Joulupuu on rakennettu – vuosimallia 2017

Joulupuu on rakennettu ja valosarjakin ripustettu kuusen oksille tunnelmaa tuomaan. Joulupalloja ripustellaan lisää heti kun postipoika kuljettaa nettitilaukseni sisällön kotiovelle, siihen asti fiilistellään vanhojen pallukoiden voimin… 🙂

Ensimmäistä kertaa koskaan on olohuoneessa riittävästi tilaa isollekin kuuselle, ilman että se tukkii kulkureittejä tai pakottaa siirtämään kalusteita toisiin huoneisiin tilapäiseen säilöön. Jalustaa lukuunottamatta tämä Clas Ohlsonin joulupuu (taitaa olla mänty?) näyttää varsin aidolta – havut ovat ihanasti “liukuvärjätyt” ja oksat ovat ruskeat ja röpöiset, kuten aidossa puussakin. ♥

Aito kuusi on aina aito ja siltä osin paras valinta, mutta eipä nämä nykypäivän tekokuusetkaan hullumpia ole. On monta syytä miksi valitsin tällä kertaa tekokuusen, niistä tärkein on sen helppous – eipähän tarvitse imuroida lattiaa päivittäin, eikä irvistellä neulasen piikittäessä jalkapohjaa. Myöskään kastelua ei tarvitse muistaa, eikä miettiä miten saada iso variseva kuusi kerrostalon viidennestä kerroksesta roskahuoneeseen mahdollisimman siivosti. Myöskään viime vuonna yllättänyttä etana-episodia ei tarvitse stressata, sillä tästä puusta ei putkahtele esiin mitään elollista. 😀

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa ja valolistan asennusta, jonka olemme sopineet perjantaiksi. Sen jälkeen ollaan virallisesti loppusuoralla ja valkoinen sohvanpäällinenkin saattanee saapua samoihin aikoihin.

Ensi viikolla luvassa postauksia mm. tytön uudistetusta huoneesta, säilytysjutuista sekä tietysti joulusta. 🙂

Kivaa ja leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!

4 kommenttia “Joulupuu on rakennettu – vuosimallia 2017

  1. Ihana kuusi! 🙂 tosin mahtaako nähdä teillä edes joulua, niin vähän aikaa tuntuu sun asunto pysyvän muuttumattomana 😀

    1. Petu: 🙂 Jaa ´a, ainahan se on mahdollista että ehdin innostumaan juhannuksen vietosta tässä joulun alla ja heivaan kuusen huitsin tuuttiin kesäkukkien ja raikkaan omenanvihreän tieltä. 😀 😀

  2. Vannoutuneena aidon kuusen kannattajana ostin viime jouluksi tekokuusen ikeasta.Kyllästyin maksamaan aidosta kovan hinnan ja kaikki valmiiksi kuivia koppuroita!
    Olin aivan äimistynyt,kuinka aidon näköinen kuusi on.Hain pihaltamme aidon kuusen oksan,eikä aitoa erottanut tekokuusen oksasta!
    Ihana,kun voi pitää nyt kuusta pitkään,ilman varisevia neulasia.Ja ekologisempaa myös pidemmän päälle.

    1. Nanna: tekokuuset ovat nykyään tosi kivan näköisiä ja osa ihan aidon oloisia jopa koskiessakin. 🙂 Aitoa kuusta ei tekokuusella voi täysin korvata (tuoksu ja se tuntuma) mutta eipä tämä paljoakaan huonompi valinta ole tämä oma kuusenikaan. 🙂 Ja kestää monta vuottakin, joten pitemmällä aikavälillä säästää sekä rahaa että vaivaa (fyysistä siivousvaivaa sekä kuusen hankintaan liittyvää päänvaivaa). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *