Meidän jouluvärit – Punainen, valkoinen & harmaa

Jouluun on vielä monta viikkoa aikaa, mutta aion ottaa varaslähdön ja aloittaa jouluvalmistelut heti kun saan uusimman neuletyynyni valmiiksi. Joulu tuo isosti iloa hämärtyneiden päivien keskelle ja tänä vuonna meillä ei aikaisemmista puheistani huolimatta sittenkään himmailla. 🙂 Meidän joulusta tulee tänä vuonna puna-valko-harmaa… ripauksella vihreää. 

Omakotivalkoinen_06112016_9029.jpg

Omakotivalkoinen_06112016_67623.jpg

Kulunut syksy on sisältänyt paljon surua ja isäni kuoleman jälkeen olen palannut miettimään ja muistelemaan omaa lapsuuttani ja lapsuuden jouluja. Osittain ehkä edellä mainituista syistä, tuntuvat perinteiset jouluvärit punainen ja harmaa tänä vuonna oikealta valinnalta. Niissä on jotakin lohduttavaa ja kutsuvaa, ja valkoiseen yhdistettynä tämä värikolmikko on myös rauhoittava. Puna-harmaan torkkupeiton alla on lupa hetken aikaa olla kuin pieni lapsi – herkkä ja hauras. ♥︎

Omakotivalkoinen_06112016_9027.jpg

Omakotivalkoinen_06112016_9036.jpg

Ostin K-Marketista Novitan punaista ja harmaata Pirta -akryylilankaa, jotka sopivat raitatyynyssä käyttämäni valkoisen Red Heart -langan kanssa hyvin yhteen. Pirta-langan harmaa sävy on täydellinen “joulun harmaa” – ei liian tumma tai vaalea, ei liian meleerattu muttei tylsän tasavärinenkään. Myös punaisen lankakerän sävyyn olen tyytyväinen, todella upea ja täyteläinen joulunpunainen. ♥︎ Tyynyyn tulee yhteensä seitsemän raitaa – kaksi punaista, kaksi harmaata ja kolme valkoista (molemmissa päädyissä sekä keskellä). 

Omakotivalkoinen_06112016_90347.jpg

Omakotivalkoinen_06112016_9037.jpg

Itse neulotun tyynyn lisäksi aion koristella kotia muutamalla muullakin puna-harmaalla jutulla. Ostoslistalle on kirjattu harmaa torkkupeitto, pari punaista / harmaata koristetyynynpäällistä (ellen ehdi itse neulomaan enempää), muutama väriteemaan sopiva kynttilä, jonkinlaiset jouluiset mukit / kupit minulle, miehelle ja tytölle sekä optio pienten ylläriostosten tekoon. Tänä jouluna sesonkitavaroita koskeva ostolakkoni joutaakin siis lomalle. 🙂

Tunnelmallista sunnuntai-iltaa!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Hemtex)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

17 kommenttia “Meidän jouluvärit – Punainen, valkoinen & harmaa

 1. Tuleepa ihanan tunnelmallinen joulu noista väreistä. 👍🏼 Itse rakastan joulua yli kaiken. Omassa joulussani väreinä on aina ollut valkoinen, harmaa ja punainen ja tulee jatkossakin olemaan. Minä meillä aloitan valmistelemaan joulua jo marraskuussa. Kuusi meillä on valkoinen ja sen laitan yleensä kaksi viikkoa ennen aattoa, poikkeuksena viime jouluna, jolloin poikani halusi koristella kuusen jo ennen itsenäisyyspäivää. Mikäs siinä, ei minua haitannu ollenkaan. 😀😂🎅🏻🎄

  1. Pitju: Harmaa, punainen ja valkoinen on ihana väriyhdistelmä varsinkin jouluun. ♥ Meilläkin vaihdetaan joulumoodiin jo hyvissä ajoin tänä vuonna, sanoo kuka mitä tahansa. 🙂

 2. Hei,<br />
  kivalta näyttää. itsekkin otin varaslähdön jouluun, melkein kaikki koristukset ovat jo esillä.<br />
  <br />
  Yksi kysymys on ollut jo pidemmän aikaan mielessä, nimittäin myydäänkö mayn tuotteita jossain kivijalkakaupassa, vai pelkästään nettikaupoissa? Olen yrittänyt etsiä kaupoista, mutta ei tunnu löytyvän. Hyvää joulun odotusta koko perheelle!

 3. Hei sullahan on se Luhdan pilvi päiväpeitto, niin mitkä ne tyynyt on kun sinulla on siinä peiton päällä?

  1. Elina: Tyynyt on ihan tavallisia nukkumatyynyjä, takana oleva on 60x80cm ja etummaiset ihan normikokoiset 50x60cm. 🙂 Tyynyliinat ovat Casa Stockmannin lempparisarjastani, tavalliset valkoiset perkaalipuuvillaiset. 🙂

 4. Kuullostaa kivalta, että otat jouluisia värejä sisustukseesi. Odotan mielenkiinnolla lopptulosta, joka varmaan on tyylikäs. Itse en vielä jouluun innostu,mutta otan vinkkejä teiltä innokkailta omaan jouluuni. Tuntuu jotenkin herttaiselta, että kudot itse tyynyt 🙂 En jotenkin osannut odottaa sellaista.

  1. Ella: Pikkuhiljaa olen päässyt alkuun ja illalla on tulossa postaus jouluisemmasta sisustuksesta olohuoneessa, jonne olen tässä parhaillaan laittelemassa ihania uusia joulutavaroita. :)<br />
   <br />
   Minulla on kunnon tyynytehdas täällä meneillään. 🙂 Itselleni olen jo ehtinyt jo kolme tyynyä neulomaan (vihreä, vihreävalkoinen, ja punavalkoharmaa raitatyyny) ja joululahjaksi olen tekemässä ainakin kolmelle pienelle neidille heidän toivomansa raitatyynyt. 🙂

 5. Moi! Ihania nuo tyynyt joita teet! Voisitko mitenkään laittaa rautalangasta väännettyjä ohjeita niiden tekemiseen? Ihan siis että miten niillä pyöröpuikoilla neulotaan tuollainen tyynynpäällinen, teetkö sen kahdesta osasta vai miten?<br />
  Ihanaa joulun odotusta!<br />
  <br />
  terveisin, hyvin aloitteleva neuloja

  1. Eppu: Voin yrittää kirjoittaa selkokielisen ohjeen. 🙂 En tosin tiedä kaikkia neulomiseen liittyviä termejä, mutta toivottavasti saatte selkoa. :)<br />
   <br />
   Tarvitset:<br />
   2-3 kerää lankaa (puikkokoko 5-6)<br />
   pyöröpuikot kokoa 5, esim Novita<br />
   <br />
   Luo ensimmäiset silmukat, ohjevideo alla (yhdellä puikolla):<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=uWi7nLZm514&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=uWi7nLZm514</a><br />
   <br />
   125 silmukasta syntyy noin 48cm leveä tyynynpäällinen<br />
   <br />
   Pyöröpuikoilla on helppo neuloa, ainut mitä tarvitsee osata on oikein-neule. Alla video:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=Ds5GDVfs5HY&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=Ds5GDVfs5HY</a><br />
   <br />
   Videosta poiketen, älä käännä pyöröpuikoilla neulottua työtä toisin päin. Alkusilmukoiden luomisen jälkeen vedä kaikki silmukat tasaisesti koko pyöröpuikolle. Sitten vaan neulomaan seuraavaa kerrosta, joka yhdistää neuleen ympyräksi. Alla havainnevideo josta näette miten pyöröpuikoilla toimitaan:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=p1bZ1hj8Qg8&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=p1bZ1hj8Qg8</a><br />
   <br />
   Värin vaihtaminen on helppoa myös. 🙂 Kun olet tehnyt haluamasi paksuisen raidan, laske silmukkakerrosten määrä itsellesi talteen seuraavia raitoja varten. Muista lopettaa kerroksen neulominen aina samaan kohtaan jossa ensimmäinen alkusilmukka ja toisen kerroksen yhdistämiskohta on. Näin kaikki &quot;saumat&quot; kohdistuvat yhteen sivuun ja lopputuloksesta tulee siisti. <br />
   <br />
   Itse teen värinvaihdon niin että uuden kerroksen alkaessa otan toisen värisen langan ja neulon noin 6 silmukkaa ennen kuin leikkaan vanhan langan poikki noin sormen mittaisesta kohdasta. Sitten sidon molemmat langanpäät perinteisellä umpisolmulla niin että solmu tulee lähelle puikkoja ja värinvaihdossilmukkaa… ja jatkan uudella värillä neulomista. :)<br />
   <br />
   En tiedä miten tyynynpäällisen päädyt tulee oikeaoppisesti sulkea, mutta itse teen sen virkkuukoukulla harsimistyyliin. Eli kieputat lankaa virkkuukoukun avulla korkkiruuvimaisesti molempien puoliskoiden ulommaisten silmukoiden läpi – samaan tapaan kuin harsisit housun polveen tulleen reiän umpeen. :)<br />
   <br />
   Toivottavasti tästä oli apua ja pääset alkuun. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *