Kirjahaukan alelöydöt!

Joskus sitä sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kuten eilen Suomalaisessa Kirjakaupassa kävi. Alelaarista löytyi sekä Karita Tykän Hyvää Huomenta -reseptikirja sekä Maryam Razavin EXCLSV -tyylikirja, jotka molemmat ovat keikkuneet mielessäni jo jonkin aikaa. Mukaan lähti myös Harber’s Bazaarin Fashion -muotiopas sekä pari muuta mukavaa teosta… 🙂

Omakotivalkoinen_26022017_1434.jpg

Omakotivalkoinen_26022017_273872.jpg

Karita Tykän Hyvää Huomenta -reseptikirja sisältää herkullisia raakaruokareseptejä, joita täydentää Viola Minerva Virtamon upeat kuvat. Kokeilulistalle meni heti mm itse tehty mantelimaito, mintulla maustettu matcha-latte, laventeli-mustikkakakku sekä pinaatti-avokadopiirakka.

Toinen ruokaan liittyvä aleostokseni on Suomen ensimmäisen Master of Wine -tittelin saaneen Essi Avellanin Champagne, joka vie lukijansa tutustumaan maailman maineikkaimpien samppanjatalojen ja kiinnostavien pientuottajien toimintaan. Kirja sisältää samppanjatietouden lisäksi alueellisia vinkkejä matkailijan perspektiivistä tarkasteltuna. Varsin mielenkiintoinen opas alehintaan 4,95€. 🙂

Omakotivalkoinen_26022017_787872.jpg

Maryam Razavin EXCLSV kertoo 39:n inspiroivan ja trenditietoisen muotivaikuttajan tarinan, joukossa mm. Mikko Leppilampi, Anna Abreu, Jaana Pelkonen, Mert Otsamo, Tiia Vanhatapio sekä Jukka Hildén. Itsevarmuuteen ja oman tyylinsä löytämiseen painottuva kirja on motivointiteos, josta tulee hyvälle mielelle. 🙂

Omakotivalkoinen_26022017_7283782.jpg

Agatha Christien manttelinperijän Sophie Hannahin Suljettu Arkku jatkaa Hercule Poirotin salapoliisitutkintoja uuden jännittävän rikosmysteerin muodossa. Kun Sophie Hannah kolme vuotta sitten valittiin Agatha Christien perikunnan toimesta jatkamaan Dame Agathan työtä Hercule Poirotin uusina harmaina aivosoluina, olin hieman häkellyksissäni ja pessimistisesti ajattelin että nyt mennään nokka kohti metikköä ja kovaa. Hannahin ensimmäinen teos Nimikirjainmurhat lunasti kuitenkin paikkansa ja kirja tempaisi mukaansa aivan samalla tavoin kuin Agatha Christien ajatustenjuoksu aikaisemmin – täydellisen piinaava juoni aivan kuin kirjailija ei olisi koskaan vaihtunutkaan. 🙂

Harper´s Bazaarin Fashion – Your Guide to Personal Style on nimensä veroisesti muotiopas. Minikokoisessa kirjassa käydään läpi mm pukukoodeja ja jaetaan tyylitaitureiden vinkkejä oman persoonallisen tyylin luomiseen. Hintaa tälläkin 4,95€, joten siihen nähden varsin kelpo teos. 🙂

Heli Vaarasen omaelämänkerrallinen Sunnuntaina Manhattanilla kertoo 1980-luvun mallimaailmasta Amerikan jetsetpiireissä. Suomalainen naapurintyttö Heli suuntasi Kokkolasta kohti maailman metropoleja ja teki upean uran Pariisin, Tokion ja New Yorkin mallimaailmassa. Ihana hyvän mielen kirja, jonka muotikuvat ovat suoraan kuin Kauniiden ja Rohkeiden ensimmäiseltä kaudelta pöyhkeine kiharoineen ja isoine olkatoppauksineen. 🙂

Omakotivalkoinen_26022017_1433.jpg

Edellä mainittujen lisäksi ostin vielä tarjouksessa olleen Marie Kondon KonMarin suomenkielisen kakkososan (Iloa säkenöivä järjestys), jonka ahmin ilmestymisensä aikaan englanninkielisenä. Suomenkielisen kirjan lukemisen aloitin eilen ja se tyssäsi totaalisesti sivun 31 kohdalla – todella surkeasti suomennettua tekstiä ja hirveästi kirjoitusvirheitä, jotka häiritsivät lukemisen soljuvuutta. En ole äidinkielen mestari enkä yleensä reagoi satunnaisiin taivutus- tai oikeinkirjoitusvirheisiin, mutta nyt niitä oli liikaa ja epäjohdonmukaiset lauserakenteet saivat minut rullaamaan tekstiä edes takaisin pariinkin otteeseen ymmärtääkseni mistä onkaan kyse. Hutiostos, joka tuli tehtyä liian pikaisin perustein… jonka silti aion lukea loppuun jossakin vaiheessa, kunhan motivaatio taas palaa. 🙂

Semmoista tällä kertaa, nyt nenä kiinni Hercule Poirotin seikkailuihin. Leppoisaa sunnuntaita kaikille! 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

4 kommenttia “Kirjahaukan alelöydöt!

 1. Hei !<br />
  En millään lailla arvostele sinua, toivottavasti tästä kirjoituksesta ei tule edes siihen suuntautuvaa.<br />
  Olin vähän aikaa reissussa ja luen nyt mitä olen lomani aikana kirjoittanut, olet ostellut aika paljon.<br />
  Ja se on tietenkin sallittua. Suomeksi tarkoittaa kohta voisit pitää blogikirppiksen, edellisestä kun on jo aikaa.<br />
  Tälläiselle himoshoppaajalle, toivottavasti entiselle, konmari on ollut pieni pelastus. Suunnannäyttäjä .<br />
  Ihmettelen kun kirja on saanut niin suuren suosion, ei kustantaja ole tehnyt uutta painosta, paremmalla suomenoksella.

  1. Lanttuleikkuri: Blogikirppistä en usko pitäväni, minulla ei ole mitään ylimääräistä tytön pieneksi jääneitä vaatteita lukuunottamatta, jotka ain lahjoittaa Marskin Muksuille. 🙂 <br />
   <br />
   Konmarissa on paljon loistavia vinkkejä ja suosittelen lukemaan Hannele Lampelan Täydellinen Vaatekaappi Tuhlaamatta -kirjan. Ihan mahtava sekin ja toimii hyvänä motivaattorina erityisesti vaateshoppailijoille. 🙂 Alla lyhyt kuvaus Lampelan kirjasta:<br />
   <br />
   &quot;Hengitä syvään ja ota taloustilanne haltuun! Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta – Onnellisen ostamisen salaisuus on opas täydelliseen vaatekaappiin, kauniiseen oloon ja laskuvirran tyrehdyttämiseen. Shoppailuhimon hallinnassa piilee avain rauhallisempiin aamuihin ja nautintoon siitä, kun kaapista löytyy aina sopivia vaatteita.<br />
   <br />
   Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta auttaa ymmärtämään haluamisen psykologiaa ja kertoo, miksi kenelläkään ei ole varaa ostaa halpoja vaatteita. Lukija löytää oman tyylinsä ja saa laskut hallintaansa. Vaikka välillä sattuisi sieluun, se on sen arvoista – sen huomaa viimeistään, kun pankkitilillä on yhtäkkiä ylimääräistä ja näkee peilistä ihmisen, johon on tyytyväinen.&quot;

 2. Ostitko nuo 3 päällimmäistä kirjaa saman sävyn vuoksi vai oliko puhtaasti sattumaa? 🙂 Tämä ei ole piruilua vaan mietin että oliko hauska sattumus oikeasti? Ja hetkinen, onko alimmissakin kirjoissa samaa sävyä teksteissä?

  1. Jeba: Agatha Christie on ollut minulla ostoslistalla, Harper´s Bazarin löysin alehyllystä &quot;vahingon kautta&quot; ja tuo Heli Vaarasen kirja oli siinä sopivasti vieressä niin ostin senkin. 🙂 Eli tavallaan ostin Vaarasen koska se oli samaa sävyä. :)<br />
   <br />
   Alimmissa kirjoissa on keltakultaa ja sellaista oranssiin vivahtavaa &quot;metalliväriä&quot;. Niitä en valinnut värin takia, enkä edes katsonut tuon Tykän reseptikirjan päätypuolta ennen kuin kotona. Sen päälikansi on värikäs. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *