Toivepostaus – Vertailussa valkoiset Bemz kangasnäytteet

Lukijani K toivoi minulta mahdollisimman pikaista postausta Bemzin vitivalkoisista kangasnäytteistä, jotka maksutta tilasin viime syksynä Söderhamn-sohvan vaihtopäällistä harkitessani… joten tässäpä päivitetty katsaus Bemzin tarjoamiin vitivalkoisiin vaihtopäällisiin. 🙂

Belgian Linen Blend

Napakkaa ja paksua pellava-puuvillasekoitetta sävyssä absolute white, joka on mielestäni tämän ryhmän laadukkain kangasvaihtoehto. Tästä kankaasta minulla oli päälliset Ikean Kivik-sarjan jumbokokoisessa sohvakombinaatiossa ja koin materiaalin todella hyväksi ja kulutusta kestäväksi. Pesu 40°c ja suosittelen laittamaan päälliset kosteana takaisin sohvan päälle, muuten voipi käydä niin että päällisestä tulee liian piukka ja kynnet verillä joutuu raatelemaan sen paikoilleen. 🙂

Rosendal Pure Washed Linen

100% vitivalkoista pellavaa (absolute white), joka näyttää ja tuntuu kauniilta muttei mielestäni sovi sohvien verhoiluun. Kangas on liian ohutta ja lötköä istuakseen sohvassa nätisti. Ruokailutuolissa tästä kankaasta tehty irtopäällinen voisi vielä mennäkin, mikäli haluttu tyyli on vähänkään maalaisromanttinen. Parhaimmillaan kangas on kuitenkin verhoissa ja koristetyynyissä sekä vuodetekstiileissä.

Simply Cotton Absolute White

100% hohtavan valkoista puuvillaa, joka tuntuu ja näyttää jäykältä. Kangas on lisäksi ohuehkoa, joten itse en näkisi tätäkään kangasta sohvan vaihtopäällisissä. Tämä on porukan huonoin kangaslaatu, jota suosittelen välttämään mikäli olet aikeissa ostaa vaihtopäällisen sohvaan tai nojatuoliin. Sängynpäädyn verhoiluun ja vähälle istumäkäytölle jäävään rahiin tms. tämä vielä saattaisi sopiakin, mutta muiden kalusteiden osalta suuntaisin katseeni Bemzin muihin kankaisiin.

Panama Cotton Absolute White

Tämä klassinen kangasvaihtoehto saa minulta toiseksi parhaat pisteet ja vaikkei se belgialaista pellava-puuvillaseosta voittanutkaan, valitsin tämän Söderhamn-sohvani vaihtopäälliskankaaksi. Kaunis ja napakka puhtaanvalkoinen puuvilla näyttää sileältä, siistiltä ja ryhdikkäältä, joka sopii erityisesti Söderhamn-sohvan ulkomuodon kanssa yhteen. Pientä miinusta on annettava siitä miten paljon tämä kangas vetää itseensä pölyä verrattuna esimerkiksi Belgian Linen Blend -kankaaseen, joka päivä saisi melkein olla teippirullailemassa sohvaa puhtaaksi. Kaikilta muilta osin tämä panamapuuvilla ansaitsee kehuja ja sijan kakkosena. 🙂

Ilman Bemziä ja heidän päällisiään en olisi ostanut Ikean Söderhamn-sohvaa, sillä Ikealla ei ole tarjota kyseiseen sohvamalliin omaa valkoista päällistä (saati muutakaan sopivaa). Tämä olisi ollut suuri surku, sillä Söderhamn on muodoltaan ja rakenteeltaan aivan ihana sohva. ♥ Sohvasta ja vaihtopäällisestä voit lukea lisää täältä:

Söderhamn & Bemz Panama Cotton Absolute White -päällinen

Bemzin päällisten avulla moni vanhempikin Ikea-kaluste on mahdollista päivittää, oli vanha päällinen sitten käytössä nuhjaantunut tai vain väärän värinen nykytarpeeseen nähden.

Kivaa lauantai-illan jatkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *