Joululahjoja lapsille – Black Friday -20%

Tänä vuonna pääni lyö tyhjää sukulaisten, perheenjäsenten sekä lähipiirin lasten joululahjaideoiden suhteen, eikä asiaa helpota se ettei kenelläkään tunnu olevan toivomuksiakaan. Jopa lapset ovat jättäneet joulupukin lahjatoivelistat kirjoittamatta, omani mukaan lukien, kun eivät ole oikein keksineet mitään mitä toivoa. En ole tälläistä tilannetta aiemmin kokenut ja saman on huomannut myös muutama muu äiti, jonka kanssa olen ajatuksia aiheesta vaihtanut – kaikilla on jo kaikkea eikä postiluukusta tipahtelevat lelukuvastotkaan ole lapsia kiinnostaneet. Pistimmekin viisaat päämme yhteen ja tulimme siihen lopputulemaan että on aika palata oman lapsuuden jouluihin ja mennä tarve edellä lahjaostoksille… 🙂

Omalle tytölleni tein tänään muutaman lahjaostoksen Stockmannin verkkokaupan Black Fridayta ja -20% alekoodia hyödyntäen. Tilasin neidilleni kuusen alle laitettavaksi uusia Calvin Kleinin alusvaatteita, uuden pyjaman, rusettimyssyn, juomapullon ja pandakorvaisen aamutakin sekä mekon koulun joulujuhlaa varten.

Vauvaikäiselle on kohtuullisen helppo ostaa lahjoja, sillä pienet ihmistaimet ovat kiinnostuneempia jouluvaloista ja kuusen koristeista kuin lahjoista. Pienen vauvan äiti toivoi vauvalleen lahjaksi vaatetta sekä arjen perustarvikkeita, kuten huppupyyhkeen ja lämpimän viltin. Leluja vauvat eivät paljoa tarvitse ja vanhemmat yleensä itse tietävät parhaiten tuon osaston tarpeet ja ostavat ne itse… Pehmolelut ovat suloisia, mutta niitäkään ei määräänsä enempää tarvita. Vinkkini onkin että jätä suosiolla lelut kauppaan ja laita pukin pakettiin jotakin muuta kivaa. 🙂

Leikki-ikäiselle on aikaisempina jouluina ollut helppo ostaa lahjoja, heidän lahjalistallaan pituutta on riittänyt. Nyt tilanne on kuitenkin toinen ja jopa reilun kolmen vanha lelukuvastojen suurkuluttaja on sitä mieltä ettei oikein tiedä mitä haluaisi. Ryhmä Hauhun on kyllästytty, dinosauruksetkaan ei nappaa, legot on tylsiä ja kirjojakin on liikaa. Päädyin ostamaan leffalippupaketin koko perheelle, mutta jotakin pientä haluan silti kuusen allekin sujauttaa – tarve edellä mennään tässäkin ja koska Muumit ovat “ihan kivoja”, tilasin pikkumiehelle mustavalkoisen Muumi-pyjaman. 🙂

Pyjaman sijaan pakettiin voisi kääriä vaikkapa Moikon heijastinlapaset, pussilakanapakkauksen tai paita + housut -setin. Itse tykkäsin kovasti lapsena joka jouluisesta pussilakanalahjastani ja vaatteille nyt on aina käyttöä.

Esiteini-ikäisyys tuntuu alkavan aina vain aikaisemmin ja minulla on kaksi veljentyttöä, joita konsultoin joululahjatoiveiden osalta. Heilläkään ei ollut mitään tiettyä lahjatoivetta, “jotain kivaa” oli vastaus molempien suusta kun kysyin mitä toivoisivat joululahjaksi.

Yli 10 vuotiaat osaavat arvostaa lahjakorttejakin ja ymmärtävät rahan arvoa paremmin kuin pienemmät kirput. Merkkijutut ja valloillaan olevat trendit ovat tosi tärkeitä juttuja kolmannesta koululuokasta ylöspäin ja Tommy Hilfiger vaikuttaisi olevan “the next big thing”. Aikaisemmin on ollut iPhonet, Känkenit, Niken jumppakassit ja Converset, jotka vaihtuivat Vanseihin ja siitä soljuvasti jo kasarilenkkareihin. Vaatepuolella Nike on ollut pitkään kova sana ja sporttisuus on muodikas lookki niin tytöillä kuin pojillakin. 10-15 vuotiaat on samaan aikaan tosi isoja ja reippaita, mutta silti vielä myös pieniä ja kaukana aikuisuudesta. Pelkkä lahjakortti tuon ikäiselle tuntuu ajatuksena hieman alakuloiselta, joten lahjakortin kylkeen on molemmille veljentyttösille tulossa pieni pehmoinen paketti yllä olevasta kollaasista. 😉

Yli 15 vuotiaalle on todella haastavaa keksiä fiksua lahjaa ja koska minulla ei ole ketään tuohon ikäluokkaan kuuluvaa auttamassa, joudun tekemään paluun omiin teinivuosiini ja miettimään mitä teini-ikäinen Miia olisi halunnut lahjaksi vuonna 2017. 😀

Tuossa iässä meikit ja kosmetiikka noin yleensäkin oli tosi iso ja tärkeä juttu. Kaikenlaiset kosmetiikkasetit saivat jouluaattona aikaan riumukkaita ilonhuudahduksia, kuten myös meikkipussukat, lompakot, korut ja pienempi tilpehööri.

Vaatteita tuon ikäiselle ei kannata edes harkita, jos et tiedä tasan tarkkaan mitä aikuistuva lapsukainen toivoo. Lahjakortti lempikauppaan on yksi parhaista lahjoista, jonka ohessa voi halutessaan antaa jonkinlaisen kosmetiikkasetin (esim suihkusaippua ja voide). Nuori voi sitten itse ostaa itselleen juuri sen tietyn tuotteen, jota on haikaillut. Myös leffaliput ja kahvilalahjakortit ovat tosi kivoja lahjoja monelle aikuisuuden kynnyksellä… ja myös niille aikuisillekin. 🙂

Muumifaneja on kaikissa ikäluokissa pienistä lapsista ikäihmisiin ja halusin vinkata teille vielä näistä uusista Muumi-tuotteista, joista monet Muumien ystävät olisivat varmasti onnesta soikeana. Jopa minä, joka en koe kuuluvani Muumifanien joukkoon, ihastuin tuohon kollaasikuvan keskellä olevaan valkoiseen laukkuun, enkä kyllä yhtään pistäisi pahakseni jos minulle pukki toisi tuollaisen mustavalkoisen Muumi-kännykkäkuoren – ne ovat molemmat todella ihania!. 🙂

Kaikki ylläolevat tuotteet on poimittu Stockmannin verkkokaupasta ja tänään alkaneen Black Fridayn ansiosta kaikki lasten- naisten- ja miesten muodin tuotteet, asusteet ja laukut, sekä urheiluosaston valikoima ovat -20%. Tarjous voimassa vain tänään perjantaina! Lisäksi Stockmann tarjoaa maksuttoman toimituksen kaikkiin yli 50€ hintaisiin tilauksiin.

Valmistaudu jouluun ja tee lahjaostoksesi jo nyt!

stockmann.com/blackfriday

 Kivaa perjantaita kaikille!

Kuvat: Stockmann / valmistajat. Sisältää kaupallisen linkin

8 kommenttia “Joululahjoja lapsille – Black Friday -20%

    1. Komppis: tuo onkin vaikea kysymys, minulla lähipiirissä vain reilu 20v kundeja joilla lahjatoiveet ovat sellaisia että ostavat ne itse itselleen. 😀 Jos nuori mies on läheinen, voisin itse harkita jonkinlaista partakonetta / partatrimmeriä. Muutoin kallistuisin varmaankin lahjakorttipuolelle – Teknikmagazinet, Gigantti, Stockmann esimerkiksi, tai harrastusten mukaisesti vaikkapa urheiluliikkeeseen, iTunesiin, tms. Jonkilainen aktiivisuusranneke voisi urheilullisille nuorille olla kiva lahja, mutta heillä lienee kaikilla sellainen omasta takaa. Niin vaikea keksiä lahjoja tänä vuonna, en ole koskaan ollut tälläisessä pattitilanteessa. 😀

  1. Minkä ikäinen oma tyttösi on? Eikö hän halua enää leluja lahjaksi? Tuntuvat aikuistuvat nykyään niin nopeesti.. Rauhallista joulua perheellesi.

    1. Ninni: tyttö on 7v ekaluokkalainen ja olen kyllä vähän itsekin hämmästynyt siitä ettei neidiltä ole tullut minkäänlaista listaa toiveistaan. Ei halua legoja, ei palapelejä, ei Littlest pet shop -juttukaan, ei nukkeja minkäänlaisia, ei muovailuvahaa… ei mitään. Jotain tietysti toivoisi joulupukin tuovan ja tykkää lahjoista kovasti, mutta ei keksi mitä toivoisi tai haluaisi. Hänellä on kuulemma kaikkea jo. 😀

  2. sain vauvan kaksi viikkoa sitten ja mietinkin, mitä ostaisi hänelle. Tuosta löytyyki mielenkiintoisia ideoita. Kiitos❤️ muille lapsillenikin lahjan hankinta on hankalaa, mutta annoit siihenkin vinkin.😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *