Blogger Recognition Award

On ollut ihana huomata miten blogeissa on alkanut näkymään viitteitä vanhasta hyvästä blogiaikakaudesta, jolloin sisältö tarjoili paljon muutakin kuin visuaalista iloa ja arjen niksejä. Yli viiden vuoden mittaiseen blogihistoriaani on mahtunut hurja määrä kaikenlaista sisältöä, sisustusinspiraatiosta tuotetestailuihin ja asupostauksista henkilökohtaisiin turinatuokioihin. Muuttuva Kotini -blogin Päivi muisti minua Blogger Recognition Award -kunniamaininnalla, mikä tuntuu todella hyvältä – juuri oikeaan kohtaan tullut muistutus siitä, että minäkin olen jättänyt jälkeni blogosfääriin ihan vaan olemalla oma itseni ja jakamalla mielenkiinnon kohteitani teidän lukijoiden kanssa. ♥︎

Omakotivalkoinen_071120162016_8084_2.jpg

Moni pitempään blogeja lukenut kenties muistaa miten blogeissa joskus kiersi erilaiset blogihaasteet ja tunnustukset. Näiden haasteiden ja tunnustusten myötä moni bloggaaja sai uutta puhtia blogiharrastukseensa, ja samalla ne tarjosivat hyvän alustan oman persoonan esiintuomiseen ja henkilökohtaisempaan lukijakokemukseen. Itsekin olen “tullut ulos kaapista” blogihaasteiden myötä, julkaissut kuvani ja kertonut itsestäni mm. pientä nippelitietoa joka muutoin olisi saattanut jäädä kokonaan kertomatta. 🙂 Kyseinen Blogger Recognition Award -tunnustus ohjeistaa kertomaan miten olen aloittanut bloggaamisen ja millaisia vinkkejä antaisin aloitteleville bloggaajille, joten tässäpä tulloo. 🙂

Omakotivalkoinen_11092016_671273.jpg

Aloitin blogini 1.7.2011 ollessani mammalomalla ja pesänrakennusviettini viemänä innostunut laittamaan koko kodin sisustuksen uusiksi. Kaipasin lapsiperhearjen tasapainoksi juttuseuraa ja verkostoitumista samoista aiheista (eli sisustuksesta) kiinnostuneiden kanssa. Suurena tukena ja tsempparina toimi ystäväni White & Fresh -blogin Irina, joka hänkin aloitti oman bloginsa samoihin aikoihin. Yhdessä opettelimme ja opimme uusia asioita, löysimme ihania uusia ystäviä ja pääsimme kokemaan monenlaisia elämyksiä… ja samalla radalla olemme edelleen. 🙂

On vaikea antaa vinkkejä aloittevalla bloggaajalle ilman että tiedän blogin taustoista. Vinkkini riippuukin täysin siitä millainen on bloggaajan tulevaisuudentavoite – onko kiikarissa tulla ns. ammattibloggaajaksi vai saavuttaa muunlaisia meriittejä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että lukijamäärän suuruuttakin tärkeämpää on sitouttaa lukijat, eli tavoittaa sellaiset ihmiset joiden kanssa synkkaa ja soi sama sävellaji. 🙂 Samanhenkisiä ihmisiä on vaikea löytää jos blogi on aiheiltaan kovin kevyt ja pinnallinen, tarvitaan siis jotakin sellaista joka kaventaa kuilua bloggaajan ja lukijan välillä. Itse koen että oman blogini valttikortteja on positiivisuus, rentous ja avoimuus, jaan kanssanne paljon erilaisia asioita kotiin ja elämäänkin liittyen – niin iloja kuin suruja ja teiltä saamani vertaistuki on ollut korvaamattoman tärkeässä asemassa. Jaettu ilo on tuplailo, jaettu suru vain puoli kuormaa. ♥︎

Lyhyesti neuvonkin seuraavaa:

 • Ole oma itsesi ja löydä oma tiesi – Poimi ideoita ja inspiroidu, mutta älä kopioi toisia suoraan. Sinua on vain yksi ja jokaiselle meistä löytyy oma rinki samanhenkisiä ihmisiä joita kiinnostaa samankaltaiset asiat.
 • Ole varovainen mutta älä pelkää – Henkilökohtaisia ajatuksia ja mielipiteitä kannattaa rohkeasti tuoda blogissakin esille, silloinkin kun sinusta tuntuu että olisit yksin ajatustesi kanssa. Kunnioita kuitenkin myös heitä, jotka kanssasi ovat eri mieltä. 
 • Ole aktiivinen – Mitä reippaammin postaat ja mitä enemmän itsestäsi annat, sen suurempi mahdollisuus lukijoilla on löytää luoksesi. Vanha sanonta sopii myös virtuaaliseen nettimaailmaan: Kukaan ei tule sinua kotoa hakemaan, jos ei tiedä että sinä olet siellä odottamassa. 🙂

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202016-11-07%20ke

Haluan välittää tämän tunnustuksen kaikille CASAn bloggaajille pienesti modifioituna versiona, josta ohjeet alla:

 1. Kirjoita postaus tunnustuksesta (logolla tai ilman, logon löydät Päivin postauksesta TÄÄLTÄ)
 2. Kerro lyhyesti mikä innosti sinut bloggaamaan
 3. Kerro omat vinkkisi aloittelevalle blogille: Mitä kannattaa ottaa huomioon ja mitkä asiat tekevät blogista omasta mielestäsi mielenkiintoisen
 4. Bonustehtävä: Liitä postaukseen blogitaipaleesi ihka ensimmäinen kuva ja kerro lyhyesti sen merkitys – Miksi juuri se kuva, mistä se kertoo, mitä muistoja se herättää…
 5. Välitä tunnustus eteenpäin niin monelle bloggaajalle kuin haluat! Pistetään vanhat blogiperinteet uudestaan rullaamaan! 🙂

Touhukasta uutta viikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

4 kommenttia “Blogger Recognition Award

 1. Anteeksi ettei tämä liity mitenkään tähän postaukseen mutta paljonko sinulla meni lankaa valko-vihreään neuletyynyyn?<br />
  Kiitos kivasta joululahja vinkistä, nyt puikot heilumaan!

 2. Kiva oli käydä lukemassa, miten olet aloittanut bloggaamisen ja annoit hyviä neuvoja uusille bloggaajille ja minulle myös, kiitos 🙂 Sinulla on kaunis varma tyyli blogissasi ja kodissasi &hearts;

  1. Päivi S: Kiitokset kivasta haasteesta! 🙂 Kävin sinulle jättämässä kommenttiakin mutta jostakin syystä se ei tainnut tulla perille… Kiitokset siis tätä kautta, ihana postaus sinulla! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *