Floreti – Uusi suomalainen vihersisustusinnovaatio!

Löysin Habitare -messuilta uuden kotimaisen Floreti -vihersisustusinnovaation, joka valloitti sydämeni heti ensi näkemältä. Kyseinen keksintö tulee mullistamaan monen viherpeukalon elämän ja minulla on erittäin suuri kunnia saada olla mukana kampanjoimassa tätä täysin uudenlaista tuotetta – ikkuna-avaimen reikiin kiinnitettävää ruukkutelinettä, jonka asennukseen ei tarvita ainuttakaan työkalua! 🙂

Omakotivalkoinen_18092016_7860_2.jpg

Omakotivalkoinen_18092016_7864.jpg

Omakotivalkoinen_18092016_7865.jpg

Moni vihersisustaja kamppailee saman asian kanssa kuin minäkin – miten saada viherkasvit integroitumaan sisustukseen saumattomasti ja silti tarjota niille mahdollisimman hyvät kasvuolosuhteet. Ikkunapaikka on valon vuoksi monelle kasville elintärkeä, mutta harvalla on tilan puolesta mahdollisuutta asentaa ikkunalautaa tai sijoittaa kalustetta suoraan ikkunan eteen. Myös kattoon kiinnitettyjen koukkujen ja ripustettavien amppelien asentaminen vaatii vaivannäköä ja melkoisen määrän saa porailla reikiä kattoon saadakseen ikkunalle kauniin asetelman roikkuvia ruukkuja. Floreti ratkaisee kyseiset sisäkasvien sijoittamisongelmat – Ikkuna-avaimen reikiin kiinnitettävän telineen säädettäviin oksiin saa kätevästi sijoitettua yrtti-, kukka- ja viherkasviruukut. Näin kasvit saavat aurinkoa, eikä ikkunalautoja tai kattoon kiinnitettyjä koukkuja tarvita.

Omakotivalkoinen_18092016_7869.jpg

Omakotivalkoinen_18092016_7861.jpg

Omakotivalkoinen_18092016_7875.jpg

Floretin kiinnittäminen on erittäin helppoa eikä siihen tarvita minkäänlaisia työkaluja. Alumiinista valmistetun Floreti -ruukkutelineen runko koostuu kahdesta sisäkkäisestä putkesta, jotka kiinnitetään ikkunakarmien avaimenreikiin patentoidun kiinnitysmekanismin avulla. Teleskooppivarren ansiosta Floreti sopii kaikenkokoisiin ikkunoihin, joiden avainreikien maksimietäisyys on 190 cm. Ruukkuja kannattelevat oksat kiinnitetään varressa oleviin reikiin pidikkeiden avulla, jotka säädetään kasvien koon ja lajikkeen mukaan optimaaliseen kohtaan – ylväästi ylöspäin kohoava sirovuoripalmu tarvitsee tilaa yläpuolelleen, köynnöskasvi kultakello vastaavasti alapuolelleen. Ruukunpidikkeen halkaisija on 12 cm ja siihen sopii hyvin monet erilaiset ruukkumallit. Omani ovat kukkakaupasta ostetut kuppimalliset keramiikkaruukut, joiden halkaisija leveimmästä kohdasta on 13cm. Alla lyhyt video, josta näette miten helppoa asennus todella on! 🙂

Omakotivalkoinen_18092016_7878.jpg

Omakotivalkoinen_18092016_7871.jpg

Omakotivalkoinen_18092016_7877.jpg

Kasvit ovat saaneet nauttia uudesta näköalapaikastaan torstaista asti ja sirovuoripalmu sekä saniainen ovat alkaneet rehottaa todella villisti ja virkeästi. Myös kultaköynnös on piristynyt ihan silmissä ja alkanut kasvattaa uutta silmua. 🙂 Valkoinen teräksinen ruukkuteline on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas tuote, se imeytyy osaksi ikkunankarmeja ja kaikki huomio kiinnittyy upeasti valossa kylpeviin viherkasveihin. ♥

Omakotivalkoinen_18092016_7886.jpg

Omakotivalkoinen_18092016_7889.jpg

Omakotivalkoinen_18092016_7883_2.jpg

Floretin edullinen vakiopakkaus sisältää alumiinivarren kiinnitysmekanismeineen sekä kolme oksaa. Ruukunpidikkeitä voi ostaa myös yksittäin, joten kokonaisuudesta saa juuri sellaisen kuin haluaa. Minulla oksia on viisi ja näin sain aseteltua kasvini tasaisen rönsyilevästi. Jos tämä nerokas tuote kolahti myös sinuun, pääset Floreti -ruukutelineostoksille suoraan tästä:

www.floreti.fi

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Floreti)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

36 kommenttia “Floreti – Uusi suomalainen vihersisustusinnovaatio!

  1. Nanna: Tuo on niin nerokas keksintö, pelastaa monta kasviongelmaa varsinkin talviaikaan jolloin valoa on muutenkin niin vähän että ikkunapaikka on melkeinpä ehdoton jos haluaa kasvien selviävän elossa seuraavaan kevääseen. 🙂 Jo parissa päivässä on nähtävissä suuri ero kasvien vireystasossa, rehottavat enemmän kuin koskaan. 🙂

 1. Huikea! Sopii teille kuin nenä päähän. Todella ihan moderni sisustuselementti.. Harmi vaan, että meillä vanhanaikaiset ikkunat ja tollasii ei saa meille :/ mut tää on myös loistava lahjaidea sisustajille!

  1. Terttu85: Floreti on uskomaton keksintö, juuri tälläistä olen aina tarvinnut mutten vain tiennyt sitä aikaisemmin. 🙂 Oma äitini ihastui tähän myös ja hänelle joululahjapakettiin aion samanlaisen setin ostaa. Hänellä on isot ikkunat, mutta taloa ympäröivien pensaiden ja puiden vuoksi valoa tulee sisälle sen verran vähän että hän ei ole raaskinut montaa viherkasvia ostaa. Floretin ruukkuteline toimii hänelläkin varmasti hyvin ja hän saisi toivomiaan kasveja enemmän. ♥ ♥

  1. Whiter shade of pale: Älä muuta virko, ihan mieletön idea ja toteutus. 🙂 Ikkunoille on vaikea saada kukkia varsinkin nykyajan taloissa joissa ikkunat ovat isoja ja ylettävät matalalle. Meillä ei olisi mitenkään mahdollista laittaa ikkunan eteen lipastoa tai tasoa, koska tila ei riitä ja patterikin vaatii oman ilmatilansa jotta koti lämpiää pakkasilla. Ruukkuteline ratkaisi monta ongelmaa, luojan kiitos tämä osui silmiini Habitaressa. ♥ ♥

 2. Voi vitsi! Nyt löytyi ratkaisu ongelmaan, kun pienen tytön sormet ylettävät jo niin monelle tasolle, ettei tiedä mihin niitä viherkasveja pitäisi enää laittaa piiloon!

  1. Riikka: Totta muuten tuokin, meillä ei paljoa kukkia tai kasveja ollut tytön ollessa pieni juurikin tuosta syystä. 🙂 Tuossa telineessä oksien paikkoja voi säätää ja kasvit saa ylemmäs pieniltä sormilta suojaan. 🙂

 3. Heti kun näin tuon messuilla, niin näin sen sieluni silmin teidän ikkunassa! Ihan täydellinen teille! Todella kätevä keksintö! 🙂

  1. Heidi: Tuo on kyllä niin minun juttuni ettei parempaa ole. 🙂 Sopii sisustukseen ja tyyliin ja nenä päähän, ja saan kasveille vähän paremman paikankin. ♥

 4. Eka ajatukseni oli: kamala muovihärpäke. Mutta kun katselin kuviasi muutaman kerran, tulin siihen tulokseen, että oiva keksintö. Ei yhtään hassumpi! Näin se mieli muuttuu 🙂

  1. Ulla: Teline on alumiinia. 🙂 Eikös olekin kiva?!? Vapauttaa tasotilaa, antaa enemmän vaihtoehtoja vihersisustamiselle ja luo paremmat olosuhteet kasvien kasvulle. ♥ Suorastaan nerokas keksintö, kyllä taas saa olla ylpeä suomalaisesta osaamisesta ja luovuudesta! ♥

 5. Aaaaw, ihana keksintö! Tuli heti sellainen fiilis, että tuo on pakko saada. Mutta sitten katsoin keittiöni isoa ikkunaa. Sivussa ei ole kuin yksi avainkolo, ja keskelle isoa ikkunaa en tuota halua. Olisi pöljän näköinen siinä, ja keittiönpöydän takia vaikea hoitaa kukkia. Höh 🙁

  1. Minsku: Floretin nettivisuilla on kuva, jossa teline on keskellä ikkunaa (keittiö jossa kolme ikkunaa ja jokaisessa tuollainen keskellä). Näyttää upealta ja itse ajattelin kokeilla miten keskisijoitus sopii omaan ikkunaani. 🙂 Valo pääsee kauniisti silti sisälle. ♥ Eikä olisi hullumpi muissakaan huoneissa, esim olo- tai makuuhuoneessa. ♥

 6. No kappas! Kerrankin joku uusi innovaatio on oikeasti järkevä. Jee, nyt mä voisin hankkia meille entistä enemmän kasvoja. Hmmm…mies sais varmaan hermoromahduksen kun olkkarin ikkunasta ei meinaa viidakon takia nykyiselläänkään nähdä ulos 😉 Laitetaan harkintaan kuitenkin.

  1. Vanha Jäärä: Niin on, loistava tuote! 🙂 Kasvit tuo hyvää mieltä ja kodikkuutta, itse olen viherkasvien suhteen maksimalisti, mitä enemmän sen parempi. 🙂

 7. Wau, näppärä keksintö! Meillä on sälekaihdinten systeemit asennettu jostakin syystä juuri noitten avainreikien päälle.

  1. Sari: No höh, toisaalta tuo on kaihtimien osalta ihan hyvä toteutus, ne on helpompi vaihtaa tai uusia aikanaan eikä haittaa vaikka kaihtimien tekniikka olisi muuttunut. Meillä kaihtimien naruille on tehty karmeihin reiät ja nykyinen turvallisempi säätösysteemi ei sovi vanhoihin reikiin (niitä pitää suurentaa tai tehdä kokonaan uudet).

  1. K-K: Ruukut eivät kuulu mukaan tuotteeseen, ainoastaan ne oksat (joissa rengas 12cm) joihin ruukku laitetaan. Floretiin sopii kaikki yleisimmät perusruukut joiden halkaisija on jostakin kohtaa 12cm (voi olla voimmakkaastikin alaspäin kapeneva malli joka uppoaa renkaaseen syvemmälle). Ikean, Plantagenin, Orthexin ja monen muun ruukkuvalmistajan ruukut sopivat. 🙂

 8. Kiitos vinkistä! Tämähän on aivan loistava keksintö! Meillä voisin tuota hyödyntää keittiössä (muualla verhot tiellä).<br />
  Tuohon saisi kivasti myös yrttejä ym. Täytynee laittaa ostoslistalle niiden imukuppi&quot;ruukkujen&quot; kanssa!<br />
  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  1. kirsi: Tuo toimii hienosti myös yrteillä, jotka tarvitsevat niin paljon valoa kuin vaan on mahdollista saada. 🙂 Isot ruukkuyrtit näyttäisivät upealta, chili, basilika, minttu jne. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle myös! &hearts;

 9. Onpa todella hyvä keksintö. Haluaisin itsellenikin tuommoisen, mutta meillä ikkunat vetää talvisin niin kukat saattaa paleltua.:( kyllä tuohon voisi laittaa tekokukkia tai kynttilöitäkin. Ihana on:) kysyisin, että mikä tuolla hyllyllä oleva valkoinen rasia on? Hyvää alkanutta viikkoa sinulle ja tyttärellesi.

  1. Pitju: Meilläkin on ikkunoiden yläkarmissa ilmanvaihtoventtilit, mutta toisaalta alla on patteri lämmittämässä ilmaa. Talvi on viherkasveille ja kukille aina haastavaa aikaa vedosta ja kuivasta ilmasta johtuen. Silti ne viihtyvät talvellakin paremmin ikkunalla, valoa riittää niin paljon kuin sitä on saatavana. :)<br />
   <br />
   Kynttilöitä ajattelin laittaa lasikipoissa parin kasvin tilalle lähempänä joulua. Meille kun ei tuohon keittiöön saa sellaista perinteistä jouluista ikkunavaloakaan, niin on sitten jotain joka loisi saman sorttista tunnelmaa. &hearts;<br />
   <br />
   Valkoinen rasia on peltiä ja se on Lehtorinteen Pen box, ollut minulla jo vuosia mutta sitä saattaa edelleen löytää kotimaisia designtuotteita myyvistä kaupoista, kuten Designbox.fi:stä. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikkoa sinulle myös! &hearts;

 10. Hei Miia!<br />
  Tuntuu, että tässä maailmassa on jo kaikki keksitty, mutta eipäs ollutkaan.<br />
  Ihan mahtava varsinkin verhottomaan ikkunaan. Sopii mainiosti teille. Nyt<br />
  voit pitää Stringit seinällä ja kukat &quot;ikkunalla&quot;. Tuo sopisi kyllä meillekin.<br />
  Mukavaa uutta viikkoa💟.

  1. Raili: Näin itsekin ajattelin, kunnes Floreti pelmahti eteeni. 🙂 Ja nyt minulla on molemmat – String seinällä ja kukat siinä ihan vieressä &quot;seinällä&quot; myös. :)<br />
   <br />
   Kivaa uutta alkanutta viikkoa! &hearts;

 11. Ompas hieno! Sopii tuohon kylla niin hyvin. Ja toimii vahan kuin &quot;verhoina&quot; kun en itsekaan oikein tykkaa verhoista, varsinkaan keittiossa. Hyva loyto 🙂

  1. Mimi: Toimii hienosti sisustuselementtinä ja verhon korvikkeena, varsinkin tuossa ruokailutilan yhteydessä kun tila on muutenkin ahtaanpuoleinen. 🙂

  1. LM: Kunhan ruukussa jokin kohta on 12cm, ei ole väliä minkä muotoinen tai pituinen se on. 12cm ruukku on myydyimpiä ruukkukokoja, sen sisään mahtuu mm. kaupan muoviruukkukin. Kovin suuria kasveja ei ikkunan eteen ehkä kannata laittaakaan, peittää mielestäni liikaa näkymiä. 🙂

 12. Onko tietoa siitä, mikä on yksittäisen ruukun max paino? Jotenkin mietityttää, että miten tuo ruukunpidike voi kestää taipumatta jos ruukku on kovin painava, kun on tuommoinen ohut tikku kuitenkin.

  1. VerdeL: Minulla ei ole tietoa, en tullut kysyneeksi asiaa. Saniainen on tällä hetkellä vastakasteltu ja painaa ruukun kanssa noin 2kg, oksa ei taivu saniaisen painosta yhtään joten uskon että kestää ihan reilusti enemmänkin painoa. Alumiini on hyvin kevyttä mutta lujuusominisuuksiltaan yhtä vahvaa kuin teräs, huoletta itse laittaisin tuplatenkin painoa tuon oksan päälle. 🙂

 13. kysyisin, että onko sulla floreti se lyhyempi? mietin tuon hankkimista nyt keväällä ja omien mittojen mukaan meille kävisi se lyhyempi. Voikohan sen vaihtaa, jos ottaakin väärän kokoisen?. sitten tulee niiden ruukkujen valikoiminen, että varmana tulee sopivan kokoiset. 🙂 täytynee varmaan ottaa kauppaan mukaan yksi oksa, että varmana saa ostettua sopivan kokoisen. Haluaisin saada sen ruukun suojaruukkuna eikä, että istutan kukan suoraan ruukkuun, mutta sitten sen kukan istutusruukun pitäisi olla pienempi kuin se 13cm eli kukka pitäisi olla ihan mini ja sekään ei ole hyvä. Kylläpä minä nyt pähkäilen täällä 😂😂😂 lol

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *