Väriä elämään – Trendikkäät & raikkaat maalisävyt!

Väritrendien pääarkkitehti Pantone on valinnut kevään kauneimpien värien joukkoon kaksi hekumallista vihreää, joista tummempi kantaa nimeä Kale. Tämä peikonlehdestäkin tuttu “viherkasvin vihreä” inspiroi minua miettimään, miltä värikäs seinä olohuoneessa näyttäisikään… ja Tikkurilan maaliväriohjelman avulla leikittelin useammallakin väri-idealla. 🙂

Omakotivalkoinen_23012017_Tikkurila_0342  Omakotivalkoinen_23012017_Tikkurila_0344

Omakotivalkoinen_23012017_Tikkurila_0339

Nykyinen paperinvalkoinen (F497) seinämaali miellyttää minua vuosienkin jälkeen hyvin paljon, enkä luultavimminkaan tule tarttumaan maalipensseliin. Pakko silti myöntää että näitä kuvia katsellessa idea olohuoneen seinän maalaamisesta tuntuu entistäkin houkuttelevammalta. Olisipa maalailu nopeampaa ja helpompaa niin voisi mennä enemmän fiilis- kuin järkipohjalta. 🙂

Omakotivalkoinen_23012017_Tikkurila_0343  Omakotivalkoinen_23012017_Tikkurila_0345

Omakotivalkoinen_23012017_Tikkurila_0340  Omakotivalkoinen_23012017_Tikkurila_0341

Omakotivalkoinen_23012017_TikkurilaVa%CC

Miten virkistävää olisikaan istahtaa sinisen, purppuraisen tai jopa punaisen seinän värittämään olohuoneeseen nauttimaan elämästä. 🙂 Vai mitä olette mieltä? Sytyttääkö vai onko nounou? 🙂

Mukavaa uutta alkanutta viikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

28 kommenttia “Väriä elämään – Trendikkäät & raikkaat maalisävyt!

 1. Toi mainitsemasi vihreä sekä tuo punainen on jotenkin tosi kodikkaita ja herkullisia värejä! 🙂 sopisi tilaan hyvin kumpi vaan! 🙂

  1. Iiiitu: Vihreä ja punainen olisivat molemmat kauniita, tykkään myös tuosta hentoisesta vihreän sävystä sekä purppuraisesta väristä. 🙂 Sininen jää vähän irralleen eikä toimi lainkaan niin hyvin kuin muut sävyt. 🙂

  1. Nadja: Tuo seinä on ollut musta vuonna 2007-2008. 🙂 Muutama nostalgiakuva noilta ajoilta löytyy myös blogistakin, mutten äkkiseltään muistanut minkä tunnisteen alta ne löytäisin. 😀 Vihreä olisi upea, niin herkullinen ja piristävä valinta. ♥

 2. Oijoijoi, miten ihana tuo vaaleanvihreä on. Iskisin sen seinään samantien. Omaan seinään kans, jos ei olisi jo hyvä turkoosi tuossa. Tuo musta ja punainenkin on tosi kivoja sun seinässä.

 3. Toi hempeä vaaleanvihreä on upea.Toimisi hyvin yhtenä seinänä.<br />
  Tummempaa luulin ensin samaksi, mitä meillä on pojan huoneessa. Ei ollut sama, mutta kovin samankaltainen. Meillä on lime, kun tuo oli basilika.

  1. Marie: Lime on kaunis sävy myös, se voi livenä olla enemmän omaan makuuni kuin tuo basilika, joka tietokoneen ruudulta katsottuna näytti eniten Pantonen valitseman Kalen sävyltä. 🙂

  1. Vihreä: Hyvin löytyy siis keväällä ja kesällä kaupoista kaikkea pientä sisustustavaraa ja -tekstiiliä, joka sopii kuin nakutettu sinun olohuoneeseen. 🙂 Innolla odottelen kaikkea vihreää, varsinkin tekstiilipuolelta. Viherkasvien kanssa olisi kiva yhdistellä pienempiä sisustusjuttuja. 🙂

 4. Hei!<br />
  Noista väreistä vaaleanvihreä miellyttää eniten. Valkoista ei kyllä voita mikään, mutta<br />
  mikä estäisi kokeilemasta jotain rajumpaa. Itse olen ihastunut harmaan sävyihin ja <br />
  vaaleanharmaana seinät ovat pysyneet jo monta vuotta. Miten taulusuunnitelmasi on<br />
  edennyt?

  1. Raili: Valkoista ei voita mikään, mutta kiva olisi kokeilla joskus kirkkaampia sävyjä… tai edes tuota kauniin harmonista minttua. &hearts;<br />
   <br />
   Tauluprojektini on seissyt paikoillaan oman saamattomuuteni takia. 🙂 Clasun niittipyssystä ei ollut mihinkään ja minun pitäisi mennä penkomaan miehen varastosta raksaniittari, mutta se on kopissa kaikista takimmaisessa ja alimmaisessa laatikossa, enkä ole jaksanut huseerata sen kaivamisen eteen. 🙂 Just tein postauksen taulusta, olen saanut sentään kiilakehyksen kasattua. 😀

 5. Tuo purppura on jotenkin todella tyylikkään ja kauniin näköinen tuota valkoista sisustusta vasten. Ei mikään perinteisin valinta ja ylättävästä,aika voimakkaastakin sävystä huolimatta jotenkin seesteisen tuntuinen :)<br />
  Nuo vihreän sävyt näyttää myös kauniilta, mutta tuo sininen kyllä on sävynsä puolesta jotenkin irtonaisen ja silmillehyppäävän oloinen. Punaista en täysin tyrmää, mutta omaan silmään kaipaisi ainakin rinnalleen muutakin kuin valkoista väriä, ja mustaa teillä ilmeisesti on jo kertaalleen olohuoneessa ollut ja saman sävyn toistuessa tytön huoneessa olisiko sitä jo vähän liikaakin. <br />
  <br />
  Hauskaa tällaisten mielikuvien pyörittely. Omana unelmana olisi joskus saada tumma, rauhoittavan havunvihreä olohuoneen seinä, mutta vuokralla asuessa ei auta kuin tyytyä haaveilemaan moisesta ihanuudesta 🙂 Onneksi sentään voi kasvattaa kotiviidakkoa ihan rauhassa ja tuoda siten sitä vihreää ihanuutta vaikka kuinka paljon kotiin. 🙂

  1. Henna: Se säväytti minuakin ja siksi valitsin sen mukaan tähän postaukseen. 🙂 Kaunis ja intensiivinen väri, joka toimii ihmeen hyvin yhteen olohuoneen kalusteiden ja tyylin kanssa. En olisi uskonut itsekään että tuollainen räväkkä väri voi olla noin kivan näköinen. :)<br />
   <br />
   Havunvihreä kuulostaa upealta ajatukselta, olisi varmasti rauhoittava efekti. &hearts;

 6. Ehdottomasti nounou! Valkoinen on ihan paras. Tekstiileillä ja muilla esineillä saa väriä, JOS, haluaa. Sun koti on nyt kaunis.

  1. Merja: Valkoinen on lyömätön ykkönen aina! 🙂 Värikkään seinän ajatuksella on kuitenkin kiva leikitellä. 🙂

  1. Molempi parempi: Punaisista keittiönkaapin (yläkaapit) ovista joskus haaveilin kun tähän kotiin yli 10v sitten muutettiin. 🙂 Klassinen peruspunainen on aina upean näköinen kun sen yhdistää mustaan, valkoiseen ja harmaaseen. &hearts; Tuo minttu on kyllä niin suloinen että se menisi punaisen edelle jos seinän päättäisin maalata. 🙂

  1. Nanna: Valkoinen on aina ykkönen! 🙂 On silti kiva leikitellä ajatuksella värikkäästä seinästä. 🙂

 7. Mintunvihreä olisi upea &hearts; Hiukan ihmetyttää kyllä, miksi olet vaihtanut lattian värin kuviin? Kuvista ei pysty realistisesti analysoimaan, mikä väreistä sopisi seinään parhaiten, sillä olisi oleellista huomioida seinän värin yhteensopivuus lattian värin kanssa.

  1. Anna: lattian väriä ei ole vaihdettu, siinä on valkoinen iso matto joka olohuoneessa on ollut jo monta vuotta (lukuunottamatta alkutalven loskakelejä, jolloin pidin mattoja pesulakäyttämisen jälkeen poissa hetken). 🙂 Olohuoneessa ei tammiparkettia juurikaan näy, joten kuvan kokonaisuus ei vääristä yleisilmettä.

 8. Mikähän tuon mintunvihreä sävy on nimeltään? Täydellinen mintun vihreä hakusessa lapsen huoneeseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *