Sisustuksen uusi suunta – Japanilais-skandinaavisen minimalistinen koti

Ajatukset ja ideat ovat sisustuksen suhteen täsmentyneet tässä syksyn aikana ja visio tulevasta on valmiina toteutettavaksi. Uusi sisustustyyli on yhdistelmä japanilaishenkistä minimalistisuutta ja skandinaavista “hyggeä” eli vaaleita sävyjä ja oman näköistäni kotoisuutta…

Uusi lattia tulee mullistamaan aivan kaiken ja se on sisustuksen tärkein ja dominoivin palanen. Ilman lattianvaihtoa ei ideoistani olisi mihinkään, en pystyisi nykyisen oranssinsävyisen tammilattian kanssa toteuttamaan sitä tunnelmaa mitä olen tavoittelemassa. Japanilaisessa minimalistisessa sisustustyylissä tykkään eniten matalista linjoista, selkeydestä ja eleettömyydestä. Nämä asiat yhdistän skandinaaviseen vaaleuteen ja luonnonläheisyyteen, jossa valaistus on erityisessä roolissa.

Ensi viikolla olen menossa tapaamaan valaistusexperttiä, jonka kanssa yhdessä ideoimme olohuoneeseen (ja ehkä myös keittiöön, kun ovat yhtenäistä tilaa) tunnelmavalaistuksen. Pääpointtina on että perinteistä kattovalaisinta kattopistokkeineen ei enää jatkossa tarvita, vaan valaistus integroidaan sisustuksellisesti ja yhtenäisesti kodin kiinteisiin rakenteisiin…

Keittiössä muutoksia ei ole loppuvuodelle luvassa ruokailutilan järjestyksen vaihtamista ja uutta ruokapöytää lukuunottamatta. Kaappi, jonka ruokailunurkkaukseen hetki sitten siirsin, tulee jäämään niille sijoilleen ja ruokapöydälle järjestän toisenlaisen paikan keskilattialta saarekkeen läheisyydestä.

Tässä vielä lista kaikista muutoksista, jotka marras-joulukuussa yksi kerrallaan valmistuvat:

 • Seinien maalaaminen → sävy valkoinen, pakollinen koska vanhat lattialistat vaihdetaan matalampaan ja pelkistetympään malliin
 • Sisustukseen integroitu valaistus → tunnelmaa ja vivahteita vaaleaan sisustukseen
 • Uusi lattia, sävy vaalea, puunsyyt näkyvissä → tuo pehmeyttä ja luonnollisuutta sisustukseen
 • Uudet väliovet → moderni pelkistetty malli, ei nykyisen kaltaisia peiliovia
 • Uudet listat → sama kuin edellä, ei nykyisen kaltaisia korkeita antiikkilistoja
 • Uusi ruokapöytä → sirompi kuin vanha pyöreä pöytä
 • eteisseinän isojen peilien uusiminen kevyempi rakenteisella mallilla (uutta peilimallia ei vielä löytynyt)
 • Tavaroiden rankka karsiminen → säilytysinspiraatiota japanilaisesta minimalistisesta tyylistä

Minulla on muutamia pieniä ja suuria inspiraatiokuvia valmiina koneella odottamassa kuvien omistajien lupaa niiden jakamiseen, ja se kun heltiää niin pääsen antamaan teille kuvamuotoisia esimerkkejä siitä millaista toteutusta ja kokonaisuutta tässä ollaan tekemässä. Tästä ja kaikista listalla mainituista asioista on tulossa blogiin juttua sitä mukaa kun remppa- ja sisustusprojektini etenee. 🙂

Kivaa iltaa kaikille ja huomiseen!

14 kommenttia “Sisustuksen uusi suunta – Japanilais-skandinaavisen minimalistinen koti

  1. Jonna: Pistän sähköpostiosoitteesi talteen ja olen sinuun yhteydessä kun peilien vaihto on ajankohtainen (eli kun löydän korvaavan ratkaisun tilalle). 🙂

 1. Hyvältä kuulostaa ☺ Kummastelen vain tuota tavaroiden rankkaa karsimista ?! Teillä on niin avaraa ja kaunista. Ei mitään turhaa sälää. Mistä vielä voit vähentää? Inspiroiduin blogistasi ja meillä mennään myös kohti selkeämpää sisustusta. Tällä tavara- ja rahamäärällä se vaan kovin kestää. Mutta suunta on oikea 👍

  1. Minimalistimama: Määrällisesti ei paljoa karsittavaa ole, mutta henkiseltä kantilta tarkasteltuna valtavasti. Vaatteiden kanssa kävin uusintakierroksen (videopostauksen jälkeen siis) ja aika ronskisti kävin läpi realiteetit ja tarpeet – en tosiaankaan tarvitse kahta mekkoa, yhtä jumpsuittia ja niiden lisäksi vielä shortsihaalarihässäkkää kun juhlavia (oikeasti juhavaatetta vaativia) tilaisuuksia on maksimissaan kaksi per vuosi. Jos korkkareita omistan vain yhdet, niin mekkojakaan ei tarvita kahta jne. 🙂

   Tälläistä pienehköä mutta itselleni rankkaa raivaamista olen tehnyt, poltellut pois kaappiin kertyneitä puolikkaita kynttilöitä ihan missiona ja käyttänyt vajaita kosmetiikkapurkkeja pois ennen täysinäisten avaamista jne. Yllättävän paljon kertyy kaikkea pientä nippeliä nurkkiin vaikka kuinka yrittää pitää ovet ja ikkunat säpissä. 😀

 2. Hei,

  Millä sävyllä aiot maalata seinät? Meillä on remppa menossa ja tuskailen valkoisen sävyn kanssa. Paperi olisi kaunis sävy, mutta sen rinnalla valkoiset listat ja karmit muuttuvat kellertäviksi.

  Moderneja pelkistettynä listoja löytyy nykyään myös korkeina, jopa 70 mm. Aika makeita ja tyylikkäitä, mutta ehkä liian näyttäviä sun makuun.

  Kuinka paljon aiot tehdä itse ja mitkä hommat delegoit muille?

  Vakkarilukija

  1. Vakkarilukija: meillä paperin sävy on ollut tosi hyvä myös tehdasvalkoisten listojen kanssa. Sävyero on aika pieni, sen huomaa kyllä jo oikein syynää mutta käden mitan päästä ei kyllä juurikaan värieroa näe. Minusta paperi on paras kompromissi, sen kanssa uudet valkoiset kalusteet sopivat täydellisesti yhteen. Kermaisemman ns listavalkoisen seinäsävyn kanssa ongelmana on se että uudet huonekalut (ikeaa lukuunottamatta, jonka valkoisen sävy on kermaan taittava uutenkin) näyttävät hohtavan vitivalkoisilta. Perus maalarinharmaa taas näyttää nuhjuiselta vaikka on listojen kanssa suht ok sekin. Itse äänestän tuota paperia ja sillä aion maalata omat seinät nyt uudelleen. 🙂

   Listojen osalta haen simppeliä skandinaavista lookkia, pitä pienempi ja yksinkertaisempi lista, sen parempi. 🙂 Lattia ja listat asennetaan puolesta, en siihen hommaan halunnut itse lähteä ollenkaan (lattia on järeää ja vaatii kunnon välineet joita en omista). Seinät maalaan itse ennen lattian asennusta, kylppärin seinät tullaan pinnoittamaan uudelleen (tätä en tee) mikrosementillä ja kalusteet asennan itse putkivetoja ja sähkötöitä lukuunottamatta. 🙂

   1. Eli sittenkin tulee kylppäri remppa 👍Onkin varmaan paras tehdä yhtäaikaa lattian kanssa. Saat kaikki sotkut yhtäaikaa siivottua !
    Mikä on aikataulu että kaikki ovat valmiina ?
    Mielenkiinnolla jään odottamaan lopputulosta !

    1. Suomineito: Jouluksi olisi tarkoitus saada valmista, aika reilusti on mitoitettu aikaa kaikelle mutta yllätyksiäkin varmasti joudun kohtaamaan. Näin isoissa rempoissa ei useinkaan ylläreiltä välty. 😀

 3. Kuulostaa ihanalta 🙂 <3 innolla lopputulosta odotan! Meillä on kyllä niin sama maku kanssasi.

  Me saatiin juuri oma asunto myytyä ja ensi keväänä alkaa talonrakennus. Rakennus-osalta pääsen helpolla kun mies hoitaa sen puolen mutta siellä olisi 140m2 asuinpinta-alaa pintojen osalta suunniteltavana ja en tiedä yhtään mitä lähtisin liikkeelle. Olisikohan ensin järkevää päättää lattia ja lähteä siitä jatkamaan? Miten tekisit? Kodinhoitohuone/wc/pukuhuone/kylpyhuone/sauna -kompleksiin haluaisin spa-henkeä ja pohdiskelen olisiko näihin kaikkiin järkevää laittaa yhtenäistä laattaa ym. että värimaailma pysyy yhtenäisenä. Pää-wc on sitten erikseen toisaalla. Huh, saan varmaan hermoromahduksen vielä :'D niinkin villi ajatus kuin blogin perustaminen on käynyt mielessä jotta pysyisin kärryillä näiden suunnitelmieni kanssa.

  1. Noora: Lattia kannattaa valita ensimmäisten joukossa. Itse suosittelen että kaikki kiinteät pinnat ensin ja vasta niiden perusteella valitaan muu sisustus. Kaapistot ja lattia ovat ehdottomasti tärkeimmät, ne kannattaa valita ajatuksella ja mistään tinkimättä. 🙂

   Peukku omalle blogille!!! Jos pistät sen pystyyn niin tulethan kertomaan, olisi ihana päästä lukemaan teidän projektista enemmänkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *