Joulukuusen elämää 2012-2017

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella…. Blogivuosieni aikana on vietetty monia jouluja ja joulukuusiakin on nähty jos jonkinlaisia… 🙂

Aloitin bloggaamisen vuonna 2011, mutten muista oliko meillä silloin joulukuusta ollenkaan… siispä aloitetaan historian havistelu vuoden 2012 joulusta, jolloin meillä oli varsin kimaltavaa ja koristeellista. Kuusi oli trendikkäästi vitivalkoinen ja joulupalloista löytyi Riviera Maisonia sekä hopean hohtoa.

Vuotta myöhemmin 2013 kuusi oli aito ja ah niin ihanan tuoksuinen kotimainen kaunotar. Kuusenjalka oli hieman liian pieni ja janoisuudesta johtuen kuusi tiputteli havunsa ennätysnopeasti. Valosarjaksi olin valinnut sisustusvalopallot hieman huonolla menestyksellä. Idea tässä oli ihan kohdillaan, mutta toteutuksessa olisi ollut parantamisen varaa. 😀

2014 vuoden kuusi hankittiin Havuselta ja kuusen jalkakin oli oikeaa kokoa. 🙂 Koristeina itse valkoiseksi tuunattuja käpyjä, joita tytön kanssa metsästä kävimme keräämässä. Valosarjaa en tuona vuonna laittanut ollenkaan, tunnelmavaloksi riitti kynttilät, joita polttelinkin tiuhaan. 🙂

2015 vuonna vietimme joulua muualla, joten kunnon joulukuusta en tullut ostaneeksi ollenkaan. Joulutunnelmaa oli silti sopivasti, elämäni ensimmäisen huonekuusen tulin hankkineeksi ja siitä olikin iloa pitkään. ♥

Viime vuonna 2016 meidän joulu syntyi pienistä mutta tärkeistä asioista, siihen teemaan ja tunnelmaan sopi hyvin tälläinen skandinaaviseen sisustukseen sopiva epäamerikkalainen ruukkukuusi. 🙂

Tänä jouluna nautitaan perinteistä ja kunnioitetaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä sinivalkoisin koristein. Aidon kuusen sijaan ostin tekokuusen, jonka pakkaan joulun jälkeen varastoon odottamaan seuraavaa joulua. Tämä on kaunein kuusi minkä olen kotiini koristellut, siitä taidatte olla kaikki kanssani samaa mieltä vai mitä? 😀

Ihanaa illanjatkoa ja mukavaa viikon alkua kaikille!

16 kommenttia “Joulukuusen elämää 2012-2017

 1. Apua, mä en oo yhtään lämmenny tuolle Suomi100 -krääsälle enkä ois uskonu sunkaa kodista sitä löytyvän. 😀

  1. Leena: Olen joskus rakastanut sinistä väriä sisustuksessa ja varovaisesti vuosien väriähkyn jälkeen alkanut taas lämpenemään sille. 🙂 En tiedä mistä tämä isänmaallisuus tulee, mutta koen tärkeänä että tänä vuonna meidän joulussa on sinistä. Joulupallojen lisäksi olen ostanut mm. Fiskarsin Suomi 100 -sakset sekä Artekin sinivalkoiset Rivi-tyynyt. Enempää sinistä en hetkeen ostele vaan annan väri-innostukselle aikaa kehittyä (tai kadota). 🙂

 2. Ymmärrän hyvin tämän vuoden Suomi 100 teemaa. Kauneimmaksi kuuseksi äänestän silti vuoden 2014 luonnonmukaista mallia. 😀 Tykkään sen harmonisesta ja pröystäilemättömästä koristelusta.

  Itsekin nostin ensimmäiset joulukoristeet esille perjantaina. Ihana oli poltella jouluisia kynttilöitä. 🙂 Noin neljä vuotta sitten ostettu huonekuusi hoitaa tänäkin vuonna joulukuusen virkaa joulunalusaikana. Varsinaisen joulun vietän sukuloiden.

  1. Hippu-76: 2014 kuusi oli kyllä nätti sekin. <3 Meilläkin meni joulusuunnitelmat uusiksi ja lähdemme pyhiksi sittenkin reissuun. 🙂

 3. Muovinen kuusi ei kyllä sytytä yhtään – varsinkaan tällaisena juhlavuotena vihreän kullan maassa.

  1. Nounou: minusta meidän kuusi on ihana, vaikka aidon kuusen tuoksu puuttuukin. 🙂 Aito on aina aito, mutta eipä tekokuusikaan ole pöllömpi valinta. <3

   1. Hieno homma, pääasia on että sinä ja tyttäresi tykkäätte 🌲Hyvää itsenäisyyspäivää 🇫🇮

 4. Mun valintani olisi aito kuusi ja perinteinen, kuuseen tarkoitettu valosarja. Sänkyyn laitoin sinivalkoiset lakanat, mutta sen enempää en Suomi 100 -koristeita tarvitse.

  1. …: aito kuusi on aina paras, vaikka neulasten siivoaminen onkin rasittavaa puuhaa. 🙂 Millaiset sinivalkoiset lakanat sinulla on?

 5. Meilläkin koristellaan tänä vuonna sinivalkoinen kuusi Suomi100 juhlan kunniaksi, tosin ihan aito sellainen 🙂

 6. Hei, Askartelitteko tytön kanssa Suomilippu-viirin kun sitä ei kuusessa ole? Vai oliko se jossakin muualla koristeena.

  1. Hilima: ei olla vielä ehditty, viikonloppuna olisi tarkoitus pistää askartelutalkoot pystyyn. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *