PIHISTÄ TAI PANOSTA – Muovimatot vertailussa

Pihistä tai panosta -postaussarjassa vertaillaan tänään muovimattoja hintaluokan ääripäistä. Ruotsalaisen Pappelinan muovimatoista olen teille postaillut monesti ja varsinkin pitempään blogiani lukeneet tietävät miten paljon niistä tykkään. Vertailukohteena oleva uunituore muovimattotuttavuus kantaa nimeä 4Living ja edustaa muovipunottujen mattojen alinta hintaluokkaa. Kumpi kannattaa ostaa ja miksi… se selviää kun jatkat lukemista. 🙂

Omakotivalkoinen_Muovimatto-vertailu_080

Omakotivalkoinen_Muovimatto-vertailu_080

Löysin Saiturinpörssistä muovipunosmattoja koossa 80x150cm, joiden 4Living-merkki osoittautui olevan suomalaisen Tammer-Tukku Oy:n aputoiminimi. 4Living-malliston sisustustuotteita myydään ympäri Suomen useissa eri kaupoissa ja kauppaketjuissa, Saiturinpörssin lisäksi mm Prismoissa, Hongkongeissa, Halpahalleissa sekä monissa verkkokaupoissa. Edullisen hintaluokan muoviset punosmatot ovat usein sutta ja sekundaa ja tämä onkin ensimmäinen kerta kun selvästi Pappelinaa edullisempi matto saa hyväksyntäni. 4Livingin muovimatto on kriittisinkin silmin tarkasteltuna varsin pätevän oloinen ja kustantaa vain murto-osan samaan kokoluokkaan kuuluva Pappelinan hinnasta…

Omakotivalkoinen_Muovimatto-vertailu_080

Omakotivalkoinen_Muovimatto-vertailu_080

Pappelinan matot kudotaan ftalaatittomasta pvc-narusta perinteisillä kangaspuilla Ruotsin Dalarnassa, Pappelinan synnyinsijoilla. Matot ovat pehmeitä ja mukavan tuntuisia, näin ollen matoilla on mukava myös istua. Mattojen värit eivät haalistu auringonvalossa, eikä valkoinen väri kellastu kuten muovituotteille tuppaa valitettavan usein käymään. Pappelinat on helppo pestä itse – pienet ja pitkulaiset matot pesukoneessa ja isommat (140x220cm ja 180x260cm) matot kylpyhuoneessa kuivaustelineen päällä. Meidän lattioilta löytyy yhteensä kuusi Pappelina Svea Metallic White -mattoa, joista uusin on muutaman kuukauden ikäinen (postaus TÄÄLLÄ) ja vanhin jo yli 5-vuotias (postaus TÄÄLLÄ). Laatu onkin matoissa parasta A-luokkaa ja vuosien omakohtaisen kokemukseni mukaan jokainen pennonen on ollut panostamisen arvoinen. Suomen laajin Pappelina-valikoima löytyy Finnish Design Shopista, mistä kuvan valkoinen Svea Metallic White on myös kotoisin. 

Omakotivalkoinen_Muovimatto-vertailu_080

Omakotivalkoinen_Muovimatto-vertailu_080

4Living-matot ovat yhtä paksuja ja lähes yhtä pehmeitäkin kuin Pappelinat, myös päätykanttaus on hyvin samanlainen. Mattojen suurin ero on pvc-narun leveydessä ja kuten yllä olevasta kuvasta parhaiten huomaatte, on valkoisen Pappelinan naru puolet leveämpää kuin edullisemman 4Livingin pinkissä ja mustassa raitamatossa. Eroavaisuudesta huolimatta molemmat matot ovat pehmeän tuntuisia jalan alla, eikä kumpikaan mene ruttuun imuroidessa. 🙂 Ainoa huono ominaisuus 4Livingin matoissa on mustan maton pitkittäin kulkevat vaaleat loimilangat, jotka kuultavat pistemäisesti mustan pvc-narun rakosista. Pinkissä (tai kauppaan jääneessä turkoosissa) matossa tuota loimilangan vilahteluongelmaa ei ole. 

Omakotivalkoinen_Muovimatto-vertailu_080

Omakotivalkoinen_Muovimatto-vertailu_080

Alla vielä lyhyt yhteenveto mattojen plussista ja miinuksista:

Pappelina 70x160cm (122€) pisteet 9+/10

+ paksu ja pehmeä

+ vesipestävä, nopeasti kuivuva (parissa tunnissa on matto pesun jälkeen taas lattialla) ja kestävä, sopii myös eläinkoteihin

+ kaunis ja ajaton klassikkomatto

+ ftalaatiton ja turvallinen

+ aito ja alkuperäinen design, ruotsalaista käsityötä

– korkea hinta, joka tosin maksaa itsensä takaisin käyttömukavuuden ja pitkäikäisyyden muodossa

4Living 80x150cm (25€) pisteet 8/10

+ paksu ja pehmeä

+ vesipestävä (en osaa vielä sanoa miten matto käyttäytyy pesussa)

+ värikkäät ja vaaleat matot ovat upeita

+ todella edullinen hinta

– ei tietoa matossa käytetyistä aineista tai alkuperästä

– mustassa matossa loimilanka kuultaa läpi (ongelmaa ei ole kirkkaissa tai vaaleammissa matoissa)

– valkoisen pvc-narun sävy pikkiriikkisen sinertävä, siksi valkoinen matto mustilla raidoilla jäi kauppaan

* * *

Jos olet etsimässä pitkäikäistä laatumattoa, on valintasi ehdottomasti Pappelina. Jos tykkäät vaihtelusta tai etsinnässä on edullinen matto esim lastenhuoneeseen, kuraeteiseen tai terassille, on valintasi silloin 4Living. Pinkki 4Livingin matto ostettiin tytön huoneeseen ja sinne se on Pappelinaa parempi valinta sekä hinnan että värinsä osalta – tytön lempiväri (joka juuri nyt siis pinkki) ja mattotoiveet vaihtuvat sen verran usein, ettei olisi järkeä Pappelinan hintaluokassa ostaa neidille minkäänlaista mattoa. 🙂 

Leppoisaa lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

6 kommenttia “PIHISTÄ TAI PANOSTA – Muovimatot vertailussa

 1. Kiitos aiempien postauksiesi, meillekin muutti pappelina reilu vuosi sitten. Valkoinen matto lapsi- ja koiraperheen keittiössä ei olisi ikinä tullut kuuloonkaan mutta Pappelina on lunastanut roolinsa täydellisesti ♥ matosta on putsattu milloin mitäkin ja se on ollut aina kuin uusi. Tänä aamuna kohtasin kuitenkin ensimmäisen katastroofin, pappelina vesimelooni. Kyllä vain, poika oli eilen illalla sutannut mattoon vesimeloonia enkä iltahämärässä ollut huomannut tahraa. Keksitkö millä aineella lähtisin poisto-operaatioon? Märkä rätti sekä keittiön yleispuhdistusaine eivät poistaneet värjäytymää. Lasten vaatteista olen saanut tahroja pois auringossa, ehkä kokeilen sitä seuraavaksi.. kääk!

  1. Noora: Onko sinulla Universal Stone -puhdistusainetta? Sillä olen saanut pois mustikat ja porkkanat, joten uskoisin että se tepsisi myös vesimelonin roosan värisiin tahroihin. Myös pyykinpesuaine saattaisi auttaa, eli tippa nestemäistä pesuainetta johonkin kippoon vesitilkan kanssa ja kevyesti hierot pesuaineliuosta pienin pyörivin liikkein tahran päälle. Voit antaa hetken vaikuttaa, kunhan pesuaine ei ole värillistä esim sinistä tai vihertävää, kuten joillain merkeillä (Ariel jne).<br />
   <br />
   Auringon en ole itse huomannut tekevän matolle mitään, mikä tietysti on hyvä asia sillä auringolla on taipumus kellastuttaa muovisia materiaaleja. <br />
   <br />
   Toivottavasti tästä oli sinulle apua! &hearts;

  2. Kiitos vinkeistä &hearts; heitin maton kuitenkin paniikissa aurinkoon ja noin 30 minuutissa tahra oli lähtenyt, jesh!

 2. Terve, mistä Saiturin Pörssistä ostit nuo? Haluaisin myös, joko mustana tai valkoisena, mutta muutamassa myymässä kun kävin katsomassa oli vain sinistä, pinkkiä ja turkoosia tarjolla. Kärkkäisen verkkokaupasta saisi tilattua, mutta siellä ei saa valita väriä… 🙂

  1. Linda: Tein selvittelytyötä ja tuo mustavalkoinen (ja valkomusta sekä harmaa) matto ovat viime vuoden mallistoa. Niitä ei ole toimitettu kauppoihin enää hetkeen ja sen vuoksi saatavuus on todella rajallista. Todennäköisesti Kärkkäiselläkään ei ole jäljellä kuin värikkäämpiä vaihtoehtoja ja siksi en itse uskaltaisi tilata heiltä mattoa kun väriä ei tosiaan itse voi valita. 🙁 <br />
   <br />
   Kyseistä mattoa on myynnissä kaikenlaisissa pikkukaupoissa kuten Kiva kaupassa jne. Joten kannattaa käydä kurkkimassa ja penkomassa joka puolella jos eteen osuu Saiturinpörssin kaltaisia sekameteli-shoppeja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *