FLOS 265 – Uusi ihana seinävalaisimeni!

Tänään on ollut kiva sää ja päivä vierähtikin mukavasti tytön kanssa ulkona temppuilupuistossa. Kotiin saapuminen meni auringonlaskun ja päivänvalon suhteen ihan viime minuuteille, mutta ehdin muutaman kuvan nappaamaan ennen pimeän tuloa. Tässäpä siis kuvamateriaalia rakkaasta Flos 265 -valaisimestani, jonka ansiosta en aio laittaa olohuoneeseen kattovalaisimia. ♥

Omakotivalkoinen_18122016_9799.jpg

Omakotivalkoinen_18122016_9805.jpg

Eilisillan sneak peek -postauksessani muutama lukija totesi valaisimen näyttävän hieman pieneltä ja kyseli samaan hengenvetoon onko valaisinta olemassa useampaa eri kokoa. Minun tietääkseni Flos 265 -valaisinta valmistetaan vain yhden kokoisena ja oman valaisimeni “pienuus” johtunee isosta seinäpinta-alasta ja alapuolella olevasta massiivisesta sohvasta. Flos-inspiraatiokuvia sisältävässä postauksessani kyseinen valaisin on monessa kuvassa yhtä hentoinen kuin omani ja kuvista huomaa hyvin, että mitä enemmän tilaa on ympärillä, sen kevytrakenteisemmalta ja sirommalta valaisin näyttää. Asiaan vaikuttaa myös valaisimen liikkuva varsi sekä 180° kääntösäteellä varustettu seinäkiinnike, jota kameran kuvakulman mukaisesti kääntämällä saa lisää syvyyttä valaisimen ulkomuotoon. Eri suunnista katsottuna valaisin on eri näköinen, toisinaan hyvinkin ulkoneva ja välillä lähes litteä – kuvakulmasta riippuen. 🙂

Omakotivalkoinen_18122016_9808.jpg

Omakotivalkoinen_18122016_9820.jpg

Paolo Rizzatton vuonna 1973 suunnittelema valaisin on valmistettu messingistä ja teräksestä, ja maalattu mattamustaksi. Valaisimen seinäkiinnike on korkeudeltaan 35cm ja pituudeltaan 85cm. Valaisimen varrella vasta kokoa onkin, 205cm pitkän varren ja seinäkiinnikkeen asentamiseen tarvitaan vähintään kaksi ihmistä, eikä ole haitaksi jos apuna on vielä kolmaskin veikkonen katsomassa että valaisin tulee kiinnitettyä oikealle kohdalle. 🙂

Omakotivalkoinen_18122016_9806.jpg

Keittiö on parhaillaan myllerryksen vallassa joulusiivouskalenterin kaappiputsauksen vuoksi. 🙂 Purkkeja ja purnukoita kaapista ulos nostellessani huomasin että osa kuivaruoka-aineksista on mennyt vanhaksi. Vähän harmittaa heittää ruokaa roskikseen, mutta annan tämän unohduksen itselleni anteeksi. Loppuvuosi on ollut sen verran rankkaa aikaa ettei ole ihmekään että ruoka-aineksien päiväyksiä ei muista seurailla. Täytyy olla jatkossa tarkempi ja vähentää kuiva-aineksien kasaamista kaappeihin – pienemmälläkin varastolla pärjää, eikä tule turhaa hävikkiä. 🙂

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

20 kommenttia “FLOS 265 – Uusi ihana seinävalaisimeni!

 1. Mä en itse tykkää yhtään koko valaisimesta eikä se omasta mielestäni sovi teillekään. Harmittaa, kun menit siirtämään sohvaa ja takkaa. Se järjestys oli paras ja myös kotoisa. Lisäksi pienet punaiset jouluiset yksityiskohdat sopivat teille loistavasti. Nyt olkkari näyttää jälleen liian kolkolta eikä ollenkaan niin ihanalta kuin aiemmin. Harmi 🙁 tosin pääasia on että itse tykkäätte kodista 🙂

  1. Petu: Kiitokset mielipiteestäsi, joulunpunaiset pienet jutut sopivat valkoisen keskelle todella kivasti ja takkakin on aivan ihana! ♥ Tärkeintä on itse viihtyy omassa kodissaan!

 2. Kuivaruokien päiväys on yleensä "parasta ennen" eikä "viimeinen käyttöpäivä". Älä ihmeessä heitä ruokaa roskiin!!! Käytät vain ne nyt suht nopeasti. Esimerkiksi jauhot, riisit ym. ovat täysin ok vielä pitkään tuon päiväyksen jälkeenkin, jos niitä on säilytetty asianmukaisesti.

  1. Maria: Tiedän tämän mutta sokeritoukkia pariinkin otteeseen siivonneena pelaan jatkossa mielummin varman päälle. En olisi kohtuullisessa ajassa saanut kaappeja tyhjiksi joten tällä kertaa ruokaa meni roskiin, jatkossa sitten viisaampana liikkeellä ettei ruokakaapin ainesmäärä kasva tarvettaan suuremmaksi. 🙂

 3. Kauniita kuvia! En koskaan kyllästy kotisi kuviin. Kaikki on niin puhdasta ja vaaleaa. Ja kuvissasi valotus on juuri oikeanlainen.

 4. Valaisin näyttää hyvältä. Olisi kiva nähdä se kauempaa kuvattuna. Milloinka vastailet postauksiisi lähetettyihin kommentteihin?

  1. Paperi: Kuvia tulee varmasti runsain mitoin edestä, takaa, viistosta ja kaukaakin kunhan päivät tästä hieman valoisammaksi muuttuvat. 🙂 Vastailen kommentteihin ja sähköposteihin pitkin päivää aina kun vähänkään ehdin. Tässä on ollut vähän kaikenlaista hoidettavana isän kuoleman myötä, mutta eiköhän tässä pikkuhiljaa päästä takaisin tavallisempaan arkeen.

 5. Oi, tuo on ihana! Ja tuo nurkkaus on nyt niin hyva. Tama on varmaan minunkin lempparivalaisin, ihan taydellinen 😊

 6. Ihanaa Miia kun olet päässyt eroon siitä ajatuksesta että KAIKEN pitää olla valkoista. Vanha Miia olisi varmaan jo tuonkin valaisimen maalannut valkoiseksi! ;D Kotisi on kyllä valkoisesta kaudesta asti ollut ihana!

  1. Jenni: Valkoinen Flos 265 valaisin ei ole yhtään niin hyvännäköinen kuin tuo musta. 🙂 Vanha Miia olisi varmasti ostanut sen valkoisen version, mutta uudella minällä on takataskussa paljon muitakin uusia juttuja joita näette ensi vuonna. 🙂

 7. Moikka, teitkö jo vessarempasta jälkeen postauksen? En ole vähään aikaan käynnyt, mutta nyt oli pakko tulla etsimään se sinun postauksesi, kun aihe on itselle ajankohtainen. Hyvää joulua!

  1. Remppa: Remppa siirtyi kiireiden takia ensi vuoteen, joten et ole missannut mitään. 🙂 Loppuvuosi on ollut melkoista menoa, työkiireitä ja perhejuttuja. Uskallan varovaisesti veikkailla että helmi-maaliskuussa jaksan hoitaa projektia eteenpäin. :D<br />
   <br />
   Hyvää joulua ja iloista uutta vuotta 2017! &hearts;

 8. Hei sinulla on todella monta postausta joiden kysymyksiin et ole vastannut ja kuitenkin uusia postauksia tulee koko ajan ?? Lähinnä monet ovat kyselleet että missä sisustustakka nyt on, oliko sittenkin huti ostos ? Ja kaikki muutkin joulukoristeet joita hankit pikkujouluja varten niin on nyt jossain muualla ..

  1. Tonttuilja: Noin 1% viikottaisista lukijaistani kirjoittaa kommentin blogiini, joten en voi huomioida pelkästään kommentoijien tarpeita. Aika ja jaksaminenkin on ollut hieman kortilla sitten lokakuun joten olen joutunut tekemään valintoja kommenttivastausten ja uusien postauksien välillä. Kovin montaa kommenttia ei ole vastaamatta, lukumäärä lienee jossakin alle 30kpl kohdilla. Yritän kiriä niitä kiinni pikkuhiljaa tässä muun toiminnan ohessa ja monena päivänä olen postauksen tekemisen sijaan valinnut käyttää vähäisen aikani kommentteihin ja sähköposteihin vastaamiseen. Toivottavasti ymmärrät tilanteeni etkä ota vastauksen viivästymistä henkilökohtaisesti.<br />
   <br />
   Takan kohtalosta voit lukea uusimmasta postauksestani täältä:<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/12/loppuvuoden-hajatuksia-isoja-iloja-suuria-suruja&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/12/loppuvuoden-hajatuksia-isoja-iloja-suuria-suruja</a&gt;

  1. Minna: Tarkoitatko valaisimen suhteen? Voimme nojailla sohvalla päät vastakkain jolloin valo riittää molemmille. 🙂 Ison sohvan etu on se että sohvalla mahtuu köllöttelemään miten päin tahansa. 🙂

 9. Oi onnittelut ihanasta valaisimesta! Meillä on olohuone, keittiö ja ruokailutila yhtä suurta tilaa ja tässä ollaan kuumeisesti mietitty yhtä sun toista valaistusratkaisua. Meillä on saarekkeen päällä Muuton Grainit, ruokapöydän yläpuolella Flosin 2097, ja nyt houkuttaisi olohuoneeseen tämä Flos 265. Mielestäni ajaa hyvin kattovalaisimen aseman ja tuo vähän särmää ja mielenkiintoa tilaan. Itseä epäilyttää tuo koko mutta teillä tosiaan näyttää varsin sirolta. Sen olen kuvista huomannut että jos tulee esim sohvan takaa sen saa käännettyä tuolla tavalla siromman näköisesti. Jos taas tulee sohvan sivusta viereisestä seinästä näyttää heti suuremmalta. Meillä pitäisi laittaa juurikin sieltä sivusta ja mietin saako sitä nätisti silti käännettyä ilman että se harottaa sitten koko pituudeltaan jonnekkin suuntaan. Noh, joka tapauksessa, ihan nappi valinta teille 🙂

  1. Jenny: Tuo valaisin on todella kiva tilassa kuin tilassa. Meillä tuo kanta on kiinnitetty aika sivulle ja valaisimen lamppu tulee keskelle sohvaa pöydän päälle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *