Kuvahaaste – Arkirealismia!

Sain lukijaltani A:lta tänään päivällä pitkän sähköpostin, jonka yhteydessä hän esitti minulle haasteen kuvata kotia sellaisenaan kun se sähköpostin lukuhetkellä olisi, ilman siivousta, kuvien rajauksia ja filttereitä. Kodin arkea kuvaava postausaihe innosti ja tein mitä pyydettiin – klo 14.25 tartuin kameraa ja räpsin menemään. 🙂 

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Työpiste keittiössä

Tässä työpisteeni… Tietokoneet, laturit, puhelin, puoliksi juotu kahvikuppi ja ponnari. Selkää ja niskoja on särkenyt aamusta asti ja tein osan työtehtävistä saarekkeen vieressä seisten. Osan päivästä istuin läppärini kanssa ruokapöydän ääressä.

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Arkiaskareita odottamassa vuoroaan

Kahvia keittelin vain hetkeä aikaisemmin ja liedellä on kuuma vesipannu. Makuuhuoneessa ollut kukka sai uuden ruukun ja vanhana ruukkuna toiminut Kubus-kulho odotteli pesua tiskialtaan vieressä.

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Satunnaista epäjärjestystä

Roskiksen ovi oli jäänyt auki ja koska mihinkään ei ollut lupa koskea ennen kuvien ottamista, jätin sen niille sijoilleen. Minulla on kyllä yleensä tapana sulkea kaapinovet ja laatikot perässäni, mutta jostakin syystä se oli nyt jäänyt tekemättä, en tiedä miksi. 🙂

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen
Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Olohuone on aina siisti

Olohuone on meillä nykyään aina siistissä kunnossa. Ainoa asia jonka olisin blogikuvia varten ”siistinyt” on tuo orkidean vieressä olevan valaisimen johto, joka nyt on nostettuna kaapin päälle. 

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen
Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Makuuhuoneessa paikka kaikelle

Makuuhuonekin on yleensä aina siisti, sillä kaikilla vaatteilla ja tavaroilla on oma paikkansa. Jos olisin nyt ottanut ns. blogikuvia, olisin suoristanut päiväpeiton ja laittanut tuon etummaisen tyynyn vähän paremmin paikoilleen.

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Kurkistus tytön huoneeseen

Tytön huone on myös siisti, eilisen leikit siivottiin pois jo eilen ja samalla katsottiin kaikki valmiiksi eskaria varten. Eilen pestyt puhtaat pyykit viikkasin koriin kymmenen aikaan aamulla, jotta sain uuden koneellisen kuivumaan kuivaustelineeseen. Korissa tytön vaatteita jotka ehdin jo laittamaan paikoilleen kuvien ottamisen ja tämän postauksen kirjoittamisen välissä.

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Kylpyhuoneen arkiasu

Kylpyhuone ei meillä pahemmin sotkeennu, jos ei hammastahraroiskeita peilissä lasketa. Pyykit ovat joko pyykkikorissa tai kuivumassa telineessä, nyt tummaa pyykkiä oli niin paljon että jouduin ripustamaan treenihupparini saunan ovennuppiin kuivumaan.

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Eteisen sekamelska pysyy hyvin hanskassa

Eteinen on meillä keittiön lisäksi se tila, jossa satunnaista epäjärjestystä näkyy eniten. Kengillä on oma kori, mutta lenkkarini ovat siitä huolimatta jääneet aamulenkin jäljiltä lattialle. Reppunikin rötköttää naulakon sijaan penkillä, mutta muuten on onneksi ihan siistiä. 🙂

Kuvahaaste - Kodin arkea Omakotivalkoinen

Kaunistelematonta tavallista arkea

Tämän sotkuisempaa meillä ei oikeastaan koskaan ole. Tavarat jäävät välillä pöydille pyörimään hetkeksi kunnes ne siivotaan paikoilleen. Eteisen lattialla on joskus kenkiä ja tytön päällysvaatteita, leluja voi löytyä keittiöstä ja olohuoneestakin ja pyykkiteline saattaa joskus olla tuossa tytön huoneen oven edustalla, mutta sen ihmeempää epäjärjestystä ei ole aikoihin ollut.

Likaiset astiat menevät aina koneeseen, likaiset vaatteet aina pyykkikoriin, lelut siivotaan leikkien päätteeksi pois lattialta ja paperipostiakin tulee nykyisin niin vähän ettei sen läpikäymiseen menee kuin muutama minuutti. Kyllä meillä eletään ja sotketaan, mutta myös siivotaan. Kaikille tavaroille on paikkansa ja viimeistään illalla ennen nukkumaan menoa teen viiden minuutin pikasiivouksen ja toimitan kaikki levällään olevat kahvikupit, nenäliinat, lelut ja vaatteet sinne minne ne kuuluvat.

Perinteiset blogikuvani ovat ihan samalla tavalla aitoa ja oikeaa elämää kuin nämä yllätyskuvatkin, joiden ottamiseen en ollut etukäteen varautunut. Blogiin kuvatessani pyrin tietysti siistimään ”kuvaan kuulumattomat” asiat pois sotkemasta. Esimerkkinä tuo viimeinen eteiskuva: jos postausaiheena olisi penkin päälle nostettu kuvitteellinen kaunis viherkasvi, ei huomio kohdistuisi kuvassa kasviin vaan tuohon retkottavaan reppuun joka ”ei kuuluisi” kuvaan. Repun siivoaminen oksanaulakkoon omalle paikalleen pois viherkasvikuvasta ei tekisi kuvasta epäaitoa, repun paikkahan kun ei oikeasti ole penkillä vaan naulakon oksalla. 🙂

Tälläistä tällä kertaa, ja kiitoksia A:lle kivasta postausideasta, joka toivottavasti vastasi moneen kysymykseesi! Mukavaa uutta alkanutta viikkoa kaikille!


Comments are closed.