Joulusiivouskalenteri – Vko 49: Pyykki- ja vaatehuolto

Joulusiivouskalenterin toiseksi viimeisessä osassa paneudutaan eilen alkaneeseen pyykki- ja vaatehuoltoon. Lakanoiden ja tavanomaisten likapyykkien lisäksi pesuun joutui myös tyynyt, ja vaikka käytössäni on erilliset tyynyn ja tyynyliinan välissä olevat tyynysuojat, tuli pesu todellakin tarpeeseen. Meillä tyynypyykki pyörähtää koneessa puolivuosittain – juhannuksen ja joulun tietämillä. Tällä pesusyklillä Joutsenen melkoisen arvokkaat untuvatyynyt pysyvät hyvässä kunnossa useammankin vuoden…

Omakotivalkoinen_11122016_9681.jpg

Omakotivalkoinen_11122016_9684.jpg

Tyynyjen ja lakanoiden lisäksi olen pessyt pari koneellista vaatepyykkiä, jotka viikkasin vastasiivottuun kaappiin. Muutama tytön pieneksi jäänyt vaate lähtee kierrätykseen ja parit kuluneet sukat roskikseen, muuta pois pistettävää ei tällä kertaa löytynyt. 🙂

Omakotivalkoinen_11122016_9672.jpg

Omakotivalkoinen_11122016_9676.jpg

Omakotivalkoinen_11122016_9686.jpg

Puhtaat valkeat lakanat, siistit vaatepinot ja tyhjä pyykkikori… mahtava tunne! 🙂 Kyllähän tässä ehtii pestävää ilmaantumaan vielä pari koneellista ennen joulua, mutta ne hoituvat tavallisten arkiaskareiden lomassa kuten normaalistikin. Tyynyjen pesu ja vaatteiden läpikäyminen olivat poikkeuksia, joita ei tarvitse ajatella kuin vasta kesällä seuraavan kerran. 🙂

Omakotivalkoinen_01112016_7813.jpg

Ensi viikolla isketään kiinni valinnaiseen oman kodin ongelmakohtaan, joka meidän tapauksessa on olohuoneen laatikoston ja keittiön kaapistojen pyyhkiminen sekä tavaroiden uudelleenjärjestely. Kuivaruokakaappi tarvitsee treffit rätin kanssa, eikä ole yhtään pahitteeksi puhdistaa muitakaan kaappeja ja laatikoita murusista ja pölystä. 🙂

Jos joulusiivoukset on vielä kokonaan tekemättä, käy inspiroitumassa Joulusiivouskalenterini aikaisemmissa osissa:

Joulusiivouskalenteri – Jääkaapin ja pakastimen puhdistus

Joulusiivouskalenteri – Uunin ja liesituulettimen puhdistus

Joulusiivouskalenteri – Katon ja seinien pyyhintä, saunan ja kylpyhuoneen tehosiivous

Seesteistä sunnuntaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

2 kommenttia “Joulusiivouskalenteri – Vko 49: Pyykki- ja vaatehuolto

  1. Upeaa! Kumpa minäkin pääsisin vaatemäärässäni tuohon pisteeseen! Keväällä hankin pitkään haaveilemani kuivurin (ne pyyhkeet♥). Joten vaatehuolto on nopeutunut huomattavasti jolloin valtava vaatevarasto korostuu entisestään.

    1. Lyyrinen: Kuivuri nopeuttaa vaatehuoltoa mukavasti ja mahdollistaa pienemmälläkin vaatemäärällä pärjäämisen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *