni puhdistaa ja sillä läiskät haalistuivat hyvin huomaamattomiksi. Olin ehtinyt pilaamaan seinän jo aikaisemmin vahvoilla pesuaineilla (mm. Vim, Cif, Kalkinpoistoaine jne.) joten asialle ei voinut mitään enää tehdä. Itse päädyin repimään koko suihkuseinän pois ja kärräsin sen talkoiden yhteydessä jätelavalle. Ei ole ikävä tullut vaikka vessanpytty vähän kastuukin suihkussa käydessä. :)<br />
   <br />
   Voisiko suihkuseinän päällystää ulkopinnalta jollakin DC-fixin kaltaisella muovikalvolla? Sellainen läpinäkyvä ikkunakalvo, joka päästää valon läpi ja peittäisi kalkkeutumat? <br />
   <br />
   Clas Ohlsonilla on muutama kiva vaihtoehto, joita itse aikoinaan harkitsin:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Ikkunakalvo/34-1432-1&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Ikkunakalvo/34-1432-1</a><br />
   <br />
   Jokin tuon kaltainen, sille puolen joka ei ole suihkun puolella. 🙂

  6. Suihkuseinä on lasia ja siinä on tosiaan haaleita laikkuja ,jotka eivät tunnu lähtevän millään. Pitääpä kokeilla vielä tuota ainetta.

  7. LM: Kokeile ihmeessä, ei siitä haittaakaan ole. 🙂 Pidän peukut pystyssä että laikut vähintäänkin haalenisivat huomaamattomammiksi. 🙂

 9. Tämä täytyy kyll hankkia ihan ehdottomasti! Tykkään siivota ja tykkään myöskin puhtaasta kodista joten hankittava on:) Kiitos!

  1. Nanna: Ehdottomasti! 🙂 Tulet huomaamaan miten mahtava aine Universal Stone on, sen jälkeen ei enää tee mieli ostaa kalliita erikoispesuaineita ja lian räjäyttäjiä. 🙂 Jää rahaa säästöön jonka voi käyttää vaikka itse sisustamiseen siivoamisen sijaan. 🙂

 10. Moi! Pakko kysäistä että oletko käyttänyt universal stonea keittiön tason putsaamiseen? Itselläni uusi avonitetaso odottaa juuri käyttöönottoa ja mietin että uskaltaakohan universal stonea siihen käyttää jos sattuu pahempia tahroja tulemaan. Ihmesientä tasoon kuulemma saisi myyjän mukaan käyttää.

  1. Nanna myös: Olen käyttänyt. 🙂 Meillä on allas samaa Avonitea ja sen pesen useamman kerran viikossa Universal Stonella. Olen pessyt tasotkin monesti ja varsinkin tahroille se on aivan mahtavaa tavaraa. Kuulakärkikynällä vahingossa piirsin saarekkeeseen ja yleispesuaine ei tehonnut yhtään, Universal Stone pelasti onneksi ja vei kynän jäljet mennessään. 🙂 Altaan hankaan US:n mukana tulevalla sienellä, jonka olen leikannut kahteen osaan (pienempi riittää ja samalla saan valmiiksi vaihtosienen). Tasoille olen käyttänyt siivousliinoja, mikrokuituisia pääasiassa. 🙂

  1. jenni: Universal Stone tehoaa myös kankaassa oleviin tahroihin, mutta kannattaa olla varovainen varmuuden vuoksi. Älä hankaa kagasta karhealla sienellä, vaan ota avuksesi pieni käsipyyhe tai sellainen suihkussa käytettävä luffa, pesukukka, pesupuffi, miksikä sitä sanotaankaan. 🙂 Kangasta puhdistettaessa Universal Stonesta pitää tehdä runsasta vaahtoa ja tuollainen pesukukka-verkkosieni on ihan paras väline. Se ei hankaa kangasta rikki mutta levittää vaahdon hyvin. Kokeilen ensiksi huomaamattomaan kohtaan kankaassa, jotta varmistut että kankaalle ei käy mitään (haalistu, nukkaannu jne). 🙂

 11. Mun on varmaan pakko hankkia tätä joku päivä… Meillä puhaltaa koneellinen ilmastointi ikkunakarmeihin ihan kuin nokijälkiä ja niitä on niin ärsyttävä putsata! Vimillä on lähtenyt, mutta jotain muutakin vois kokeilla.

  1. Heidi: Kokeile ihmeessä, meillä sama juttu ja ikkunan karmeissa on suodattimien alla &quot;nokiviiruja&quot;. Pois ovat Universal Stonella lähteneet. 🙂

 12. Ihan paras aine ever. Niin riittoisaa eikä tuhoa pintoja, vaikka puhdasta tulee. Niin hyvää ainetta että viimeksi yksi paketti kulkeutui matkalaukussa ystävälle joka asuu ulkomailla. Nyt hänenkin keittiö on kuin uusi 🙂 Puhdas toki aina ollut mutta nyt jotenkin erityisen puhdas. Mistä syystä pidän tuosta aineesta. Ja ihan parasta kun pesee tällä tiskialtaan, jää siihen joku kalvo? ettei vesi enää jää altaan pohjalle. <br />
  Tällä saan pidettyä meidän vitivalkoisen keittiönpöydän valkoisena. Eikä naarmuta. Ehkäpä elämäni parhaiten käytetty 20€.

  1. Maria: Kommenttisi voisi olla melkeinpä kuin omasta kynästäni lähtöisin. 🙂 Tuo kalvopinta on todella hyvä, pysyy tiskiallas (varsinkin teräksinen) siistinä paljon pitempään kun pisarat ja liat ei nappaa altaan pintaan kiinni. 🙂 Ehdottomasti parhaiten käytetty 20€ minunkin elämässäni. 🙂

  1. TagathaX: En ole kokeillut tuota Universal Puhdistuskiveä, omani on tämä aito ja alkuperäinen:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.universalstone.eu/&quot; target="_blank">http://www.universalstone.eu/</a><br />
   <br />
   Eli tummanvihreä purkki vaalean vihreällä kannella. 🙂 Tässä vielä muutamia käyttövinkkejäm joissa Unoversal Stonea voi hyödyntää: <a rel="external nofollow" href="http://www.universalstone.eu/page0/page0.html&quot; target="_blank">http://www.universalstone.eu/page0/page0.html</a&gt;

  1. Ulla: Universal Stone on vaahtoava aine, valmistettu luonnon omista raaka-aineista. Se on hellävarainen kaikille pinnoille, toisin kuin taikasieni jonka teho perustuu mekaaniseen hankaukseen. Molemmat ovat hyviä välineitä vaikeiden tahrojen poistoon, mutta pari pintaa taikasienellä tuhonneena suosin itse pelkästään Universal Stonea. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *