Kuvahaaste – Arkirealismia!

Sain lukijaltani A:lta tänään päivällä pitkän sähköpostin, jonka yhteydessä hän esitti minulle haasteen kuvata kotia sellaisenaan kun se sähköpostin lukuhetkellä olisi, ilman siivousta, kuvien rajauksia ja filttereitä. Kodin arkea kuvaava postausaihe innosti ja tein mitä pyydettiin – klo 14.25 tartuin kameraa ja räpsin menemään. 🙂 

Omakotivalkoinen_19092016_7890_2.jpg

Tässä työpisteeni… 🙂 Tietokoneet, laturit, puhelin, puoliksi juotu kahvikuppi ja ponnari. Selkää ja niskoja on särkenyt aamusta asti ja tein osan työtehtävistä saarekkeen vieressä seisten. Osan päivästä istuin läppärini kanssa ruokapöydän ääressä.

Omakotivalkoinen_19092016_7892_2.jpg

Kahvia keittelin vain hetkeä aikaisemmin ja liedellä on kuuma vesipannu. Makuuhuoneessa ollut kukka sai uuden ruukun ja vanhana ruukkuna toiminut Kubus-kulho odotteli pesua tiskialtaan vieressä. 🙂 

Omakotivalkoinen_19092016_7901_2.jpg

Roskiksen ovi oli jäänyt auki ja koska mihinkään ei ollut lupa koskea ennen kuvien ottamista, jätin sen niille sijoilleen. 🙂 Minulla on kyllä yleensä tapana sulkea kaapinovet ja laatikot perässäni, mutta jostakin syystä se oli nyt jäänyt tekemättä, en tiedä miksi. 🙂

Omakotivalkoinen_19092016_7902_2.jpg

Omakotivalkoinen_19092016_7903_2.jpg

Olohuone on aina siistissä kunnossa, ainoa asia jonka olisin blogikuvia varten “siistinyt” on tuo orkidean vieressä olevan valaisimen johto, joka nyt on nostettuna kaapin päälle. 

Omakotivalkoinen_19092016_7896_2.jpg

Omakotivalkoinen_19092016_7897.jpg

Omakotivalkoinen_19092016_7899_2.jpg

Makuuhuonekin on yleensä aina siisti, sillä kaikilla vaatteilla ja tavaroilla on oma paikkansa. Jos olisin nyt ottanut ns. blogikuvia, olisin suoristanut päiväpeiton ja laittanut tuon etummaisen tyynyn vähän paremmin paikoilleen. 🙂

Omakotivalkoinen_19092016_7893_2.jpg

Tytön huone on myös siisti, eilisen leikit siivottiin pois jo eilen ja samalla katsottiin kaikki valmiiksi eskaria varten. Eilen pestyt puhtaat pyykit viikkasin koriin kymmenen aikaan aamulla, jotta sain uuden koneellisen kuivumaan kuivaustelineeseen. Korissa tytön vaatteita jotka ehdin jo laittamaan paikoilleen kuvien ottamisen ja tämän postauksen kirjoittamisen välissä. 🙂

Omakotivalkoinen_19092016_7904_2.jpg

Kylpyhuone ei meillä pahemmin sotkeennu, jos ei hammastahraroiskeita peilissä lasketa. 🙂 Pyykit ovat joko pyykkikorissa tai kuivumassa telineessä, nyt tummaa pyykkiä oli niin paljon että jouduin ripustamaan treenihupparini saunan ovennuppiin kuivumaan. 🙂

Omakotivalkoinen_19092016_7895_2.jpg

Eteinen on meillä keittiön lisäksi se tila, jossa satunnaista epäjärjestystä näkyy eniten. 🙂 Kengillä on oma kori, mutta lenkkarini ovat siitä huolimatta jääneet aamulenkin jäljiltä lattialle. Reppunikin rötköttää naulakon sijaan penkillä, mutta muuten on onneksi ihan siistiä. 🙂

Tämän sotkuisempaa meillä ei oikeastaan koskaan ole. Tavarat jäävät välillä pöydille pyörimään hetkeksi kunnes ne siivotaan paikoilleen, eteisen lattialla on joskus kenkiä ja tytön päällysvaatteita, leluja voi löytyä keittiöstä ja olohuoneestakin ja pyykkiteline saattaa joskus olla tuossa tytön huoneen oven edustalla, mutta sen ihmeempää epäjärjestystä ei ole aikoihin ollut. Likaiset astiat menevät aina koneeseen, likaiset vaatteet aina pyykkikoriin, lelut siivotaan leikkien päätteeksi pois lattialta ja paperipostiakin tulee nykyisin niin vähän ettei sen läpikäymiseen menee kuin muutama minuutti. Kyllä meillä eletään ja sotketaan, mutta myös siivotaan. 🙂 Kaikille tavaroille on paikkansa ja viimeistään illalla ennen nukkumaan menoa teen viiden minuutin pikasiivouksen ja toimitan kaikki levällään olevat kahvikupit, nenäliinat, lelut ja vaatteet sinne minne ne kuuluvat.

Perinteiset blogikuvani ovat ihan samalla tavalla aitoa ja oikeaa elämää kuin nämä yllätyskuvatkin, joiden ottamiseen en ollut etukäteen varautunut. Blogiin kuvatessani pyrin tietysti siistimään “kuvaan kuulumattomat” asiat pois sotkemasta, esimerkkinä tuo viimeinen eteiskuva: jos postausaiheena olisi penkin päälle nostettu kuvitteellinen kaunis viherkasvi, ei huomio kohdistuisi kuvassa kasviin vaan tuohon retkottavaan reppuun joka “ei kuuluisi” kuvaan. 🙂 Repun siivoaminen oksanaulakkoon omalle paikalleen pois viherkasvikuvasta ei tekisi kuvasta epäaitoa, repun paikkahan kun ei oikeasti ole penkillä vaan naulakon oksalla. 🙂

Tälläistä tällä kertaa, ja kiitoksia A:lle kivasta postausideasta, joka toivottavasti vastasi moneen kysymykseesi! Mukavaa uutta alkanutta viikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

33 kommenttia “Kuvahaaste – Arkirealismia!

  1. Minttu: ei meilläkään ennen ollut, jos mennään 10 vuotta taakse päin niin tälläinen siisteystaso olisi ollut täysi mahdottomuus. 🙂

 1. Olipa kiva ja erilainen postaus vaihteeksi 🙂 Ihailtavan siistiä teillä, itsekin tosin pyrin asuntoni pitämään aina siinä kuosissa, että kuka vaan, koska vaan saa tulla kylään. :)<br />
  <br />
  Muutama kysymys heräsi. Häiritseekö sinua koskaan se, ettei teillä ole ns. &quot;vierasvessaa&quot;? Itseäni uudessa kodissani asia häiritsee, jotenkin en tykkää kun vieraat asioivat kylppärissä jossa mm. on pyykit kuivumassa, hygienia tuotteita yms.. Koen kai kylppärin niin henkilökohtaiseksi tilaksi :D<br />
  <br />
  Onko teillä vielä ihana Miffe-koira? Häntä kun ei ole hetkeen kuvissa näkynyt, niin kuin ei nytkään näissä &quot;heti ja nyt&quot;-kuvissa.<br />
  <br />
  Mukavaa alkanutta viikkoa teille! 🙂

  1. Meillä on kompakti koti kahdelle hengelle (lapsi ja aikuinen) ja vain yksi iso kylpyhuone. Minua ei muu häiritse kuin se, että ne pyykit on siellä roikkumassa (hygieniatuotteet ja muut siis ok hyllyillä/kaapissa) ja kun välillä suihkunurkkaus on märkä :(<br />
   <br />
   Yhden lisävessan takia en kuitenkaan ole valmis maksamaan uudesta/isommasta asunnosta ainakaan toistaiseksi. Ala-asteikäisen lapsen kanssa tarvittaessa voimme käydä vielä suihkussa ja vessa-asioilla limittäin (tai siis toinen pöntöllä ja toinen suihkussa jne).

  2. Lindanen: Paikka kaikelle ja kaikki paikallaan, tuo on perusmottoni ja sen avulla kotikin pysyy kohtuullisessa kunnossa kiireenkin keskellä. :)<br />
   <br />
   Minua ei ole koskaan häirinnyt vierasvessan puute. 🙂 Kylässä käy enimmäkseen vain perheenjäseniä ja hyviä ystäviä, enkä ole koskaan kokenut että he menisivät ns. henkilökohtaiselle alueelleni käydessään meillä vessassa. Minulla on kaikki kosmetiikka yms. kaapeissa ja laatikoissa, mitään henkilökohtaista ei ole esillä enkä muutenkaan koe että minua häiritsisi jos joku sattuisi vaikkapa vessapaperia etsiessään kurkkaamaan väärien kaappien tai laatikoiden sisään. :)<br />
   <br />
   Miffeliini on vielä (ja aina) meidän perheen vauva ja kuvaushetkellä torkkui tytön sängyllä. 🙂 Vanhuus on alkanut nyt vaivaamaan vähän enemmän ja paljon on kaikenlaista huolta ollut. Taas pitäisi varailla lääkäriaikaakin, kun tarvitaan allergialääkettä ja antibioottia kroniseen tulehdukseen. Iloinen mieli on koiralla silti ja ikäisekseen ihmeenkin virkeä, vaikka perussairaudet ovatkin vaivana. &hearts; <br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa ja ihanaa tiistaita! &hearts;

  3. Sama haaste: En koe että tarvisin vierasvessaa, kylässä kun useimmiten käy sen verran läheisiä ihmisiä että heidän kanssaan on yövytty samassa hotellisängyssäkin, lainailtu vaatteita jne. Perhe on no… perhe. 🙂 Meidän perhekokonaisuus (parikin eri sukupolvea, serkkua jne.) on todella läheinen. <br />
   <br />
   Joskus kyllä olen kaivannut toista vessaa, silloin kun meitä on aamuisin kolme tekemässä lähtöä samaan aikaan ja kaikilla olisi asiaa vessaan. 🙂 <br />
   <br />
   Meilläkin elellään aika avoimesti, pissalle pitää aina mennä jos on hätä eikä haittaa vaikka olisin itse suihkussa tai toisin päin. 😀

 2. Oliko tuo pesukoneesi kuivaavaa mallia?<br />
  <br />
  Jos oli: kuinka usein kuivaat myös pyykit koneellisesti? ja uskoisitko, että erillinen kuivaaja lisäisi käyttöä, kun seuraavaa koneellista pestessä voisi edellisiä kuivattaa siellä?<br />
  <br />
  Itse siis elimme aina ilman kuivuria enkä sitä kauhean tarpeelliseksi yhden aikuisen ja yhden lapsen taloudessa kokenut. Mutta lakanapyykit ja aika usein tehtävät viikonloppun/viikon reissut saivat aikaiseksi pyykkivuorta ja päätin pari vuotta sitten &quot;repäistä&quot; ja ostin satunnaistarpeita varten kuivausrummun. Aluksi kuivatin suurimman osan telineellä, mutta vähitellen mukavuus ja pyykin noea kierto ovat vieneet siihen suuntaan, että lähes kaikki menee rummun kautta ;)<br />
  <br />
  p.s. Meillä ei ole koskaan noin siistiä kuin teillä &quot;yllättäen&quot;, liikaa tavaraa ja kaksi sotkuista ihmistä!

  1. Muistanko oikein: Muistat oikein, on kuivaavaa mallia. 🙂 Kuivaustoimintoa käytän kesäaikaan aika harvoin, pyyhkeet yleensä kuivaan koneellisesti mutta vaatteet ja lakanat narulla. Untuvatyynyt, -peitot ja -takin kuivatan narulla mutta kuivana pistän tunniksi muhkeutumaan koneeseen. 🙂 Talvella kuivaan pyykkiä enemmän kuivausominaisuudella, fiiliksen mukaan. Kuivaus kuluttaa jonkin verran vaatetta ja yritän hoitaa ja huoltaa esim farkkujani niin hyvin kuin vaan on mahdollista. Niitä en kuivaa koneella sen vuoksi enää ollenkaan, haalistuneet mustat farkut eivät ole kivat. 🙂

  1. Tiina: Kylpyhuoneessa oleva iso pyykkikori on Koziolin Bottichelli XL ja tytön huoneessa tuolilla oleva on kokoa L. Omani ostin Royal Designin verkkokaupasta. Edullinen ja kestävä, sopii myös ulos ja isojen viherkasvien ruukuksi (kesällä oli parvekkeella toinen samanlainen). Myös eteisen penkin alta löytyy XL-kokoinen kori jossa kenkiä, monikäyttöinen ja kellastumaton muovikori vitivalkoisessa sävyssä. &hearts;

 3. Hauska postaus! Vahvistaa vain sitä ajatusta, että olet tarkka ja siisti persoona. Meillä ei todellakaan näytä näin siistiltä edes blogikuvissa, jota varten olen siivonnut monta tuntia 😀

 4. Tosi kiva haaste ja mukava nähdä arkirealismia välillä 🙂 En muista oletko koskaan maininnut blogissasi, että häiritseekö kun kylppärin katto on puunvärinen? Oletko koskaan harkinnut sen maalaamista kun muuten asunto on niin vaalea?

  1. moonangel: Kiva oli tehdä ja toteuttaa tuollainen postaus. 🙂 Puinen katto häiritsee erittäin paljon, mutta en ole sitä vielä ryhtynyt maalaamaan kun ajatuksena on levyttää katto valaisinrempan kanssa kuitenkin uudestaan. Kattoon olen suunnitellut siis upotettavat spottivalot, jotka saa himmennettyä. 🙂

 5. Kiva postaus. Ja ihailtavan siiiistiä teillä on. <br />
  Missä teillä säilytetään semmoisia tärkeitä papereita esim laskuja, muuta postia ym. Myös lasten päiväkodin infolappusia/lukujärjestyksiä ym koen itse haaseellisiksi. Onko sulla jotain hyvää vinkkiä näiden säilytykseen..:)<br />
  Mukavaa syksyn alkua 🙂

  1. Jessica: Ainoa säilytettävä eskarilappu on kuukauden lukujärjestys, jossa päivien toiminta ja retkien kohteet. Nämä laput (saatu nyt kaksi, elokuu ja syyskuu) kuvaan puhelimen skannaussovelluksella talteen ja jaan samalla myös miehelle. 🙂 Näin on lukkari aina mukana ja voin vaikka tien päältä tarkastaa mikä on tytön päivän ohjelma. Paperiversion pistän roskikseen. <br />
   <br />
   Minun vinkkini on skannaaminen, kaikki paperit skannataan ja tallennetaan koneelle / puhelimeen / dropboxiin / icloudiin tms. pilvipalveluun josta ne on helposti löydettävissä. :)<br />
   <br />
   Leppoisaa syksyn aikaa! &hearts;

 6. Kyllä on siistiä, ihanaa! Millään tavalla en tosin epäillytkään, että teillä olisi jotenkin kamala epäjärjestys blogin ulkopuolella.<br />
  Kun tavaroita on vähän ja kaikella on helposti saavutettava paikkansa, niin eihän siinä sotkua pääse kertymään (toisin kuin meillä 😀 ).<br />
  Samoja vinkkejä kyselisin kuin Jessica! Paikka lukujärjestyksille, kuukausikalenterille, infolapuille ym. ym.<br />
  Meidän kuuden hengen perheessä tällaiselle &quot;hermokeskukselle&quot; on oltava paikka. Olisiko sinulla tai lukijoillasi vinkkejä?<br />
  Toinen oneglmakohta meillä on laturit, mihin helposti saataville, mutta piiloon? Tietokoneiden/tulostimen piuhat?<br />
  Läppäreitä on kaksi, puhelimia kuusi, tabletteja kolme ja yksi älyttömän iso skanneri/tulostin/kopiokone. Apua tähän??

  1. Vaikka lapseni on muutaman vuoden Miian tyttöä vanhempi emme tarvitse perhekalenteria vaan lapsen ja omat (työ/vapaaaika) menot on minun käytössäni olevassa sähköisessä kalenterissa ;)<br />
   <br />
   Lukujärjestys lapselle tuli vasta koulussa (ei eskarissa) ja se on lapsen huoneessa.<br />
   <br />
   Meillä laturit tosiaan aina seinässä, jotta voi nopeasti ladata. Ei se kyllä siistin näköistä ole!

  2. kirsi: Olen ollut nuorena todella paha sottapytty, vaatteet ovat olleet pitkin lattioita, tavarat kaikki levällään pöydillä. Olen vanhentumisen seurauksena oppinut siistimmäksi ja nykyisin saa iloakin siivoamisesta, se on kivaa silloin kun tekemistä on sopivasti muttei liikaa. 🙂 tavaramäärän vähentäminen on minulla ollut avain parempaan ja helpompaan arkeen, jokaisella tavaralla on oma paikkansa (joillakin jopa useampi paikka tarpeenvaatiessa) ja kaapeissa on tilaa. Järjestystä on helppo ylläpitää. Jos en olisi koskaan alkanut karsimaan, en usko että olisin tässä tilanteessa. Raivaamisen aikana olen tehnyt paljon uusia havaintoja itsestäni ja oppinut olemaan myös luova ja katsomaan asioita normaalien tapojen ulkopuolelta. 🙂 Oma tapani ei varmasti toimi kaikilla, mutta tavaramäärän suhteuttaminen kodin kokoon toimii aina ja joka kerta. 🙂

  3. Meillä on Tv-tason yksi laatikko muunnettu lataus laatikoksi. Laatikon sisälle on vedetty jatkojohto ja sinne mahtuu iPadit ja muut latautumaan. <br />
   Latureiden johdot kannattaa niputtaa rullalle niin laatikko pysyy siistimpänä ja helppokäyttöisempänä.<br />
   <br />
   Läppärit meillä on ikean kirjoituslipastossa jossa myös on jatkojohto sisällä.

  4. Kahden hengen perhe: Meillä on kuukausikohtainen lukujärjestys, jossa merkattu retkipäivät ja -kohteet sekä päivän tehtävät. Esim keskiviikkona oli retkipäivä metsään ja aiheena luonnon oma musiikki, tänään oli lelupäivä. 🙂 En pysyisi kartalla tytön eväs- tai tavaratarpeista jos olisin pelkän paperin varassa. Tarvitsen ehdottomasti kaiken tärkeän mukaani puhelimeen, ja skannaus on paras keino tallentaa kaikki tarpeellinen. :)<br />
   <br />
   Latureille on olemassa kivannnäköisiä bokseja, joiden sisään johdot ja muuntajat saa nätimminkin jemmaan, vaikka itse boksi olisikin jossakin näkösällä. 🙂 Tälläistä olen itse katsellut, mutta istun läppärin kanssa vähän siellä sun täällä pitkin päivää joten latauspistokekin vaihtaa paikkaa sen mukaan. 🙂 En ikinä muista laittaa konetta illalla lataukseen ennen nukkumaan menoa ja aamuun mennessä akku on yleensä tyhjä. 🙂

  5. Minna: Minulla on Muuramen kaapissa yksi laatikko, jossa jatkojohto Genevan musiikkilaitteelle ja Bluray-soittimelle (seinässä ei ole pistokkeita tarpeeksi). Tuonne saisin helposti myös latauspisteen, mutta minulla on se ongelma etten ikinä muista ladata läppäreitäni ajoissa ja joudun aina kesken tärkeiden hommien lataamaan niitä. 🙂 Pitäisi vähän ryhdistäytyä tuon asian suhteen ja kehittää jokin selkeä rutiini jonka mukaan muistaisin toimia. 🙂

 7. Moikka Miia!<br />
  Missä teillä säilytetään koiran vesi/ruokakippoa? <br />
  Lähinnä kiinnostaisi tietää ootko koiran ruokajuttuihinki löytäny ihanat valkoiset tarvikkeet 🙂 itse etsinyt esim tyylikästä alusta vesikipolle mutta ei ole vielä tullut vastaan.

  1. Paula: Koiran vesikippo on useimmiten keittiön ikkunnan nurkassa lattialla, kaukalon kanssa se piti siirtää eteisen puolelle jotta kippu ei mennyt nurin koiran mennessä juomaan. 🙂 Ruokakippoa ei säilytetä lattialla enää ollenkaan, koira syö kun ruoka-aika ja sen jälkeen kippo menee pesuun. Kohtuleikkauksen jälkeen Miffe on niin ahneeksi muuttunut että syö mukisematta heti kaiken mitä sille tarjotaan ja siksi ei voida enää pitää lattialla raksuvarastoa kuten aikaisemmin. :)<br />
   <br />
   Mungo &amp; Maud on minun lempparipaikkani, heillä on ihan mielettömän hienoja koiran kippoja. &hearts;<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.mungoandmaud.com/&quot; target="_blank">http://www.mungoandmaud.com/</a&gt;

 8. Kiva postaus! Saan usein kavereiltani kuittailua siitä, että kotimme on heidän mielestään jotenkin luonnottaman siisti arkenakin, mutta siinähän se taika vain on, että kaikelle on oma paikkansa! Tämä postaus todistaa hyvin sen 🙂 Musta on ihanaa, että saan aina aamuisin herätä siistin näköisenn kotiin,

  1. ulla: Minulle jokunen vastaava kommentti on aikoinaan tuttujen suusta tullut, mutta nykyisin heilläkin on tavaramäärä vähentynyt ja koti aina siistinä siitä johtuen. 🙂 Aamun aloitus siistissä kodissa on luksusta. &hearts;

 9. Tosi kiva postaus! Tavoitteena itselläkin, että jokaisella tavaralla olisi oma paikkansa. Vielä tämä ei ihan kokonaan toteudu, mutta oikealla suunnalla jo ollaan. Tämän tyyppisistä postauksista saa aina kivasti uusia vinkkejä. En ollut esim. tajunnut ollenkaan, että esim. eskarista ja päiväkodista tulevat infolappuset ym voisi kuvata puhelimeen ja säilyttää sähköisenä, näin kulkevat myös aina mukana. Kätevää! Onneksi sentään &quot;reissuvihkot&quot; ovat nykyään sähköisiä, toisin kuin omassa lapsuudessa. <br />
  <br />
  Minua on kiinnostanut kysyä, onko tyttösi kuinka valmis luopumaan kaikesta &quot;romppeesta&quot;, mitä lasten kanssa väkisinkin kertyy? Meillä saman ikäinen eskarilainen ja tyttö haluaisi säästää joka ikisen maasta löytämänsä &quot;jalokiven&quot;, huvipuistojen ym rannekkeita ei saisi heittää pois, pääsiäismunista saadut pikkulelut on säästettävä (niitä ehtinyt kuudessa vuodessa kertyä…) ym ym, voisin jatkaa listaa vaikka kuinka kauan. 🙄

  1. Piia: Wilma on loistava väline, koetulokset ja tiedotteet tulevat takuulla perille. :)<br />
   <br />
   Tytön kanssa ei ole tarvinnut kättä vääntää säästettävistä tavaroista, hän osaa luopua vapaaehtoisesti ns. vauvatavaroista ja muista turhuuksista. 🙂 Olemme ihan pienestä asti jutelleet tavaroista ja siitä että kaikkea ei voi saada eikä kaikkea säästää. Hän on omatoimisesti kerännyt itselleen turhia leluja lahjoitettavaksi mm. Marskin Muksuille ja on vilpittömän iloinen voidessaan lahjoittaa kivoja leluja eteenpäin. Viimeksi tehtiin nallen käteen pieni narulla kiinnitetty kortti johon tyttö kirjoitti terveiset uutta omistajaa varten. Idea oli tytön oma. &hearts; &hearts; En osaa oikein auttaa sinua, ainut keino lienee se että pakkaatte yhdessä joitakin tavaroita jemmaan ja totutat sitä kautta lastasi luopumaan. Sama niksi toimii myös aikuisillekin, poissa silmistä poissa mielestä. 🙂

 10. Tää on kyllä niin in-your-face kaikille siisteyskateellisille ihmisille. 😀 On järjetöntä väittää, että siistissä kodissa ei eletä. Jos on niin laiska, ettei jaksa siivota, ei tarvitse haukkua niitä jotka siivoa. 😀 Ja tottakai tietty järjestely kuuluu blogikuvien ottamiseen, eihän kukaan jätä asuntoaan siistimättä myyntikuviinkaan. :D<br />
  Terveisin ihminen, joka ei itsekään jaksa siivota, mutta ei kyllä hauku niitä jotka jaksaa!!

  1. Common sense: Siisteydestä ei kannata olla kenenkään kateellinen, sen voi saavuttaa kuka tahansa koska tahansa. 🙂 <br />
   <br />
   Olen ollut sottapytty ja huithapeli, olen ollut laiska siivoaja joka sitten äärimmäisen pakon ja ryönäkasojen edessä taipuu ja tekee suursiivouksia. Tiedän molemmat ääripäät ja monta välivaihettakin, sotkupetteristä supersiistiksi. 🙂 Äitini jaksaa edelleen huvittuneena naureskella nykyiselle siisteystasolleni, nuorena kotona asuessani olin nimittäin jotakin aivan muuta ja äitini joutui välillä korottamaan jopa ääntään että sain aikaiseksi kantaa likapyykit kylpyhuoneeseen pyykkikoriin. 😀 Jokainen voi siis muuttua ja kehittyä, sotkussa ei tarvitse kenenkään elää ja siihen suurena apuna on säilystystilan suhteutus tavaramäärään. Kun kaikkea tarpeeksi ja niillä on oma paikkansa, on koti helpompi pitää järjestyksessä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *