Valkoisen oksarekin paluu & niksi jolla estät henkareiden liukumisen

Kevään sisustuskärpänen puraisi oikein kunnolla ja kuten otsikkokin paljastaa, on vuosia sitten tuunaamani oksarekki tehnyt jälleen paluun makuuhuoneeseen. IKEA STAJLIG -teräshenkarit ovat niin ohuet etteivät ne pysyneet kunnolla kaarevalla oksalla paikoillaan, ratkaisuksi alaspäin valumiselle keksin niin nerokkaan jutun, että itsekin yllätyin luovuudestani. 🙂

Omakotivalkoinen_09032017_1665.jpg

Omakotivalkoinen_09032017_7827812.jpg

Valkoiseksi maalatun oksarekin tuunausohjeita kysytään edelleen ahkerasti, joten pieni kertaus ei liene pahitteeksi nyt kun aihe on itsellenikin ajankohtainen. Kun olet löytänyt metsästä oikeanlaisen oksan, kuivata sitä sisätiloissa parista päivästä viikkoon, riippuen missä kunnossa olet oksan löytänyt (poimittu maasta vai leikattu oman metsän puusta). Kuivumisen jälkeen kuori oksan pinnasta kaikki irtoava aines, hio oksa hiekkapaperilla sileäksi ja poista hiontapöly kostealla vanhalla pyyhkeellä tai rätillä. Tämän jälkeen voit halutessasi maalata oksan, mikä tahansa kalustemaali (esim Clas Ohlsonilta) kelpaa. Maalin väristä ja toivotusta peittoasteesta riippuen saatat joutua maalaamaan oksan pariin kertaan, oma oksani on maalattu kahdesti. 

Omakotivalkoinen_09032017_1671.jpg

Omakotivalkoinen_09032017_1674.jpg

Oksarekin ripustamiseen on monta vaihtoehtoa. Kattoon kiinnitettyihin koukkuihin sopii kaiken näköiset teräsketjut ja verhovaijerit, jotka U-muotoisesti kannattelevat oksaa ilmassa. Itse halusin oksan olevan mahdollisimman pelkistetty ja “leijuva”, ja valkoinen verhovaijeri katoaakin hyvin valkoisten seinien joukkoon, korostaen oksalla roikkuvia vaatteita. 

Omakotivalkoinen_09032017_1675.jpg

Omakotivalkoinen_09032017_1677.jpg

Oksan kaareva muoto saattaa aiheuttaa henkarien liukumista ja totesinkin että IKEA STAJLIG -henkarit ovat niin ohutta ja liukasta tekoa, että vaatteet kerääntyivät oksan keskikohtaan yhdeksi isoksi nipuksi. Sain aikoinaan lukijaltani vinkin, että oksaan kaiverretut pienet railot auttavat mikäli ongelmaa esiintyy. En kuitenkaan raaskinut rakasta oksaani alkaa kaivertamaan, sillä oksan toinen pää on ohuehko ja myös sen täytyy kestää reilusti painoa… ja esteettisistä syistä tykkään pitää oksaa juuri niin päin, että painavimmat vaatteet kuten takit tulevat oksan ohuimpaan päähän.

Henkareiden liukumista ehkäisevä niksi syntyi mielessäni ihan extemporena ollessani ruokakaupassa deodorantti-ostoksilla. Vastapäisellä hyllyllä roikkui Iberon pieniä ja läpinäkyviä hiuslenksupaketteja ja välittömästi ne nähdessäni sain ahaa-elämyksen – nuohan ovat suorastaan täydellinen apu ongelmaani! 🙂 Pujotin läpinäkyvät hiuslenksut oksan ympärille niihin kohtiin joihin halusin henkarit roikkumaan, noin 6cm etäisyydelle toisistaan, ja ne naamioituivat oksaan niin hyvin, ettei niitä huomaa paljaalla silmällä kuin ihan läheltä. 🙂

Omakotivalkoinen_09032017_1668.jpg

Semmoinen tarina ja tämmöinen on lopputulos! Ja tästä päästäänkin hyvin siirtymään huomisen postausaiheeseen, joka on olohuoneen uudelleen uusittu uusi järjestys. 🙂 Ah, olen niin kaivannutkin tätä sisustamisen kipinää, ja odottakaapas kun huomenna paljastan mitä olen olohuoneeseen kehitellyt… 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


Arrowvasen.jpgLouisPoulsen_AjFloor.jpgIkeaStajlig.jpgMica12cm.jpgClasOhlson_verhovaijeri.jpgArtek60.jpgArrowoikea.jpg

8 kommenttia “Valkoisen oksarekin paluu & niksi jolla estät henkareiden liukumisen

 1. Can't wait! Huomista postausta nimittäin! Ahh, inspiroivat perjantai postaukset! ♥ Koska muuten eilinen arvonta suoritetaan??

  1. J: huomenna paljastan teille olohuoneen, hyppyset jo syyhyää mutten ehtinyt tänään kuvaamaan joten pakko on malttaa huomiseen. :)<br />
   <br />
   Arvonta suoritetaan huomenna aamupäivän aikana, uskallan luvata että klo 13 mennessä takuulla tulee voittopostaus ulos. 🙂

 2. Eipä liity tähän postaukseen mutta ihan pakko kysyä, että mitä kuuluu 2013 maalatulle Haylle? Onko se teillä vielä, onko maalipinta kestänyt ja jos olet myynyt pois niin miten paljon todellisuudessa se jälleenmyyntiarvo kärsi? Mietin omani maalausta.

  1. Danila: maalattu hee-tuoli on parvekkeella toisen samanlaisen mutta alkuperäisesti valkoisen kaverina. Parveke on lasitettu joten tuoli ei ole joutunut veden tai lumen alle, ainoastaan kesähelle ja purevat pakkaset ovat maalipintaa koetelleet. Maali on pysynyt tosi hyvänä, ei ole minkäänlaista muutosta tapahtunut vuosien varrella. Maali ei ole hilseillyt pakkasen takia eikä kellastunut auringon vaikutuksesta. Arvoa maali varmasti laskee, mutta eipä tuosta tuolista muutenkaan saisi täyttä hintaa takaisin. Jos sen myisin niin 100€ pyytäisin korkeintaan. 🙂

  2. Kiitos super nopeasta vastauksesta Miia. Ehkä mä nyt omani maalaan. Ne kun ei oo mustat, eikä valkoiset niin ei sitten millään muotoa sovellu meille. Olihan se nyt 80 maali clasulta jota lähden hakemaan, jotta kiilto vastaa &quot;aitoa&quot; tuolia (niinkuin se maalattu nyt olisi vähemmän aito).

  3. Danila: 80-kiiltoasteen maali on lähempänä Hayn omaa maalia, sillä olen itse omani maalannut. 🙂 Maalamiseen kannattaa hankkia minikokoinen vaahtomiovitela ja vaahtomuovinen töpötin jolla saa rililöiden välit maalattua. Aikaa kannattaa varata reilusti eikä kannata säikähtää ensimmäisen kerroksen epätasaisuutta, vanha väri peittyy tokalla maalikerroksella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *