Muhkeasti käytännöllinen petaus – ilman turhia koristetyynyjä

Pienikokoisen makuuhuoneen sisustaminen kauniiksi ja kutsuvaksi on yllättävän vaikeaa, jos haluaa vältellä turhia sisustusesineitä ja -tarvikkeita kuten koristetyynyjä. Koristetyynyjen joka iltainen siirtely tuntuu niin turhalta ja luovuin tuosta tavasta jo pari vuotta sitten. Sen jälkeen petaus onkin syntynyt pelkkien “nukkumatyynyjen” varaan, nukkumiseen tarkoitetun 50x60cm “unityynyn” nojatessa isompaan 60x80cm kokoiseen “nojatyynyyn”, jota tarvitaan selän taakse mm. sängyssä lukiessa…

Omakotivalkoinen_12072017_1374.jpg

Omakotivalkoinen_12072017_1375.jpg

Omakotivalkoinen_12072017_1343.jpg

Petaus onkin vuosia ollut aikalailla samanlainen, eli hyvin simppeli ja käytännöllinen. Lisämuhkeutta ja pientä vaihtelua kuitenkin kaipailin ja koska koristetyynyjen kanniskelukierre ei houkutellut, lähestyin asiaa tarvepohjalta – kylkiasento on aina ollut lempparini, mutten selkävaivojeni takia voi siinä pitkiä aikoja olla ilman polvien väliin rutattua peittoa tai muuta fyllinkiä, jonka avulla lantio ja selkäranka ovat suoremmassa. Ratkaisuna sekä asentokipuun että petauksen muhevoitamiseen on lasten 40x60cm kokoiset tyynyt, joihin löytyi sängyssäni olevaa Casa Stockmannin hotellikanasarjaa olevat tyynyliinat. Nyt tyynyrivissä on kolme eri kokoista tyynyä, jokaisella on oma tärkeä tarkoituksensa ja peti on sisustussilmällä tarkasteltuna viimeistellympi. Ja parasta on se, ettei minun tarvitse iltaisin nostella ainuttakaan tyynyä pois tieltä eikä pimeässä tarvitse pelätä kompastuvansa lattialle kasattuihin tyynyihin. 🙂

Omakotivalkoinen_12072017_1377.jpg

Omakotivalkoinen_12072017_1378.jpg

Omakotivalkoinen_12072017_1376.jpg

Omakotivalkoinen_12072017_1379.jpg

Yritän vältellä kaikenlaista turhaa tavaroiden siirtelyä niin makkarissa kuin muissakin huoneissa. Kaunista pitää tietysti olla, mutta se ei saa mennä käytännöllisyyden edelle… joten tässä minun vinkkini kaikille teille, jotka koristetyynyjen puutteen vuoksi tuskailette liian littanaa petausta tai olette väsähtäneet joka iltaiseen “sängyn riisumisprojektiin”. Niin ihania kuin sisustus- ja koristetyynyt ovatkin, ne teettävät yllättävän paljon työtä varsinkin makuuhuoneessa. 

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

*sisältää kaupallisen linkin


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

26 kommenttia “Muhkeasti käytännöllinen petaus – ilman turhia koristetyynyjä

  1. Pepe: Ei tarvitse siirtää. 🙂 Takimmainen tyyny on aina paikoillaan, keskimmäistä tyynyä otan hieman alaspäin jotta saan pään aseteltua tyynylle ja uusi pieni tyyny on kainalossa / polvien välissä. Tykkään nukkua kyljeltään ja se on paras asento jossa saan iltaisin unenpäästä kiinni. Yhtään ei tarvitse tyynyjä pois nostella ja iltalukeminenkin onnistuu takanojassa isoimman tyynyn ansiosta eikä tule niskajumia. 🙂

  2. Entäs noi loput kolme tyynyä? Millainen muuten se taannoin esittelemäsi vohvelikankainen päiväpeitto on käytössä, tuleeko nuhruisen näköiseksi kun näytti aika ohuelta?

  3. Alice: tarkoitatko vieraspaikan tyynyjä? Ne ovat miehen käytössä silloin kun yöpyy. 🙂 Ja haluaisin sängyssä olevan tyynyt molemmin puolin siinäkin tapauksessa vaikkei petikaveria olisikaan. 🙂

  4. Ei alice: Päiväpeitto on sängyn jalkapuolella kaksinkerroin taiteltuna kun pujahdan peiton alle. 🙂 Joskus se on kyllä valunut puoliksi lattialle yön aikana, mutten erikseen jaksa sitäkään enää viikata iltaisin pois. 🙂

 1. missä sinun uudet peikonlehtityynynpäälliset ovat? sanoit aika kauan aikaa sitten tekeväsi niistä postauksen, mutta ei ole osunut silmään 🙂

 2. Hyvä kirjoitus, ymmärrän täysin pointtisi! Minäkin käytän kolmea tyynyä samoilla perusteilla kun sinä. Sohvilla ja nojatuoleilla koristetyynyt ok ja sängyssäkin, jos niin haluaa, mutta minäkin tunnen ne tarpeettomiksi siellä. 🙂 Kauniita unia kaikille!

  1. Tiina: Sohvilla koristetyynyt on kiva lisä, niihin on mukava nojailla eikä niitä tarvitse siirtää koskaan pois tieltä. 🙂 Sängyssäkin ne näyttävät hyvältä, mutta ärgh sitä pinoamista ja kanniskelua ei väsyneenä jaksa. 😀

 3. Nyt päästiin lempiaiheeseni eli nukkumiseen:)Meillä petaus sujuu kutakuinkin samoin,ilman päiväpeittoa.Lakanat pääsääntöisesti pellavaa, seitsämän tyynyä ja peitot.Kun nukumme,päädyssä neljä tyynyä limittäin,tykkäämme paksuista tyynyistä.Selän taakse laitan yhden tyynyn,polvien väliin yhden ja yksi on kuin nalle kainalossa:)Teen pesän:) Päiväksi ryhmittelen tyynyt kauniisti ja päiväpeittoa ei meillä käytetä.Kauniit lakanat ajavat asian,ja sänky tuulettuu samalla.

  1. Nanna: Pellavalakanoita kun itse käytin niin minullakaan ei ollut tarvetta päiväpeitolle. Pellava on niin kaunis materiaali. ♥

 4. Tuossa on kuus tyynyä minulle liikaa. Viimeisen vuoden olemme miehen kanssa nukkuneet ilman tyynyjä. Teki todella hyvää ryhdille ja niskakivut loppuivat kuin seinään. Itseasiassa koko petaus näyttää nyt paremmalta kokonaan ilman tyynyjä. Pelkkä muhkea peitto patjan päällä:)

  1. tiina: Minä en pysty nukkumaan ilman tyynyä, kylkiasennossa kun usein nukun niin niska menee kiemuralle ja aamulla on niin karmaiseva jumitila ettei sitä kestä ilman särkylääkettä. Korkean tyynyn olen kuitenkin vaihtanut hieman matalampaan, jonka saan ikäänkuin rutattua niskakuoppaan tueksi jotta ranka olisi suorassa kaulan ja lapaluidenkin kohdalta. Tuollainen "japanilaishenkinen" minimalistinen tyynytön petaus on kieltämättä upea myös. ♥

  1. Hei: Ei ole. 🙂 Ihan on kaapista pestyinä nuo(kin) lakanat sänkyyn laitettu ja sen verran niilläkin on jo ikää ja käyttökertoja etten uusiksi tai edes melko uusiksi niitä sanoisi. 🙂

 5. Ihana kirjoitusvirhe "hotellikana". Mutta oikeesti semmoinen oikea hotellia kana voisi olla aika suloinen. Mutta lakanat on upeat, mulla ostos listalla samalaiset.

  1. Jaana: Apua. 😀 😀 😀 Mielestäni niin tarkkaan vielä oikoluinkin postauksen ennen kuin painoin julkaisunappulaa. :D<br />
   <br />
   Nuo Casan lakanat on kertakaikkiaan parhaat, toivottavasti eivät ikinä lopeta niiden valmistusta. &hearts;

  1. Tuula: mielestäni ihan tavanomaiseen tyyliin. 🙂 jos tilaa narulla riittää niin yksinkerroin, ja kaksinkerroin pitkittäin taitettuna jos tilaa on liian vähän. 🙂

  2. Tuula: Niin meilläkin ennen, varsinkin jos oli isompi lakansatsi viikattavana. 🙂 Nyt kun lakanoita on vain kahdet, jaksaa paljon huolellisemmin viikkailla lakanat kaappiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *