Valkoisen kodin siivousvälineet!

Kodin siisteys on osa kaunista sisustusta ja hyvät siivousvälineet sekä -aineet saavat pakolliset arkiaskareet tuntumaan mukavammilta. Oma siivousarsenaalini on kutistunut vuosi vuodelta, kiitos siitä kuuluu Universal Stone -puhdistusaineelle, jolla olen pystynyt korvaamaan monta erillistä tuotetta. Jäljellä jääneitä siivousaineita tykkään vaihdella välillä, joskus tuoksun ja joskus muiden syiden vuoksi. Puhtaan lopputuloksen jälkeen parasta on puhtaan kodin tuoksu – selkeä, mieto ja raikas. Hajustetarkkana yritän nykyisin välttää monien eri tuoksujen cocktaileja ja sen vuoksi osa siivousaineistani on aina tuoksuttomia…

Omakotivalkoinen_17082016_6485.jpg

Omakotivalkoinen_17082016_6490.jpg

Astiat puhdistuvat pääosin astianpesukoneessa Sun Lemon -tableteilla, mutta käsitiskiainettakin säännöllisesti tarvitaan. Tällä hetkellä käytössäni on tuoksuton Kiilto Airi -tiskiaine, jonka rasvanpoistoteho on yllättävän hyvä. Fairyn puhdistustasolle ei tällä ihan pääse, mutta vaahtoava suihkemainen koostumus, riittoisuus ja tuoksuttomuus toimivat minulle paremmin, sillä en voi sietää yhdenkään Fairyn hajua. Muita loistavia tiskiaineita joita usein ostan ovat vaahtomainen Methodin Lemon-Mint sekä kotimainen Musta5101 -mustikkainen tiskiaine

Omakotivalkoinen_17082016_6495.jpg

Kodin yleispuhdistukseen käytän Attituden luontoystävällistä ja hellävaraista suihketta, joka tuoksuu ihanasti aidolta sitruunalta. Tämä on tullut jäädäkseen vakituiseen käyttööni ihan jo tuoksunkin vuoksi, joka sointuu Universal Stonen tuoksun kanssa täydelliseen harmoniaan. ♥ Yleisputsarilla ja mikrokuituisella siivousliinalla puhdistuu tasopinnat, perustahrat, ovet ja joskus ikkunatkin jos tarpeen. Universal Stonella puhdistan lasipinnat ja peilit, sekä tiukassa olevat tahrat niin puusta, kankaasta, teräksestä kuin muovistakin. Se on erityisen kätevä myös kylpyhuoneen sekä keittiön peruspesussa yhdessä keskikarkean sienen kanssa käytettynä – laatat, hanat ja altaat hohtavat puhtauttaan. Ja mustaksi käsitellyn saunankin juhannuksena sillä siivosin hyvällä menestyksellä ilman lauteiden haalistumista. 🙂

Omakotivalkoinen_17082016_6486.jpg

Kylpyhuoneen viikottaiseen isompaan pesuprojektiin käytän tällä hetkellä Kiillon hajusteetonta Airi -lattianpesuainetta, jonka ostin kaupan poistolaarista eurolla. 🙂 Välttelen väkeviä myrkkyjä enkä pidä useidenkaan kylpyhuone-putsareiden tuoksuista, joten vaihtoehtoja on aika vähän. Universal Stonen kanssa tämä on toimiva yhdistelmä, tuoksu pysyy neutraalin raikkaana ja puhdasta tulee. Myös wc-pytyn pesen tällä samaisella aineella päivittäin, eikä vahvempia bakteerin räjäyttäjiä meidän kotona tarvita. Sinin saumaharja on lyömätön ase likaisia laattasaumoja vastaan. 🙂 Vanhan ollessa huonokuntoinen, löytää uusi samanlainen tiensä meille. Lattiaharja, -lasta, sekä jatkovarsi ovat niin ikään Sinin valikoimaa, yhdellä säädettävällä varrella hoituu kaikki kodin pesutarpeet voimaharjaamisesta parketin moppaamiseen.

Omakotivalkoinen_17082016_6497.jpg

Parketti puhdistuu Methodin sitruunaisella Squirt + Mop -lattianpesuaineella, jota ruiskutetaan suoraan pullosta lattialle ja mopataan menemään. Erittäin kätevä konsti ja tekniikka nopeaan lattioiden pesuun. Koko kodin moppauksen yhteydessä välihuuhtelen Sinin mikrokuituisen mopin pariin kertaan puhtaaksi kylpyhuoneen käsienpesualtaassa. Koiran vuoksi joudun moppailemaan eteistä ja keittiötä useammin kuin muita huoneita ja tuollainen pienempi täsmäisku hoituu alle viiteen minuuttiin. 🙂

Omakotivalkoinen_17082016_6500.jpg

Lattioilla vaeltavat villakoirat (ei Miffe sentään :D) imeytyvät Dysonin pieneen paholaiseen aka Digital Slim varsi-imuriin. 🙂 Varrellisella mini-imurilla hoitelen koko kodin kaikki nurkat ja samalla imuroin pölyt pois myös tasoilta, sohvalta, valaisimista, ikkunankarmeista sekä väliovista. Niin pientä paikkaa ei olekaan minne ei Dysonini mahtuisi, pieni ja pippurinen huippuvehje. 🙂 Lisäinfoa kyseisestä imurimallista löydät postauksestani TÄÄLTÄ! Mikäli tarvetta, vetelen kankaisen sohvaryhmäni vielä erikseen Sinin mattoteippiharjalla, joka on nimensä veroisesti tarkoitettu mattojen puhdistukseen. Kyseessä on leveä teippiharja, jolla saa helposti ja nopeasti puhdistettua kaikki isot tekstiilipinnat verhoista sohviin ja myös niihin mattoihin. 

Omakotivalkoinen_17082016_6501.jpg

Tälläisellä kohtuullisen pienellä kokoelmalla puhdistuu meidän perheen valkoinen koirakoti. 🙂 Millaisia siivousaineita teillä käytetään? Ja onko siellä ketään muuta joka olisi hullaantunut tuosta Attituden yleispesuaineen tuoksusta? Niin ihana, että joskus pyyhin pöytiä ihan vaan saadakseni tuoksutella sitä. 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

30 kommenttia “Valkoisen kodin siivousvälineet!

 1. Hei! Oletko mistä ostanut tuon mopin millä peset lattiat? Näyttää pieneltä ja näppärältä olisi ihan omiaan myös minun käyttööni.<br />
  Aurinkoista viikon jatkoa!

  1. Tuohon pieneen moppiin ei taida saada sitä pehmustetta? Se on melkeinpä välttämätön jos käyttää siivousliinoja (esim. staattinen liina).

  2. Marija: Pehmuisteita on ollut valikoimassa, mutten tiedä mikä niiden tilanne on nyt, löytyykö niitä enää… Itse olen käyttänyt stattisia liinoja tuollaisen mikrokuituisen pesimen päällä, en ole koskaan käyttänyt erillistä pehmustetta. Saa minusta paremman ja tiukemman tuntuman lattiaan eikä pölyt pääse livistämään karkuun mopin toiselta puolen. 🙂

  3. Marija: juu, saa sopivasti pehmeyttä ohuen staattisen liinan alle ja riittävän napakan tarttumapinnan lattiaan. 🙂

  4. Marija: pehmusteen sijaan voi käyttää tuota mikrokuituista pesuliinaa pehmusteena, sillä saa napakamman otteen lattiaan ja roskatkin pysyvät paremmin mukana lattioita pyyhkiessä. 🙂

 2. Universal Stone on kyllä voittamattoman tehokas putsari! Omassa käytössä, esim. kylpyhuoneen ja keittiön tiskialtaan putsaamisessa minua kuitenkin häiritsee suuresti se että se huuhtoutuu pois todella huonosti. Varsinkin kylppärin tummissa laatoissa nämä jäämät ovat tosi häiritseviä 😕<br />
  Hanna

  1. Hanna: Kylpyhuoneessa huuhdon US:n pois suihkulla ja vetelen lastalla perään, ei jää &quot;jauhoa&quot; laattojen pintaan. Keittiössä murennan pienen nökäreen ainetta tiskialtaaseen ja hankaan sienellä sen vaahdoksi. Sienellä myös huuhdon, eli rutistan huuhdottua sientä pitkin tiskialtaan reunoja jotta kaikki aine huuhtoutuu pois.

 3. Miten käytät universal stonea? Samaa sientä eri hygieniatason kohteisiin vaikka onko sulla useita sieniä? Eikös se sieni ole tossa se juju?

  1. Mi: Pakkauksessani tuli mukana kaksi sientä, jotka olen leikannut kahtia. Yhteensä siis neljä erillistä sientä, joista yksi on keittiössä altaan pesua varten, yksi on kylpyhuoneessa allasta ja hanoja varten, yksi muuhun putsaamiseen (tavarat tms.) ja viimeinen on varasieni. 🙂 Kylppärin lattia- ja seinälaatat pesen Sinin pesuharjalla ja saumaharjalla, murentaen pienen nökäreen Universal Stonea kynnen avulla lattialle (tai suoraan harjaan) ja siitä vaahdottaen pitkin pestäviä pintoja. Hygienistä siis. :)<br />
   <br />
   Tuotteen juju on itse aineessa, ei sienessä. Paras lopputulos tulee kun puhdistaa pinnat US:llä ja mikrokuituisella siivousliinalla, tällä tavalla puhdistan viikottain kotona mm. peilit, ikkunoiden sormenjäljet ja tasoille tulleet tiukemmat tahrat. 🙂

 4. Samaa kysyisin kuin Hanna.Eli miten saat huuhdeltua Universal Stonen parhaiten pois?Se on myös luottotuotteeni mutta esim.kun olen pessyt sillä saunan oven lasin on huuhteleminen järkyttävät työlästä koska tummanharmaaseen lattiaan jää tosi paljon ainetta vaikka kuinka huuhtelisi.Ja molemmilla kerroilla kun lattia on kuivanut huomaan että jäämiä on jäänyt.Ja eikun taas huuhtelemaan!Muuten se on kyllä toimiva aine:)Käytän sitä lähes joka paikkaan.Valkoisiin tennareihin ei ole kyllä tehonnut.Ei nahkaisiin eikä kankaisiin.Muuten tykkään käyttään Kiillon sitruunan tuoksuista yleispuhdistusainetta jolla putsaan ovet ym.:)

  1. Mimmu: Lasioven huuhteluun kannattaa käyttää käsipyyhettä, eli kostutat tavallisen froteisen käsipyyhkeen vedellä, pyyhit huolella ja lopuksi kuivaat ja kiillotat kuivalla mikrokuituliinalla, ikkunaliinalla tai talouspaperilla. Näin saat nopeasti puhdasta ja &quot;jauhotonta&quot; jälkeä. :)<br />
   <br />
   Minulla valkoiset Converset ovat pysyneet aika hyvässä kunnossa Unoversa Stonen avulla. Keväällä viimeksi putsasin varrettomat valkoiset nahkaConssut ja ainoastaan nahan pinnan halkeilu kertoo että kenkiä on pidetty p a l j o n. 🙂 Tytön muoviballerinatkin sain puhtaaksi, ne oli täynnä sellaisia &quot;koripallokentän&quot; mustia tussimaisia kumiviiruja, jotka eivät yleensä lähde pois. Kiillon sitruunainen yleisputsari on myös ihanan tuoksuista, siitä jos tykkäät niin takuulla tykkäät myös tuosta Attitudestakin. &hearts;

 5. Hei ja kiitos näistä vinkeistä. Pyykinpesuvinkeistäsi löysin hyvät uudet pesuaineet.<br />
  Onko sinulla kylpyhuoneessa suihkukaappi vai verho? Kaipaisin vinkkejä suihkuseinän pesemiseen. Vaikka mitä olen kokeillut mutta kalkin aiheuttamia jälkiä en saa irtoamaan ja suihkukaapin ovet näyttävät heti pesun jälkeen harmailta 🙁

  1. Tiina: Kylpyhuoneessa oli aikaisemmin muovinen suihkuseinä, mutta se oli niin pahasti pinttynyt ja joskus muinoin väärillä aineilla ja hankauksella tuhottu että irroitin sen ja vein talkoiden yhteydessä jätelavalle. Taittuvin ovin varustettu suihkunurkka olisi nyt tarkoituksena saada tilalle, siihen asti ei ole mitään suojaa suihkussa kun en viitsi tilapäistä verhotankoa varten porata reikiä laattoihin tai kattoon (vanha suihkuseinä oli kiinni kiristysjousilla ja silikonilla ilman ruuveja). <br />
   <br />
   Ainut keino melkeimpä on ikkunakalvon asentaminen suihkukaapin ulkopintaan. Se peittää rumat jäljet ja antaa uuden siistin elämän suihkunurkkaan. Clas Ohlsonilla on muutamia kivoja kuoseja: <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Ikkunakalvo/34-1432-1&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Ikkunakalvo/34-1432-1</a&gt; ja Etolasta, marketeista (kuten Prisma) ja rautakaupoista löytyy roppakaupalla lisää. 🙂

  2. Ainakin lasisen suihkuseinän saa pidettyä puhtaana kuivaamalla se joka suihkun jälkeen lastalla. Paras tähän tarkoitukseen on Sinin Suihkukuivain -lasta. <a rel="external nofollow" href="http://www.sinituote.fi/suihkukuivain.&quot; target="_blank">http://www.sinituote.fi/suihkukuivain.</a&gt; <br />
   Itse jynssäsin lasiseinät puhtaaksi Pirkka ikkunanpuhdistusaineella (sininen &quot;litku&quot;) ja tiskiharjalla. Nyt lasipinta pysyy kirkkaana ja lasien kuivaaminen lastalla suihkun jälkeen kestää vain minuutin ja ei kerry pesuainejäämiä harmaannuttamaan.

 6. Minäkin ennen putsasin joka paikan Universal Stonella ja hyväksi totesin, mutta kyllä taikasieni on melkeimpä tehokkaampi ja sata kertaa helpompi käyttää, ku sitä ei tarvi huuhtoa. Pelkkä pyyhkiminen riittää. Kalkinjäämät ja valkoiset saumat kylyppärissä hoituu myös taikasienellä ja valkoisen pysyy. 🙂

  1. Eija: taikasieni perustuu hankaukseen ja kerran olen saanut sillä pinnan puhki enkä siksi enää itse niitä käytä. Nahkasohva mm. on sellainen jota ei missään nimessä kannata taikasienellä putsata, se kuluttaa nahan ja poistaa pintasuojauksen, jonka takia pintaan alkaa tarttumaan kaikenlaista likaa ja väriä. Kaapin ovissa se on hyvä, poistaa rasvat hyvin liesituulettimen ympäriltä jne. Samaan lopputulokseen pääsee myös Universal Stonella ja itse tykkään enemmän siitä ajatuksesta että aine on se mikä puhdistaa, eikä sieni joka saattaa levittää likaa vaikkei sitä näe tai tunne. Hanoissa taikis on myös mahtava, niin kiiltää sillä käsittelyn jälkeen että voi melkeipä meikata hanan edessä. 🙂

 7. Millä putsaat maalatusta ruokapöydästä rasvatahrat ja muun lian? Uskaltaako Universal Stonea käyttää siihenkin vai putsaatko tuolla Attitudella?

  1. Maikkis: Nyt olen putsannut vasta Attituden yleispuhdistussuihkeella kun ei ole tullut isompia tahroja jotka eivät pikaisella pyyhkäyksellä irtoaisi. Mutta enköhän pääse tuota US:ääkin kokeilemaan ennen pitkään, tahroilta ei voi välttyä lapsiperheessä (ainakaan jos tyttö piirtää tusseilla ruokapöydän ääressä). 🙂

 8. Tiesitkö, että tiskikoneessa olisi parempi käyttää maltillisesti nestemäistä pesuainetta tai ainakin puolittaa pesutabletit ettei kone mene liiasta pesuainemäärästä tukkoon ja hajoa ennen aikojaan 🙂

  1. jenppa: Puolitan tabletit saksilla. 🙂 Ainoastaan tosi likaiseen kattilatiskiin saatan välillä käyttää kokonaisen tabletin.

 9. Meilläkin on vain vähän pesuaineita käytössä ja mieluiten hajuttomia ja kotimaisia. En harrasta tiettyä siivouspäivää vaan siivoan fiiliksen mukaan 1-2 kertaa viikossa, toki melkein joka päivä korjaan jälkiä, mutta aina ei ehdi tai jaksa sitäkään… Pyykkiä pestään 1-2 kertaa viikossa ja tiskit viitsimisen mukaan (ei konetta). Näin siivoaminen on mukavampaa. ;)<br />
  Mutta onko päivittäinen wc-pytyn peseminen edes tarpeen, toki siihen ei kauan aikaa tuhlaannu eikä pesuainettakaan. Teillä kuitenkin vain kaksi käyttäjää, kun esim. työpaikkani vessat siivotaan kerran päivässä ja käyttäjiä varmaan lähemmäs sata.

  1. K-K: Meilläkin on lopetettu siivouspäiväily, ei sille ole oikein tarvetta kun koti pysyy nykyisin siistissä kunnossa, kunhan muistaa laitella tavarat takaisin omille paikoilleen heti käytön jälkeen eikä viikon päästä kuten joskus muinoin. :)<br />
   <br />
   Päivittäinen pesu ei varmastikaan olisi tarpeen mutta se käy niin nopeaan että teen sen jo rutiininomaisesti iltaisin. Tämän ansiosta meillä ei enää tarvita pyttyraikastimia, jotka haisevat omaan nenääni aina pahalta (eucalyptus ja persikka on kokeilemistani kamalimpia, hyh hyh). Tippa pesuainetta pyttyyn ja harjaa perään, ei mene minuttiakaan aikaa. Turhaa ehkä mutta ei haittaa. 🙂

 10. Aikalailla samanlainen setti löytyy meiltäkin siivouksessa ja nimenomaan tuo Universal Stone on aivan ylivoimainen!

 11. Löysin blogisi reilu vuosi sitten ja jäin seuraajaksi. Nämä siivousaiheiset postaukset ovat niin hyviä! Olen saanut monta hyvää vinkkiä, nyt kauppalistalle pääsi universal stone ja methodin lattianpesuaine. Rakastan itse siivoamista ja järjestystä, vaikka kahden lapsen äitinä on pakko sietää myös sitä sotkua ja epäjärjestystä. 😄 Olen harkinnut myös Casa Stockmannin lakanoiden ostoa blogisi suositusten perusteella, jospa niistä löytyisi apua makuuhuoneen jatkuvaan pölyisyyteen ahkerasta siivoamisesta huolimatta. Kiitos kivasta blogista! -Piia

  1. Piia: universal stone on lyömätön tuote siivouksessa, ilman sitä en tulisi toimeen enää. 🙂 Methodin lattianpesuine on myös loistava, nopeaa ja hyväntuoksuista siivoamista. <br />
   <br />
   Casan lakanat ovat omat suosikkini ja jos vaan tarvetta sellaisille on, suosittelen kokeilemaan. Parempia en tiedä! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *