Uusi kaappi keittiössä – Järjestelypostaus

Keittiöön on putkahtanut kaappi, joka on kombinaatio kodissa (makuuhuone + tytön huone) olleista Muuramen moduuleista. Olen tästä muutoksesta todella hyvilläni, sain tosi kauniisti järjesteltyä tavarat kaappien sisälle ja ennen pimeänä ollut nurkka on valaisimen ansiosta iltaisin uusi hygge-nurkkaukseni. Vaihtelu tietysti aina virkistää mieltä, joten osa tästä ilosta voi johtua pelkästään siitäkin… kokonaisuus on silti kiva ja ennen kaikkea toimiva. 🙂

Tuo ruokapöydälle suunniteltu tila keittiön päädyssä on aina ollut ongelmallinen, sillä se on hyvin pieni (noin 180x180cm). En muista olleeni koskaan täysin tyytyväinen kyseisen peränurkan sisustukseen ja nyt kun koti on muutenkin myllerryksessä, halusin testata kaikki mahdolliset vaihtoehdot läpi ennen remppaa ja mahdollisten uusien kalusteiden hankintaa. Eniten iloa saan kaappien sisäosien järjestyksestä, minulla ei ole koskaan ollut näin kaunista näkymää yhdenkään kaapin oven takana. 😊

Jopa säkkitarjouksesta ostamilleni talouspaperirullille löytyi kunnollinen varastointipaikka. Aiemmin ne olivat vessapapereiden kanssa kylpyhuoneen kaapissa, eli varsin kaukana sieltä missä niitä eniten tarvitaan. Maljakotkin mahtuvat fiksummin kaappiin, vaikka ne harvakseltaan tyhjinä ovatkin.

Ikeasta kesällä ostamani lautaset ovat harvemmin olleet käytössä ja siirsin ne kattausvalmiina kaapin hyllyille. Sen lisäksi että ne näyttävät kauniilta, ne on myös helppo nostaa pöydälle viikonloppuisin kun syömme normaalia arkimurkinaa paremmin. Arkikäytössä olevat lautaset ja kulhot (4kpl / kolmessa eri koossa) jäivät omille paikoilleen keittiökalusteen vetolaatikoihin kuppien ja mukien kanssa. Nyt näihinkin laatikoihin mahtuu käsi sisälle, eikä ole liian korkeita pinoja.

Näkymä ulko-ovelta sisään astuessa on viihtyisä ja niin paljon avaramman oloinen kuin aikaisemmin ruokapöydän kanssa. Eniten itseäni ottaa pattiin se että ikkuna alkaa suoraan keittiön ja tytön huoneen jakajana olevasta cyproc-seinästä, joka saa verhotkin vaikutamaan ikkunassa ihan vinksallaan olevalta (siksi verhoja ei ole vuosiin tuossa nähty). Pöytä kuin pöytä on saanut tilan näyttämään täyteen ahdetulta, mielellään en ruokapöytää tuohon ikkunan eteen enää laittaisi ja muutama idea onkin jo muhimassa mielessä pöydän uudesta sijoituspaikasta. Tästä teen myöhemmin oman postauksen, kunhan saan ensin sen uuden pöydän. 😀

Iloista päivää kaikille!

22 kommenttia “Uusi kaappi keittiössä – Järjestelypostaus

  1. Petra: Piti tulla jo aikaa sitten (tilattu kesäkuun alussa), mutta sillä on toimitusongelmia Artekin puolelta.

   1. Onpas vain pitkä aika ! Mikähän on hidasteena toimitukselle ?
    Kaapisto on kyllä upea tuossa ! Ja tuo ajatus tuosta hygge nurkasta kuulostaa niin kotoisalta ❤️

    1. Suomineito: Jonkinlainen toimitusongelma Artekin suunnalta, näin vastattiin minulle. Hygge-nurkka on ihana, napsin teille siitä kuvia tässä joku ilta. <3

 1. Suunnittelit joskus tekeväsi kylppäri rempan, mutta siitä ei ole enää kuulunut mitään? Etkö siis teekkään sitä vai onko lykkääntynyt?

  1. KatieSusanna: lykkäsin sitä, jäin puntaroimaan laattalattian ja -seinien tulevaisuutta, ne on parempi uudistaa myös eikä vain pelkkää kalustetta. Haluaisin muuttaa koko kylppärin ilmettä. 🙂

 2. Mahtuuko ruokapöytä ja tuolit uuden kaapin kanssa?
  Itse olen pohtinut vastaavaa ratkaisua, mutta haluan ruokapöydän ympärille kunnolla tilaa,kun tuttavissa on isoja koripalloilijoita ja vaaditaan tilaa istua ja hartioille.

  1. Mari: vanhalle paikalle ei mahdu mutta jos pöydän paikkaa vaihtaa niin mahtuu… tämä minulla juuri tässä työnalla, ajatuksena on saada pöytä sopimaan kaapin kanssa. 🙂

 3. Vitsit miten ihanan näköstä! Esteettisesti aseteltu. Itse olisin vain jokaisen lautas lajin laittanut omiin pinoihinsa eikänolia mielessäkään käynyt tuollainen idea. Kaunista!

  Kumpa itsekkin pääsisin joskus omien tavaramäärieni kanssa samaan pisteeseen.

  1. Lyyrinen: mietin tossa siivotessani että miten saan nopeutettua esim pöydän kattamista ja tuollainen idea tuli mieleeni. 🙂 keittiökalusteen laatikoissa tuo asettelutapa ei ole tilan puolesta lainkaan mahdollista. 🙂

  1. Sk: tätäkin joskus mietin, kyseinen kello on hieno. 🙂 Tuo korkean kaapin tuoma säilytystila on vaan niin hyvä, se on parasta koko hommassa. 🙂

 4. Säilytystilan tarve tuntuu lisääntyvän ja vähentyvän, lisääntyvän ja vähentyvän. Besta-aikana kaappitilaa oli paljon, uusi keittiö taas suunniteltiin minimalismin hengessä ja kaappitilan vannotettiin olevan täysin riittävä. Lukijalle olisi jotenkin helpompaa, jos blogin valinnoissa olisi joku punainen lanka. Jotkut ottavat suositukset aika tosissaan kuitenkin.

  1. Nina: Ei säilytystilantarve ole lisääntynyt (eikä kyllä vähentynytkään), kaapin tarkoitus keittiössä ei ole varastoida tavaraa joka ei muualle mahdu vaan tuoda selkeyttä olemassa olevaan säilytystilaan. Onhan se nyt aivan eri asia pinota lautaset laatikkoon päällekkäin kuin laittaa ne kauniisti kaapin hyllylle. Ja talouspaperille sain samalla paremman säilytyspaikan, enää ei tarvitse kesken kokkaushommien kävellä kylppärin kaapille hakemaan uutta rullaa. 🙂

   Pyrin siihen että hyödynnän talouspaperin ostamisessa tukku- ja säkkitarjouksia, tulee huomattavasti edullisemmaksi ostaa isoja säkkejä vaikkakin niiden säilyttäminen onkin oma hommansa.

   Minun valinnoissani on punainen lanka ja se kyllä suurimmalle osalle selviää ihan tekstejä lukemalla. Kaikista asioista saa toki tehtyä vaikeita ja hankalasti ymmärrettäviä jos niin haluaa. Koen että ilmaisen itseäni hyvinkin selkeästi ja suorasti, ja kuten postauksessa mainitsin, siirsin kaapin keittiöön pääasiallisesti hygge-nurkkauksen eli visuaalisen merkityksen vuoksi. Säilytystila on pelkästään lisäplussaa ja onhan tuo kaappi nyt sisällöltään aika kivan näköinen vai mitä? 🙂

 5. Minäkin ottaisin yläkaapin pois ja laittaisin kaspin yläpuolelle sen upean seinähyllyn, joka sinulla on olohuoneessa ja mietit sille paikkaa👍

  1. Sussiluu: tätä ideaa olen tässä makustellut ja jonkinlaisen kombinaation yläkaapista ja seinähyllystä voisin jopa toteuttaakin. 🙂 Ideoita on parikin joista lähteä eteenpäin. 🙂

  1. KastehelmiB: Tuo kaapin sisus on kyllä täydellinen, iloa tuottava suorastaan. 🙂 Kaikki löytyy nopeasti eikä mitään tarvitse siirtää pois tieltä, se jos mikä on parhautta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *