Aamun kahvihetki ala Nicolas Vahé

Kahvi (varsinkin aamuisin) on asia josta en hevillä suostu luopumaan ja onneksi kenkkuilevan vatsani vaatimuksiin soveltuvaa pannukahvia on helppo valmistaa myös kiireen keskellä. Siirryin vatsanpurujen takia kapselikahvista takaisin pannukahviin pari viikkoa sitten ja vaihdoksen myötä kahvihetkistä tuli jälleen nautinnollisia. Kapselikahvin valmistuksen helppoudesta ja nopeudesta johtunut ylenjuonti on myös vähentynyt radikaalisti ja entisen 6-8 kupillisen päivävauhdin sijaan hörppäilen vain kolme kupillista kahvia vuorokaudessa, hyvä minä. 🙂

Omakotivalkoinen_05082016_5978.jpg

Omakotivalkoinen_05082016_5982.jpg

Kahvina minulla on tällä hetkellä Nicolas Vahén C1-kahvi, jota yksi lukijani minulle taannoin suositteli. Kyseinen kahvi oli hänellä vähentänyt vatsanväänteitä ja kuvauksensa mukaan maistui “normaalilta” suomalaiselta kahvilta joten pakkohan se oli itsekin kokeilla. 🙂 Vahén kahvi on minunkin makunystyröilläni mitattuna maukasta ja täyteläistä, mutten usko sen jäävän vakituiseen käyttööni (saatavuudenkaan vuoksi). Pannukahvina se on parhaimmillaan, sekä vanhanajan pannutaktiikalla että pressopannulla valmistettuna, muttei voita Pauligin Presidenttiä. 🙂

Omakotivalkoinen_05082016_5729.jpg

Omakotivalkoinen_05082016_5999.jpg

Cupsolon kapselikeitin on tällä hetkellä siskollani lainassa, mutta palautunee sieltä melko pian jo takaisin. Kuten ennakkoon arvelimme, ei laite jaksa alkuinnostuksen jälkeen häntä enää sytyttää enkä halua jättää vekotinta siskon riesaksi pölyyntymään. 🙂 En tiedä otanko kapselikonetta takaisin käyttöön, koska en voi sillä säännöllisesti päivittäin kahviani kuitenkaan valmistaa. En tiedä mistä johtuu että kahvikoneiden kahvi aiheuttaa hillittömän kiehunnan vatsalaukussa (jopa ilman maitoa), mutta tuosta syystä en valmiskahvia reissunkaan päältä ostele. Kaiholla katselen kun ihmiset hehkuttavat mm. Starbucksin makukahveja, kun itse en niihin voi koskea ollenkaan. Olisi kiva saada tietoa aiheesta, mutta hirveän vähän löytyy mitään infoa joka valottaisi asiaa – olenkohan aivan yksin ongelmani kanssa vai onko muitakin joiden vatsa ei tykkää kahvikoneiden kahvista?!?

Enää muutama tunti ja sitten koittaa viikonloppu! 🙂 Pirteää ja energistä perjantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

10 kommenttia “Aamun kahvihetki ala Nicolas Vahé

  1. K-K: Luulin ongelman johtuvan kahvilaadusta, en itse koneesta tai kahvin käsittelytavasta. Cupsolossa on Pauligin kahvikapselit ja oletin että vatsani sietää Pauligia kaikissa muodoissa, mutta ei. Voihan tietysti ongelma on täysin korvieni välissä ja onnistun psyykkaamaan itseni kipeäksi pelkästä pelosta johtuen, mene ja tiedä. 😀

 1. No en tiedä onko tällä vaikutusta, mutta niissä kapseleissa elää kaikenlaisia pöpöjä… Joku tutkimus oli aiheesta. Loppui mun kapselikahvin juonti siihen.

  1. Millis: Tuollaisesta en ole kuullutkaan, täytyykin heti laittaa google laulamaan josko löytäisin lisäinformaatiota. Ei kuullosta kovin mukavalta tuollaiset basillikapselit, thyi. 😡

 2. Mulla loppui närästys, ja mahakaan ei mene sekaisin, kun vaihdoin suodatinkahvin Dolce Guston-kapselikahveihin. Sikäli vielä jännä juttu, että voin juoda niitä maitokahvejakin. Jos juon suodatinkahvia missä on laktoositonta maitoa, niin maha menee aivan sekaisin.

  1. Minna: Minulla alkoi närästää Pauligin kapselikahvi ja mietin olisiko niitä säilytetty jotenkin väärin että ovat päässeet härskiintymään tms. Päivystä oli 2017 vuoteen saakka, joten sen osalta kaikki oli ok. Kummallinen juttu ja inhottava vaiva tuo polttaminen vatsassa. Pannukahvi ei tee samaa, onneksi. En tiedä mitä tekisin jos en voisi kahvia enää juoda. 😀

 3. Hei!<br />
  Meillä on tykätty kapselikeittimestä, toimii meillä myös hyvin veden keittimenä jos haluaa juoda perinteistä teetä. Nyt harmiksemme kapselikeitin vetelee viimesiään ja uuden hankkiminen edessä. Jos haluat luopua omastasi niin täällä otettaisiin kyllä ilolla vastaan. 🙂

  1. Hanna: Meillä on niin nopea induktioliesi että se kiehauttaa pannullisen vettä alle 2 minuutissa. 🙂 Pidän sinut mielessäni kun saan vekottimen takaisin. 🙂

 4. Minulla pauligin cupsolo ja kaikki kahvit minusta hirveän makuisia!Tavallinenkin kahvi maistuu kummalliselta.Ainoastaan kaakao tosi hyvää.Niinpä vanha kahvinkeitin jälleen käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *