Paljon säilytystilaa pienessä huoneessa!

Olohuoneessa olleet String System -sarjan kaappi- ja laatikostomoduulit ovat nyt tytön huoneessa koulupöytä-kokonaisuuden jatkeena. Näin pieneen huoneeseen saatiin lisää säilytystilaa, joka tulikin tarpeeseen sillä tytön pikkutavaran määrä on kasvanut tasaisesti viimeisen vuoden. On pinniä ja pompulaa, askartelutarvikkeita, hamahelmisettejä, ponien ja barbien minikokoisia mööpeleitä sekä asuja ja muuta vastaavaa, joita ei ole järkeä säilytellä suurissa sängynaluslaatikoissa. Säilytyskalusteen kasvamisen lisäksi muuta uutta on tytön Artek 66 -tuoli, jonka ostin hänelle kesällä synttärilahjaksi. ♥

Omakotivalkoinen_12082016_6465_3.jpg

Omakotivalkoinen_12082016_6462_2.jpg

Tyttö vastaa itse oman huoneensa siistinä pitämisestä ja onkin oikein mallikkaasti vastuustaan huolehtinut. Kaikelle löytyy oma paikkansa eikä minulla ole asiaa mennä siivoilemaan tai siirtelemään neidin tavaroita. 🙂 AVA Roomin sängyn alta löytyy tytön lelut (legot, pehmolelut, barbiet ja muut nuket, ponit, yms.) ja String -kalusteesta kaikki pienempi tilpehööri. Yläkaapeissa on piirustuksia, vihkoja ja kirjoja, hyllyn päällä olevissa laatikoissa harvemmin tarvittavia askartelutarvikkeita (lankaa, huopaa, vanua jne).  

Omakotivalkoinen_12082016_6458.jpg

Omakotivalkoinen_12082016_6461.jpg

Omakotivalkoinen_12082016_6460.jpg

Pinnikokoelmalle löytyi Tigerista tälläiset kannelliset säilytinlokerikot, jollaisessa minulla on itselläni ruuveja ja pientä nikkarointikrääsää. Todella käteviä ja edullisia bokseja kaikenlaisten pikkutavaroiden järjestelyyn legopaloista kivikokoelmiin, koruihin ja hiushässäköihin. 🙂 Kauneushömpät kuten kynsilakat ja huulikiillot yms. ovat Normann Copenhagenin XL-kokoisessa Clear Make-Up Organizer säilytyslaatikossa.

Omakotivalkoinen_12082016_6454_2.jpg

Olohuoneen String-kalustekokonaisuus tuli hyödynnettyä hyvin, isoimmat osat tulivat tytölle ja loput menivät miehen kotitoimiston osiksi, jota hän itse laajensi vielä lisää. 🙂

Leppoisaa lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisia linkkejä)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

64 kommenttia “Paljon säilytystilaa pienessä huoneessa!

 1. Kivalta näyttää, joskin lastenhuoneena kaipaisi jotain raikastusta tekstiilein. Keltaista vaikka. Miks toi lattialista loppuu kesken?

  1. Mirru: Väriä tulee mukavasti leluista jotka ovat hujan hajan joka päivä. 🙂 Tytöllä oli sängyllään yksi sydämen muotoinen roosa tyyny mutta nyt se on lelukoirien petinä yhdessä sängynaluslaatikossa jossa koirat &quot;asuvat&quot;. :)<br />
   <br />
   Hyllystön tilalla oli aikoinaan kiinteät vaatekaapit jotka poistin. Sen seurauksena on edelleen pari listan pätkää laittamatta. 😀

 2. Kivan näköinen. Muutama kysymys: riittääkö piirtämiseen tuo hyllyllä oleva valo hyvin? Missä tytön vaatteet säilytetään (varmaan siis ovi- tai ikkunaseinällä, mutta mikä kaapistot?)?

  1. Kiva kokonaisuus: Valon kirkkautta saa säädettyä ja kirkkaimmillaan se valaisee liiaksikin. 🙂 Hyllyllä pöydän päällä se on hyvä, mukava epäsuora valaistus yläviistosta joka ei häikäise.

 3. Kivalta näyttää! Ylettääkö tyttö itse noihin yläkaappeihin? Olisin toivonut tähän postaukseen kuvaa tytön huoneesta myös toiseen suuntaan.

  1. Tiia: Ylettää niiden alimmalle hyllylle ja se riittää. 🙂 Ylemmällä hyllyllä on ns. muistoja eli valmiita piirustuksia jne. joihin hänen ei tarvitse vielä ylettää omatoimisesti. :)<br />
   <br />
   Toisessa suunnassa on pelkkä ikkuna ja sama sänky samoine sängynpäätyhyllyineen kuin ennenkin, mikään ei ole sillä suunnalla muuttunut sitten viime näkemien. 🙂

 4. Onpa kertakaikkisen upea huone! Meidän neidon huone oli tuossa iässä aika pastelli; yksi seinä vaaleanlila ja toinen vaaleanpunainen. Itse olen ollut aika heikkona pastellisävyihin, saattaa olla, että mulla oli näpit vähän pelissä… 😉 Nykyinen täysi-ikäisen nuoren naisen huoneen ilme (musta-valko-harmaa kirkkaanpunaisella piristeellä) on tyttären omaa käsialaa. Ja hyvä onkin!

  1. Johanna: Toivottavasti osaat käyttäytyä asiallisesti vieraillessasi Heidin blogissa! Olet minulle usein hyvin töykeä ja toivoisin että pitäytyisit yhdessä nimimerkissä kommentoidessasi postauksiani. Tässäkin postauksessa on sinulta jo kaksi eri nimimerkkiä – Johanna ja Heli.

 5. Hyvältä näyttää. Olisi ollut kiva nähdä näyttääkö kokonaisuus yhtä &quot;hyvältä&quot; 🙂

  1. Johanna: Sinun silmissäsi tuskin näyttäisi, löydät aina kaikesta vikaa ja nurisemisen aihetta. 🙂

  2. Nyt meni kyllä hieman ohi tuo vastauksesi. Olisi ollut kiva nähdä koko huone kokonaisuudessaan kuinka yhteneväiseksi olet sen saanut. Mielestäni tämä huone on kerrassaan ihana.

  3. Johanna: Pahoittelut jos koit vastaukseni loukkaavaksi. Olen paljon jutellut bloggaajaystävieni kanssa ikävistä kommenteista enkä halua että kukaan joutuu kokemaan samanlaista tulitusta kuin minä. Heidi on mahtava persoona ja aivan ihana ihminen, haluan hänelle pelkkää hyvää ja toivon että hänen bloginsa puolella ei kirjoiteta samaan sävyyn kuin mitä minulle viestitään. <br />
   <br />
   Kyllä varmasti tulee laajempiakin kuvia tytön huoneesta vielä tämän vuoden puolella, vastapäisellä seinällä ei vaan kertakaikkiaan ole mitään, ei mitään uutta eikä varsinkaan kuvattavaa. Pelkkä tyhjä seinä, sen vieressä ikkuna ja ikkunan toisella puolella sängyn päädyssä String pocket -hyllyt, joista olen saanut tulikiven katkuista kommenttia ettei sitä haluta katsella (String Pocket on monelle punainen vaate blogeissa :D).

  4. Vaikka itse en tykkää Sting-hyllyistä, sopivat ne minun mielestä sinun kotiisi todella hyvin. Varsinkin tytön huoneeseen. String-kokonaisuuden siirtäminen tytön huoneeseen oli nappivalinta. Samoin String-hylly sängynpäätyyn. Mielenkiinnolla odotan koko huoneen valmistumista kuinka yhteneväiseksi sen saisit, sillä nyt näyttää tosi hyvälle. Itse kun painiskelen täällä juuri muutaman huoneen kanssa, jossa ongelmani on saada joka nurkka näyttämään hyvältä ja toisilleen sopiviksi.

  5. Johanna: Hyllyissä on kivaa keveyttä vaikke ne täyttävät koko seinän. Tytön huoneeseen ei parempaa vaihtoehtoa ole, varsinkaan nyt kun neiti on jo iso eskarilainen ja tarvitsee pienille tavaroilleen paremmat tilat. :)<br />
   <br />
   Minullakin on makuuhuonettani lukuunottamatta jokaisessa tilassa jokin pieni vika tai puute, joka voisi olla paremminkin. Niiden kanssa olen oppinut aika hyvin jo elämään enkä enää nipota samaan tapaan kuin vielä pari vuotta takaperin. 🙂 Hyvä ne olisi laittaa toki kuntoon mutten enää ota niistä stressiä, teen ja puuhailen sitten kun on intoa tarpeeksi. 🙂 Pahimmat ongelmakohdat ovat yleensä kiinteitä kohtia, hassusti sijaitsevia ikkunoita joiden takia kalusteiden kanssa on asetteluongelmaa, jne. Keittiön ruokailutilanurkka on meidän kodista ehkä se pahin, ikkuna kun alkaa suoraan seinästä ja loppuu hassusti vähän kesken. Patteri on ruma ja tytön huoneen oven paikan takia seinälle ei saa oikein mitään funktionaalista toimintoa. Ruokapöydälle jää aika pieni tila ja jos pöydän keskittää tilaan, ei se ole kuitenkaan keskellä ikkunaa mikä miellyttäisi silmääni enemmän. Itse suunnitellun omakotitalon parhauksia on juuri tuollaisten ongelmien välttäminen, kerrostalossa. &hearts;

 6. Siis 6:veelle lahjaksi tuoli ja hän tykkää mustavalkoisista vaatteista sekä sisustuksesta.. Ei sillä etteikö hyvältä näytä. Mutta blogisi huokuu epätodellisuutta. En voi sille mitään, että tämä tunne tulee vaikka blogiasi luen.

 7. En kyllä usko että tuollainen pikkutyttö on kauhean haltioissaan kun saa synttärilahjaksi tuolin 😀

  1. Nina: Niin, lapsienhan kuuluu saada synttärilahjaksi vain pelkästään leluja ja trendikästä krääsää josta he ovat superinnostuneita… sen viikon kunnes muoti muuttuu ja kauppoihin tulee uusia ja uusia ja uusia leluja hinguttavaksi. 🙂 <br />
   <br />
   Minä olen saanut lapsena lahjaksi mm. pussilakanasetin ja kahvikupin. Kummastakaan en ollut innoissani pakettia avatessani mutta niistä tuli myöhemmin lempparini vuosiksi eteenpäin. Jos vertaa niiden tuottamaa iloa lelulahjoihin, voin sanoa että lempipussilakanani hajoaminen noin 10 vuotta myöhemmin oli paljon surullisempaa kuin se että puolen vuoden vonkumisen jälkeen saamani rakkaan barbien pää irtosi leikeissä. 🙂

  2. Hiukan ohi aiheen, mutta en ole minimalisti, mutta lahjoissa perheemme suosii aineettomia lahjoja. Myös suvun ainoa lapsi on saanut pienestä pitäen lahjaksi teatteri-, matka-,, sirkus-, elokuva-lippuja jne. kummeilta, mummeilta ja muilta. Suosittelen käytäntöä teille ja muillekin. Meillä lapsi muistaa yhteiset kokemukset ja matkat ja uskon, että tällainen kulutus jatkuu suvussamme.

  3. Lapselle lahja: Oma tyttöni sai aineettomiakin lahjoja, lelulahjojen ja monet suututtaneet tuolin lisäksi. 🙂

 8. Aivan ihana tytön huone &hearts; Nuo Tigerin pienet lokerikkohässäkät on minullakin käytössä, säilytän niissä korvakoruja 😉

 9. Kivalta näyttää!<br />
  Laita vielä kuvaa toisilta seiniltäkin. Onko siellä vaatekaapit tms ja niin, ne puolapuut!!! 🙂

  1. Enna: Kiitokset! 🙂 Toisella seinällä on vain ikkuna ja sängyn päätyseinä jossa samat vanhat String Pocket hyllyt kuin ennenkin. 🙂

  2. Offblue: Minähän vastasin selkeästi että toisella puolella huonetta on vain ikkuna ja sängynpäädyssä olevat String Pocket hyllyt. 😀

  3. Offblue: Ei ole mitään, täysin tyhjää, ei mitään kuvattavaa eikä varsinkaan mitään mielenkiintoista. 🙂 Vaatteet ovat olleet nyt olohuoneessa Muuramen laatikostossa, mutta harkinnassa on siirtää ainakin osa niistä (arkivaatteet) tuohon String-laatikostoon joka on oven puolella. Paidat sinne jo viikkasin testiksi ja yhteen laatikkoon mahtuu neljä pinoa vierekkäin (topit, t-paidat, pitkähihaiset, hupparit ja neuleet)

 10. Eikö sua häiritse tytön huoneen osittain puuttuvat jalkalistat? Näyttää tosi oudolle kun muuten huolitellusta huoneessa listat loppuu kesken seinän tai ei yletä nurkkaan asti .

  1. Listat kuntoon: Eipä oikeastaan enää häiritse. 🙂 Silmä on tottunut jo puutteeseen, vaikkakin listojen laittaminen on edelleen to-do-hommien joukossa. 😀

  2. Pieni jalkalistapuute ja kaikki (?) sekoaa? Meillä ainakin oma silmä tottuu puutteisiin ja virheisiin. Ei sitä huomaa 😉 Mutta en toki muutenkaan ole niin tarkka sisutuksestamme, saati aikaasaava kuin tämä blogin pitäjä.

  3. Oma koti: Minulla ei ole jiirisahaa enkä tiedä uskallanko sellaista itse edes käyttää vaikka sellainen olisikin. 🙂 Keittiörempan yhteydessä minun piti pyytää jelppiä asiaan, mutta kaikessa hössötyksessäni unohdin sen. Siispä listan pätkä puuttuu ja tuo mustan seinän lista on itseasiassa kokonaan muutenkin irti, ei ole siis ruuvattu tai liimattu kiinni mutta pysyy hyvin paikoillaan pystyssä silti. 😀

 11. Hei kaikille teille joiden kommentti ei ole tullut julkaistuksi! Kiitos suuresta mielenkiinnostanne kasvatustapojani ja tytön vointia koskien. Haluaisin kuitenkin muistuttaa teitä hyvistä tavoista nettimaailmassa, asiallisestikin voi opetella itseään ilmaisemaan vaikka tunteet kävisivätkin kuumana siellä ruudun toisella puolen. Tytön huoneen värityksen perusteella ei kannata vedellä omia johtopäätöksiään liian pitkälle. Muistuttaisin myös että julkisesti netin keskustelupalstoilla valheiden levittäminen ja ilkeämielinen haukkuminen / herjaus ei ole sallittua, ei edes sellaisessa tapauksessa jossa vastapuolena on bloggaaja.

 12. Kaunista. Ja niistä synttärilahjoista..oma poikani toivoi aikoinaan 8 -vuotislahjaksi omenapuuta😊. Ja sen myös sai. Lapset ovat ainutlaatuisia toiveissaan ja tavoissaan, ja sehän on vain rikkaus.

  1. Mirja: Ihana lahja, olisipa piha niin toivoisin itsekin tuollaista lahjaksi. &hearts; &hearts; Erilaisuus on rikkaus! &hearts; Tyttö ei toivonut tuolia, mutta viime vuonna viisi täyttäessään toivoi aika paljon sellaista jota ei voi leluiksi tai lasten jutuiksi mieltää. 😀

 13. Hyvan nakoinen huone. Samoilla vareilla itse aikoinaan sisustin oman huoneeni ja sukulaistadit olivat huolissaan, etta lapsessa on jotain vikaa.. No, sama varimaailma on sailynyt keski-ikaan, mita nyt harmaata tullut mukaan mausteeksi. Siita viasta sitten tieda.. 😂

  1. Mimi: koskahan päästäisi eroon tuosta mustavalkoisesta ajattelutavasta että lapsien huoneiden kuuluu olla värikkäitä lapsen persoonasta tai mielipiteistä välittämättä. 🙂 Minulla oli ekaluokalla kokonaan valkoinen huone, lattiakin oli vaalea (vaaleanharmaa marmorimainen muovimattolattia). Väriä sieltä ei kuitenkaan puuttunut, siitä lelut ja tavarat pitivät puolestani huolen. 🙂

 14. Huone näyttää aivan mahtavalta! String-hyllykokonaisuudessa on minun makuuni juuri sopivasti ilmaa ja kaappeja kaikelle muulle &quot;roinalle&quot;. Ehkä minäkin joskus tulevaisuudessa tulen omistamaan sellaisen, sitten omassa kodissani. <br />
  <br />
  Minä olen aina tykännyt blogistasi ja kodistasi, enkä todellakaan ymmärrä ihmisiä, joiden pitää hakkua muiden tyyliä sisustaa ja kasvattaa lapsia. Eri mieltä saa olla, mutta asiat on osattava ilmaista kauniisti ja rakentavasti. Ei ole minun eikä kenenkään muunkaan asia jos tyttäresi haluaa mustavalkoisen huoneen. Lapset osaavat kyllä itsekin päättää mistä tykkäävät ja mistä eivät. Esimerkiksi minun kolme vuotias kummipoikani rakastaa traktoreita ja muita koneita, mutta halusi silti vaaleanpunainen prinsessa-repun.<br />
  <br />
  Olet aivan ihana ja mahtava ihminen, vaikken sinua tunnekaan kuin blogin kautta. Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista! 🙂 Hauskaa syksyn odotusta!

  1. Elina: String hylly on kauniin kevyt vaikka peittääkin koko seinän. Parempaa kalustesarjaa ei pieniin tiloihin ole, lempparini ehdottomasti. &hearts;<br />
   <br />
   Minun tytöllä on vahvat mielipiteet ja oma makunsa. Musta on hänen nykyinen lempivärinsä (ollut jo vuoden verran) ja sen jälkeen vuorossa on pinkki ja vaaleanpunainen. Liilastakin tykkää, ja keltaisesta sekä turkoosista. Nuo saman värit ovat olleet hänen lempivärejään aina, mutta järjestys on vaan välillä vaihtunut. Prinsessa ja Frozen into on vaihtunut raitarakkauteen ja kaikessa pitäisi nyt olla raitoja. :D<br />
   <br />
   Kiitos mukavasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Tunnelmallista syksyn odotusta ja ihania loppuviikon kesäisiä päiviä, mikäli säätiedot pitävät paikkansa. 🙂

 15. Hienoa! Minusta on upeaa, että uskallat toteuttaa omaa sisustusvisiotasi ja elämäntyyliäsi, ja vieläpä altistaa ne arvostelun ja kommentoinnin kohteeksi. Itse asun maalla vinksahtaneiden talonpoikaishuonekalujen, räsymattojen ja pellavaverhojen keskellä, eikä minua kiinnosta pätkääkään, jos ne jonkun silmää vihloo. Kukin tyylillään! Mukavaa ja energistä syksyä sinulle ja perheellesi!

  1. hannamaria: mahtava asenne, noin juuri pitääkin elämäänsä elää ja kotiansa sisustaa. &hearts; Tärkeää on että itse tykkää ja itse viihtyy, muiden ihmisten päinvastaiset mielipiteet ovat toisarvoisia siinä vaiheessa. :)<br />
   <br />
   Lempeää ja mukavaa syksyn aikaa sinulle myös! &hearts;

 16. Mitähän tähän voi edes sanoa? Miksi ihmiset ovat aina niin hanakasti yleistämässä ja määrittelemässä mitä kuuluu ainoaan ja oikeaan tapaan elää? <br />
  <br />
  Mitä ihmeellistä siinä on, jos lapsi tykkää samasta värimaailmasta mikä kodissa muutenkin vallitsee? Eikö se ole lapsen viihtyvyyden kannalta jopa hyvä asia? Entäpä jos se meneekin monesti niin, että se onkin äiti tai isä, joka monessa kodissa sanelee lastenhuoneen värimaailman esim. pinkkiä, vaaleansinistä, olettamuksena, että lastenhuoneen kuuluu olla tietyn värinen?

  1. Vanilja: Minä annan tytölle mahdollisuuden vaikuttaa asioihin kehityksensä ja ymmärryksensä mukaan. Hän itse on valinnut vaatteensa ja pidän kaikki soraääniset kommentit visusti omana tietonani. Tytön ei todellakaan tarvitse tietää että täällä nettimaailmassa on aikuisia jotka kritisoivat hänen valintoja ja samalla myös haukkuvat äidinkin. Kyllä minäkin sisustin tytön huoneen kauniin roosaksi kun tyttö syntyi, päätös ja värivalinta oli täysin minun. Myöhemmin tyttö sai itse ottaa osaa päätöksiin ja vaikuttaa valintoihin. Mitä isommaksi hän on kasvanut sen enemmän vapauksia ja vastuuta hänelle on jaettu. Nyt eskarissa hän pärjää todella hyvin, on oma-aloitteinen (joskus liikaakin kun pyyhkisi pöydätkin toisten lasten puolesta jne.) ja reipas tyttö. Osaa huolehtia oikeat vaatteet päällensä ja pitää huolen kaikista tavaroistaan etteivät ne huku tai unohdu mihinkään. Kaipa sitä jotakin on tullut oikeinkin tässä kasvatustyössä ja elämänohjeistuksessa tehtyä. 😀

 17. Hohhoijakkaa, onpa täällä taas hyvin käyttäytyviä ihmisiä. Ei voi enää ymmärtää tätä ilkeilyn ja piilokettuilun määrää. Kannattaisi varmaan vaihtaa blogia, jos viitsii vaivautua toisen mielen pahoittamiseen ja huonon ilmapiirin luomiseen. Vai tuleeko jollekin tuollaisten viestien kirjoittelusta hyvä mieli ihan oikeasti? Pienenä vinkkinä jatkoon voisi olla vaikka seuraava wanha viisaus: elä ja anna toisten elää. Tsempit Miialle! &hearts;

 18. En ensinäkemältä netissä osannut tykätä tuosta String-hyllystä/hyllyköstä, ja ihmettelin kun sitä oli kaikilla bloggaajilla. Mutta nykyisin se on kyllä minusta kivannäköinen, kun siihen saa noita laatikoita ja kaappeja. Ja kaikkea muutakin lisäosaa.<br />
  <br />
  Ei tuo mikään synkkä huone ole pikkutytölle, tosiaan sitä väriä saa kyllä leviteltyä leluilla. Meillä teini saa väriä tummaan huoneeseensa levittämällä vaatteensa… ja no, oikeastaan kaiken omaisuutensa pitkin poikin lattioita ja tasoja 🙂

  1. Minna: Stringin laatikostot on minun suosikki-lisäosiani. 🙂 Ne on kevyen näköiset ja sirot vaikka ovat isoja, umpinaisia ja pirun painavia. 🙂 Lisäosien avulla jokainen saa rakennettua juuri oikeanlaisen kokonaisuuden omiin tarpeisiinsa, ja tarpeiden muuttuessa hyllystöä voi muokata mihin ilmansuuntaan tahansa. :)<br />
   <br />
   Tytön lelut ja tavarat tuovat väriä niin että silmissä vilisee, harvoimpa huone on ihan noin siistissä kunnossa. Tyttö pisti parastaan kun siivosi ja järjesteli tavaransa ennen kuvaamista. 🙂

 19. Minä olen myös lapsena pitänyt mustasta ja valkoisesta, mutta silloin esim. lastenvaatteissa niitä ei ollut saatavilla. Lisäksi huoneessani oli tekstiileissä paljon valkoista ja mustaa myöskin. Tämä Avan huone olisi ollut minulle lapsena unelmien täyttymys, miksi siis Ava ei voisi tykätä tästä?<br />
  <br />
  Oma lapseni, vaikka on vasta 4-vuotias seuraa kovastikin mustavalkoista pukeutumistani ja laittaa päällensä samanvärisiä vaatteita ihan itsekseen, vaikka kaapista löytyykin niitä tytölle &quot;pakollisia&quot; hempeitä värejä.

  1. toinen Nina: Minä halusin myös mustavalkoisen huoneen 13-14 vuotiaana, mutta aika vähän oli saatavilla mitään sopivaa. Ellokselta tilasimme äidin kanssa minulle mustavalkoisen pussilakanasetin ja maton, niiden voimin mentiin vuosi pari eteenpäin. 🙂 Kalusteet ovat aina olleet valkoisia ja teini-iässä hurahdin vaaleansiniseen jota sitten löytyikin kaikkialta huoneesta. :)<br />
   <br />
   Minun tyttöni ei jaksa yhtään enää innostua kuviollisista prinsessapaidoista, joita erän julkaisemattomaksi jääneen kommentin kirjoittaja vaati minua ostamaan. Meillä on ollut vinot pinot vaatteissa Frozeneita ja prinsessoja, My Little Ponyja ja tyttöjen &quot;klassikkoita&quot;. Nyt pinnalla on mustavalkoisuus, raidat ja Monster High. 😀 Minusta olisi kurjaa pakottaa tyttö pukeutumaan oman makunsa vastaisesti, ainakin niin kauan kuin hänen valintansa ovat ihan normaaleja siistejä vaatteita ja pukeudutaan sään mukaan. 🙂

 20. Tsemppiä Miia! Aikuiset naiset (olettaisin) harrastamassa nettikiusaamista. Toivottavasti eivät siirrä omia toimintatapoja omalle jälkikasvulleen…

  1. Linda: Toivon todella että ilkeilevää nettikäyttäytymistä ei opeteta lapsille, pienillä ihmisillä kun on tapana imeä vaikutteita ihan kaikesta ja he tietävät ja kuulevat paljon enemmän kuin aikuiset luulevat. Onneksi lapsille tarjotaan koulussakin nettiopetusta, joten toivoa on. 🙂

 21. Tytön huone on ihana ja tuo raitaseinä on aivan mahtava. Mielestäni lastenhuoneen seinät ei tarvitse kirkkaita värejä. Ne värit tulevat leluista ym. <br />
  <br />
  En myöskään ymmärrä miksi lapsella ei voisi ostaa tuolia lahjaksi. Ei lapset tarvitse aina leluja ja muuta tilpehööriä. Meillä lapset ovat vielä pieniä, mutta synttäreillä saa vaan tarpeellista. Miksi alle 6v kuuluisi matkustaa lentokoneessa, käydä teatterissa tai taidenäyttelyissä. Lapsen kanssa voi touhuta ulkona, puistossa ja kotona kaikkea kivaa ilman tabletteja ja kännyköitä.

  1. Tiina: Leluista ja tavaroista tulee väriä väkisinkin jo riittämiin, enkä itsekään näe syytä minkä vuoksi huoneen yleisilme kiinteine kalusteineen ei saisi olla väritön eli mustavalkea. 🙂 Minun tyttöni on ainokaisena saanut vaikka ja mitä, ja kaipa olen jotakin kasvatuksessa oikein tehnyt kun neiti ei enää vongu eikä halua lelujakaan. Hänellä ei ollut montaakaan synttärilahjatoivetta ja viimeksi viikonloppuna kun mietimme hänen kaverinsa 6v synttärilahjaa, keskustelimme siitä kuinka hän ei keksi mitään kivaa ostettavaa edes itselleen. 🙂 Kaupassakin neiti saattaa kieltäytyä jostakin kummitädin näyttämästä yllärilelusta, ei kiitos oli viimeksi vastannut kun kummitäti oli näyttänyt jotakin My Little Pony pakkausta. 😀 Suklaadonitsit kelpasivat onneksi joten täti pääsi hemmotelemaan tyttöä. :)<br />
   <br />
   Minun tyttöni on vilkkaan puoleinen ja vauhdikas. 🙂 Elokuvissa pystyy jo istumaan nätisti sen parituntisen, mutta teatterin suhteen en ihan vielä katso sen olevan ajankohtaista neidin kärsivällisyydelle. 🙂 Lasten huvituksia on koluttu paljon, parhaimmat kesähetket ovat tytön itsensä mielestä olleet mummin kanssa temppupuistossa käyminen, koiralenkki vesiputouksen alta (täysin tavallinen päivä pihapiirissä ilman mitään muuta ihmeellistä kuin vesiputous) ja kahden serkkunsa kanssa ulkona käyty vesipyssysota. Leffat, lintsit ja reissut ovat kivoja mutteivat hänelle niin spesiaaleja että olisivat kesän top3:ssakaan. 🙂 Näin eri tavalla ne lapset itse kokevat ja ajattelevat asioista. Itse muistan omasta lapsuudestani sen että parhaat hetket koettiin yllättävissä tilanteissa ilman erikoisia ja ennalta tehtyjä suunnitelmia. Paras lintsireissuni oli ilta-aikaan tehty extemporelähtö isosiskoni kanssa, sen muista edelleen yli kolmekymppisenä, muita lintsureissuja lapsuudestani en niinkään. 🙂

  2. Lastenteatteri ja lapsille suunnatut taidenäyttelyt on suunnattu juuri vauhdikkaille lapsille eli hiljaa niissä ei tarvitse istua! :)<br />
   Ja järkevät lahjat kuten tuoli on hyvä vastapaino leluille, lelujakaan ei yksi lapsi tarvitse ylettömästi. Kivalta huoneelta ja juurikin lasten huoneelta tuo näyttää, vaikka sisustuksen puolesta soveltuu isommallekin. 🙂

  3. K-K: Näin onneksi on noissa lasten näytöksissä, mutta siltikin minusta olisi hyvä osata keskittyä jonkinverran. Näytöksissä on aina myös heitä, jotka haluavat kuulla teatteriesityksen vuorosanat vieressä olevien lasten puheen sijaan. 🙂 Eskarissa taitavat tehdä nyt syksyllä reissun teatteriin, joten jätän tuon ensikosketuksen näyttämötaiteen ihanuudesta suosiolla kavereiden kanssa koettavaksi. Balettinäytökseen vien kyllä tytön heti kunhan kärsivällisyys antaa myöten istua hiljaa paikoillaan näytösten ajan. &hearts; <br />
   <br />
   Lapset eivät tarvitse leluja ylettömästi ja tyttö on selvästi kyllästynyt nyt kaikenlaisiin leluihin. Hän tykkää leikkiä aktiivisia leikkejä, tehdä itse asioita (olla koira, opettaja, jne.) ja askarrella. Eipähän ole koskenut melkein pariin viikkoon edes lelulaatikoihinsa, ainoastaan Monster High -nuket ovat saaneet vähän huomiota. 🙂 Lapsia on erilaisia ja heillä jokaisella erilaisia vaiheita, kenties lelutkin alkavat joskus meidän neitiä vielä kiinnostamaan uudelleen mutta juuri nyt hänellä on &quot;muuta tekemistä&quot;. :D<br />
   <br />
   Tytön mielestä uusi tuoli on kiva. Ei pomppinut ja kiljunut riemusta sen saadessaan mutta osaa selvästi löytää hyvät puolet myös tuollaista &quot;vanhusten antamista&quot; lahjoista eikä yhtään nurissut tai ollut tyytymätön lahjaansa. Jos tuoli olisi ollut ainoa lahja, olisin varmasti saanut kuulla nurinaa asiasta, mutta parin muunlaisen paketin kanssa tuo tuoli oli oikein hyvä ja mukava lahja. Olen opettanut tytölle että lahjoista ollaan kiitollisia aina, ne ovat extraa jota joskus saa eivätkä ne ole pois mistään ns. paremmasta, joten nurinoita en kuuntele. Hyvin on oppi mennyt perille ja ihan tyytyväinen tuo 6v tuntuu olevan. 🙂

  1. Nanna: Väriä on helppo lisätä mutta vaikea poistaa, ellei kyseessä ole piensisustustavarat sekä lelut. 🙂 Meille tämä ratkaisu sopii hyvin ja tyttö tykkää omasta huoneestaan. Musta on väri mitä itse toivoi ja myönnyin lopulta hänen pyyntöönsä. 🙂 Ei ole tullut toisiin ajatuksiin ja musta on edelleen hänelle ykkönen. Parin vuoden kuluttua voidaan taas miettiä mitä seuraavaksi ja jos maku on muuttunut, voidaan seinät maalata uusilla väreillä. 🙂

 22. Todella onnistunut kokonaisuus 🙂 Järkevää panostaa ajattomiin klassikoihin, ne kestävät aikaa!

  1. aksu: Olen samaa mieltä! &hearts; Klassikot toimivat aina ja kaikkialla, olisipa minullakin ollut jokin klassikko omasta lapsuudestani muistona. &hearts;

 23. Voi apua mitä kommentteja olet saanut sekä tähän, että tuohon minimalistipostaukseen..! Olen kaikesta silmiini osuneesta sonnasta vähän sanaton, mutta halusin kuitenkin osaltani tulla tasapainottamaan vaakaa hyväkäytöksisten ja mielipuolisten kommenttien välillä. Tykkään kovasti ystävällisestä ja rauhallisesta asenteestasi, sekä kauniin valkoisesta kodistasi, ja toivon sinulle jatkossakin iloa tuottavia sisustuslöytöjä, sekä tyttärellesi viihtyisiä hetkiä omassa ihanassa huoneessaan! ♥

  1. Sanna V: Kiitos sinulle mukavasta tsemppihenkisestä kommentistasi! &hearts; Tälläinen lämmittää aina mieltä kovasti. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *