Uutta Artekilta – Vitivalkoinen & pikimusta pöytäsarja

OMG ja kaikki muut wow-termit tähän kohtaan! 🙂 Ikihaaveeni on viimein toteutunut Artekin ottaessa tuotantoonsa kokonaan valkoiset ja mustat L-jalkaiset pöytämallit, niin kantikkaat kuin pyöreätkin. Alvar Aalto suunnitteli klassikoiksi muodostuneet Artekin tuolit ja pöydät 1930-luvulla, jolloin ihmisten keskipituus oli lähes 10cm lyhyempi kuin nykypäivänä. Jotta tuolit ja pöydät soveltuisivat paremmin nykyihmisen mittoihin, Aalto-pikkutuolien ja L-jalkamallistoon kuuluvien ruokapöytien korkeuteen tuli kahden senttimetrin korotus. Samalla mallistoa täydennetään kokomustalla ja kokovalkoisella vaihtoehdolla ja Suomi 100 -juhlavuosituotteilla. Kävin Artekin myymälässä kuvaamassa mallipöydät, tuotekuvia kun niistä ei ihan vielä ole saatavana heidän materiaalipankissaan…

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3073.jpg

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3096.jpg

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3081.jpg

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3082.jpg

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3083.jpg

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3085.jpg

Artekin huonekalujen uusi korkeus lisää käyttömukavuutta ja saavat ne sopimaan entistä paremmin nykystandardeihin. Päätös muutoksesta tehtiin yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön kanssa. Silmämääräisesti korkeuseroa vanhan ja uuden tuolin tai pöydän välillä ei huomaa. Artekin L-jalkakokoelman tuotteet valmistetaan edelleen puoliteollisesti Artekin alkuperäisellä tehtaalla Turussa ja niissä käytetty puu on jopa 80 vuoden ikäistä. Muutos koskee seuraavia tuotteita:

 • tuolit: 65, 66, 68, 69 – uusi istuinkorkeus 45,5 cm
 • pöydät L-jaloin: 80, 81, 82, 83, 84, 86, 90, 91, 97 – uusi korkeus 74 cm

Korkeusmuutos ei koske 60 ja E60 jakkaroita, ritiläpenkkejä, lastentuolia N65 tai työtuolia K65.

Myymälässä oli esillä pieni ja pyöreä pikimusta 90B-mallin pöytä, iso musta 83-pöytä sekä pienempi valkoinen 82B-pöytä. Mustan pöydän kansi on linoleumia, vitivalkoisessa laminaattia… Niitä tuli tutkiskeltua ja hipelöityä jokunenkin tovi ja sydän sykkii nyt siihen malliin, että minun on ehkä pakko korvata “Artekin” kirppispöytäni ihan aidolla ja alkuperäisellä, kestävällä versiolla… 🙂 

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3097.jpg

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3099.jpg

Omakotivalkoinen_Artek_18022017_3092.jpg

Artekin myymälän sisääntuloaulan tummasävyinen esillepano viherkasveineen ja nojatuolinurkkauksineen on väritykseltään täydellinen vastakohta omalle kodilleni mutta siltikin jumalaisen upea. ♥︎ Jos minulla olisi kotinani se suuri ja ihana haaveideni kivitalo, haluaisin sen alimpaan kerrokseen kotiteatterihuoneeni yhteyteen jotakin tämän tyylistä oleskelutilaa… 🙂

Inspiroivaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

14 kommenttia “Uutta Artekilta – Vitivalkoinen & pikimusta pöytäsarja

 1. Käydessäni ensi visiitillä myymälässä, kuulin tästä ja otin jo ylös pöydän kokoa, mikä sopisi meille. Ajattelin Alvar Aallon 83 pöytää. 182x91cm, korkeus olisi 74, maalattu valkoinen runko ja pöytätasona olisi valkoinen laminaatti. semmoinen olis meille kiva. ☺️

  1. Natgmail.com: Oih, ihana on! ♥ Olet tehnyt loistavan valinnan aikoinaan enkä epäile yhtään etteikö pöytäsi tuottaisi suurta iloa vielä vuosikausia. ♥ Itse tulen täältä perästä… 🙂

 2. Voih.. Itse olen myös kuolannut näitä uutuuksia ja päätin, että seuraava ruokapöytämme on Artekin Aalto pöytä 86 koko valkoisena. Mennään vielä hetki Ikealla, koska lapset ovat niin pieniä ja pöytä on välillä aika kovilla.

  1. Heli: Laminaattikansi on kyllä todella kestävä, moni lapsiperhe on aikoinaan valinnut Artekin pöydän juuri sen takia että se kestää paljon paremmin kolhuja ja puremistakin kuin tavallinen maalikantinen tai puupintainen pöytä. 🙂 Toivon että nuo kokonaan valkoiset ja mustat pöydät pysyvät valikoimissa pitkään, toivottavasti ottavat ne osaksi normaalia valikoimaa. 🙂

 3. Oijoijoi… Meillä on juuri uuden ruokapöydän hankinta ajankohtainen ja harmittelin miehelle kun Artekilla on vain koivu vaihtoehtona ja se ei sovi meille ollenkaan. Tuo musta pöytä olisi ihan unelma, mutta meillä pitäisi olla koko 240 cm. Mahdatko tietää, tuleeko pöytiä myyntiin jokaisessa koossa? Jos näin olisi, menevät kyllä pöytäsuunnitelmat taas uusiksi..

  1. FrauB: Artekin pöydät tulevat L-jalalla myyntiin kokonaan valkoisena ja mustana kaikissa kokoluokissa. 🙂 Ainoa poikkeus on jatkettava malli, jota ei saa kuin puujaloilla. Artekin 86A -pöydän pituus on 240cm ja sitäkin on siis saatavana musana. 🙂

  1. Tiira: Maalipinta on ihan ok, mutta eihän se missään nimessä vedä vertoja laminaatille tai edes linoleumille. 🙂 <br />
   <br />
   Pari haaleaa naarmua on pöydän pintaan tullut mutta maalipinta itsessään on täysin ehjä. Itse maalattu pöytä pitää maalata aina jossakin vaiheessa uudestaan kulumien ja naarmujen takia, yleensä parin kolmen vuoden välein. Mielelläni jättäisin maaliprojektit väliin kokonaan nyt kun Artek valmistaa viimein pöytiään vitivalkoisena. 🙂 Tuota vaihtoehtoahan ei ollut olemassa ollenkaan ennen kuin nyt, joten en olisi voinut marssia kauppaan ostamaan ehtaa Artekia kirppispöydän sijaan vaikka olisin halunnutkin. 🙂

  1. Hilima: Pyörää ruokapöytää on kolmessa koossa, pienin Artek 90B on 75cm ja sen ääreen mahtuu kolme tuolia (postauksessa kuva mustasta pöydästä), keskikokoinen Artek 90A on 100cm ja sen ääreen mahtuu neljä. Suurin on Artek 91, halkaisija 125cm ja samaa kokoa siis kuin nykyinen kirppispöytäni. Sen ääreen mahtuu parhaimmillaan 6 henkeä ja tiivistettynä jopa 8hlöä jos kattaus ei ole kovin näyttävä. 🙂

 4. Minulla on vanha Artekin 90A pöytä ja olen hankkimassa Artekin tuoleja sen kaveriksi. Sopiiko uuden korkuinen tuoli vanhan pöydän kanssa?<br />
  Entä sopiiko tuoli 65 vai 66 paremmin pöydän kanssa mielestäsi? <br />
  Hanki ihmeessä aito Artekin pöytä, tuo uutuus laminaattitasolla on upea ja ikuinen 🙂

  1. ansu: Sopii ilman muuta, korkeuseroa on vain 2cm ja uuden tuolin istuinkorkeus on ehdottomasti parempi nykyihmisen pituudelle. 🙂 Ruokapöydän ääreen ehdottomasti Artek 66, sen selkänoja on korkeampi ja tuolin siluetti sopii paremmin pöydän ääreen. 65-mallissa selkänoja on matalampi ja jää ruokapöydän kansilevyn alle, jolloin mittasuhteet näyttävät hassulta. Ääni siis kuuskutoselle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *