Suursiivouspäivä – Kaikki nurkat puhtaaksi & tavarat järjestykseen

Ulkona sataa, tyttö sairastaa ja kotona on tylsää… siispä keksin itselleni aktiviteettia ja ryhdyin tekemään tässä neidin palvelemisen ohella koko kodin suursiivousta laatikko, kaappi ja huone kerrallaan…

Omakotivalkoinen_22042017_2561.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2541.jpg

Aloitin tuossa kello kolmen pintaan ja puolivälissä suunnilleen mennään nyt kahvi- ja postailutauon aikana. Makuuhuone on lattioiden moppausta vaille valmis ja olohuoneessa käynnistyy pölyjen pyyhinnän jälkeinen tavaroiden takaisin laittelu heti kun kahvi on juotu. 🙂 Olohuoneen jälkeen vuorossa on keittiö sekä eteinen, ja viimeiseksi jätän kylpyhuoneen sekä saunan…

Omakotivalkoinen_22042017_2539.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2542.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2545.jpg

Kirjapinot keräävät yllättävän paljon pölyä ja niillekin näytin rättiä, samalla kun pyyhin pölyt tasopinnoilta, ikkunoista, seinäpeilistä, lattialistoista ja väliovesta… Kiilto Airin hajusteeton ikkunasuihke on mahtava yleispesuaine kaikkeen siivoamiseen, yhdellä tuotteella saan pyyhittyä koko kodin puhtaaksi ikkunoita ja peilejä myöten. 🙂

Omakotivalkoinen_22042017_2547.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2551.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2533.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2537.jpg

Tavaroiden siirtely vie siivoamisessa eniten aikaa ja osa pikkusälästä saakin siirtyä kesätauolle säilöön. Eamesin linnulle pitää keksiä jokin kiva paikka, sitä en halua jemmata laatikkoon…

Omakotivalkoinen_22042017_2558.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2554.jpg

Sängyn ja petauspatjan lisäksi imuroin myös sohvan Dysonin rikkaimurillani, jonka suuttimen pyörivät harjakset vievät jokaisen hiuksen, karvan ja pölyhaituvan mukanaan. En muista koska olisin viimeksi käyttänyt Sinin isoa teippiharjaa… siitä voisin ehkä nyt luopua, sillä imuri on kätevämpi ja nopeampi karvanpoistaja. 🙂

Omakotivalkoinen_22042017_2557.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2556.jpg

Laatikoiden tavarat on järjestetty ja paperipinot läpikäyty sekä arkistoitu niiltä osin kun paperiversiota tarvitsee ylipäätään säilyttää. Kylppärissä kuivuu pyykki ja enempää likapyykkiä ei meillä tällä hetkellä olekaan. Voisinkin pistää koneen puhdistusohjelmalle nyt kerrankin kun muistaa… 

Omakotivalkoinen_22042017_2536.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2559.jpg

Omakotivalkoinen_22042017_2564.jpg

Vielä on tekemistä jäljellä ja kukat pitää muistaa myös kastella. Aamuaurinko porottaa keittiön ikkunalle niin kuumasti että kerta viikossa ei enää riitä pitämään kasveja virkeinä. 🙂 Nyt viimeinen kulaus kahvia kurkusta alas ja takaisin hommiin spotifyn siivousmusalistan buustatessa puuhia. 🙂

Kivaa päivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

8 kommenttia “Suursiivouspäivä – Kaikki nurkat puhtaaksi & tavarat järjestykseen

 1. Itsekin pitäisi tehdä kunnon viikkosiivous. Ajattelin jättää sen huomiseen, kun nyt vähä laiskottaa. Sunnuntaisin oonkin aina jostain kumman syystä pirteämpi, kuin lauantaisin. ☺️

  1. pitju: Sunnuntait on hyviä siivouspäiviä, itse en voinut odotella enempää kun kaipasin kovasti jotain fyysistä puuhaa. 🙂 Huominen on meillä sitten laiskottelupäivä… ihan kun niitä ei olisi tässä jo ollutkaan tarpeeksi. 😀

 2. Ihanaa puhdas siisti koti. Minun pitäisi tehdä sama kunhan tästä flunssasta tokenen. Siivoaminen on huomattavasti helpompaa kun tavaroita on niukasti sekä esillä että kaapissa. Sinullahan näin on ja minä pääsemässä samaan tai jo oikeastaan päässytkin. Tästä kuuluu täysin kiitos sinulle ☺ Olen seurannut blogiasi pitkään ja ajatuksesi innoitti minut myös luopumaan turhasta tavarasta. Kyllä kannatti. Nyt ostan harkiten ja jos ostan luovun myös aina jostain. Hyvin on sujunut.

  1. Pirjo: Siivoaminen voi parhaimmillaan olla tosi kivaa ja eilinen siivousurakka oli juuri tuollainen hyvän mielen projekti. 🙂 Liiat tavarat hidastavat ja tekevät siivoamisesta katkonaista, senkin vuoksi pistin nyt osan kirjoista ja tilpehööreistä pois esiltä, jotta kevätauringon säteiden paljastamat pölykerrokset saa nopeammin huitaistua pois kuleksimasta. :)<br />
   <br />
   Ihana kuulla että blogini on inspiroinut sinua, tuollainen on paras palaute mitä bloggaajana voin saada! &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista kevättä! &hearts;

 3. Ihanan raikasta ja siistiä! Itse odotan kesälomaa, jolloin aion käydä kaikki kaapit läpi ja pistää turhan kiertoon. <br />
  <br />
  Pari kysymystä;<br />
  – mistä on tuo valkea kukkaruukku, joka on ilmeisesti makuuhuoneen kaapin päällä, samassa kuvassa kirjapinon päällä?<br />
  – entä minkä merkin ovat alimman kuvan teräksinen pannu ja kannu? Onko kannu termoskannu? Jos ei, mihin tarkoitukseen käytät sitä?<br />
  <br />
  Mukavaa kevättä!<br />
  <br />
  -Petra-

  1. Petra: kesä on hyvä hetki aloittaa tavaroiden läpikäynti, energiaa on enemmän kuin talvella ja sisustusta on kiva raikastaa samalla, mikä toimii hyvänä motivaattorina. :)<br />
   <br />
   Makuuhuoneen kaapin päällä oleva ruukku on Skagerakin Nordic-sarjan kannellinen purkki, samaa sarjaa on myös yöpöydällä olevassa peikonlehdessä sekä kannu jossa nippu rouhoa String Pocket -hyllyn päällä. 🙂 Omani olen ostanut Royal Designista, mutta myös Room21:llä on joitain Skagerakin tuotteita. :)<br />
   <br />
   Keittiön teräksinen pannu on Opan Mari-pannu (kotimainen klassikko) ja korkeampi termosmallinen on Bodumin pressopannu, jolla keittelen itselleni kahvit. 🙂 Molemmat olen ostanut Stockmannilta.<br />
   <br />
   Aurinkoista kevättä! &hearts;

 4. Siisti koti on aivan ihana! Valitettavasti energia ei aina riitä ja epäjärjestys pääsee ajoittain valtaamaan alaa. Ihme ja kumma maritettujen kaappien ja laatikoiden sisällöt ovat pysyneet järjestyksessä vissiin jo parisen vuotta ilman mitään ongelmia. Jostain pitäisi löytää aikaa ja energiaa tuon projektin jatkamiselle. Olisi ihanaa, jos jokainen kaappi olisi järjestyksessä ja sisältäisi vain mieluista tavaraa.

  1. Hippu-76: Itse pyrin siivoamaan pienemmissä osissa tuon selkävaivan takia, teen sen mitä pystyn ja loput sitten myöhemmin kun on vähän parempi olla. 🙂 Meillä on aika hyvin pysynyt koti siistinä siitä huolimatta etten enää samalla tavalla aina saa / jaksa tavaroita laitettua omille paikoilleen käytön jälkeen. Kumartelua joudun huonoina selkäpäivinä välttelemään ja kiitän itseäni kädet ristissä rikkaimurin valinnasta joka kerta kun imurointi on ajankohtaista suorittaa. 😀 Seinällä omassa latauspisteessään roikkuva imuri on kevyt ja sen suuttimella saan imuroitua suurinpiirtein kaikki mitä pitää sohvaa myöten… eikä imuria tarvitse pakkata kyykkäysasennossa siivouskomeron alahyllyyn. 🙂 <br />
   <br />
   Ota tuo jatko kevätprojektina, aurinkoisia päiviä ja iltoja kun tulee, niin pistät lempimusiikkisi soimaan ja alat hommiin hihat heiluen. Lopputulos palkitsee ja siitä tulee niin hyvälle tuulelle ettei ryhtymisen vaikeus enää harmita. 🙂 Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *