Sisustussuunnitelmia & kaunis kastanjasutipuu

Olen tehnyt tässä jo pientä sisustuksellista hienosäätöä tulevaa lattiaremonttia varten ja käynyt rankahkolla kädellä läpi kotiin kertyneitä sisustustavaroita. Myös kirjat saivat samalla toisen puhdistuskierroksen ja suursiivousvideollani näkyneistä säästettävistä kirjoista pistin puolet kiertoon kirjaston lahjoitushyllyn kautta. Koti tulee saamaan uudenlaisen ja entistä pelkistetymmän ilmeen, jossa pääosassa on harvat mutta hyvin tarkasti valikoidut kalusteet ja sisustusesineet…

Syksyn sisustusmuodissa nähdään paljon viherkasveja ja runsaasti myös muutakin esineistöä, kuten kirjapinoja, maljakkorivejä, sekä monimuotoisia tilpehööri-installaatioita. Samanaikaisesti on valloillaan kaksi erilaista piensisustuspuolen ilmiötä – toisessa vähennetään turhaa epäfunktionaalista tavaraa less is more -hengessä ja toinen vahva suuntaus vuorostaan kannustaa täysin päinvastaiseen, jossa kotiin luodaan kotoisaa hygge-fiilistä pientavaraa ja tekstiilejä lisäämällä.

Olen tällä hetkellä hieman ristiriitaisissa fiiliksissä, sillä kannatan kotoisaa hygge-ilmiötä ja olisi ihana uppoutua asettelemaan sisustusesineitä, mutta kortin kääntöpuolella on tahto nauttia minimalistisesta kodista ja tehdä arjesta mahdollisimman yksinkertaista. Tavoitteeni on yrittää yhdistää nämä kaksi keskenään erilaista asiaa toisiinsa tulevan remontin myötä, jossa hygge ei synnykään runsaudesta vaan enemmänkin materiaalien tuomasta luonnollisuudesta. Tarkoitukseni on tehdä vaaleasta kodista entistä avarampi, yksinkertaisempi ja ilmavampi, joka kuitenkin olisi nykyisestä tyylistä poiketen pehmeämpi, lämpimämpi ja hyggemäisempi. Tämä kuulostaa ehkä sekavalta ja monimutkaiselta, mutta uskon että onnistun luomaan visioideni mukaisen modernin skandinaavisen toteutuksen…

Viherkasviperheeni on asia, josta saan paljon iloa joka ikinen päivä. Sen uusin jäsen on Pachira Aquatica, tutummin kastanjasutipuu, jonka istutin Kubus-kulhoon kuukahtaneen saniaisen tilalle. Tämä rakkaudella haalittu ja vaalittu Kubus-kasvikokoelmani on yksi niistä asioista, joille haluan uudessa sisustuksessa antaa arvoa. Pieni ideanpoikanen on kehittymässä eräänlaisesta kasveihinkin liittyvästä valaistusratkaisusta, jolla saisin elävöitettyä kodin tunnelmaa fiiliksen mukaan, tästä kerron teille myöhemmin lisää kunhan saan suunnitelmani paperille. 🙂

Nämä neljä kasvia kulhoineen edustavat sisustuksen pyhää kolminaisuutta, jota tavoittelen. Muotoilun koristelemattomuus, yksinkertaisuus, ajattomuus ja eleettömyys yhdistyvät luonnollisiin, eloisiin ja aitoihin materiaaleihin, jotka yhdessä valaistuksen kanssa saavat aikaan oikeanlaisen tunnelman. ♥︎

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!

10 kommenttia “Sisustussuunnitelmia & kaunis kastanjasutipuu

 1. Ei ihme että kasvisi kulahtavat ennen aikojaan; Kubus ei ole todellakaan mikään kukkaruukku. Olisiko reiällinen valkoinen saviruukku kasviystävällisempi vaihtoehto, joka sopisi kuitenkin myös sisustukseen?

  1. AJ: En oikein tykkää saviruukuista ihan jo senkään takia että niiden alla pitää aina olla erillinen alustakin, jottei kosteus pääse tihkumaan läpi ja tekemään rengasta alleen. Kultaköynnökseni on asunut Kubus-kulhossa jo aika pitkään ja hyvin se viihtyy. 🙂 saniainen kuoli ihan siksi koska se on saniainen, vaikea pitää elossa edes saviruukussa. 😀

 2. Itse en ole kyllä ymmärtänyt hygge-konseptia siten, että siihen kuuluisi suuri määrä tavaraa (tai etenkään suuri määrä sisustustavaraa)? Mielestäni hyggessä on kyse kotoisuudesta, joka tarkoittaa ihmisille eri asioita. Hygge ja minimalismi sopivat tosi hyvin yhteen, koska minimalisti säästää tavaroita, jotka ovat tarpeellisia ja tuottavat iloa, ja todennäköisesti kotona on hyvä tunnelma kun siellä on vain tarpeellisia ja ihania tavaroita.

  1. S: Sisustustyylinä hygge on mielestäni todella runsas, Ikean myymälässä tämän huomaa todella hyvin kun katsoo mallikoteja ja -huoneita, joissa nimenomaan on hyggeä. On paljon lasivitriinejä, joista näkee tavarat läpi, on avohyllyjä täynnä kaikenlaista nättiä tavaraa ja paljon sivu-
   ja pikkupöytiä, joiden päällä on valaisimen lisäksi kirjapinoja, koristeita jne. Sohvat ja nojatuolit ovat täynnä tyynyjä, torkkupeittoja on siellä täällä, seinillä on runsaasti tauluja ja valokuvia jne. Myös Jyskin esillelaitossa on samanlainen teema, jossa nimenomaan puhutaan hyggeilystä.

   Elämäntapana hygge on leppoisuutta ja rentoutumista, keskittymistä asioihin jotka saavat hyvälle mielelle. Elämäntapa ja sisustustyyli ovat kaksi erillistä asiaa, jotka toki sopivat erinomaisesti yhteen mutta voivat tarkoittaa yksilötasolla ihan eri asioita. 🙂

   1. Hmm, mä olen kyllä tästä eri mieltä. Totta kai Ikeassa ja muissa huonekaluliikkeissä on mallikodeissa paljon tavaraa, koska tarkoitus on myydä. Mun mielestä esim. juuri Ikean mallikodit on aina tehty sillä periaatteella, että yritetään saada näkyville niin paljon heidän tuotteitaan kuin mahdollista kuitenkin siten, että sisustus tuntuu vielä kodikkaalta eikä liian täydeltä.

    Oikeassa kodissa hygge ei sen sijaan vaadi minkäänlaista runsautta. Itselleni hyggeksi riittää vaikka kotoisa valaistus, kynttilä, mukava sohva ja torkkupeitto 🙂

    1. S: Oletko käynyt elokuun puolen välin jälkeen IKEA:ssa? Ero entiseen on niin suuri että jopa siskoni (joka ei ole kovin kiinnostunut sisustamisesta ja vielä vähemmän minimalismista) totesi näyttelytilojen olevan niin täynnä kaikkea ettei silmä tiedä mihin katsoisi.

     Puhumme selvästi saman asian eri aspekteista. Sisustustyyli on täysin erillinen asia kuin elämäntapa. Sinun hygge (kuten minunkin) on osa elämäntapaa, ei sisustustyyliä. Sama eroavaisuus on myös minimalistisuudessa – on minimalistinen tapa elää joka ei välttämättä sisällä minkäänlaista sisustamista ja sitten on minimalistinen tapa sisustaa jonka tekijällä saattaa olla varastot ja kaapit täynnä tavaraa josta ei ole tarkoituskaan luopua. Näin itse sen koen sen perusteella mitä tunnen, näen ja kuulen mm. Jyskin sekä IKEA:n vastikään järjestetyissä tilaisuuksissa. Kodikkuus on kaiken A ja O ja se mikä kenellekin sitten loppupeleissä on kodikasta riippuu täysin ihmisestä itsestään. Minulle kodikasta on vähän tavaraa, paljon tilaa ja jollekin toiselle se on päinvastoin. 🙂

 3. Nuo pienet Kubukset on liian pieniä tai kasvit liian isoja. Näyttää todella epäsuhtaiselta kun hökötyksen painopiste on liian ylhäällä

  1. Kubus: Minusta kulhot ovat kasvien kanssa aivan ihania, varsinkin tuo uusi sutipuu joka kohoaa kauniisti kulhosta ylöspäin. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *