DIY – Itse tehty taulu 150x150cm – osa 2 / ohjeet

Nyt on päästy tauluprojektissa jo niinkin pitkälle että kangas on kiinni kiilakehyksessä ja ensimmäinen kerros maalia taiteiltuna kankaalle. 🙂 Nousin huonosti nukutun yön jälkeen jalkeille jo kuuden aikaan aamulla ja totesin että nyt puristaa jalassa kenkä ja päässä vanne samanaikaisesti. 😀 Kaikki kiukutti ja purin kiukkupuuskani taiteilijamaisesti kankaan edessä riehumiseen, teatraalisuuteenkin maalipensseleineni sorruin, jota onneksi kukaan ei ollut näkemässä (paitsi ehkä naapuri, koska ulkona oli hämärää ja sisällä valot päällä). Nyt mieli on jo parempi ja taulustakin tuli varsin kelvollinen… 🙂

Omakotivalkoinen_16022017_1283.jpg

Omakotivalkoinen_16022017_728378.jpg

Neljästä 150cm kokoisesta kiilakehyksestä koottu taulukehikko oli helppo kasata itse vasaran, puuliiman ja lyömäpalikan avulla ja sen sainkin jo aikaa sitten tehtyä. Puuvillarayonista valmistetun valmiiksi pohjakäsitellyn kankaan pingottaminen ja kiinnitys kehyksen ympärille ottikin sitten oman aikansa, sillä Clas Ohlsonin kotinikkarisarjan halvin niittipyssy oli liian heppoista tekoa eikä se purrut puukehykseen. Asteen verran parempilaatuisemmalla niittipyssyllä (eli TÄLLÄ) homma alkoi toimimaan ja alle 10 minuutissa oli kangas niitattu kiinni kehykseen. 🙂

Omakotivalkoinen_16022017_17826172.jpg

Kulmien taittelusta minulta toivottiin erityistarkkoja ohjeita ja tässäpä vinkit minun toteuttamaani taittelutapaan:

 1. Napakka kangas pysyy helposti siinä muodossa johon sen laittaa, tässä tapauksessa kulman korkein kohta sojottaa kohtisuoraan taivaalle
 2. Päätin tehdä taitteen käänteisellä “paidanviikkaustyylillä” – ensin taite keskeltä sisään ja sitten reunat päälle. 🙂
 3. Halusin että taulun reunasivut ovat mahdollisimman siistit, joten ensimmäisenä kääntyi sivupuolen taite
 4. Ylä- ja alareunat eivät taulun suuresta koosta johtuen juurikaan silmälle näy, tosin nämäkin taitteet onnistuivat erittäin hyvin
 5. Lopuksi niitit kiinnittämään taitteet paikoilleen, kolme niittiä riittänee kaiken kokoisissa tauluissa

Omakotivalkoinen_16022017_67272.jpg

Lähikuvaa taulun pinnasta… Vielä tarvitaan ainakin yksi kerros maalia, jotta saan taulun pintaan eloa ja rosoisuutta. Neljä tuubia vitivalkoista Amsterdamin akryylimaalia (sävy zink) meni tähän ensimmäiseen erään ja saman määrän veikkaan menevän seuraavaankin kerrokseen. Akryylimaali on täysin hajuton ja kuivuu hyvin nopeasti, minkä vuoksi työstämisen kanssa saa olla aika nopea. Taulu saa kuivahtaa rauhassa pari päivää ennen kuin jatkan sen kerrostamista, ja sen jälkeen värien lisäämistä. 🙂

Omakotivalkoinen_16022017_1277.jpg

Omakotivalkoinen_16022017_1285.jpg

Näissä tunnelmissa toivottelen kaikille ihanaa iltaa!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

22 kommenttia “DIY – Itse tehty taulu 150x150cm – osa 2 / ohjeet

 1. Waude, mikä taideteos! Ihan oikeesti. Täytyy kyllä myöntää, että ensimmäinen ajatukseni (kun luin sinun tekevän itse taulun) oli hieman skeptinen (sinua lainkaan tuntematta, sorry), mutta tuohan on upea.

  1. Ulla: Kiitos! 🙂 Itse tehty taide on vähän kaksipiippuinen juttu, siinä on paljon sellaista joka voi mennä päin mäntyä mutta onnistuessaan se on parasta millä sisustuksen voi täydentää. Sen henkilökohtaisempaa kun ei olekaan kuin itse tunteenpurkauksessa taiteiltu taulu. 😀 Saa nähdä millainen lopputulos on, meneekö taulu lisämaalin seurauksena pilalle vai onnistunko tuomaan siihen lisää eloa ja ulottuvuutta. 🙂

 2. Ooo, taulu näyttää nyt jo hyvältä. Mielenkiintoista odottaa, että miten etenee ja minkälainen on lopputulos. <br />
  Itselläni on jo useamman vuoden ollut säilössä taulupohjia, ja aina ostan akryylimaalejakin. Mutta koska minulla ei ole mitään piirustus- eikä maalaustaitoja, niin en raaski sotkea niitä taulupohjia :/ Mutta hirveä himo olisi saada maalata kuitenkin 😀 <br />
  Mun pää ei tajua, että jostain se on aloitettava, ja harjoitus saattaa tehdä mestarin.

  1. Minna: Kiitos Minna! 🙂 Anna mennä vaan, maalisuti tai pensselit kätöseen ja rohkeasti aloittamaan! 🙂 Itsekään en ole mikään taiteilija, enkä osaa piirtääkään yhtään. Fiiliksellä vaan pistin sutien ja aina voi lisätä maalikerroksia jos lopputulos ei miellytä silmää. 🙂

 3. Wau! Sinussa asuu selkeästi taiteilija =D Taas peräänkuuluttaisin kokonaisvaltaisempaa kuvaa olohuoneesta päin kuvattuna, sekä eteisestä kuvattuna.

  1. Sari: Kiitoksia Sari! 🙂 Kokonaiskuvaa ja muitakin kuvia tulee kun taulu aikanaan on viilattu valmiiksi. 🙂 Tämä oli vaan tämmöinen välitilapostaus, jotta näette nämä eri vaiheet. 🙂

 4. Voi että, jännityksellä jo odotan mitä tästä syntyykään. Ihan tekisi mieli itsekin ruveta maalaamaan. Muksaa viikonloppua 😘.

  1. satu: Vähän jännittää itseäkin, toivottavasti taulun idea ei mene pilalle kun alan lisäämään maalia ja värejä. 😀 <br />
   <br />
   Kivaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

 5. Siitä tuli upea!!! Ja tulikin musta-harmaa-valkoinen, ei ollut yllätys, vaikka olikin yllätys hihi. 🙂 <br />
  Haastava tehtävä maalata noin isoa taulua, ja jännä prosessi sulla ollut siellä *puristaa kenkä ja vanne yhtäaikaa*. Olet ihana &hearts;

  1. Soili: Kiitokset ystäväiseni! &hearts; Mustavalkoisuus ei ole varmasti kenellekään yllätys. 😀 😀 Ylläri onkin enemmän finaalivaihe, jossa lisään värejä kerrostetulle pohjalle… Saa nähdä mitä siitäkin taas tulee. :D<br />
   <br />
   Olet ihana sinäkin, kiitos sinulle! &hearts;

 6. Voi jestas, miten upean taulun olet tehnyt. <br />
  Sulla on kyllä taiteellisia lahjoja. Ottaisin mieluusti omankin olkkarin seinällä.

  1. Marja K: Kaunis kiitos Marja! &hearts; &hearts; Taiteellisista lahjoista en vannomaan menisi, mutta eipä tuo onneksi pahaltakaan näytä. 🙂 Toivottavasti taulusta ei tule kauhea kun alas sutimaan siihen lisää maalia. 😀

 7. Se on upea! Mitä jos antaisit tämän olla ja tekisit toisen värikkäämmän vaihtoehdon?<br />
  <br />
  Myöhästyneet synttärionnittelut!

  1. Vekarus: En ole tyytyväinen tauluun tälläisenään, haluan siihen enemmän eloa ja struktuuria jotta kankaan pinta peittyy niistäkin kohdista joista se nyt kuultaa läpi. :)<br />
   <br />
   Kiitokset! &hearts;

 8. Hei!<br />
  Selailin vanhoja taulupostauksiasi ja 2013 oli taulu, jossa keltaista ja vihreää valkoisen ja mustan lisäksi. Se taulu oli kyllä kaunis. Vieläkö muistat? Toivottavasti tästä tulee vähintään yhtä kiva💟.<br />
  Hyvää viikonlopun jatkoa…

  1. Raili: Se oli ihan kiva taulu se, ensimmäinen jota koskaan yritin maalata. 🙂 Jotakin saman tyylistä yritän tehdä, eli abstraktilla linjalla pysytään. 🙂

 9. Miten sait noin ison taulun maalattua? Suoraan seinälle ripustettuna? Vai lattialla? Jotenkin odotin värikkäämpää teosta, mutta jos kerran lisävärejä on tulossa, jään mielenkiinnolla seuraamaan.

  1. Jenni: Nostin taulun roikkumaan tuohon seinälle ja maalasin sen suoraan paikoillaan. 🙂 Värejä on tulossa, tuo on vain ensimmäinen vaihe. Haluan että taulun pinta on tekstuurinen joten maalikerroksia joudun laittamaan vähintään kolme jotta saan haluamani lopputuloksen. 🙂

  1. taulun tarina: Kylläpä pistitkin vaikean kysymyksen. 🙂 En ole oikeastaan miettinyt asiaa, pistin vain kiukkupuuskassani tuulemaan kun heräsin vähän väärällä jalalla ja ärsyynnyin omaan saamattomuuteni tuon taulunkin kanssa. :)<br />
   <br />
   Taulu kuvastaa aamuista mielialaani, aluksi olin kiukkuinen ja aika synkissä vesissä velloin. Maalatessani mieliala parani ja ote pensseliinkin keveni, joten ehkä tuota taulua voisi kuvata jonkinlaiseksi henkiseksi aalloksi. Yläreunan tumma ja agressiivinen jälki haalenee ja kirkastuu alakulmaan mentäessä ikäänkuin vuorokauden ja auringon liikkeen mukaan. 🙂

 10. Upea taulu! Ostin itsekin vastikään akryylimaalit ja muut vermeet, koetan herätellä lapsuusajan taiteilijaani henkiin. 😀 Teen hieman pikkutarkempaa kuvaa, mutta upea tuollainen abstraktimpi maalaus. Jotain tuollaista haluankin tehdä seuraavaksi. Onneksi vain oma luovuus on rajana. <br />
  <br />
  Ja hei, osui silmääni noissa kuvissa vilahtava viherkasviteline, tai mikä kumma tuo on mihin olet asetellut useita kasveja? Keittiöni nurkka ammottaa tyhjyyttään ja tuollainenhan olisi siihen kohtaan todella passeli. En nyt pikaisesti etsimällä löytänyt sinulta tarkempaa esittelyä siitä.

  1. Salla: Minulta pikkutarkkuus ei maalailussa toimi, olen todella huono piirtäjä enkä osaa hahmotella maisemaa, kukkia tai muutakaan tauluksi. 🙂 Abstraktius sopii minulle ja onneksi siinä ei ole &quot;sääntöjä&quot;, kunhan pistää vaan sutien fiiliksen mukaan sinne tänne minne haluaapi. :)<br />
   <br />
   Viherkasviteline on pienen suomalaisen Floretin kukkateline, joka kiinnitetään ikkunankarmien avausreikiin (täysin ilman työkaluja tai ruuveja). Tein postauksen telineestä viime syksynä, sieltä löydät lisää infoa. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/09/floreti-uusi-suomalainen-vihersisustusinnovaatio&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/09/floreti-uusi-suomalainen-vihersisustusinnovaatio</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *