Sisustushaaveita – Syksy 2016

Ajattelin tässä iltatohinoiden päätyttyä istua alas koneelle ja postata samalla kun kruisailen läpi netin sisustusantia – millaisia kotiin liittyviä tarpeita ja haaveita tälle syksylle keksin. 🙂

Olohuoneeseen pitäisi saada viimein verhot ikkunaan. Vallilan kaunis Graniitti-malliston pellavainen kangas osoittautui liian kermaiseksi ja hohtavaksi, joten kangaskauppoja pitäisi jaksaa uudestaan alkaa käymään läpi. Hakusessa olisi vitivalkoinen mattainen pellavakangas, joka olisi tarpeeksi paksua peittämään näkymät mutta riittävän ohut taipuakseen kauniisti aaltoille. Ada & Inan nettikaupassa on loistava valikoima vitivalkoisia pellavakankaita ja heiltä löytyisi myös ompelupalvelu, joka säästäisi minut ompelun vaivalta. Alla neljä suosikkikangasvaihtoehtoa, joista tilasin maksuttomat näytepalat tarkempaa tutustumista ja tutkailua varten. 

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202016-08-16%20ke

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202016-08-16%20ke

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202016-08-16%20ke

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202016-08-16%20ke

Tytön huoneeseen tarvitsisin maton, minkäs muunkaan kuin täydelliseksi todetun Pappelinan. 🙂 Valkoisella Svea-mallilla taidetaan mennä tässäkin tapauksessa, kokona 140x220cm. Myös verhoa olen tytön ikkunaan mietiskellyt, laskosverho olisi ikkunan sijainnin huomioon ottaen paras valinta, verhokankaaksi sopisi Paapiin mustavalkoiset Nukkuvat Pöllöt -kuosin söpöläiset ja samasta kankaasta voisi surrauttaa myös parit tyynyliinatkin. ♥︎

pappelina_svea_svoa422.jpg

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202016-08-16%20ke

Muiden sisustusjuttujen osalta haave- ja ostoslistani on huvennut olemattomiin ja tällä hetkellä excelistäni löytyy ainoastaan yksi nimike – ihania kynttilöitä. Tämän hetkiset sisustustrendit eivät oikein pure ja BEdesignin henkareita ja koukkuja lukuunottamatta en ole löytänyt mitään spesiaalikivaa syksyn uutuuksien joukosta omaan kotiini. Torkkupeitto olisi ehkä tarpeen talven viimoja varten, mutten tiedä yhtään millaista lähtisin etsimään. Pörröiset villaviltit olisi ihania, mutta niistä lähtee todennäköisesti irtohaituvaa ja karvaa sen verran, että minulla menee hermot ennen pitkään. 🙂 Puuvillainen torkkupeitto olisi järkivalinta, mutten jaksa innostua etsiskelemään sellaista tänä iltana. Varsinaisia tarpeitakaan ei ole ilmaantunut, mitä nyt puulastat tarvitsisi jossakin vaiheessa uusia ja tiskiainetta kohtapuoliin ostaa lisää… Aika simppeliltä siis näyttää sekä haaveet että tarpeet, lyhyestä välillä virsi kaunis. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

28 kommenttia “Sisustushaaveita – Syksy 2016

 1. Mulla on ikihaaveissa House Doctorin Block-matto. Haluaisin kokeilla miten se istuisi keittiön pöydän alle. Haaveilen myös uudesta olkkarin pöydästä sekä By Lassenin kynttilänjalasta. 🙂 Näitä haaveita saanen kuitenkin odottaa, sillä matkakassan kartuttaminen tuntuu nyt tärkeämmältä. Ellei pukki sitten tuo…? 😉

  1. Heidi: Block on nätti, näyttäisi varmasti hyvältä teidän ruokapöydän alla. ♥ By Lassen kynttilänjalka on parhautta, onko sinun listalla neljän vai kahdeksan kynttilän malli? 8-kynttelikkö olisi niin ihana mutta se on niin suuri ettei meillä olle sellaiselle tarpeeksi suurta tilaa. 🙂 Nelosella mennään meillä ja kauniimpaa kynttilänjalkaa en tiedä. ♥

  2. Heidi: Nelonen on kyllä hieno myös, ja mahtuu hyvin sekä pöydälle että kaapin päälle. Toivotaan että pukki kuulee toiveesi. ♥ ♥

  3. En voinut olla huomaamatta kommenttiasi ja oli pakko tulla sanomaan, että meillä oli hetken aikaa House Doctorin Block-matto juurikin keittiön pöydän alla. Se oli kuitenkin ihan järjetön virhe, enkä ymmärrä miten niin monessa kodissa sitä näkee juurikin keittiön pöydän alla, sillä matto on käsin värjätty, eikä sitä voi pyyhkiä märällä… Meillä värit levähti, kun yritin varovaisesti pyyhkiä sitä nihkeällä. Sen jälkeen kyllä olen käsitellyt sitä aika rankastikin, unohdin sen mm. koko talveksi takapihalle ja se oli hukkunut sinne lumikinosten alle ja viime keväänä lumien sulaessa sain sen lopulta kaivettua sieltä pois. Sitten uhkarohkeasti työnsin sen vielä pesukoneeseen ja ihme ja kumma, värit ei enempää levinnyt, mutta onhan se vähän pilalla silti. 😀

  4. Nina: No hui, värien leviäminen pilaa kyllä maton kuin maton. Meillä oli mustavalkoinen raitamatto jossa kävi samalla tavalla, kosteus levitti tummaa väriä valkoisen päälle ja raitojen välinen reuna muttui töhröiseksi ja epätasaiseksi. Tuota aina pelkään kun on matossa mustaa ja valkoista sekaisin, sen vuoksi en ole itse edes harkinnut tuota Block-mattoa vaikka se kaunis onkin.

  5. No hei kiitos vinkistä! En ollenkaan ajatellut tuota putsaus-aspektia värjäytymisen kannalta! Hyvä pointti todellakin! Toisaalta meillä ei ole pöydän ympärillä mm. pieniä lapsia, mutta sotketaanhan me aikuisetkin…! 😉

  6. Heidi: Aikuisillakin tapahtuu vahinkoja joskus, ja koirulilla myös. Meille ei koiran vuoksi hankita enää ainuttakaan sellaista mattoa jota on vaikea putsata tai pestä. Lisäksi kun meillä on tuo allergiakuono, ei voida villaisia mattoja pitää muutenkaan koska ne pölyävät uutena ja keräävät itseensä enemmän pölyä kuin muovimatot. Mitäpä sitä ei rakkaiden karvaturrikoiden vuoksi tekisi. 🙂

 2. Hei Miia! <br />
  <br />
  Minäkin olen katsellut ihaillen Ada&amp;Inan nettikaupan valkoisia pellavakankaita ja miettinyt, että pitäisi tilata sieltä näytekappaleita. Odotan mielenkiinnolla sinun kommenttejasi omista näytekappaleistasi! 🙂 <br />
  <br />
  T. Leena

  1. Leena: Kannattaa tilata näytteet, 5kpl saa maksutta suoraan postilaatikkoon. 🙂 postausta toki tulossa heti kun oma kirjekuoreni saapuu. 🙂

   1. Jaana: Voi kun pääsisitte istumaan minun tuoliini pariksi päiväksi, huomaisitte ettei asia ole aivan noin mustavalkoinen ja yksinkertainen. Missä menee asiallisen kritiikin ja asiattomuuksien raja? Onko asiaton vain jos kommentti sisältää rumia sanoja ja haukkumista? Entäs piiloveetuilun osuus, miten sen voi todentaa ja mistä tietää ettei kirjoittaja pohjimmiltaan tarkoita ihan hyvää ja ettei kommentista välittyvä veemäisyys ole omien korvien välissä omasta huonosta mielialasta johtuen? <br />
    <br />
    Joskus on myös hyvä näyttää julkisesti millaista sontaa tänne oikeasti tulee, jotta perspektiivi ei pääse keneltäkään katoamaan. Samalla saan itsekin annettua vastineeni, kuten eräälle ämmittelevälle vierailijalle. Kommentointi ja asiattomuudet eivät lopu vaikka jättäisin kaikki julkaisematta, ne eivät lopu vaikka julkaisisin kaikki. On siis lopulta ihan samantekevää miten toimin, koska en voi vaikuttaa siihen millä tavalla toiset toimivat. Pyrin pitämään kommenttiboksini siistinä ja hyvän mielisenä lukijoideni vuoksi, mutta koen että jokaisen kritisoivan (jotka valitettavasti ovat 90% ilkeitä ja henkilökohtaisuuksiin meneviä) kommentin julkaisematta jättäminen on vääristelemistä, monessa tuollaisessa kommentissa kun on yleensä otettu esille ihan oikeaakin asiaa josta mielelläni kävisin asiallista keskustelua.

 3. Onko sulla linkkiä Vallilan Graffiti- mallistoon? Alkoi kiinnostamaan, että olisko se sopiva verhokangas meille. En löytänyt pikaisella googlettamisella.

  1. Ei ei ei: Verho tulee tytön huoneeseen ja myös hän saa vaikuttaa valintoihin. 🙂 Minusta pöllö on ihana kuosi. &hearts;

 4. En ole aiemmin kommentoinut, vaikka olen seurannut blogiasi jo useamman vuoden. Koska kommentointi aikaisempaan postaukseen meni kiinni, laitan ajatukseni tähän. Minun mielestäni (vaikka rohkeutta se osoittaakin) annat liikaa tilaa häiriköille. Tilanne muistuttaa koulukiusaamista. Voisit jättää epäasiallisia ja ivallisia kommentteja sisältävät kommentit julkaisematta. Näin tämä kierre ei pyörisi täällä blogissa. Toki, jos haluaa, heille löytyy palstatilaa vauva.fi -sivustolta, mutta miksi päästää sitä tänne. Monet meidät on kasvatettu ns. kypsiksi ja kääntämään toisenkin posken, mutta mielestäni sille ei ole näissäolosuhteissa tarvetta. Keskustelua syntyy varmasti ihan &quot;normikommentoijienkin&quot; kysymyksistä ja mielipide-eroista. Olisi aika lopettaa ruoskittavana oleminen.

  1. Noora: Kiitokset kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   En anna tilaa häiriköille yhtään enempää kuin on pakko. Asiattomat kommentit eivät 99,9% tapauksissa näe päivänvaloa mutta valitettavasti joudun itse ne silmäilemään läpi kommentteja julkaistessani. Ei ole kovinkaan mukava istahtaa aamulla koneelle lukemaan herjaamista ja haukuntaa ja vaikka olenkin tottunut jo tuohon ja osaan sivuuttaa ne olankohautuksella, ei se siltikään tee asiasta hyväksyttävää tai mukavaa. Parin henkilön ilkivallan ja kommenttikäyttäytymisen takia suljin tilapäisesti minimalismi-postauksen kommentointimahdollisuuden, en halua lukea sellaista tekstiä joita he minulle kirjoittelivat. <br />
   <br />
   Minä en käännä kiusaajille toista poskea, vaan sivuutan tuollaiset ilkeät ja sisäisesti rumat ihmiset kokonaan. Tilanne jostakin syystä räjähti nyt käsiin ja eskaloitui käsittämättömänä hyökkyksenä minua kohtaan. Minua ei kiinnosta tuon taivaallisen vertaa mitä jossakin netin keskustelupalstalla minusta jaaritellaan, vauvalaisille olenkin viestinyt toiveen että purnaisivat siellä rauhassa keskenään ja jättäisivät kommenttiboksini rauhaan. Ihan hyvin tuo on toiminutkin kunnes jokin katkaisi kamelin selän lapsen vaate- ja huonepostauksien saattelemana. Minimalismipostaukseni räjäytti lopulta koko potin. Ei noille jutuille voi enää tässä vaiheessa kuin nauraa, herranen aika sentään millaisia ihmisiä löytyykään. 😀

 5. Kynttilät on meilläkin tulleet pöydille. Sama By lassen kynttelikkö neljälle löytyy meilläkin. otin esiin jo villahuovan, kun ilma on viilentynyt. Oma huopani on Pentikin saaga harmaana. Harmi, kun sitä ei löydy valkoisena. 😞 Laadultaan se on hyvä, kun siitä ei irtoa mitään.😄 Se pällökuosi näyttää kivalta ja sopii tyttäresi huoneeseen kuin nenä päähän. ☺️

  1. Pitju: Mustaa torkkupeittoa voisin myös harkita, jos oikeanlainen osuisi vastaan. 🙂 Täytyykin tutustua tuohon Pentikin Saagaan, harmaakaan ei ole mahdoton vaihtoehto. 🙂 Kiitokset vinkistäsi! &hearts;

 6. Onpa kaunis tuo pöllökuosi ja sopii varmasti hyvin tyttäresi huoneeseen. Tykkään blogistasi kovasti ja toivon, että negatiivinen kommentointi vähenee. On täysin asiatonta arvostella kenenkään kasvatusperiaatteita sisustuksen perusteella. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos!

  1. Minna: Pöllöt ovat suloisia, PaaPiin kuoseissa on minusta ihanaa fiilistä, huomaa että ne tehty suurella innolla ja rakkaudella. &hearts;<br />
   <br />
   Samaa toivon minäkin, positiivisella asenteella mennnään taas eteen päin! 🙂

 7. Hei Miia<br />
  Verhokankaat näyttävät kauniilta, varsinkin ensimmäinen vaihtoehto. Lopullinen<br />
  sopivuus paljastuu valoa vasten ikkunan lähellä, mutta siksihän niitä malleja olet<br />
  tilannutkin. Myös tytön huoneen kangas on kiva ja sopii varmasti muutenkin tyylik-<br />
  kääseen huoneeseen. Sopivasti erikoisempi.<br />
  Olen muuten sitä mieltä, että blogisi ei ole sen kummempi (paitsi ehkä parempi)<br />
  kuin muutkaan blogit, eikä siksikään ansaitse mitään alatyylin kommentointia.<br />
  Itse asiassa kysehän ei ole sinusta tai blogistasi vaan joidenkin rimanalittajien<br />
  tarpeesta purkaa katkeruutta, vihaa ja ilkeyttä. Hyvät käytöstavat puuttuvat niiltä<br />
  täysin. Itse asiassa ne kertovat tarinaa itsestään, eivät sinusta. Sen jokainen hieman<br />
  älykkäämpi kyllä ymmärtää. Totuus on, että yksikään niistä ei tule koskaan pääsemään<br />
  missään asiassa sinun tasollesi. Sinä kaunis, älykäs, kohtelias, sydämellinen ystäväni.<br />
  Lämpimin ajatuksin Raili

 8. Sullahan oli aiemmin kivoja vaaleita torkkupeittoja ja niiden kanssa yhteensopivia neulostyynyjä. Oletko luopunut niistä? Meillä on ollut samat peitot (Gantin ruutukuosityylinen ja Finlaysonin torkkupeitto) vuosikaudet. Ehkä olisi jo aika päivittää ne, eli vinkkejä otetaan vastaan.

  1. S: Prisman Housen polyesteriviltit menivät vuosien varrella pesuissa nukkaisiksi, Finlaysonin torkkupeitto meni pilalle koiran kohtutulehduksen yhteydessä (ei lähtenyt puhtaksi ja no… hyi yök niitä eritteitä :D). Gantin torkkupeitto on miehellä. 🙂 Saan Ganttini kyllä takaisin jos haluan mutten tiedä haluanko, kun siinä on niin isot palmikkokuvioinnit (pelkään että kangassohvien kanssa yhdistelmä on liian maalaisromanttinen). :)<br />
   <br />
   postailen torkkupeitoista heti kun löydän pari kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa. 🙂

 9. Pöllöt on aina pop! <br />
  Itsekin haaveilen Pappelina-matosta.. Olen huomannut, että mattojen peseminen ilman autoa on varsin hankalaa. Mattolaiturille menemisestä ei kannata edes haaveilla eikä lähistöllä ole ainuttakaan pesulaa, joka tarjoaisi mattojen pesun lisäksi myös kuljetuspalveluita. Lisäksi näillä pesulahinnoilla olisi edullisempaa ostaa kokonaan uudet matot kuin pesettää vanhat. (Ekologisuuden riemuvoitto). Hektinen elämä kaipaisi joskus yksinkertaisia ratkaisuja, kuten helposti pestäviä mattoja! 🙂

  1. Milla: Pöllöt on sympaattisia otuksia. :)<br />
   <br />
   Tuon saman syyn takia olen hankkinut vain Pappelinaa, pikkuhiljaa vuosi kerrallaan. Niin monta mattoa olen joutunut pistämään pois että pahaa oikein tekee. Lasten ja koirien kanssa helppohoitoisuus on tärkein kriteeri ja vasta sen jälkeen ulkonäkö, onneksi Pappelinassa yhdistyy nuo molemmat – paperinarumattomainen ulkonäkö, yksinkertaisuus ja ehdottomasti niin helppo hoitaa ettei parempaa ole. &hearts; Vähän aikaa sitten viimeksi putsasin matosta koiran sappinesteiset neonkeltaiset oksennukset Universal Stonella, olivat yön yli matolla saaneet muhia ja imeytyä ja pelkäsin että nyt jos koska jää tahrat mattoon. Mutta eipä jääneet ihme kyllä, puhdasta tuli ja nyt pestyt kohdat ovat kirkkaanvalkoiset läntit muutoin hieman likaantuneissa harmahtavissa matoissa. 😀 Siksi ajattelinkin tehdä matoille vaahtopesun Universal Stonella ja Sinin laudepesurilla (sellainen tasainen vanulevyhässäkkä) suoraan lattialla ja pyyhkiä vaahdon pois nihkeäksi kastellulla käsipyyhkeellä (froteinen). vaahto ei juurikaan pääse loimien läpi lattiaan ja ne ovat heti pyyhinnän jälkeen kuivat ja rullaamisekelpoiset, joten uskon että saan pestyä mattoni tälläisellä niksipirkkamaisella konstilla hyvin. 🙂 Pienemmät matot heitän pesukoneeseen puhdistumaan, kuivuvat pyykkiteelineessä noin tunnin kaksi ja ovat nekin taas käyttökuntoiset. 🙂 Pappelina rocks!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *