Kattaus keittiösaarekkeella

Pyöreä ruokapöytä on purettu osiin ja uutta odotellessa meidän ruokailupaikkana on toiminut keittiösaareke. Nyt kun tyttökin on jo iso ekaluokkalainen, ei hänelläkään ole ongelmaa istahtaa saarekkeen ääreen syömään. Kaunis kattaus syntyy näinkin ja ruoanlaittajana saan olla tiivimmin myös ruokapöytäkeskusteluissa mukana kun koko köörini istuu käden mitan päässä. 🙂

Kivaa ja leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille ja huomiseen!

14 kommenttia “Kattaus keittiösaarekkeella

 1. Kaunista on. Riittäisikö tämä ruokapöydäksi? Miksei jos syödään kodin ulkopuolella pääosa aterioista. Jaksan kyllä ihmetellä tavaroiden ja romppeiden vähyyttä. Ja viitseliäisyyttäsi puljata niiden ja mööbeleiden kanssa päivästä toiseen. Väkisinkin välillä hiipii mieleen aika ajoin onko tämä tapa käsitellä ongelmia, esim. haasteellinen parisuhde. Tsemppiä sinulle ja perheellesi jokatapauksessa 🌸

  1. N: Periaatteessa riittää, mutta hyvä on olla matalampikin ruokailupaikka olemassa. 🙂

   Olen aina ollut organisoimisesta ja järjestelystä kiinnostunut ja nuorenakin pidin aina kaapit järjestyksessä vaikka muuten huoneeni olikin sotkuinen ja lattia vaatteita täynnä. 🙂 Koiran kuolemaa ja ikävääni lukuunottamatta elämässä menee oikein mukavasti, eli järkkäilyintoni ei ole tapa purkaa huonoa oloa. Silloin kun elämä potkii niin sanotusti päähän, uppoudun omaan rauhaani, kuuntelen musiikkia tai katselen leffoja / sarjoja. Silloin kun menee hyvin, jaksan puuhastella ja touhuta, mieleen putkahtelee ideoita ja niitä on kiva myös toteuttaa. 🙂 Kiitokset tsempeistä, niitä meistä jokainen tarvitsee vaikka elämä olisikin ihan raiteillaan. 🙂

 2. Minusta noiden tuolien ja sarakkeen mittasuhteissa on joku ? Onko niissä hyvä istua kun näyttääkin pieneltä tuo väli …

  1. Suomineito: istumaväli on aika pieni, mutta silti ihan sopiva. Kyseistä Hay Hee Bar tuolia on saatavana 10cm matalammassakin mallissa, mutta vastaavasti myös sen selkänoja on 10cm matalampi. Tämä 75cm korkea tuolimalli näyttää parhaalta saarekkeen kanssa, korkeus on täydellinen ja tuolin selkämys ei jää liian matalaksi muttei tule myöskään yli saarekkeen pöytäpinnasta, jolloin saareke pysyy kokonaisuutena simppelin näköisenä. 🙂

   1. Korjaan sen verran että matalammissa Hayn tuoleissa ei ole matalampaa selkänojaa vaan ainoastaan tuolin jalkojen pituus on 10cm lyhyempi, jolloin istuinkorkeuskin on sen 10cm matalampi. Laskin vielä omien 65cm korkeiden tuolien selkänojan pinnat ja 5 pinnaa niissäkin on, aivan kuten noissa sinun korkeammissakin. Istuinmukavuuden parantamiseksi kyllä suosittelisin vaihtamaan nuo matalampiin 🙂

    1. Lenni: tarkoitin sitä että selkänoja on 10cm matalammalla, johtuen jalkojen lyhyemmästä korkeudesta. Selkänojan yläreuna jää 10cm alemmas nykyisestä korkeudesta, jolloin saarekkeen oöytätason ja tuolin selkänojan yläriman väliin jää hassun näköinen 10cm rakonen. 😊

     1. Hayn tuoli on designin puolesta ns. selkänojaton baarituoli. Jos vertaa moniin muihin malleihin, joissa on ihan rehellinen selkänoja. Ainakin googlen kuvahaku Hayn baarituoleista näytti monta kohdetta, joissa tuolin korkeus on sellainen, että silmällä näkee, että siinä mahtuu istumaan. “Selkänoja” jääkin sitten sille korkeudelle kuiin jää, usein varsin alas. Ainakin omaan silmään tällainen designin piirre, aito käyttömukavuus ja funktionaalisuus on erittäin tärkeää. Onhan se koko 1900-luvun arkkitehtuurin ja teollisen suunnittelun kantava voima: Form Follows Function. Että sinänsä tuntuu hiukan hassulta käyttää sisustuskriteerinä selkänojan korkeutta eikä tuolin funktiota ja käyttömukavuutta. Jälkimmäisessä tietenkin tämä funktionaalinen tuoli on kaunis ja sopii kohteeseensa. Näin mielestäni syntyy taidokas sisustus.

     2. Nina: Taidokkuus syntyy monesta asiasta, mukavuuden ja ulkonäön miellytävyyden suhteen itse arvostan hyvin korkeasti myös helppohoitoisuutta ja kestäviä materiaaleja jotka eivät pienestä säikähdä (vrt. keittiön Avonite-tasot + saarekkeen kehys). Silmääni miellyttää matalat selkänojat, suosikkejani ovat tämän Hayn lisäksi Artekin K65. Artekin baarituoli vaan harmikseni jää niin alas, että se näyttää mielestäni hassulta saarekkeen edessä. Toisinsanoen, vain tämä Hayn 75cm malli tai täysin selkänojan baarijakkara ovat vaihtoehtona saarekkeeni ääreen. 🙂

  1. Hanna H: Orkidean lehdet alkoivat rusehtaa ja päätin pelastaa nuo varret kukintoineen kuihtumiselta leikaten ne maljakkoon. Hyvin ovat reilun viikon jo hengissä pysyneet. 🙂

 3. Hei! Ovatko nämä IKEAn Skyn -sarjan astiat puhtaanvalkoisia? Kovasti mietin ostavani samaa sarjaa, mutta hakusessa on puhtaanvalkoinen astiasarja. Uskaltaisiko näitä siis kokeilla? 🙂

  1. K: ovat tosi valkoiset, samaa sävyä kuin Casa Stockmannin luuposliini. Iittalan astioita ei samaan kattaukseen voi laittaa, sävyero on hurja ja minulla tökkisi pahasti silmään Iittalan astioiden kermaisuus. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *