DIY – Itse tehty taulu 150x150cm – osa 3 / lisäkerros struktuuria

Kyselin viikko sitten blogini Facebook-sivun puolella mielipiteitä DIY-tauluni kohtalosta – lisäisinkö väriä vai antaisinko taulun vaan olla sellaisenaan. Enemmistö kannatti värien pois jättämistä ja asiaa puntaroituani kallistuin samalle kannalle. Otan ilon irti mustavalkoisuudesta ja lisään väriä vasta sitten jos tulevaisuudessa tahtotilaa ilmaantuu. 🙂

Omakotivalkoinen_20032017_1908.jpg

Vaikka värit jäivätkin pois kuvioista, koki taulu silti muutoksen – kauniimman ja näyttävämmän pintastuktuurin saamiseksi lisäsin rennolla otteella runsaasti mustaa maalia ja maalin kuivuttua aion sutia vähintäänkin yhtä villisti valkoista maalia sen päälle. Ideana olisi saada mustan ja valkoisen kontrasti pysymään skarppina ja minimoida sävyjen sekoittuminen harmaaksi massaksi. Taulu on tällä hetkellä aika hurjan näköinen, suorastaan hyökkäävä, ja toivon että saan sen “hengen” palautettua valkoisella maalikerroksella. Saapi nähdä kannattiko tätä struktuuripintaista riskiä ottaa vai mentiikö nyt mönkijällä metikköön. 🙂

Tässä vielä linkki, josta näette miltä se näytti ennen mustaa töherrystäni: DIY – Itse tehty taulu 150x150cm osa 2

Omakotivalkoinen_20032017_1900.jpg

Omakotivalkoinen_20032017_1907.jpg

Tänään ohjelmassa on perinteisiä maanantaipuuhia – kaupassa käyntiä, kirjastokirjojen palautusta, pyykin pesua ja muuta mukavaa ja vähemmän mukavaa tekemistä. 🙂 Huomenna ajattelin paljastaa teille yhden sisustukseen liittyvän haaveeni, joka ei ole kovin iäkäs mutta sitäkin palavammin sydäntä polttava. Helmikuusta asti olen veivannut haaveen hankintaa edes takaisin – haluan, en tarvitse, pakko saada, oletko sittenkään varma, pakkopakkopakko… ja kun tämä kyseinen juttu valtaa jo unetkin, on kai todettava että kaupathan se on tehtävä. 🙂

Ihanaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


11 kommenttia “DIY – Itse tehty taulu 150x150cm – osa 3 / lisäkerros struktuuria

 1. Käääk, miten hurja. ;D Aluksi kun katsoin sitä, niin tuli ihan sellainen olo että apua mitä tapahtuu… ? 😀 Vaikutti hurjalta ja nyt kun katselee pidempään, niin voi hitsi miten taulu on kiehtova ja ei näytäkään enää niin hurjalta. Siinä on poweria ja vauhtia. Viettelevä. Ihan mieletön prosessi! :)<br />
  <br />
  Ihanaa iltaa Miia &hearts;

  1. Soili: Aika karun ja hurjan näköiseksi meni taulu, mutta eiköhän se toivon mukaan siitä tasapainotu kun saan valkoista lisättyä. 🙂

  1. Purjo: Pehmennys on tarkoituksenakin, saadakseni pintaan lisää eloa joudun maalaamaan useampia kerroksia ja kuivattamaan värit välissä jotteivat ne sekoitu keskenään harmaaksi mössöksi. 🙂

 2. Voisit käyttää myös eri tekniikoita elävyyden saamiseksi. Käytä vaikka välillä sientä pensselin sijaan. Maalaaminen on kyllä kivaa puuhaa. Koskaan ei tiiä että mitä tarkalleen tulee ja suunnitelmat muuttuu.. 🙂

  1. suvi: ostin sellainen sienimäisen töpöttelypensselin mutta sen jälki ei tuossa maalimäärässä näy oikein missään. Hankailin maalipintaa kyllä peruspensselillä ja sellaista hiertojälkeä haluankin mutta teen sen paremmin vasta valkoista maalia lisätessäni. 🙂 Taulusienellä voisi saada aika kivan näköisen efektin, täytyykin katsoa löytyisikö Saiturinpörssistä autotarvikeosastolta jonkinlaista sientä jota voisin hyödyntää. Melko linjakkaan ja graafisen yleisilmeen taululle kuitenkin yritän toteuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *