DIY – Torkkupeitto Novita Deko

Joskus on kiva tehdä asioita omin käsin ja minulle paras tapa purkaa stressiä on tarttua kutimiin tai maalisutiin. Tuorein DIY-projekti valmistui eilen – valkoinen, pehmoinen ja muhkea Novitan Deko-langasta neulottu torkkupeitto, joka on niin painava että sen ympäröimänä tuntuu kuin olisi jonkun syleilyssä… ♥︎

Noin 130x175cm kokoinen torkkupeitto on neulottu koon 12 pyöröpuikoilla (pituus 80cm) yksi oikein ja yksi nurin -taktiikalla ja siihen meni 6kpl Novitan Deko-lankakerää. Erittäin paksun 15-säikeisen langan materiaaali on 52% akryyliä, 30% polyamidia ja 18% villaa ja se on varta vasten tuotu markkinoille trendikkäiden jumboneuleiden valmistusta varten. Lanka löytyi Tokmannilta ja on etikettinsä perusteella jonkinlainen kampanjatuote. En tiedä onko kyseinen lanka vain Tokmannin valikoimassa vai tarkoittaako rajallinen saatavuus enemminkin sesonkikauppaa eli syys-talvikautta. Yhtä kaikki, ihan mieletön lanka ja lopputuloksesta tuli todella kiva. 🙂

Huomenna luvassa juttua mm. mielenkiintoisista minikodeista… ihanaa iltaa kaikille & huomiseen! 

 

16 kommenttia “DIY – Torkkupeitto Novita Deko

 1. Tulipa hyvän näköinen peitto. 😍Minä haluaisin myös sellaisesta erittäin paksusta valkoisesta langasta torkkupeiton. Ikävä kyllä tällä hetkellä aika ei riitä kutomiseen. 😞Ehkä sitten jonain päivänä.

  1. Pitju: Sellainen superpaksu lanka ja 20-koon puikot olisi kyllä mahtava välineistö sellaisen kunnon jumbopeiton neulomiseen. 🙂 Youtubessa on paljon videoita joissa ihmiset neuloo käsivarsien varassa ilman puikkoja, parissa tunnissa tulee iso peitto valmiiksi. 🙂

 2. Upeelta näyttää👌🤗Löytyykö sinulta tuohon neuleohjetta? Paljonko sait aikaan kulumaan kyseiseen projektiin?

  1. Heli: Ei ole neuleohjetta, se on tehty ihan vaan mututuntumalla yksi oikein ja yksi nurin neuloksella. Muutama ilta meni sen tekemiseen, oliskohan noin 8 tuntia suurinpiirtein kulunut. 🙂

  1. Anne: silmukoita on 112, ja 12-koon puikoilla tuli just passeli leveys. Jos päädyt tekemään paksummilla puikoilla niin silmukoita kannattaa tehdä vähemmän. 🙂

  1. Limonaria: illalla katselin leffaa tän alla, oli niin pehmeää ja lämmintä. <3 Ihan paras tuo lanka, just harkitsen että pitäisikö tehdä pari tälläistä joululahjaksi nyt kun vielä ehtisi… 🙂

 3. Ihana peitto! Vaikka itse tehden saa purettua stressiä niin halvaksi se ei valitettavasti tule. Lankojen hinta on jo pelkästään yli 70e. Mutta se tekemisen ilo on kyllä ihanaa!

  1. Anneli: Kyllähän tuollaiselle torkkupeitolle hintaa hieman tulee kun lankaa tarvitaan niin paljon. Paksusta langasta tehdyillä torkkupeitoilla on aika iso hintalappu noin muutenkin, yli 300€ olisi maksanut sellainen kunnon jumboneuleinen torkkupeitto jos valmiina olisi ostanut. Parasta on kuitenkin se itse tekeminen, se antaa lopputulokselle suurimman arvon. <3

 4. Voi kun ihanan pehmoisen näköinen peitto!

  Tein muutama vuosi sitten mustavalkoisen siksak-torkkupeiton seiskaveikasta. Siitäkin tuli tosi kiva ja on tässä viime aikoina sormet syyhynneet tehdä uusi torkkupeitto eli nyt taidankin napata tämän sinun ohjeen. Minkäkokoinen peitto tuli tuolla 120s ohjeella ja kärsiiköhän peittoa muuten pestä koneessa, hmm…

  1. Minna: Torkkupeiton leveys on noin 130cm ja pesuohjeen perusteella sen voi pestä pesukoneessa 30°c asteessa. 🙂

   1. Projekti on jo käynnistynyt…😉

    Mutta nyt vaan mietin, että miten ihmeessä olet onnistunut saamaan 6:lla kerällä tuon kokoisen peiton? Mulla on 120s ja yhdellä kerällä tuli neuletta 20cm, eli tuohon 175cm uppoaa vajaa 9 kerää. Oma käsialani on suht normaali, ei tiukkaa eikä löysää.

    Saitko muuten langanvaihdot onnistumaan hyvin? Naule on niin paksua, että mietin miten langanpätkät näkyy neuleessa vai teitkö langanvaihdot peiton reunoissa? Jokatapauksessa lanka on ihanaa ja jatkan innolla projektia. Peitosta tulee tosi ihana vaikka aika hintavaksi tuleekin.

    1. Minna: Minun käsialani on varmaankin aika keskivertoa, lanka ei ole kovin tiukalla kun neulon muttei ihan löysälläkään. Laskin vielä uudestaan äsken nuo silmukat ja ihan oikein ne olin ilmoittanut. Langanvaihto onnistui ihan hyvin, aika isohko solmuhan se on mutta asettelin ne jälkikäteen neuloksen “sisään” eli siihen puoliväliin, jotteivat pullotele ulos kummaltakaan puolelta. Kyllä ne silmin näkee jos tietää mitä katsellaan etsii, mutta ei se haittaa. 🙂

     Niin lämmin ja ainava kyllä tulee, puhdasta rakkautta kömpiä sen alle iltaisin sohvalle. <3 Kyllä oli eilenkin mukavaa sen alla katsella Vain Elämää -ohjelmaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *