Uudet & upeat JELD-WEN väliovet

Yhteistyössä JELD-WEN Suomi

Mitä olisi vastamaalatut seinät ja uusittu lattia ilman uunituoreita väliovia..? JELD-WEN:n Suomessa valmistetut modernit massiivipuurakenteiset Unique-kehysovet olivat rakkautta heti ensimmäisellä silmäyksellä – erityisesti Unique 504 -lasiovet, jollaiset halusin molempiin makuuhuoneisiin. ♥

Marraskuussa tilaamani Unique-malliston väliovet saapuivat eilen ja eron vanhoihin oviin huomasi jo heti painosta. Vanhan oven jaksoi hyvin kantaa ja asentaa yksinkin, mutta näiden kanssa piti vähän miettiä miten niitä ulkoa sisälle nosteli, ettei selkä menisi rikki. 🙂

Ovien asennus oli onneksi helppoa, sillä vanhatkin ovet olivat JELD-WEN:n mallistosta ja ovenkarmit standardien mukaisesti oikean kokoiset. Mies avusti ovien asennuksessa ja puolessa tunnissa oli kaikki neljä ovea kiinni karmeissaan.

JELD-WEN:n ovet on mahdollista sävyttää täysin oman toiveen mukaisesti ja se olikin ääntä eristävän massiivipuurakenteen lisäksi edellytyksenä uusien ovien hankkimisessa. Paperinvalkoiseksi maalatut seinät ja ovilistattomuus vaativat kumppanikseen prikulleen oikean sävyiset ovet ja perinteinen ns. vakiovalkoinen, jota väliovissa yleisesti käytetään, olisi näyttänyt ikääntyneeltä ja nuhjuisen valkoiselta. NCS-värikoodilla 0501-G78Y paperinvalkoiseksi jo tehtaalla maalatut upouudet Unique-väliovet ovat mielettömän kauniit ja sävyltään sopusoinnussa kodin muiden pintojen kanssa. ♥

Harkitsin aluksi satiinilasilla varustettuja Unique-ovia kaikkiin kodin oviaukkoihin, mutta kyseisen lasin vihertävyysominaisuuden takia idea vaihtui kirkkaan lasioven ja umpioven yhdistelmään. Kylpyhuoneeseen ja eteiseen valitsin Unique 501 -umpioven ja makuuhuoneisiin Unique 504 -lasiovet.

Lasioviin päädyin paristakin eri syystä, joista tärkein on tunnelman ja tilantunnun maksimoiminen – ja miksi edes piilottaa kauniita tiloja umpinaisen oven taakse, kun niistä voi nauttia visuaalisesti lasioven läpi pitkin päivää. 🙂 Odotan suurella innolla miltä auringonlaskut ja -nousut tulevat näyttämään myöhemmin keväällä kun valo pääsee siivilöitymään lasioven läpi tilasta toiseen.

Myös läheisyyden kantilta katsottuna lasiovi on hyödyksi: tyttö voi sulkea oven ja olla itsekseen omassa rauhassaan ja samanaikaisesti hän voi silti nähdä mitä minä keittiössä tai olohuoneessa puuhailen. Ovi eristää ääntä yllättävän hyvin ja normaalilla volyymilla puhuessa ei sanoista saa selvää oven ollessa kiinni. Tytön huoneeseen tulen toki asentamaan valkoisen 75cm leveän rullaverhon, jonka kiinnitän voimatarralla oven sisäpuolen yläkarmiin. Näin kasvava neiti saa säädeltyä yksityisyyttään tarpeensa mukaan. 🙂 Alla vielä pieni infopaketti ovien äänieristävyydestä:

“Sisäoven äänieristykseen voi vaikuttaa valitsemalla oveen kynnyksen ja tiivistetyn karmin sekä asentamalla karmin, kynnyksen ja ovilevyn hyvin. Massiivi- ja kevytrakenteisten sisäovilevyjen desibeliarvot eivät suuresti eroa toisistaan, mutta massiiviovet suodattavat tehokkaammin muun muassa matalataajuisia ääniä. Ovivalintojen lisäksi äänieristykseen vaikuttaa tietysti myös ympäröivien rakenteiden eristäminen.

 JELD-WEN tarjoaa äänieristystarpeeseen aivan erillisinä tuotteina luokiteltuja ovia. Sound-äänieristysovissa (Rw 30 dB) ja Fire-palo-ovissa (EI₁30/Rw 38 dB) on erityinen luokiteltu ovirakenne ja ovissa on valmiina tiivistetty karmi ja kynnys.”  – JELD-WEN

Ovenkahvojen halusin olevan muodoltaan yksinkertaiset ja ajattomat, noudattaen samaa tyyliä ja linjaa kuin muissakin kodin sisustusvalinnoissa. Helmenhopeiseksi anodisoitu alumiininen Stockholm 752 -ovenpainike on ulkoisesti juuri sellainen, ja lisäksi annan sille plussaa 10-vuoden toiminta- ja pinnoitustakuusta.

Mitäs tykkäätte? Eikö olekin upeat nuo lasiovet ja niiden tilaa avartava vaikutus? 🙂

*tuotteet saatu JELD-WEN Suomi

44 kommenttia “Uudet & upeat JELD-WEN väliovet

 1. Ovissa sinänsä ei ole mitään vikaa mutta en laittaisi lasiovia makuuhuoneeseen. Mun mielestä varsinkin lapsella pitää olla mahdollisuus päästä huoneeseensa joskus ilman että joku voi oven läpi kuikuilla. Ja vanhemmilla myös. Esimerkiksi kun puen vaatteita aamulla päälle niin teen sen ovi kiinni. Oven toisella puolella on meillä suora yhteys ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Lasiovet sopivat mun mielestä vaikka olohuoneen ja ruokailutila väliin jos niitä tarvitsee taikka muualle kodin ” yleisiin tiloihin” mutta privaattitiloihin ei. Kysyin tytöiltäni (11 ja 9v) mitä mieltä he olisivat lasiovista omiin huoneisiinsa niin heidän mielestään oli tosi huono vitsi. Mikä sinulla oli ajatuksena näiden lasiovien kanssa?

  1. Sussi: Yksityisyyttä varten neiti saa omaan oveensa rullaverhon, jonka voi halutessaan vetää alas. Näin ovesta ei näe läpi. 🙂 Lasiovi itsessään on minusta äärimmäisen kaunis ja olen aikalailla aina haaveillut siitä että kodissani on lasiovi (pariovi tai yksittäinen). Nyt unelmani on toteutunut ja mielestäni todella kivalla tavalla, ollen moderni ja mielenkiintoinenkin.

   Minä halusin omaan huoneeseeni lasioven jo teini-ikäisenä kun ensimmäinen sisustuskipinä iski. 😀 Tuo on vähän sellainen makukysymyskin, on helppo sanoa ei jos vieressä muutkin ovat samaa mieltä. Eikä kaikkien tarvitse lasiovista tietysti tykätäkään, umpinaiset ovet ovat myös jees. Minä tykkään lasiovista ja erityisesti näistä pelkistetyn ajattomista Unique-ovista, sillä kulmalla tein valinnat omaan kotiini. 🙂

 2. Onko ovissa joku “laahus” tuolla alareunassa, vai miten ääneneristävyys on ratkaistu ilman kynnystä?

  1. Jenni: Ei ole laahusta. Makuuhuoneen ovien alla on pienet raot, eteisen ja kylpyhuoneen ovet sulkeutuvat listakarmiin aika tiiviisti. Ovet itsessään ovat sen verran järeää tekoa että eristävät ääntä. Täyttä eristystä ei ovilla pelkästään saa sillä esim tytön huoneen seinät ovat cyprocia ja näin ollen nekin päästävät läpi kolinaa ja puheen sorinaa. Sanoista ei kuitenkaan saa selvää ellei puhu kovalla äänellä, ja omassa makuuhuoneessani betoniseinien sisällä on oven kiinni ollessa niin hiljaista että korvissa alkaa piippaamaan. 😀

 3. Ihan kivat. Mutta en ole samaa mieltä avartavasta vaikutuksesta että se olisi siis jotenkin hyödyllinen ominaisuus. Voithan vain avata oven. Oven tarkoitus on nimenomaan antaa yksityisyyttä joten en ymmärrä valintaasi kotiin. Vähän pöllöä sitten säätää rullaverhoilla. Eristää ääntä joo vs.jos ovi auki mutta..

  1. Minna: Minusta on kiva pitää ovea kiinni ihan sen takia ettei makuuhuoneessa kukaan kuitenkaan oleskele päiväsaikaan. Suljettu ovi näyttää kuitenkin tyhmältä ja auki ollessaan se peittää seinäpeilin. Minusta lasiovi on upea, tykkään siitä miten kodikas fiilis meillä on ja iltaisin on ihana istua olohuoneessa ja katsella kohti makuuhuonetta jossa tunnelmavalaistus näyttäytyy oven läpi. Mitä tähän nyt muuta sanoisi, minä tykkään todella paljon enkä tekisi mitään toisin vaikka voisin. <3

  1. Nina: Otin vanhat oviaukkojen peitelistat irti ennen seinien maalaamista ja päädyin paklaamaan oviaukon ja ovenkarmien väliin jääneet raot umpeen. Näin sain pinnoista sileät ja siistit ja päätin olla kokonaan laittamatta uusia peitelistoja. 🙂

  1. Marjukka: Kiitokset! <3 Luonnonvalo pääsee kauniisti läpi ja tuo makuuhuoneen ovi on kuin kehystetty taulu varsinkin iltaisin kun makkarissa on tunnelmavalaistus päällä. <3

 4. Hei minulla on mennyt ohi tuo karmittomuus, ne otettiin siis rempan yhteydessä pois? Kieltämättä itseäkin hiertää ne kellertävät “kalustevalkoiset” ovet ja karmit. Meillä ollut mietinnässä väliovien vaihto, ovatko nämä nyt siis umpipuiset? Eristävätkö ääntä selvästi enemmän kuin ns. kenno-ovet? En meinaa saada tähän selkoa, sillä oma järki sanoo, että massiivipuinen ovi eristää ääntä paremmin, vaikkei olisikaan mikään desibeliovi ja tiivistetty joka nurkasta. Valmistajat ja jälleenmyyjät kiertelevät kysymyksen äärellä, eikä kunnon vastausta tahdo saada. Aina tulee vastaan juuri tuo aspekti, että oven pitäisi olla täysin tiivis, jotta eristäisi enemmän (mikä sitten taas vaatisi ilmanvaihdon kannalta lisätoimenpiteitä). Muuten ei kuulemma massiivipuisella ja kennorakenteisella juurikaan eroa ole eristävyydessä.

  1. LadyBlue: Oviaukkojen peitelistat nappasin pois ennen kun aloin maalaamaan. Ne on ihan naulapyssyillä vaan ammuttu paikoilleen, ne saa ihan sorminkin vetämällä irti. Listojen alta paljastui oviaukko ja sen sisään kiinnitetty ovenkarmi, joiden väliin oli jätetty sormen paksuiset ilmaraot. Ne paklasin umpeen saumanauhan ja remonttitasoitteen kanssa. Lopputuloksesta tuli saumaton ja niin siisti että päätin olla laittamatta uusia peitelistoja ovenkarmien ympärille. Listojen tarkoitushan on piilottaa ovenkarmien ja seinien välinen sauma, listoilla saa nopeasti siistiä jälkeä kun listat piilottavat kaiken alleen.

   Jeld-Wenin Unique-ovissa on massiivipuukehykset ja ne ovat kolme kertaa painavammat kuin kennotäytteiset lastulevyovet. Ne myös eristävät ääntä ihan eri tavalla johtuen tuosta materiaalin lujuudesta / tiheydestä. Täysin äänieritettyä huonetta ei pelkästään oven avulla saa, meillä esim tytön huoneen seinät ovat cyprocia, joten se jo pelkästään päästää ääntä läpi. uusien ovien ansiosta puheesta ei kuitenkaan saa selvää oven ollessa kiinni, vaikkakin vienoinen puheensorina kuuluu toki läpi. Omassa makkarissani seinät ovat betonia (toinen sisäseinä parvekkeelle ja toinen kylpyhuoneeseen, joka puoliksi paikallaan valettua tiiltä) ja ääniä ei juurikaan siellä ollessa kuule muualta kotoa. Tytön puhe omasta huoneestaan ei kuulu minun makkariini ollenkaan ovien ollessa kiinni.

   Minun kokemukseni massiivipuisesta ja kennorakenteisesta ovesta äänen eristyksessä on se että massiivipuinen ovi todellakin vähentää desibelejä. Kenno-oven läpi kuului aivan kaikki niistämisestä alkaen, ei ollut puhettakaan siitä että olisi voinut salassa keskustella makkarissa mistään. 😀 Massiivipuukehysovi (joka lasillinen, eikä edes umpinainen) hiljentää muista huoneista kuuluvat äänet niin ettei auta huudella mitäähiä kun ei siitäkään saa selvää. Pakko on jalkautua huoneen ovelle sanomaan asiansa. 😀

  1. Nanna: Noh, äidin ja tyttären taloudessa ei aikuisten elämää vietetä paljoa muutenkaan. 😀 😀

 5. Kivat nuo väliovet. Onko sinulle tullut mieleen sellainen idea, että kylpyhuoneen oven viereisellä seinällä olisi koko syvennyksen kokoinen peili. Se tekisi myös lisää tilantuntua 🙂 Innolla odotan uusia vaatesäilytys ja järjestelypostauksia.

  1. E: Olen joskus miettinyt että olisin teettänyt syvennyksen päätyseinän kokoisen peilin, mutta totesin etten halua katsella sen heijastamaa datakaappia ja sulakekaappia tuplana. 😀 Jos ei olisi tuossa noita sähkökaappeja niin olisin varmasti jo alkanut tuumasta toimeen. 🙂

 6. Kauniit ovat ovet. Hyvä myös tuo rullaverho tytölle, ensimmäisenä kun mieleen tuli, ettei tyttö välttämättä arvosta tuota ovi valintaa enää isompana.

  1. KatieSusanna: Tyttö ei välttämättä ehkä arvosta valintaa, mutta toisaalta kun pienestä asti oppii että oven läpi voi välillä nähdä niin tuskin barrikaadeille siitä jaksaa lähteäkään. 🙂 Ja verhon avulla voi itse säädellä sitten näkyvyyttä. Meillä lisäksi on vain kaksi ihmistä, minä ja tyttö, joten eipä tässä nyt niin kovin salaisesti tarvitse mitään tehdäkään. Me ollaan muutenkin kuin housut ja henkselit, touhutaan paljon yhdessä eikä ollut ongelmaa asustella 10 viikkoa kokonaan ilman huoneenovia. 🙂

 7. Moi! Olisi mukava jos tekisit postauksen tytön uudistuneesta huoneesta. Joko uusi kirjoituspöytä on asennettu paikoilleen? Onko tytön huoneessa verhoja tai mattoa?

  1. Nanna: Tytön uudesta koulupöydästä tein tänään postauksen. 🙂 Verhoja ei ole eikä mattoakaan, enkä tiedä missä vaiheessa sellaiset tulee. Maton potimaalinen leveys olisi 120cm ja pituus 220cm, mutta tuon kokoisia mattoja ei valmiina ole. Saa nähdä koska keksin ratkaisun mattoasiaan. 😀

   1. Itse olen muutama vuosi sitten tilannut Askosta puuvillaisen maton lastenhuoneeseen mittojen (ja omien värimieltymysten) mukaan:)

    1. Christina: en tiennyt että Askosta saa myös mittojen mukaisia mattoja, kiitokset loistavasta vinkistä! 🙂

  1. Elisa: Valo saa virrata vapaasti ja oven ollessa kiinni on kuin katselisi taulua, kiitos valkoisten kehysten jotka rajaavat kauniisti lasin. 🙂 En malta odottaa että kevät koittaa ja kunnon auringonlaskut, silloin ovet vasta pääsevätkin kunnolla oikeuksiinsa. 🙂

 8. No nyt pääsit kyllä yllättämään. 😄 Ihan ensimmäiseksi ei olisi tullut mieleen ostaa lasisia makuuhuoneen ovia. Mutta kieltämättä nuo ovat todella kauniit. ☺️ Hieman perinteisemmät vessan ja eteisen ovet sopivat myös muotokieleltään kotiisi kuin nenä päähän.

  1. Hippu-76: Halusin ovien olevan muotoilultaan yksinkertaiset, mutten kuitenkaan ihan suorat ja perinteiset laakaovet. Nämä Unique-mallin linjakkaat peiliovet kun osuivat silmiini niin tiesin heti että oikeat olivat löytyneet. 🙂 Lasiovet makuuhuoneissa ovat sopivalla tavalla erikoinen valinta ja tykkään kovasti niiden keveydestä ja taulumaisuudesta. 🙂

 9. Kiitos tästä 😊
  Tämä osui minulle juuri oikeaan aikaan: olemme rakentamassa, talossa on paperinvalkoiset seinät – ja väliovien valinta/tilaus alkaa olla koht´sillään ajankohtainen.

  Todella kauniit ovet!

  1. Ulla: Ollohan hyvä! 🙂 Jeld-wenin ovimallit voi ostaa haluamansa värissä, toimitusaika on toki silloin pitempi (noin 5 viikkoa) mutta hyvää kannattaa todellakin odottaa. Valmis ns. listavalkoinen (vakiovalkoinen) on ihan nätti mutta riitelee tosiaan puhtaamman valkoisten sävyjen kanssa aika railakkaasti. Meillä on lattialistatkin puhtaanvalkoiset, ei olisi voinut perus listavalkoisia ottaa ollenkaan kun ne näyttivät ihan vaaleankeltaisilta seinän vieressä. 🙂

 10. Onpas kaunista! Ihanat ovet, tosi tyylikkäät ja jopa ylelliset, aivan nappi viimeistelevä silaus upeaan remonttiin <3

 11. Hyvän näköiset ovet! Karmin ja seinän väliin laitettu remonttitasoite kuitenkin halkeilee herkästi, eikä välttämättä kestä siistinä. Jos seinä on betonia, kannattaa käyttää joustavaa saumamassaa, jos taas kyseessä on levyseinä, niin listoja. Verhon suosittelisin kiinnittämään oven yläosaan karmin sijasta, jottei se jää roikkumaan tielle ovea avatessa. Tässä mun kaks senttiä. 🙂

  1. Matti: Laitoin saumanauhaa sinne väliin ja toistaiseksi on ihan hyvin pysyneet ummessa ilman halkeilua, mutta olen varautunut siihen että halkeilua saattaapi ilmaantua. Jos olisin yhtään ollut järkevämpi, olisin pursottanut saumavaahtoa sinne väliin, olisin päässyt vähemmällä vaivallakin. Onneksi virheistään oppii ja seuraavalla kerralla tiedän miten kannattaa toimia. 😀 😀

   Verho on tarkoitus siis kiinnittääkin suoraan oveen, eli oven omaan yläkarmiin tuohon lasin päälle. Oviaukossa kun ei siis karmeja ole millään puolella. Olinpas vähän epäselvästi itseäni postauksessa ilmaissut, menee joskus sanat ja ajatukset sekaisin kun yrittää pukea itseään tekstin muotoon. 🙂

   Kivaa alkanutta uutta viikkoa! 🙂

 12. Kauniit ovet. Itsekin olen haaveillut niistä pariovista, joissa lasit ja ruudukot. Ei vaan ole paikkaa niille.
  Meillä ovet ovat pääasiassa aina auki. Meillä ilmankierron kannalta makuuhuoneet menevät tosi kylmäksi, jos ovet laittaa kiinni, joten ihan jo senkin takia parempi olla auki. Silloin, kun ovat kiinni, niin ovat yksityisyyden takia, joten silloin ei lasinen olisi hyvä.
  Mutta teille, kun käyvät, niin hyvä juttu. Sen verran nätit ovat.

  1. Marie: Meillä makkarit ovat kodin lämpimimmät huoneet, varsinkin tuo minun makkarini kun siellä on kaksi patteria. 🙂 Lasiovissa tykkään siitä että makuuhuoneet jäävät selkeämmin “omaan yksinäisyyteensä” ilman että ne on kuitenkaan suljettu pois. Olohuonekin tuntuu todella paljon avarammalta lasioven kuin umpinaisen oven kanssa, kun valo pääsee kulkemaan oven läpi sen ollessa kiinni.

   Minusta on kiva sulkea makuuhuoneeni ovi silloin kun meillä on esim lapsia kylässä touhuilemassa. Ovi kiinni on selkeä signaali siitä ettei aikuisten (eli minun) makkariin ole lupaa mennä möyrimään. Ja etätöitä kun kotoa käsin tekee, on hyvä karsia makuuhuoneen houkutus pois ovella, muuten saattaisin mennä sänkyyn läppärin kanssa työskentelemään. 😀 😀 Siksi ovi on usein kiinni ja tykkään että tila on visuaalisesti “käytössä” vaikkei sinne ole asiaa mennäkään hengailemaan. 🙂 Tajusikohan tästä nyt mitään, teen samalla kahta asiaa niin katkeilee ajatus tässä multitaskatessa. 😀

 13. Moikka!
  Ihanat ovet, sekä lasiset että umpinaiset. Mielestäni koko remontti onnistui hyvin. Teit persoonallisia ratkaisuja etkä tyytynyt tavanomaiseen. Parasta antia pienet lattialistat, peitelistattomat ovenpielet ja yhtenäinen värimaailma. Paperinvalkoinen on kaunein valkoisen sävy. Sillä meilläkin maalattiin pari vuotta sitten ikkunanpuitteet, väliovet, karmit ja kaikki. Vihdoin minun unelmani verhottomista ikkunoista toteutui. Nyt toteutui sinun unelma lasiovista ja monta muutakin unelmaa.
  Onnellista vuoden jatkoa…

  1. Raili: Remontti onnistui minustakin hyvin, lopputuloksena on meidän näköinen koti jonka materiaalit valitsin hyvin tarkasti, jotta ne kestävät aikaa ja palvelevat meitä vähintään vuosikymmenen eteenpäin. 🙂

   Tykkään lasiovista todella kovasti, ne saavat olohuoneenkin näyttämään neliöitään isommalta. Kiitos Raili sinulle kivasta kommentistasi! Olet ihana! ❤

 14. Minusta nämä väliovet ovat ihana idea 🙂 Todella kauniit ja avartavat todellakin ihanasti 🙂 Kaunista <3

 15. Kauniit nuo lasiovet! Kun jotkut peräsivät yksityisyyttä niin noihinhan on helppo laittaa vaikka dc-fix staattinen kalvo tai kontaktimuovi jos läpinäkyvyys häiritsee.

 16. Hei,

  Mistä nuo ovien yläpuolella olevat ikkunat ovat? Samanlainen haussa omaan kaupunkiasuntoon valoa tuomaan.

  1. Masa: Ne on rakentajan asentamia vuodelta 2002, eli valmiiksi jo suunniteltu arkkitehdin toimesta paikoilleen kun ovien karmeja on asennettu. Tuollainen ei ole kovin vaikea itsekään tuunata, jos seinä on cyprocia. Ymmärtääkseni rautakaupoista saa pitkiä karmeja, joihin oven mitan lisäksi jää tilaa yläpuolelle johon voi sitten lasin asentaa. Lasitusliike myös osaisi varmasti kertoa miten tuollaisen voisi rakentaa ja mikä sen kustannus olisi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *