Oman kodin nollapisteessä…

Jotkin asiat muuttuvat… mutta valkoinen ja vihreä pysyvät! ♥

Omakotivalkoinen_06092016_7230_2.jpg

Omakotivalkoinen_06092016_7209_2.jpg

Omakotivalkoinen_06092016_7215_2.jpg

Omakotivalkoinen_06092016_7221_2.jpg

Omakotivalkoinen_06092016_7225.jpg

Omakotivalkoinen_06092016_7235_2.jpg

Omakotivalkoinen_06092016_7241_2.jpg

Omakotivalkoinen_06092016_7244_2.jpg

Omakotivalkoinen_06092016_7217_2.jpg

Kaikella on paikkansa, tarkoituksensa ja tärkeytensä… ja kun kohta nappaan eteisestä Ikea-kassillisen Legon Duplo-palikoita mukaani läheiseen päiväkotiin lahjoitettavaksi, ei nurkissa ole ainuttakaan turhaa tai ylimääräistä vaatetta, kenkää, tilpehööriä, kippoa, kupposta tai johdonpätkää. Nollapiste on viimein saavutettu… hetkeksi ainakin, kunnes tyttö (tai minä) kasvaa ulos vaatteistaan ja rumba jatkuu taas… 🙂 Tästä aiheesta turisen teille lisää videon muodossa viikonloppuna. 

Kivaa päivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

14 kommenttia “Oman kodin nollapisteessä…

 1. Ohhhhhoh. Olen avoimesti kateellinen. Kuin myös tuosta uskomattomasta järjestyksestä ja siisteydestä… Ihan käsittämätöntä, näyttää tuskin asutulta. Kauniilta kyllä.<br />
  Sitä ihmettelen että eikö ole hankala elää kun kaikki on niin puhtaan säihkyvän valkoista; tarkkailetko sohvaa jokaisen istumisen jälkeen että tuliko housuista väriä tai likaa..? Muuten olen kyllä vaalean kannattaja itsekin ja olen sitä mieltä että hyväkin että lika näkyy niin tulee siivottua 😉

  1. Jessy: Kodin nykyinen tila on monen vuoden työn tulos. 🙂 Aikamoista pakertamista ja henkistä kasvua on saanut tehdä, jotta olen päässyt tähän tilanteeseen.<br />
   <br />
   Meillä eletään ihan normaalisti, syödään, kokkaillaan, leikitään, riehutaan ja tanssitaan musiikin tahtiin pitkin kotia. 🙂 Tyttö saa vapaasti levitellä lelunsa olohuoneen ja keittiönkin puolelle, kunhan myös siivoaa ne takaisin paikoilleen ennen nukkumaan menoa. Kun tavaraa on vain vähän, pysyy tasotkin tyhjempänä. 🙂 Tottakai meilläkin on välillä saarekkeella lehtiä, avaimia, vesipulloa, tyhjä maitopurkki yms. mutta kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, on ne helppo siivota paikoilleen viimeistään ennen nukkumaan menoa. Tykkään siitä että saan aloittaa aamun &quot;puhtaalta pöydältä&quot;, saan siitä paremman startin päivään ja mieli on levollisempi vaikka tietäisi että päivä tuo tullessaan kiireitä. :)<br />
   <br />
   Kivik-sohvakokonaisuudessa on pestävät päälliset ja likaa hylkivä pinta. Nojatuolit ovat 8kk nyt olleet käytössä eikä minun ole tarvinnut pestä päällisiä vielä kertaakaan vaikka koirakin tuolien päällä on pomppinut. Materiaalien helppohoituus on avainsana siisteyden ylläpitämiseen ilman ylimääräistä vaivaa. Juuri juttelin tuttuni kanssa ja totesimme että minä käytän siivoamiseen viikossa huomattavasti vähemmän aikaa kuin hän, jonka kotona on kaikkea muuta kuin valkoista (tai mustaa, jossa näkyy pöly todella nopeasti). 🙂

 2. Hei!<br />
  Ihailen tuota raikkautta ja valkoista. Oma kotini koostuu myös puhtaan valkoisesta, mutta jotenkin en yhtä raikkaan oloisena sitä koe. Käytätkö kuvissasi jotain &quot;valkaisua&quot; saadaksesi tuon raikkauden? Itselläni valoa kyllä asuntoon tulvii, mutta valkoisesta huolimatta en tuota vaikutelmaa saa aikaiseksi. Jos jotain kuville teet, niin ihana olisi nähdä se &quot;livetila&quot; vaikka tosin ainahan kamera vääristää

  1. tiuhti: Meidän koti on luonnossa paljon raikkaampi ja valkoisempi kuin kuvissa. Itä-länsi ilmansuuntien ikkunoista johtuen kuvaan usein vastavaloon, joka vääristä kuvien värisävyt kermaisemmaksi tai sinisemmäksi kuin ne oikeasti ovat. 🙂 Onko sinulla millaisia valkoisen sävyjä? Osa valkoisista on tunkkaisempia kuin toiset ja vaikka moni ajatteleekin valkoisella sisustamisen olevan helppoa, ei se oikeasti niin ole. Suosittelen että teet pienen vertauksen, millaisia valkoisen sävyjä sinulla on eniten, onko esim harmaaseen taittavaa &quot;maalarin valkoista&quot;, joka syö valoa enemmän kuin puhtaampi valkoisen sävy (esim Tikkurilan Paperi-sävy, jolla meidän seinät ja kattokin on maalattu). Yksi merkittävä asia on myös katto, koska se on maalattu? Jo 10 vuottakin vanha maalipinta (yleensä maalattu maalarinvalkoisella) on tummunut sen verran että se ei heijasta valoa niin tasaisesti ja kirkkaasti. Huomasin itse eron kun 2014 loppuvuodesta maalasin katon paperin valkoisella – johan tuli kirkkautta lisää. :)<br />
   <br />
   Kuvia en käsittele kovinkaan paljoa, yleensä ainoastaan rajaan kuvista jotakin seinäpistokkeita ja tytön jalkoja pois kuvan reunasta. Joskus lisään kontrastia ja mustan pisteen voimakkuutta, joka tekee mustasta mustemman (esim olohuoneessa tv-ruutu, jossa usein heijastuksia ikkunasta ja näyttää samean harmahtavalta sen vuoksi).

 3. Blogisi on kyllä uskomattoman inspiroiva! Luen sitä usein juurikin siksi, että saisin potkua oman kodin raivaamiseen. En missään nimessä elä kaaoksessa, mutta sinun minimalistiseen tyyliisi on kyllä vielä matkaa. Kiitos inspiraatiosta ja ideoista!

 4. Kyllä on siistiä. Meillä 3-v ja 9-v tytöt, jotka askartelevat ja leikkivät legoilla. Sotkua tulee joka päivä niin paljon, ettei niitä kukaan jaksa iltaisin siivota. Viikonloppuisin menee tosi paljon aikaa, kun keräämme paperisilput, hamahelmet ja pikkulegot ja barbinvaatteet lattioilta, että on edes jotain toivoa päästä imuroimaan. En ymmärrä mitä tuohon keksisi helpotukseksi.

  1. Outi: meilläkin askarrellaan paljon ja leikitään pikkulegoilla. Legoilla on oma sängynaluslaatikko jonne saa kokonaisia rakennelmiakin mahtumaan säilöön. Tytön on helppo itse siivota legot ja valmiit / kesken jääneet legoleikit laatikkoon takaisin. Askartelupaikka on usein ruokapöytä, mutta nekin tavarat korjataan takaisin paikoilleen ja vain liimaa sisältävät teokset ja vesivärimaalauksen jäävät kuivumaan ruokapöydälle. Kaikelle on omat paikkansa, myös valmiille taideteoksille jonne ne siirretään kun ovat kuivia. :)<br />
   <br />
   Sängynaslulaatikot ovat meillä olleet taikasana, niihin mahtuu järjetön määrä leluja ja tavaraa ja lapsen on helppo itse ne siivota leikkien tai päivän päätteeksi takaisin. Jos laiskottaa, voi laittaa leluja mihin tahansa laatikoihin ilman sen ihmeempiä urakoita tai oikeiden pikkulaatikoiden availuja. Isot laatikot vaan käyttöön niin johan helpottaa. 🙂 Siinä on vinkkini kaikille lapsiperheille lelujen ja legojen suhteen. 🙂

 5. Jälleen niin kauniit kuvat ja seesteinen ja rauhallinen tunnelma!<br />
  <br />
  Minä aloitin juuri viimeisen hoitovapaa-pätkän (mies oli tässä välissä 1,5 vuotta hoitovapaalla) ja tämän vapaan aikana olisikin tarkoitus saattaa massiivinen raivausoperaatio loppuun.<br />
  <br />
  Näihin kuviin on hyvä palata aina, kun jaksaminen alkaa hiipua! Kiitos taas!

  1. Kirsi: Kiitokset! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tsemppiä ja energisiä hetkiä raivausprojektiin! &hearts;

 6. Hei Miia<br />
  Et tiedäkään miten paljon olen oppinut valkoisesta väristä blogiasi lukemalla.<br />
  Vahingossa tuli valittua värikartasta paperi jo vuosia sitten, kun se vaan miellytti<br />
  silmää. Sen jälkeen se on ollut ainoa valkoisen sävy, jota olemme käyttäneet. Nyt<br />
  vasta olen tajunnut, mikä merkitys oikeilla sävyillä on. Niillä saa aikaan juuri sen<br />
  harmonian, jota tavoittelee. Auringonvalo on kiva asia, mutta armoton joillekin<br />
  materiaaleille. Ikääntyminen näkyy, valitettavasti. Eniten harmittaa, kun valkoinen<br />
  keittiö ei enää olekaan niin valkoinen. Jos vielä saan uuden keittiön, tulen kiinnittä-<br />
  mään todella huomiota siihen, miten ovet on käsitelty. <br />
  Kauniita kuvia. Sinä et todellakaan tarvitse mitään ohjeita, kuinka sisustaa. Olet<br />
  valinnut tyylisi ja sillä siisti. Valkoisessa kodissa asutaan ihan kuten muissakin<br />
  sen kummemmin mitään varomatta. Siisti pitää siistinä myös värikkään kodin.<br />
  Kiva odottaa videota ja messupostauksia💟.

  1. Raili: Valkoinen väri sisustuksessa ei ole niin helppo kuin usein kuvitellaan. Valkoisen sävyjä on p a l j o n ja niiden yhteensovittaminen on vähintään yhtä vaativaa kuin runsaskuvioisen ja värikkään kodin saaminen rauhalliseksi. Väreillä on taipumus haalistua, tummua ja kellastua sävystä riippuen. Puulattiat tummuu, patinoituu ja kellastuu, valkoinen kellastuu, tummat ja kirkkaat sävyt haalistuvat… Epoq-keittiön kalusteovissa on kellertymistä estävä pinnoite ja meidän keittiö on edelleen yhtä valkoinen kuin uutena. Myös Hayn valkoiset Hee-tuolit on käsitelty niin etteivät ne kellatu ajan saatossa. Muuton valkoiset tuolit ovat myös pysyneet hohtavan valkoisina. Sen sijaan Ikean valkoiset kalusteet esim eteispeilien kehykset ovat kellastuneet todella rumasti ja näyttävät nykyisin enemmän vaaleankeltaisilta kuin valkoisilta. Täytyykin siis tarttua maalitelaan ja korjata tilanne. 🙂

 7. Sulla on kyllä niin ihailtava ja ihan mielettömän ihana tilanne. &hearts; <br />
  Perässä tullaan hitaasti, mutta varmasti. 🙂 <br />
  <br />
  Ihanaa päivää siulle &hearts;

 8. Wau, eksyin vahingossa blogiisi ja kyllä on hienoja sisustusratkaisuja!<br />
  Mietin tuota isolehtistä viherkasvia ikkunan edessä, tuolla sohvan takana.. Mistä olet tuollaisen löytänyt? Itse ollut hakusessa myös tuollainen viidakkokasvi muotivillityksen takia, mutta on ideat vähissä ostopaikan suhteen.ä<br />
  Kiva jos viitsisit vähän vinkata 🙂

  1. Emma: Kiitoksia kivasta kommentistasi ja lämpimästi tervetuloa! &hearts; Viherkasvi on peikolehti, edullinen ja helppohoitoinen, löytyy varmasti lähestulkoon jokaisen kukkakaupan valikoimasta, Plantageniltä jne. ja joskus myös Prisman ja Citymarkettien puutarhaosastojen valikoimasta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *