Seinähyllyillä säilytystilaa keittiöön!

Ajatus keittiön seinälle kiinnitetyistä reelinkitangoista tai seinähyllyistä on muhinut mielessäni jo jonkin aikaa ja luulen tulleeni jonkinlaiseen päätökseen asian kanssa. Nyt olisi tarkoitus toteuttaa kuvan kaltainen minimuutos ja lisätä IKEA Ekby Östen -hyllylevystä ja Ekby Bjärnum -hyllynkannakkeista rakennetut seinähyllyt keittiön pikkuikkunan ja liesituulettimen väliin. 🙂

Omakotivalkoinen_08012017_78312283.jpg

Omakotivalkoinen_08012017_7823787.jpg

Hyllyille haluan laittaa kahvikuppeja, yrttejä, sitruspusertimen ja kenties kahvipurkin sekä pari muuta purnukkaa. Viinilasit haluan jatkossakin säilyttää pölyltä piilossa, vaikka mallikuvaan sellaiset lisäsinkin. Pieni epäröinninjyvänen pyörii mielessä – haluanko todella tätä, mitäs jos alkaakin harmittaa ja olenko valmis paklaamaan ja maalaamaan koko seinän uusiksi jos muutankin mieleni – mutta en aio antaa vatvomiselleni enempää sijaa, sillä haluan ehdottomasti päästä kokemaan miten avoin seinähylly keittiössäni toimii. 🙂

Omakotivalkoinen_08012017_4203.jpg

String-hyllyäkin mietin IKEA Ekbyn tilalle, mutta koin sen liian sekavaksi ikkunan ja liesituulettimen väliin. Vai mitä olette mieltä näiden havainnekuvieni perusteella? Kummalle antaisit äänesi? 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

45 kommenttia “Seinähyllyillä säilytystilaa keittiöön!

 1. Mä olen ilonpilaaja ja äänestäisin ei ihan kaikenlaisille hyllyille, tila on nyt niin ihanan avara! Tulee helposti vähän levottoman ja täyden näköistä. Mutta jos olet ratkaisusi jo tehnyt niin sitten mäkin annan ääneni Ikealle.<br />
  Hanna

 2. Molemmat näyttävät hyviltä minun silmääni. 🙂 Mutta tuli mieleen, että jos mahdollisimman eleetöntä hyllyä etsit, niin oletko kurkannut IKEA Botkyrka hyllyn (<a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40279731/)," target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40279731/),</a> tuo näyttää livenäkin todella tyylikkäältä ja on sopivan eleetön. :)<br />
  <br />
  Mukavaa sunnuntai-iltaa! &hearts;

 3. En lisäislisi mitään sälähyllyjä. Justaansahan olet saanut keittiön rempattua ja muistelen, ettet ymmärrä entistä intoasi rippotella juttuja näkyville.

 4. Minä äänestäisin ehdottomasti hyllytöntä seinää, mutta jos hylly on saatava niin silloinkin ainoastaan tätä House Doctorin ihanan eleetöntä ja modernia Ledge avohyllyä, josta muuten oli juuri postaus Valkoisen Vuoren Rinteillä -blogissa <a rel="external nofollow" href="http://valkoinenvuori.blogspot.fi/2017/01/house-doctorin-avohyllyt-keittioon.html?m=1&quot; target="_blank">http://valkoinenvuori.blogspot.fi/2017/01/house-doctorin-avohyllyt-keittioon.html?m=1</a><br />
  🙂

  1. Jessica: Tuo HD:n hylly on kiva mutta epäilen sen olevan liian kapea (vain 43cm). Ulkoisesti on muuten aivan priima ja tykkään sen eleettömyydestä. &hearts;

 5. Mahtuisiko hyllyt tason sivulle, keittiön eteisen puoleiselle sivuseinälle? Jotenkin levotonta, kun havainnekuvissa liesituuletin ja hylyt eri tasoa. Ja toisaalta olet hakenut eleettömyyttä, mutta nyt nuo purkit ja purnukat näkyvät sitten olkkariin saakka.

  1. ??: Sivuseinälle ei voi kiinnittää mitään, kyseisen tolpan sisällä kulkee talotekniikkaa. Todella kinkkinen seinänpätkä, jossa kevyet hyllyt näyttäisi kyllä hyvältä mutten uskalla siihen kajota kun keittiöremppatiimikään ei sitä suositellut. 🙂

 6. Koko postauksen ajan mietin että miksi ihmeessä et laittaisi String Pocketia ja siellä lopussahan sekin vaihtoehto oli. Stringille siis ääni ehdottomasti. Sinulla taitaa niitä valkoisena ollakkin varastossa mutta mielestäni ihana olisi tämä <a rel="external nofollow" href="https://www.scandinaviandesigncenter.fi/Products/eur1/Trademark/String/26924/String&quot; target="_blank">https://www.scandinaviandesigncenter.fi/Products/eur1/Trademark/String/26924/String</a&gt; Pocket hylly ruostumaton teräs, Limited Edition&amp;variantId=01 ruostumattomasta teräksestä valmistettu limited edition hylly!!! ♥ Lupaa edes harkita sitä! 😊

  1. Jenni: String Pocket oli yksi vaihtoehto, mutta se karsiutui pois &quot;liian eläväisyyden&quot; takia. 🙂 Haluaisin seinähyllyjen olevan laidattomat, joka rauhoittaisi seinustaa tavaroiden ollessa hyllyllä. 🙂 Tuo teräksinen pocket on upea, tykkään siitä kovasti! &hearts;

  1. jimpeili: Keittiön ja eteisen välissä olevaan seinänpätkään ei voi kiinnittää mitään, sisällä kulkee talotekniikkaa ja seinä on niin tiukkaa tavaraa ettei siihen porakaan meinaa purra. Harmillinen juttu, sillä jos siihen voisi jotakin kiinnittää niin laittaisin ehdottomasti kolme hyllyä keittiön puolimmaiseen kylkeen. 🙂

 7. Minäkin pitäisin tilan ilman mitään hyllyjä. Varmasti siksi, että itse kammoan kaikenlaisia avohyllyjä ja purnukkarivistöjä, haluan kaiken olevan ovien takana piilossa. Edes vedenkeitin tai leivänpaahdin ei saa minulta armoa – kaappiin piiloon heti kun on käytetty 🙂 Mutta ehkä tuo Ikea-vaihtoehto on stringiä parempi noista vaihtoehdoista.

  1. Kati: Avoimissa hyllyissä on riski että ne alkavat keräämään roinaa yllensä ja silloin on rauha ja kauneus kaukana. 🙂 Itsekään en tykkää pitää keittiövempaimia esillä tasolla, ne tekevät keittiöstä helposti epäharmoonisen näköisen. Ihastuin kuitenkin Instagramissa Jessien keittiökuvissa näkyviin seinähyllyihin <a rel="external nofollow" href="https://www.instagram.com/photoartbyjess/&quot; target="_blank">https://www.instagram.com/photoartbyjess/</a&gt; ja aloin miettimään olisiko tuossa ideaa omaankin keittiööni. Jotakin pientä freesausta sinne kaipaisin näin parin vuoden jälkeen. 🙂

 8. Ääni Ikean Botkyrka-hyllylle, kuten joku jo vinkkasikin täällä 🙂 String hyllyn kolme hyllyä on jo liikaa ja Ekby Östen hyllyn kannikkeet vähän pilaa hyllyn eleettömyyttä ja lisäksi ruuvit näkyy. Oletko harkinnut Iittalan aitioita, saisit niihin kivasti yrttejä ja koukkujakin, jos haluat joskus ripustaa jotain.

  1. RinaK: Ikean Botkyrka on liian leveä, se ei mahdu tuohon ikkunan ja liesituulettimen väliin. String-hyllyyn en välttämättä laittaisi kuin kaksi hyllyä, kuten makuuhuoneessakin. <br />
   <br />
   Iittalan Aitio on sävyltään kermainen, joten sellaista en voi edes harkita tuohon vitivalkoiselle seinälle. Malliltaan se on kyllä nätti, kuten myös HouseDoctorin Ledge -hyllyt joissa hieman samankaltainen idea kuin iittalassa. 🙂

 9. Hei, <br />
  <br />
  ehkä ensimmäistä kertaa ikinä kommentoin, vaikka blogiasi olen Miia jo vuosia seurannut. Olen vain niin äärettömän laiska kommentoimaan. Tai ei ole kysymys edes laiskuudesta, vaan lähinnä siitä, etten osaa itseäni lyhyesti ilmaista, niin jätän sitten helposti väliin.<br />
  <br />
  Mutta asiaan. Minä kiinnitin hyllykuvissa huomiota siihen, että mielestäni hylly(t) ovat liian korkealla suhteessa liesituulettimeen ja se häiritsisi ainakin minua. Välitilan lasi tulee ilmeisesti sen verran ylös, ettei hyllyjä ole mahdollista kiinnittää alemmaksi? Mutta miltä näyttäisi yksi Ikean hylly, tuo alempi pelkästään? Tai sitten, niin kuin aiemmissakin kommenteissa ehdotettu, jompi kumpi hyllyistä (Ikea tai String) sinne eteisen vastaiselle seinälle?<br />
  <br />
  Kiitokset Miia kauniista blogistasi ja ihana alkanutta vuotta!

  1. SusannaK: Kiva että jätit kommenttia! :)<br />
   <br />
   Välitilan lasi on kiinni liesituulettimen alareunassa, joten hyllyn saa samaan tasoon. Hyllyssä ei saa kuitenkaan olla Ikean tai Stringin kaltaisia kiinnitysmekanismeja, jotka tulevan hyllylevyn alle. <br />
   <br />
   Kiitokset kauniista sanoistasi! &hearts; Ihanaa alkanutta vuotta 2017!

 10. Täältäkin ääni täysin hyllyttömälle keittiölle. Liesituulettimen, hyllyjen ja ikkunan &quot;rivi&quot; näyttää sekavalta, kun sekä pöydällä että ikkunalla yrttejä yms jo on. Hyllyt, ikkuna ja liesituuletin kaikki vielä eri tasoissa.

 11. Minäkin jättäisin hyllyn laittamatta. Keittiösi on tuollaisenaan todella kaunis. <br />
  <br />
  Oikein hyvää alkanutta vuotta ja kiitos blogistasi, jota luen päivittäin 🙂

 12. Mie kans olisin hyllyttömyyden puolella. Mutta jos noista kahdesta valita pitäisi, niin Ikean hyllyt mieluummin.

  1. Minna: Ikean itsekin laittaisin, jos laittaisin… 🙂 Kommenttienne jälkeen päätin jäädä vielä hetkeksi miettimään asian kanssa. 🙂 Kiitokset siis sinullekin mielipiteesi jakamisesta! &hearts;

 13. Tila on mielestäni paremman näköinen ilman hyllyä ja kumpikin esittelemistäsi vaihtoehdoista tökkää silmään pahasti. <br />
  <br />
  Mutta jos hylly olisi pakko laittaa, valitsisin designin ystävänä Vipp 921 -hyllyn <a rel="external nofollow" href="http://www.formverk.com/vipp-401-minipoyta-8555&quot; target="_blank">http://www.formverk.com/vipp-401-minipoyta-8555</a&gt; . Sen IKEA-kopiohan on tuo Botkyrka-hylly. <br />
  <br />
  Itseäni miellyttää myös tuo ylempänä ehdotettu House Doctorin hylly.

 14. Äänestän myös hyllyttömyyttä, nim.merk. laitoin sitten hyllyt. No niin laitoin nuo ikeat ja huomenna tulee remppaaja korjaamaan seinän kun hyllyt lähtee niin kierrätykseen. Pölyä ja turhaa krääsää keräsivät. Jos jonkun laittaisin niin sen string ruostumattoman? Kallis on kyllä. Mun seinälle liesituulettimen viereen ei tule enää mitään.

 15. Älä laita hyllyjä! Sopisiko siihen taulu? Kaunis valkea rauhallinen pinta sopii kuitenkin parhaiten. Avokeittio ei näytä niin keittiöltä, vaikka sohvalla rentoutuessa. <br />
  Jos kaipaat asetelmien tekoa, voisiko kahvimukeista ja yrteistä tehdä asetelmia pyörivälle alustalle, joka sijoittuu ruokapöydän keskelle?

 16. Itse jättäisin hyllyt laittamatta. Keittiösi on niin ihanan avara ja kaikinpuolin kaunis juuri tuollaisena &hearts; <br />
  Ihanaa alkanutta uutta viikkoa 🙂

 17. Kiitokset ajatuksistanne! Pureskelen näitä hetken aikaa ja mietin vielä kertaalleen tuota hyllyasiaa. 🙂

 18. Eiiiiiiiiii.Ei hyllyjä!Juuri hyllyttömyys tekee raikkaan ja avaran tunnun!Tulee rauhattoman näköiseksi.

 19. En laittaisi hyllyjä. Eikös sinulla ollut muutoinkin väljää keittiön säilytystiloissa, ettei sen vuoksi hyllyjä edes välttämättä tarvita. Omaan silmääni nuo kuvat näyttävät melkoiselta sillisalaatilta.

 20. Ehdottomasti hyllytön keittiö! Avaruus on keittiösi parhaita puolia, ja havainnekuvat saavat alueen näyttämään suorastaan levottomalta. 🙂

 21. Ymmärrän hyvin, että muutaman vuoden jälkeen kaipaa vähän vaihtelua keittiöön. Itse en ole koskaan reikien paklaamista ja maalaamista pelännyt, vaan olen välillä turhankin impulsiivinen kun haluan saada muutoksia aikaan! 🙂 <br />
  <br />
  Oletko tutustunut Teebooksin valikoimaan? Minulla on heidän &quot;näkymättömät&quot; kirjahyllyt olohuoneessa ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Myös keittiöhyllyissä näyttäisi olevan valikoimaa: <a rel="external nofollow" href="https://www.teebooks.eu/21-kitchen-shelves&quot; target="_blank">https://www.teebooks.eu/21-kitchen-shelves</a&gt;

 22. Käytännöllistä ilonpilausta seuraa… Mikä tahansa hylly jos tulee sijaitsemaan lähellä liettä täytyy olla ahkeran putsauksen ystävä. Nimittäin rasvainen pöly mahtaa kertyä varsinkin esim. laidalliseen Ledgeen aika kenkkumaisesti? Huomioiden mikä määrä rasvaista pölyä kertyy jopa nykyaikaisen liesituulettimen päälle ja kuinka hankala sitä on saada oikeasti pois. Sama varsinkin Stringissä, että ei varsinaisesti helpoin puhtaanapidettävä jos oikeasti mitään ruuanlaittoa harrastaa liedellä. Toinen juttu on se, että omasta mielestä jotkin Ikean &quot;valkoiset&quot; kalusteet on moniin muihin valkoisiin verrattuna hyvin likaista valkoisen sävyä, ainakin mm. tauluhyllyt jäi ostamatta sen vuoksi ja metallinen Botkyrka (josta saisi tosiaan olla kapeampi versio myös!). Että jos kyökki on luonnossa ihan puhtaanvalkoinen niin siihen Ikeat ei välttämättä sovi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *