Tuoksukynttiläaddiktin haaveita – Lumira, Birch & Brook, Byredo, Diptyque, Mugler, Lalique, Mayn…

Kynttiläkokoelmapostaukseeni liittyen paljastan teille kynttiläaddiktin salaiset haaveeni, joista toivottavasti osa joskus päätyy omaan kotiini. Tallinnan matkalta olisi tarkoitus tuoda mm. Byredon ja Diptyquen kynttilöitä, ja toiveissa olisi löytää jostakin myös Laliquen ja Muglerin tuotteita… Kynttilähaaveita riittää onneksi myös seuraavillekin vuosille… 🙂

LumiraCandels_Primavera.jpg

Australia on Ranskan ohella maailman mielenkiintoisimpia tuoksukynttilöiden tuottajamaita. Australialaisen Lumiran tuoksukynttilät valmistetaan soijavahasta ja luonnollisista ainesosista. Kynttilöiden hienostuneet tuoksumaailmat on tarkoin valikoitu ja työstetty, haaveissa olisi päästä tuoksuttelemaan La Primaveraa, joka tuoksuu Italian auringolta, lämpimiltä kesäpäiviltä ja kukoistavilta kukkaniityiltä.

Kirjastokynttilat_783812.jpg

Kuinka moni teistä rakastaa kirjojen tuoksua? Minä rakastan, ja tykkään nuuhkia varsinkin uusien kirjojen sivuja. 🙂 Painomusteen ja paperin yhdistelmässä on jotakin erityistä ja jos siihen lisää vielä nahkaiset kannet, niin herttinen sentään miten ihanan tuoksuinen kokonaisuus. Kirjalta tuoksuvia kynttilöitä löytyy maailmalta muutamia, joista kehutuimpia ovat olleet Byredon Bibliothéque ja Birch & Brookin Library. ♥︎

Diptyque_kynttilat_78127127.jpg

Ranskalaisen Diptyquen kynttilät ovat todellisia klassikoita ja odotan innolla kuun loppua, jolloin suuntaan Tallinnan Créme de la Crémeen kynttiläostoksille. Ostoslistallani on ainakin Baies ja Figuirer, joita on paljon kehuttu sosiaalisessa mediassa ympäri maailman. 🙂

byredo_mugler_bougies-ok_2.jpg

Ihastuin Thierry Muglerin parfyymisarjaan kuuluviin tuoksukynttilöihin niiden esteettisen ulkoasun ja somekehujen myötä. Ainoa ongelma on niiden ostaminen Suomesta käsin, sillä toimittajaa ei ole vielä löytynyt. Ihana olisi päästä näihinkin tekemään lähempää tuttavuutta…

Damselfly_kynttilat_782326372.jpg

Australialaisen Damselflyn kynttilät erottuvat selkeästi joukosta veikeillä ja rohkeilla mietelauseillaan. Itseäni miellyttää eniten yläkuvan Stay Weird -kynttilä, joka olisi hauska lisä nykyisen kokoelmani joukkoon. 🙂 Damselflyn hauskoja kynttilöitä voitte käydä kurkkaamassa TÄÄLLÄ!

Lalique_723671627.jpg

Pariisilaisen Laliquen parfyymien juuret ulottuvat niinkin kauas historiaan kuin vuoteen 1907, vaikka tuoksukynttilät ovatkin heillä suhteellisen tuore juttu. Voi kumpa saisin hyppysiini tuon kolmen tuoksukynttilän pakkauksen… 🙂

MustavalkoisetKynttilat_78787.jpg

Kirjastolta tuoksuviin kynttilöihin kuuluva Rendez-vous à Paris´in Book Addict on harvinaisuus, jota on vaikea löytää. Kynttilä kujeilee Angeline Melinin taiteilemalla ulkoasullaan ja tuoksussa on tuotekuvauksen perusteella pariisilaista kaupunkitunnelmaa, mausteisuutta, puun sävyjä ja nahkaa. Saksalaisen Rundholz Parfumsin nimikkotuoksujen inspiraationlähteenä on japanilaiset ja afrikkalaiset vivahteet. Sarjaan kuuluvat tuoksukynttilät on valettu minimalistisen yksinkertaisiin ja hieman salaperäisiin mustiin ja valkoisiin lasipurkkeihin.

WhiteCompany_WildMint_78781.jpg

Mitä olisi haavelista ilman The White Companyn kynttilöitä, joista olen teille kertoillut jo monesti. Piparmintun ja valkoisen teen tuoksuinen Wild Mint olisi takuulla ihanan raikastava, varsinkin ruoanlaiton jälkeen. ♥︎

Whitecompany_kynttilat_718261767.jpg

The White Companyn listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta rajatakseni hieman haaveilun kohteitani nostan esille vain Day ja Night -tuoksukynttilät. 🙂 Kevyen raikasta Day kynttilää polttaisin keittiössä ja mausteisempi Night saisi paikan olohuoneesta…

Kynttiloita_7812671627536.jpg

Pariisista löytyy vaikka ja mitä, edellä mainittujen ranskiksien lisäksi olisi ihana omistaa muutama Quintessencen tuoksukynttilä, joita en tosin raaskisi erittäin korkean hinnan takia ikinä polttaa. 🙂 Ja löytyypä haavelistaltani myös yksi kotimainenkin kynttilä – Mayn huumaavan ihana Evening Haze, jota tuoksuttelin Xmas Garage -joulumyyjäisissä. ♥︎

Postauksessa esiintyvien kynttilöiden lisäksi himoitsen australialaisen Nina Baileyn kynttilöitä. Niiden suhteen joudun toistaiseksi kuitenkin tyytymään pelkkään haaveiluun, sillä Nina Bailey toimittaa tuotteita vain oman kotimaansa Australian sisällä, nyyh. Käykää ihailemassa Nina Baileyn kynttilävalikoimaa omalla vastuulla TÄÄLLÄ!

Laittakaahan omat suosikkikynttilänne jakoon ja vinkkailkaa kommenttiboksiin lemppareistanne! Lisäksi toivoisin kuulevani mielipiteitä Diptyquen ja Byredon kynttilöistä kaikilta teiltä, joilta kyseisiä ihanuuksia kotoa jo löytyy! 🙂

Kivaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Byredo, Lalique, Diptyque, Quintessence, Mayn, The White Company, Rendez-vous à Paris, Rundholz Parfumsin, Damselfly, Mugler, Lumira, Birch & Brook)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

6 kommenttia “Tuoksukynttiläaddiktin haaveita – Lumira, Birch & Brook, Byredo, Diptyque, Mugler, Lalique, Mayn…

  1. Itselläni tuo mainitsemasi Byredo, juurikin sellainen vanhan kirjaston oloinen tuoksu. Tykkään. Tiesithän että Byredoa saa ihan kotosuomesta, Lahdessa sijaitsevasta ihanasta pikku putiikista. Ja Byredon parfyymit ovat myös ihania, niitä myös sieltä..

    1. Mirja: tiedän tuon lahtelaisen putiikin, jolla yksinoikeus myydä Suomessa Byredon tuotteita mutta samalla vaivalla kun Tallinnaan menen niin katson nuo Byredotkin sieltä ja toivon että löydän edes yhden kynttilän kotiin tuomiseksi. 🙂

    1. Milla: kiitokset vinkistästäsi, googletin molemmat ja pistin talteen kynttilähaavelistalleni. 🙂 Tuo white forest vaikuttaa kuvauksen perusteella aivan ihanalta. ♥

    1. ?: hyvä kynttilä palaa 40-60 tuntia ja viikossa polttelen about tuon verran kynttilää (kesällä vähemmän). Tämän postauksen jälkeen on yksi kynttilä jo palanut loppuun, joten kyllä uusia mahtuu ihan reilusti kokoelman jatkoksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *