Vuokrakodin keittiön uudistus DC-Fix Avellino Beton -kalvolla

Miehen vuokrakodin keittiön välitilan ja työtasojen uudistus sai viimein tuulta alleen, kun herra kipaisi Prismasta ostamassa rouheaa DC-Fix Avellino Beton -pinnoitusmuovia (rullan pituus 67,5cm). Pähkinälaminaatti ja hempeän vihreät seinälaatat saivat upean ja maskuliinisen lookin kolmen tunnin työllä ja 60€:n panostuksella, ei paha satsaus! 🙂

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Mies mietti keittiön uudistamista pitkään ja punnitsi erilaisia materiaalivaihtoehtoja öljymaalista, alumiinisiin saneerauslevyihin, lasiin ja DC-Fixiin. Muovikalvoon hän päätyi puhtaasti kustannussyistä, sillä vuokrakotiin ei raaski tonneja sijoittaa. Myös valaistuksen osalta hän päätyi kustannustehokkaaseen ratkaisuun ja hankki kaappien alle wi-fin kautta ohjattavat Philips Hue LightStrip -älyvalot (led-lista), jotka sopivat miehen kodin muiden Hue-älyvalojen kanssa yhteen. 

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

DC-Fixin asentaminen on melkoista ähellystä ja parit ärräpäät pääsi ilmoille muovin kanssa taistellessa. Huolellinen mittaaminen ja tarkka leikkaaminen ovat asioita, joista ei kannata oikoa vaikka kuinka potuttaisi. Vinot leikkausreunat kostautuvat lopputuloksessa ja sen sain oppia kantapään kautta. Liian pitkiä pätkiä ei kannata myöskään yrittää laittaa, muovi menee helposti makkaralle ja jos sitä rempoo irti seinästä / tasosta liian kovaa, voi se venyä jonka jälkeen sen suoraksi ja ilmakuplattomaksi saaminen on mahdotonta. DC Fixin kanssa ei kannata pitää siis kiirettä, se ottaa oman aikansa ja palkitsee pitkäpinnaisen asentajansa lopputuloksella. 🙂

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Keittiötasolla majaileva Fiskarsin veitsitukki sai myös uudenlaisen lookin, kun mies halusi peittää alareunassa olleen oranssin raidan sekä kyljessä olevan oranssin merkin DC-Fixillä. Nerokas idea ja kivannäköinen lopputulos, vai mitä sanotte? Veitsien päät ovat tietenkin oranssit (kuten Fiskarsin tuotteissa kuuluukin olla), mutta mitä vähemmän sen parempi. 🙂

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Omakotivalkoinen_Vuokrakodin_Keittio%CC%

Eikös miehen keittiö olekin upean näköinen, ei uskoisi että kyseessä on tason ja laattojen päälle liimattu kontaktimuovi. 🙂 Näissä tunnelmissa toivottelen teille ihanaa lauantai-iltaa! ♥

Miia_signerina2015.jpg

*sisältää kaupallisen linkin

28 kommenttia “Vuokrakodin keittiön uudistus DC-Fix Avellino Beton -kalvolla

 1. Vau näyttää hyvältä! Lähteekö muovi helposti pois esim. vaikka vuoden päästä ja jääköhän siitä jälkiä? Oon jonkin aikaa haaveillu laittavani meidän keittiön välitilaan jotain valkoista dc-fixiä 🙂

  1. Jenni: DC-Fix lähtee hyvin irti, minulla ollut sitä oman kodin kylpyhuoneen tasoilla monta kertaa. 🙂 Ei jää liimaa ainakaan laminaattiin enkä usko että laattaankaan jää. Ja jos niin hassuti kävisi että liimalänttejä jäisi, lähtee ne irti Universal Stone -puhdistusaineella. 🙂

  1. Terhilaakkonen: Tuo miehen valitsema Avellino Beton tuntuu ja näyttää ihan aidolta, se on röpöläinen ja todella hyvin valmistettu. Tasapintaiset muovit eivät välttämättä näytä aidoilta ja jotkin puukuosit ovat keinotekoisen näköisiä, ja sen vuoksi suosittelin miestä valitsemaan struktuurisemman vaihtoehdon. 🙂 Tämä on ihan mahtava ja suosittelen suurella lämmöllä kaikille joiden kotiin tälläinen kuosi sopii. ♥

 2. Miten toi dc fix oikeesti kestää vettä, kosteutta, hankaamista rätillä yms? Kestääkö tätä kaikkea esim.5 vuotta?

  1. Remppareiska: Muovi kestää vettä todella hyvin, sen läpi ei pääse mikään. 🙂 Tason ja seinän saumoihin laitoin kirkasta silikonia, joka estää ettei liimausten reunatkaan päästä vettä läpi. Terävällä veitsellä leikkaamista tai saksien kärjillä kaivamista se ei tietenkään kestä, mutta eipä taida kestää tämän päivän laminaatitkaan sellaista. Sienellä ja rätillä voi hangata ihan reippaasti ja runsaan veden kanssa, kunhan pinta on ehjä (eli ettei ole edellä mainituista syistä ilmaantuneita reikiä) ja kunhan seinän ja tason sauma on suojattu silikonilla (pieni tuubi maksaa noin 4,90 ja riittää isoonkin keittiöön). Kestää varmasti 5-vuotta ja enemmänkin, kunhan ei tosiaan reikiä ilmesty. 🙂

 3. Saan noista vähän huonosti selvää, miltä tuo muovi näyttää laatan päälle asennettuna. Eikö saumakuvio häiritse silmää?

  1. Elina: Laattasaumat näkyvät hyvin vähän, eivätkä paljaalla silmällä erotu oikeastaan ollenkaan. Saumat eivät myöskään häiritse sillä ne eivät näy laisinkaan, johtuen muovin elävästä pinnasta. Jos en tietäisi että hanan ja hellan takana on pystysaumat, en osaisi edes arvata että taustaseinän muovi on laitettu neljässä osassa. 🙂

 4. Aivan upean näköinen muutos pienellä budjetilla. Aina ei tarvitse olla kallista, että näyttäisi hyvältä. Mahtoi vaan olla kamalan hankala laittaa, kuten kirjoititkin.

  1. Ulla: Muovin kiinnittäminen oli hermoja raastavaa puuhaa, siinä vaaditaan pitkää pinnaa ja periksiantamattomuutta. 😀 Lopputuloksesta tuli mielettömän hieno, joten todellakin vaivannäkö kannatti! 🙂

 5. Minunkin silmään monet dc-fixit näyttävät muovisille, mutta tämä on ihan toista maata. Hieno kuosi ja hyvä kevytuudistus. Makeesti tuo veitsitukki uppoutuu myös ympäristöönsä.

  1. vintagentti: Muovin kuosi kannattaa valita todella tarkkaan ja välttää yksivärisiä vaihtoehtoja, joissa mm. pystysaumat näkyvät paljon selvemmin. Eläväpintainen ja struktuurinen muovikalvo tuntuu ja näyttää aikalailla aidolta, miehen tuunaus ei poikkea valmiista kivikuvioidusta laminaatista ja voisikin melkein olettaa että keittiö on rakennusvaiheessa laitettu tuollaiseksi laminaattitason ja -taustalevyjen kanssa. 🙂

 6. Meillä on ollut DC-fix keittiön tasoissa nyt reilut 2 vuotta ja voin suositella. Mitään käytön jälkiä ei näy, eikä olla yhtään varottu näitä. Kestävät siis kulutusta, myös lasten kanssa… <br />
  Nyt onneksi keittiöremppa on tulossa, niin saan sen väriset tasot kuin haluan 🙂

  1. Rita: DC-Fix on loistava ja kestävä ratkaisu keittiön uudistamiseen jos isompi remontti ei tule kyseeseen. 🙂 Edullisemmat feikki-fixit eivät ole niin paksua ja napakkaa, joten ehdottomasti suosittelen juurikin DC Fixin valintaa ja pari euroa kalliimpaa panostamista. 🙂

  1. Mimmeli: Ei höyry vaikuta mielestäni mitenkään muoviin, enkä ole kuullut että laatat olisi koskaan irronneet. Onkohan vika ollut laattalaastin väärässä sekoitussuhteessa jos noin huonosti on käynyt? Itse laattahan kestää kuumaa tosi hyvin ja ainoa mitä mieleeni tulee on se että laasti on alkanut paisumaan ja napsauttanut laatan halki… Kurja juttu tuollainen, laattojen korjaaminen on isotöinen ja joskus kalliskin homma. 🙁

 7. Siistin näköinen. Itselläni ei ole kokemusta dc-fixistä, mutta monet tuntuvat varoittelevan laattojen saumojen päälle vetämisestä. Otatte nyt vuokrakämpässä riskin muhivasta kosteusvauriosta?

  1. Minna: Kosteus ei pääse paksun muovin läpi ja silikonilla saumatut reunat kestävät vettä yhtä hyvin kuin kylpyhuoneessa, ei ole minkäänlaista riskiä homevauriolle tai muullekaan ongelmalle. 🙂 Itseäni huolettaisi enemmän laminaattitason reunalistat, jotka saumoistaan imevät vettä sisäänsä ja alkavat kupruilla tiskialtaiden ja vesipisteiden / lieden reunamilla. Tuo jos mikä on todellinen ongelma, jota näkee useissa kodeissa (tuttavallani muun muassa).

  2. Juuri siinä se riski piileekin, ettei kosteus pääse muovin läpi pois. Seinässä voi hyvinkin olla kosteutta, joka aiemmin pääsi haihtumaan laatan ja laattasaumojen lävitse, mutta voi jäädä nyt muovin alle jumiin. Riski ei liene tässä tapauksessa suuri, koska kyseessä on kuivantilan seinä, eikä ehkä edes ulkoseinä.

  3. Röpelö: miehen seinissä ei ole kyllä kosteutta, ovat cyprocia ja tiskit pestään koneessa. Tilanne voisi olla eri jos seinä olisi ulkoseinää mutta nekin kyllä päällystetään cyprocilla eristyksen takia. Betonin ja cyprocin väliin jää tilaa joten ilma kiertää rakenteissa vaikka muovilevyä olisi välitilaan laitettu.

 8. Tämä muutos ei kyllä miellytä silmääni, Näyttää juurikin siltä mitä on: muovia. Olen päässyt tutustumaan moneen eri DC-fixiin, niin en kyllä jaksa uskoa, että tämä muka oikeasti olisi vähemmän muovinen. Itse suosin aitoja materiaaleja, joten laminaattijäljitelmät yms. on myös iso no no, mutta ymmärrän kyllä miksi monet kallistuvat dc-fixiin. Varsinkin vuokra-asunnoissa tämmöinen tuunaus tulee huomattavasti halvemmaksi, mutta itseä huolestuttaa kyllä se, jääkö jälkiä, miten kosteus jne.

  1. Emma: ei tarvitse uskoa, voit todeta asian omin silmin ja käsin jos asioit liikkeessä (esim Prisma) jossa myydään DC-Fixiä ja tätä nimenomaista Avellino Beton -mallia. Muovissa on kaiken lisäksi valoa vasten kuultava eläväinen pinta (kivistä tuttua kiiltoa) jota ei näistä kuvista valitettavasti huomaa. Hintaansa nähden aivan loistava tuote kodin pieneen tuunailuun. 🙂

 9. Linkki oli Iltalehdessä, joten halusin kysyä näin vuokrapuolen ihmisenä, että onhan lupa kysytty asunnon omistajalta tai isännöitsijältä? Jos oikein ymmärsin, kyseessä on vuokra-asunto. Näitä tulee vastaan, mutta siihen en itse anna lupaa, koska pinnat joudutaan uusimaan muuton yhteydessä muovin huonon käyttökestävyyden vuoksi. Siitä tulee asukkaalle kyllä kallis lasku, mikäli lupaa ei ole annettu. Kalvo ei siis vanhetessaan ainakaaan lähde pinnoilta pois kokemukseni mukaan.

  1. Vuokrapuolen henkilö: on lupa kysytty ja saatu. DC-Fix muovista ei jää poistamisen jälkeen minkäänlaista jälkeä, mahdolliset liimajäämät saa pois luonnonmukaisena Universal Stone -puhdistusaineella, joka ei vaurioita herkkiäkään pintoja. Olen käyttänyt saman merkin eri värisiä muovikalvoja myös oman kotini kylpyhuoneen tason uudistamiseen erittäin hyvällä menestyksellä, eikä niidenkään käytöstä jäänyt minkäänlaista merkkiä. 🙂

   Ymmärrän kantasi näin omistusasujana, ja itse antaisin luvan laittaa DC-Fixiä mikäli vuokraisin kotini eteenpäin. Se on helppo ja yksinkertainen tapa päivittää koti nykypäivään sopivaksi, mikä tietysti nostaa viihtyvyyttä ja auttaa luomaan pitköaikaisemman vuokrasuhteen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *