Tytön huoneen uusi värimaailma – Vihreä, musta & valkoinen

Sisustuspuuhaa riittää enemmän kuin on aikaa käytettävissä, mutta onneksi tässä ei ole kiirettä mihinkään. Tytön huoneen sisustus on mennyt lattiarempan jälkimainigeissa uusiksi ja vanhasta on jäljellä ainoastaan mustavalkoinen raitaseinä sekä suloinen pupuvalaisin. Huoneen tehosteväri vaihtui pinkistä vihreäksi ja lopputuloksesta tulee ihan älyttömän hieno. ♥ Tuleva viikonloppu on pyhitetty sisustushommille ja luulen että saamme tytön kanssa kaiken sunnuntaihin mennessä valmiiksi…

Tavoitteena olisi jouluun mennessä saada kaikki viimeistäkin piirtoa vaille valmiiksi, mutta projektini tuntuu kasvavan ja laajenevan samaa vauhtia kuin edistymistä tapahtuu… lienee tuttu juttu monelle remontoijalle. 😀 Tämä loppuvuosi on töidenkin osalta minulle normaalia kiireisempää aikaa ja siihen kun lisää vielä remppa- ja sisustushommat päälle niin melkoista aikataulutusta ja multitaskausta on saanut harrastella viime viikkoina. 😀

Onneksi kohta on joulu ja joululoma, tosin joululahjojakaan en ole ehtinyt miettimään eli ruksi to-do-listalleni tuostakin pakko laittaa. Kiinnostaisiko teitä lukea joululahjavinkeistäni? Samalla kun etsiskelen lahjoja ystävilleni ja kotiväelleni, voisin muutaman idean poimia teillekin näytille… Tänä vuonna minulla ei ole joululahjoista pienintäkään haisua, en yhtään tiedä mitä ostaisin edes tytölleni (jolle on sentään ollut helppo ostaa lahjoja).

Nyt teen tunnin tehotoimintaa ja laitan kotia kuntoon – pesukoneet ihan ensimmäisenä päälle, sitten eteisen lattialistan ja seinän väliin jääneiden rakosten täyttöä akryylimassalla ja viimeisenä parin ovenpielustan lisäpaikkausta sekä niiden paikkamaalausta. Imuroidakin pitäisi mutta taidan tyytyä pyyhkimään lattian staattisella liinalla äänettömästi. 🙂 Kivaa iltaa kaikille ja huomiseen!

16 kommenttia “Tytön huoneen uusi värimaailma – Vihreä, musta & valkoinen

  1. Sussi: ihan täyttä totta on. 😀 Tyttö itse valitsi tuon kankaan ja hän on valinnut valaisimia lukuunottamatta itse huoneensa koko sisustuksen kalusteita myöten. 🙂

 1. Kiva kuulla projektin etenevän suotuisissa merkeissä. Ideakollaasi näyttää tosi pirteältä ja raikkaalta. Tykkään kovasti. 🙂

  Postauksesi oli jälleen kerran leppoisaa luettavaa. Tällaiset ajatusvirtatyyppiset jutut tempaavat mukaansa kotoisalla fiiliksellä.

  Ihan mukavahan sitä olisi lukea lahjavinkkejä. Erityisesti piensisustukseen liittyvät vinkit sekä aineettomat lahjaideat kiinnostaisivat. Olisi mukava lukea myös jouluvalmisteluistasi. Tosin sinulla taitaa tänä vuonna pitkälti yhdistyä kodin rempan ja sisustuksen viimeistely sekä joulusiivous.

  1. Hippu-76: Kiva kuulla että tykkäsit lukea kuulumisiani vaikke postaus itsessään sisältänytkään varsinaista asiaa. 🙂 Jouluvalmistelut yhdistyvät tähän remppaamiseen ja siivoukseen, erillistä joulusiivousta ei tänä vuonna tarvitse tehdä… onneksi. 😀

 2. Eikö ne Stringit pitänyt olla jonkunlainen perintöhuonekalu? :O Muurame on kyllä hyvä valinta, mutta tavaroiden kiertokulku on hämmästyttävän nopea. Ekologisten arvojen ei toki tarvitse olla kaikille ykkösjuttu; kiinnostaisi kuitenkin tietää, tunnetko esimerkiksi huonoa omaatuntoa ns. turhasta kuluttamisesta? Ostaminen kun ei kuitenkaan ole mikään ympäristöteko, vaikka edelliset kierrättäisikin mallikelpoisesti. Näen myös, että hygge ja minimalismi, mitä pidät teeseinäsi, ovat ennen kaikkea ekologinen ajattelutapa: pyritään sopusointuun ympäristön kanssa ja minimoimaan omaa hiilijalanjälkeä. Tarkoitus ei ole kritisoida ostamistasi, vaan olen kiinnostunut siitä, miten perustelet kuluttamisesi, joka ainakin lukijan silmiin on ristiriidassa tärkeinä pitämiesi periaatteiden kanssa.

  1. Jatta: Piti olla ja ovatkin, en ole kirppistellyt niitä mihinkään. 🙂 En tunne huonoa omaatuntoa enkä koe kuluttavani turhaan. Sisustan toki kotiani mutta vastaavasti jätän kuluttamatta paljossa muussa. Kuljen mielestäni mukavaa keskitietä, arvostan järkeviä ja järkevästi tehtyjä valintoja mutta haluan panostaa myös elämisen mukavuuteen. Monissa osin noudatan minimalistista elämänfilosiaa, mutta sisustuksessa se on enemmänkin tyylilaji kuin elämäntapa. Jaankin oman elämäni minimalismin kahteen eri osa-alueeseen, joiden ei tarvitse kulkea käsikädessä. Kohtuus kaikessa on hyvä perussääntö ja kohtuuden määrittelee jokainen itse – elämäänsä ei kannata vertailla toisten elämään ja itseään pitää kuunnella – sekin tavallaan on minimalismia, kun ei jää liiaksi vatvomaan muiden sanoja. 🙂

 3. Kuinkakohan mones muutos tytön huoneessa jo muutaman vuoden sisällä? Eikös Stringin pitänyt olla ikuinen tytön mukana läpi elämän kulkeva kaluste? Mihin just hankitut pinkit tavarat tulee?

  1. Anneli: Aika monta vuotta on huone ollut samanlaisena, piti ihan luntata ja tässä tosiaan huoneen eri vaiheet:

   – toukokuussa 2014 tuli Stringit (huone kelta-valkoinen)
   – maaliskuu 2015 tuli edellinen sänky (AVA Room, laatikkosänky)
   – marraskuu 2015 keltainen väri vaihtui mustaan (raitaseinä säilyi, vain väri vaihtui keltaisesta mustaksi)

   Tuon jälkeen ei ole muutoksia oikeastaan ollutkaan. Jotain pientä silloin tällöin, lähinnä tilpehööriosastolla. Minusta huoneen sisustuksessa ei ole tapahtunut mitenkään erityisen paljon muutoksia ja veljen tyttöni huoneisiin verrattuna meillä on ollut jopa hiljaista muutosrintamalla. 🙂 Lapsen huone muuttuu ja elää lapsen vanhetessa, se lienee aika normaalia kaikissa perheissä, niissäkin joissa ei ole aktiivisesti sisustuksesta inspiroitunutta mammaa kotona. 😀

  1. Nanna: hevoset ei ole koskaan olleet meillä in, My Little Ponyt ainoastaan mutta nekään ei ole enää vuoteen jaksaneet kiinnostaa. 🙂 Pinkki kausi oli ja meni ja tyttö itse halusi pinkin tilalle vihreää. Varmistin kyllä monesti ja painotin ettei huoneen värejä vaihdella ainakaan seuraavaan vuoteen ja vakuutti että vihreä on nyt se jonka haluaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *