Erilainen olohuone – Uusi järjestys

Loppuvuodesta toteutuvan remontin myötä haluan vaihtaa kalusteiden paikkaa ja mallailin jo vähän ennakkoon miten tv-tasona toimiva Muuramen Mup taipuisi vastapäiselle seinälle…

Idea tälle muutokselle syntyi telkkarin tarpeettomuudesta, sellaiselle ei enää ole meillä käyttöä perinteisessä muodossa. Samsungin valkoreunainen 40″ taulutöllö on irroitettu seinästä ja matkaa huomenna kohti äitini olohuonetta. Telkkarin tilalle tulee langaton pienikokoinen ja siirrettävä projektori, jonka avulla jatkossa katselemme elokuvat sekä tv-kanavien tarjonnan suoraan seinälle heijastettuna. 🙂

Sohva ei tosin sellaisenaan mahdu olemaan vanhalla tv-seinällä ja mietinkin juuri miten ratkaisen probleeman – poistamalla yhden palan sohvasta vai etsimällä tilalle kokonaan toisenlaisen sohvan. Myös peurahyllyn kohtalo on avoin, en tiedä minne sen sovitan mutta sen tiedän että siitä en luovu – se on yksi parhaimmista jutuista meidän kodissa.

Tälläistä huseerasin eilen illalla ja vielä on mietintätyötä edessä, en ole täysin tyytyväinen olohuoneen ilmeeseen sohvaseinän ja sohvan osalta. Saa nähdä päädynkö kääntämään kalusteet sittenkin vielä takaisin “omille paikoilleen”… se selvinnee tässä viikon kuluessa kunhan olen aikani pureksinut tätä muutosta. 😊

Sateesta huolimatta toivottelen kaikille kivaa tiistaita!

14 kommenttia “Erilainen olohuone – Uusi järjestys

  1. Unelmaa ja unelmia: Kiitoksia! 🙂 Aikamoisella innolla itsekin odottelen tulevaa lattiaremppaa ja sen myötä tapahtuvia muutoksia. 🙂

 1. Mielenkiintoista että luovut televisiosta. Itse olen uudessa loma-asunnossa pohtinut ostaako telkkari vai eikö ostaa. Toistaiseksi olen katsonut tarvittavat ohjelmat läppäriltä. Projektorin hankinta oli ihan uusi näkökulma pohdintaani. Millainen projektori teille on tulossa? Toimiiko se hyvin noin valoisassa asunnossa ilman pimennysverhoja?

  1. Hippu-76: Meillä ei televisiota ole katseltu paria poikkeusta lukuunottamatta tänä vuonna oikeastaan ollenkaan. Yli 3kk oli telkkari kiinni yhtä soittoa, ohjelmat kun katsotaan nykyisin tietokoneelta, puhelimesta tai tabletilta. Projektoreja on vaikka minkälaisia ja parhaillaan kartotan itselle hyvää ja sopivaa mallia. Verkkokauppa.comissa on varsin kattava valikoima ja siellä olen itse tuotteita ja niiden ominaisuuksia selaillut: https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/441b/Projektorit Budjetti on maksimissaan 1000€, sillä summalla pitää saada langaton toisto, liikuteltavuus sekä HD-tason kuva. Miehellä on monta vaihtoehtoa jo valmiina, on itselleen katsellut sellaista lähiprojektoria joka heijastaa kuvan ylöspäin, jolloin projektori voidaan asettaa suoraan tv-tason päälle siihen kohtaan jossa telkkariruudun halutaan olevan. Tuumat saa säädettyä 100″ asti, jolloin leffojen katsominen on huippua. 😀 Valoisuus ei arvostelujen perusteella tunnu vaikuttavan enää tähän uuteen tekniikkaan, valoisallakin näkee katsella uutisia oikein hyvin. Myös hurina on monissa malleissa lähes olematon, joten äänihaittaakaan ei tarvitse kärsiä. Valinta on toki vaikea, malleja kun on hurjasti enkä itse ole vielä päässyt ihan kärryille mitä mikäkin termi käytännössä tarkoittaa. 🙂

   1. Tässäkin asiassa taitaa olla viisautta olla hoppuilematta. Täytyy selvitellä vaihtoehtoja rauhassa ja miettiä mikä itselle on tärkeää.

    1. Hippu-76: Näin on, yritän itse välttää virhevalintoja ja siksi on parempi miettiä kaikki vaihtoehdot jo valmiiksi. 🙂 Ja järjestyksen vaihtelu on mukavaa puuhaa, varsinkin kun se hoituu niin helposti kun huonekaluja on vain muutamia. 🙂

 2. Mulle on hermolepoa katsella näitä sun kodin kuvia. Oma koti on niin vallattomassa kunnossa makkarin kosteusvaurioisen seinän takia, että suunnitellut sisustamiset tyttären poismuuton jälkeen on tauolla. Kaikki roju ja elämä on yhdessä huoneessa ja keittiössä. Onneksi en ehtinyt olkkarin kalusteita hankkia sen kummemmin, mutta tyttäreltä jäi huonekaluja ja rojua.

  Mutta miksi tuo Muurame näyttää jumalattoman pitkältä tuolla seinällä, vaikka ei se siltä näytä alkuperäisellä paikalla… Jotenkin pituudeltaan ei istu tuohon, vaikka muuten toki kävisikin.
  Mua jänskättää, että maalaatko nyt yhden tummemman seinän vai et 🙂 Hmmm, nyt kyllä tuli mieleen, että suunnittelitko sitä tosissaan, vai esittelitkö vain sen ohjelman millä saa suunnitella 😀

  1. Minna: Näkisitpä meidän eteisen. 😀 Se on kaikkea muuta kuin vaalea ja harmoninen, olen sinne kerännyt kaikenlaista turhaksi muuttunutta tavaraa, vaatetta ja tilpehööriä joille mietin jatkosijoituspaikkaa. 😀

   Muuramen tasossa on yksi laatikosto-moduuli enemmän, vanhassa paikassa oli neljä moduulia rinnakkain ja nyt on viisi. Tummaa seinää harkitsen edelleen, kovasti mieli ja sydän siihen suuntaan minua vetää ja sävyksi olen valmiiksi valikoinut tummahkonharmaan, jota oli paljon Habitaressa esillä messupisteillä. Päätöstä en ole vielä tehnyt, minusta on tullut ihmeellinen jahkaaja ja vähän jopa ärsyttää tämä uusi piirre itsessäni. 😀 Järjestyksen vaihtamistakin täällä vatvon, onko tämä nyt hyvä vai oliko entinen parempi. Sohvaa en haluaisi vaihtaa, kai, kyvytön siitäkään tekemään valintaa. 😀

    1. Petra: Sohva on kyllä mainio, muttei sovi peurahylly-seinälle… Saatan pyöräyttää olohuoneen nyt kuitenkin takaisin “oikein päin”, se ratkaisee myös sohvaongelman. 🙂 Katsellaan miten fiiliksen tässä muovautuvat viikon kuluessa… 🙂

     1. Kokeileminen on mukavaa! Kannatan kuitenkin vanhaan järjestykseen palaamista. 😀

     2. Hippu-76: samaan tulokseen olen itsekin alkanut taipumaan, en halua vaihtaa sohvaa ja tuossa uudessa paikassa se on tulee ikävästi seinäpinnasta yli ovisyvennyksen eteen. 🙂

   1. No ilimankos Muurame näyttää pidemmältä, jos siinä on kerran lisäkappale 😀 Mie en raaskisi kyllä sohvaa vaihtaa, mutta se seinä voisi olla kiva kokeilu. Sinä oot niin energinen ja aikaansaava, että jos ei harmaa seinä miellytäkään, niin äkkiäkös maalaat sen takaisin valkoiseksi 😀

    1. Minna: Maalaamisessa ei onneksi kauaa nokka tuhise kun seinä on suora eikä siinä ole ikkunoita tai pattereitakaan, joiden vuoksi joutuu nysväämään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *