Sinivalkoiset juhlakoristeet

Viikonloppuna meillä vietetään pienimuotoisia remppatupareita, joiden teemana on sinivalkoinen satavuotias Suomi. Juhlatarvikkeita oli yllättävän vaikea saalistaa ja lopulta jouduin lähtemään Vantaan Jumboon asti saadakseni naamiaistarvikekaupasta paketillisen Suomen lipuilla varustettuja cocktail-tikkuja… 🙂

Muut koristeet ovat vähän mistä mikäkin – Suomen lippu -tuikkukynttilät ja servetit Saiturinpörssistä, sinivalkoiset joulupallot ja pöytäkynttilä Prismasta, piparimuotit ja Havin kynttilät Tokmannilta, kahvikuppi Stockmannilta ja sinivalkoinen mehikasvi kukkakaupasta. Yllätyin siitä miten vähän kaupoissa on huomioitu Suomen 100-vuotisjuhlaa ja olisin toivonut että itsenäisyyspäivään sopivat tuotteet olisi  nostettu paremmin esille. Kuuseen ripustettavaa Suomen lippu -viiriä en etsinnöistäni huolimatta onnistunut löytämään mistään, joten sellainen täytyy itse yrittää ehtiä askarrella lauantaiksi.

Löysin Stockmannilta sinivalkoisia poropalloja, jotka sopivat Prisman saman sävyisten hilepallojen kanssa vieretysten täydellisesti. Sinisen sävykin on ihan identtinen, juuri sellainen “suomensininen” jota myös kynttilöistä löytyy. ♥

Huomenna postauksen aiheena on neitosen huone ja uudenlainen sisustus, kivaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!

14 kommenttia “Sinivalkoiset juhlakoristeet

  1. Nadja: Yhdessä Sinooperissä kävin ja siellä oli sinivalkoisia askartelutarvikkeita kyllä, mutta liput oli sieltäkin loppuneet. Täytyy pitää silmät apposen auki kun kaupoissa käy, olen tiiraillut Alepan ja kioskien hyllyjä myöten jos olisi jostain löytynyt mm. Cocktail-tilkujakin, mutta kysyntä lienee ylittänyt reippaasti tarjonnan määrän. 😀

   1. Voi harmi! Toivon, että löytyy jostain vielä. Jos jokin erä vielä tulisi käden ulottuville. Tai sitten tosiaan askartelutalkoot viikonlopulle 🙂

    1. Nadja: Askartelutalkoot pidetään ensi viikonloppuna, tarkoitus olisi väkertää tyttöjen kanssa parimetrinen lippuviiri ja ikkunaan myös joulutonttuja. 🙂

 1. Kivoja koristeita olet löytänyt!

  Sinähän voisit laittaa tyttösi askartelemaan lippunauhan, eihän sen tarvi olla mikään “täydellinen” (oikeastaan sitä ihkumpi on, jos näkyy, että on lapsen tekemä <3) ja jäisi teille tulevillekin vuosille kuusenkoriste, jolla tunnearvoa.

  1. L: Tyttö askartelee lippuviirin, ostimme sitä varten valkoista ja sinistä kartonkia Prismasta. 🙂 Täytyy laittaa pienellä yhteen lippuun päivämäärä koska se on tehty niin voi sitten vuosien kuluttua muistella menneitä. 🙂

 2. Anteeksi että naurahdin hieman ääneen mutta nuo suomenlippu cocktailtikut olisi ollut aika helppo tehdä itse.

  1. Minna: Varmasti olisi, mutta 1,45€ maksavat tikut ostan mielummin kaupasta valmiina kuin käyttäisin niiden väkertämiseen pari tuntia aikaa (ja hermoja) ja maksaisin tuplahinnan materiaaleista. 🙂

  1. Mmmmm: Sinisiä kastehelmi-lautasia on ollut ja jonkin verran Taikametsää sinivalkoisena. Muuten on himppasen hiljaista tuollakin rintamalla ja Iittalan oma liikekin oli jo puettu puna-kultaiseen jouluun kun ohi kävelin.

 3. Älä vaan polta noita suomenlippu tuikkuja noin vierekkäin, ne saattaa leimahtaa. Jo parin sydämen kynttilät saattaa tehdä sitä.

  1. Minna: En sentään, tuossa kynttilät ovat vielä pakkauksessaan ja ihan yksittäin niitä polttelen sitä mukaa kun kuluvat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *