Vappubrunssi K-Market Aurinkolahdesta

Kaupallinen yhteistyö: K-Market Aurinkolahti

Vappubrunssi on meidän perheessä perinteeksi muodostunut tapa juhlistaa työläisten juhlapäivää. Vapun ruokaostokset teimme lähikaupastamme K-Market Aurinkolahdesta, jonka valikoimasta löytyy niin salaattitarpeet kuin vappunaamaritkin. K-Market ketjussa pidämme sen yrittäjävetoisesta vuorovaikutteisesta toimintamuodosta, jossa asiakas on todellinen henkilö ja kohtaaminen kaupan henkilökunnan ja kauppiaan kanssa on paljon muutakin kuin maksutapahtuma kassakoneella…. ja siksi olenkin erittäin onnellinen tästä yhteistyömahdollisuudesta oman lähikauppani kanssa. 🙂

Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Kaikki vapun herkut K-Market Aurinkolahdesta

K-Market Aurinkolahden ovesta sisään astuessa vastassa on lämminhenkinen tunnelma ja tuntuu kuin olisi tullut kylään hyvän ystävän luo. Kauppiaspariskunta ja ihanat työntekijät välittävät vilpittömästi asiakkaistaan. He pyrkivät parhaansa mukaan vastaamaan asiakkaidensa toiveisiin, joka näkyy mm. tuotevalikoimassa ja monissa tutuiksi tulleissa kasvoissa, jotka viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen asioivat meidän perheen ohella saman kaupan käytävillä tuotteita valikoiden.

Aurinkolahden K-Marketin hevi-osasto (hedelmät ja vihannekset) se vasta herkullinen onkin. Sieltä löytyy runsaasti kausituotteita ja erikoisempiakin hedelmiä, joista itse olen erityisen iloinen. Ja mainittakoon, että myös Methodin siivoustuotteita löytyy kyseisen kaupan hyllystä, vaikkakaan ei toki hevi-osastolta. 🙂

Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Leppoisat vapputunnelmat

Vapun vietto alkoi meillä leppoisissa tunnelmissa myöhäisen herätyksen ja vappubrunssin valmistamisen merkeissä. K-Market Aurinkolahden valikoimasta löytyi kaikki tarvittava täydellisen herkkuhetken luomiseen ja vappubrunssi menulla oli äitini valmistaman maailman parhaan siman lisäksi raikkaita sateenkaarivartaita, mustikka-aurajuustosalaattia ja itse tehtyä sitruunaista mango-juustokakkua. 

Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Värikkäät sateenkaarivartaat

Sateenkaarivartaat ovat nopea, helppo ja kaunis herkku, joiden valmistukseen tarvitset Valion Salaneuvosjuustoa (tai muuta kiinteää juustoa), ananasta, cantaloupemelonia, mansikoita, mustikoita sekä vihreitä ja tummia viinirypäleitä. Juuston maku sopii täydellisesti makeiden hedelmien ja marjojen kanssa, tätä yhdistelmää kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Erikoisempi salaatti vappupöytään

Täydellinen vappubrunssi vaatii jotakin spesiaalia ja mustikka-aurajuustosalaatti se vasta erikoisuus onkin. Vihreän salaattipohjan joukkoon ripoteltujen pensasmustikoiden makea kirpsakkuus täydentää aurajuuston vivahteita upeasti. Raikkaan salaattipohjan voit rakentaa täysin oman fiiliksen mukaan, minulla oli tällä kertaa kolmen kombona jääsalaattia, makeaa baby-pinaattia ja rucolaa. 

Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

K-Menun resepteistä bongasin herkullisen oloisen mango-juustokakun ohjeen, josta tein omanlaisen muunnelmani. Makeahko juustokakku saa tasapainoa sitruunan kirpeydestä ja tätä täytyy tehdä uudestaankin. Sitruunainen mango-juustokakku on erittäin helppo valmistaa ja jos minäkin onnistuin heti ensimmäisellä yrityksellä, onnistuvat varmasti kaikki muutkin. 🙂

Sitruunainen mango-juustokakku

Ainekset:

  • 200g täysjyvädigestivekeksejä
  • 75g voita
  • 8kpl liivatelehteä
  • 2dl vispikermaa
  • 1prk (250g) maitorahkaa
  • 1rs (180g) Valio Viola sitruunatuorejuustoa
  • 3/4dl sokeria
  • 2rkl sitruunan mehua
  • 3prk Piltti mangososetta
  • 2rkl vettä

Valmistusohjeet:

1. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20-24 cm) pohjalle.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta sitruunan mehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun, sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos tuorejuusto-rahkatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti joukkoon nostellen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi tai jopa yön yli.

4. Laita kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon sekoittaen samalla hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 1-2 tunniksi.

5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti kuuman veden alla lämmitetyllä veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Äidin salainen simaresepti

Äitini omalla salaisella reseptillä valmistettu sima on maailman parasta… eikä vappubrunssi ole mitään ilman oman mamman simaa. Meillä ei rusinoita simasta löydy ja äitini salaisessa reseptissä rusinoiden tilalla on ripaus jotakin muuta. Rusinoiden maku ei ole simassa huono, mutta niiden koostumus on sellainen, ettei meistä aikuiseksi kasvaneista lapsista kukaan ole koskaan niistä tykännyt ja siksi äitini kehitteli meille nirsoille sopivan siman. 🙂

Vappubrunssi menu ja kattausideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Suomen paras lähikauppa

K-Market Aurinkolahdessa on todellista ainesta Suomen parhaaksi lähikaupaksi. Sen merellinen sijainti mahdollistaa lähialueiden asukkaiden lisäksi Aurinkolahden rannassa ja Uutelan ulkoilualueella vieraileville laadukkaan ja monipuolisen valikoiman retki- ja picnic-eväitä salaattibuffetista tuoretuotteisiin ja höyryävän kuumaan kahviin ja kaakaoon. Lisäksi valikoimasta löytyy kauniita kukkia (minun kantispaikkani kukkaostoksille :)), tarpeellisia taloustarvikkeita sekä laaja kattaus hyvinvointituotteita ja erikoisruokavalioihin sopivia spesiaaliaineksia. 

K-Market Aurinkolahden sivuilla voitte käydä tutustumassa tarkemmin kaupan tarjontaan ja ihanaan kauppiaspariskuntaan. Jos suuntaatte Aurinkolahteen niin käykää ehdottomasti tutustumassa tähän mielettömään kauppaan ja sen henkilökuntaan! ♥︎

Iloista ja pirskahtelevaa vappua kaikille!

Lue myös: ➤ Kesäkattaus – Konbuchaa ja grilliherkkuja


Comments are closed.